IMG_7485

”Loma on stressaava asia ja aiheuttaa harmaita hiuksia.”

Lause saattaa vähän ihmetyttää, mutta odotas kun kerron tämän loppuun. Loma itsessään ei tietenkään ole stressin aihe, miksi ihmeessä olisikaan, mutta se valmistautuminen taitaa monelle olla sitä. Kovinkin stressaavaan. Se kun aloittaa jo viikkoja etukäteen suunnittelun siitä, että mitä pitäisi tehdä ennen lomaa ja mitä nyt varmasti taas unohtuu. Hoitaako joku hommat, kun olen poissa? Olenko kertonut kaiken eteenpäin? Pitikö jotain muistaa valmistella ennen reissua ja en ole tajunnut? Jokatapauksessa, stressaavaa aikaa, ei siitä päääse mihinkään.

Ehkä sitä stressiä voisi lieventää paremmalla valmistautumisella?

Tämä on toinen postaukseni Dna -Appisen kanssa tehdyssä yhteistyössä, joka tulee kestämään kokonaisuudessaan puolisen vuotta. Siihen liittyen keksinkin viime viikolla kivan idean, miten voin itse ainakin ottaa rennommin, kun jossain vaiheessa jään lomalle. Aion käyttää tätä sovellusta aseena numero yksi: Wunderlist. Tosi kätevä ja helppo sovellus asioiden listaamiseen. Sattumoisin kännykkähän meillä kaikilla on aina matkassa, joten sinne on helppo näpytellä kaikki muistiin heti kun asia pompsahtaa mieleen. Ei tarvitse myöhemmin muistella päivää ennen lomaa, että mitäs tässä nyt pitikään tehdä. Kokeile, voit yllättyä miten helpottavaa on kirjoitella listoja muistiin ja unohtaa ne sinne. :)

Tämä ei tietenkään enää helpota niin teitä jotka lähditte jo lomille, mutta sinä joka vasta suunnittelet lomaasi, ota lista käyttöön. Ehkä se täyttyy yhtä ahkerasti kuin mullakin on jo viikossa täyttynyt. Oon tosin alkanut kirjoitella sinne ihan arkisiakin juttuja. Muistutan itseäni kahvin ostosta tai siitä että pitää ladata matkakortti. Tuo viimeisin multa meinasi unohtua viikon verran ja lopulta kun merkkasin sen tuonne, muistin sen tehdä. Tuli tosi kallis viikko, kun maksoi aina vitosen per suunta bussissa ja vain sen takia, ettei muistanut mennä ärrälle…. Unohtelusta kärsii siis lompakkokin useimmiten. Ainakin tällä neidillä. ;)

IMG_2029

Kun on päästy loman makuun, on aika etsiä parhaat kesäkelit. Kesällähän pitäisi olla koko ajan hyvä ilma, mutta koska ilmastonmuutos, ei voi aina tietää mitä edestä löytää. Mulla on ollut aina paha tapa vilkuilla jatkuvasti säätiedotuksia ja tahdonkin aina tietää millaista säätä on tulossa. Lomalla saatan vaihtaa nopeasti maisemaa jos huomaan, että on todella huonot ilmat lähettyvillä ja onpa joskus käynyt niinkin, että lennot on otettu nopeasti kauas etelään. Sinne, missä on luvattu aurinkoa ja paahtavaa hellettä. 

Parhaat säät saa katsottua näistä sovelluksista: Dna -Appinen kokosi omat vinkkinsä Sataako vai paistaako? -artikkeliin. Oma lempparini sääsovelluksista on Iltalehden Supersää. Meillä on kotona pientä taistoa nimittäin siitä, että kumpi on luotettavampi, Foreca vai ilmatieteenlaitos, ja tässä sovelluksessa ne löytyy molemmat rinnastettuna. Säätiedotuksiinhan ei aina (koskaan? :D) voi täysin luottaa, mutta kyllä ne jotain suuntaa ainakin antavat. Tietää ainakin ukkostaako vai onko siniseltä taivaalta aurinkoenergiaa. ;)

Sitten kun listat on tehty ja katsottu säästiedotuksiakin silmät sokeaksi, on aika suunnata tekemään jotain. Reissusovelluksista jo kirjoittelinkin teille (klik!) ja siihen tarkoitukseeen on tehty ihan pilvinpimein erilaisia sovelluksia. Jos ei aio kokonaan hukata kännykkää kesäloman ajaksi, niin siitä voi myös ottaa hyödyt irti laiturin nokassa maatessa. En puhu nyt facebookkaamisesta tai instagramin vahtaamisesta, vaan suosittelen esimerkiksi lataamaan Elevaten joka on muistipeli, jolla pääsee testaamaan omaa muistia, keskittymiskykyä ja matemaattisia taitoja. Jäin koukkuun peliin ekalla kerralla, kun sen latasin, käy katsomassa jos sama kävisi sulle. Ei tuu aika tylsäksi rannallakaan köllötellessä.

IMG_2221

Niin ja joo, oletko ahkera lukija? Minä olen! Siitä vain hassu juttu, että lukeminen ei onnistu koskaan jos olen kotona. Rannallakin maatessa voi olla todella vaikea saada aikaan edes yhtä aukeamaa, jos en ole vielä lomalla. Keskittyminen on niin huono ja on kai liikaa ajatuksia mielessä, jotka eivät jätä rauhaan. Sitten onkin eri ääni kellossa, kun pääsen lomalle ja oikein innostun. Saatan lukea pitkänkin kirjan päivässä ja usein lomalukemiset loppuvatkin kesken. Onneksi loma on jo elokuun lopussa, eihän siihen ole kuin… pieni ikuisuus. Sitä odotellessa siis ;)

Mitä jos pystyisit lukemaan kirjan vartissa? 

Jos sulla on sama ongelma ja et koskaan osaa kunnolla keskittyä lukemiseen, niin tässä vinkki sovellukseen, jolla voi vähän huijata: Blinklist. Ehdit kiireessäkin lukea kirjan nopeasti läpi. Ei jää siis ainakaan ajanpuutteesta kiinni, että saako luettua, koska varmasti saa. Eikö ookkin ovelaa!? Jos olisin tienny tästä sovelluksesta kouluaikoina, olisi saattanut helpottua kaikkien pitkien ja ikävien kirjojen lukeminen äikän tunneilla ;)

Kesän lista on loputon, jos sellaista alkaa tekemään. Kesä tarkoittaa mulle aurinkoa, aamuisin lenkkejä linnunlaulussa ja ihanaa rauhallista tunnelmaa joka on ympärillä. Piknikkejä, terasseja ja auringonlaskuja kavereiden kanssa tottakai. Myös mies pysyy tottakai jokapaikassa matkassa mukana. Mulla koittaa tosiaan se loma vasta elokuun loppupuolella, mutta ehkä kesästä ehtii nauttia ennen sitäkin täällä kaupungissa. Varsinkin kun on vihdoin tullut kesä ja lämpö kunnolla esiin. Tätä on odotettu!

Mitäs kivaa kesälle teillä on suunnitteilla?

 

Ps. Ootko huomannut, että matopeli on tehnyt paluun? Kyllä. Mahtavuutta! Tiedän mitä teen seuraavien viikkojen bussimatkat töihin! ;)

**Yhteistyössä DNA -Appinen

2 kommenttia artikkeliin ”Lomalaisen lista

 1. JENNA sanoo:

  ootko käyny tarkistuttamassa luomiasi?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi! Oon käynyt, ja jos tuota ekaa kuvaa katsot ja pelästyit ihon kunnosta, niin se on aika muokattu kuva. Paljon kontrastia. Iho on siis kunnossa ja käytän aina 20-50 vahvuudella olevia rasvoja auringossa :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: