Nyt kysymys teille toiset jumppapirkot: Valikoitteko tarkkaan ohjaajan jonka tunnille menette? Onko teille tarkkaa se, että kuka tunnin pitää? Veikkaisin, että vastaus on todella monella siellä sama kuin mullakin, eli on väliä. On merkitystä kuka lavalta höpäjää ja käskee liikkumaan. Isostikin väliä, jos rankimmista treeneistä on kyse.DSC07362

En taida olla enää ihan oikea jumppapirkko, kun käyn noin yhdellä tunnilla viikossa, mutta joskus ennen kävin vielä tosi ahkerasti eri ryhmäliikunnassa ja olin päästä varpaisiin yhtä jumppaa koko tyttö. Tuntivalikoimaan kuului niin pumppi, powersteppi, combat, piloxing, balance ja kaikki mahdolliset tunnit mitä valikoimassa kiinnosti. Yleensä ne vauhdikkaimmat ja rankimmat tunnit. Ainut josta en ikinä oo pitänyt ja joka on musta ihan pilipali tunti, oli/on Attack. Haha, en oo ikinä ymmärtänyt niitä ihmeellisiä pomppuja ja muita supermies hassutteluja, että miten ne liittyy rankkaan liikuntaan ja että miten siellä saa tehot aikaan, kun naurattaa vaan niin paljon koko ajan :D Pahoittelut lajin rakastajille. Eikö se vähän niin mee, että kaikesta ei voi pitää? ;)

Ohjaajissa on usein isoja eroja, mutta niin on eroa myös eri salien tunneissa, vaikka nimi tunnilla olisikin sama.

Menin Elixian Core -tunnille ja odotin saavani kokonaisvaltaisen kerkivartalon treenin. Siis ihan sieltä syvimmistä vatsalihaksista saakka ja tasapuolisesti selän ja vatsan puolta. Satsin tunneilla oon joskus aiemmin nimittäin käynyt samannimisellä tunnilla ja siellä tehtiin juuri näin. Tunnit olivat myös aina samanlaisia, sillä ohjaajat tekivät jonkun tietyn kaavan mukaan. Laatu oli tasaista. No, tämä tunti oli vähän erilainen, jolle maanantaina eksyin. Ohjaaja sai tunnin tuntumaan Combat -tunnilta. Hän huusi ja kirkui lavalta että ”jaksaa jaksaa” ja tunnilla tehtiin liikkeitä satasen vauhtia alusta loppuun. Tuntui, että kaikki järkevä tehokkuus oli poissa ja tilalla oli vain ähellystä ja tuhat toistoa minuuttiin. Istumaanousuja, kiertoja ja ihan tavis vatsoja. Hirveän paljon vain. Tein itse osan vähän hitaampaan ja keskittyneempään tahtiin, jotta tehoja saisi paremmin irti.

Tunnilta jäi uupumaan kokonaisvaltainen coren treeni, tehtiin enemmänkin vain pintapuolta nopeasti äheltäen läpi. Voihan siis olla, että ne tunnit ovat aina sellaisia ja tunnin nimi vain viesti mulle aivan muuta. Ehkä olisin hölmönä toivonut näkeväni listassa jonkun kunnon nimen, kuten ”AbsWorkout”, kun tuo nimi Core antaa liikaa odotuksia vähän laajemmasta treenistä :)

DSC07360Huuh, no jokatapauksesa, kyllä siellä tunnilla siis tehot saatiin aikaan. Hiki lensi ja eilisestä saakka mulla on ollut ylhäältä vatsalihakset aivan tulessa. En siis valita, pohdin vain tosiaan sitä miten odotin aivan erilaista tuntia ja kun selän takia pitäisi pitää huoli kokonaisuutena tuosta keskivartalon tasaisesta hallinnasta, olisin halunnut erilaisen treenin. Kroppa olisi kaivannut laajempaa huoltoa. No, nyt meni näin, ehkä löydän vielä Satsilta sen vanhan kunnon core tunnin. Elleivät oo sitkin menneet muuttamaan?!

Tänään on tiedossa työpäivä ja sitten vähän combattia. Viikoille mulla ei treenien suhteen oo muuta toivetta kuin että saisin tuon yhden combatin mahtumaan aikataluluihin ja päälle paljon kävelyä, yksi lenkki ja kotona reippaasti keskivartaloa. Hyvin on onnistuneet suunnitelmat ja näillä mennään tämäkin viikko. Alkuviikon saldona on jo muuten 17 kilometriä kävelyä, se core -tunti, jalkatreeni ja tänään combat. Huomenna vaikka rauhoittelua pitkän kävelyn muodossa. Vauhdikas alkanut viikko siis, saa nähdä miten loppuviikko jaksetaan kun alkuviikosta on hoidettu koko kroppa ihan kipeäksi :)

Ainiin. Tuo otsikko viittaa tähän Sami Hedbergin hauskaan sketsiin. Oothan jo hekottanut sen läpi? ;)

Kuinkas siellä absien treenit sujuu?

Muistathan treenata myös syvempiä vatsalihaksia? 

22 kommenttia artikkeliin ”Jumppa Jumppa Jumppa!

 1. anita sanoo:

  Attack on just ainoo tunti, millä tämmönen vannoutunu punttailija jaksaa nykyään käyä. :D Ennen kävin ahkerasti eri tunneilla, mutta attack oli sillonki number one. Siis niiiiiin parasta! :D Toki se on varmaan haastavin tunti ja alussa menee tehoja hieman siihen liikkeiden opetteluun ym. mutta kyllä on teräsmiehet ja x-hypyt on tehokkaita ja hiki lentää kaaressa. Kävin kesäkuun alussa viimeks pitkästä aikaa tunnilla ja sain sieltä irti vaatimattomat 198 bpm maksimisykkeet ja läpimärän paidan, josta ois voinu puristaa hikeä. :D Puhumattakaan siitä endorfiinikännistä, joka tuli ku sai vedettyä ittesä ihan äärirajoille. <3

  Tottakai on hyväki, että kaikki ei tykkää samoista asioista! (:

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, no tätä asiaa oon joskus joutunut jonkun kanssa käydä läpi, kun se oli aivan samaa mieltä kun sinäkin :D Mulle se Attack taas on liian simppeli ja liikkeet aivan liian tylsiä, kun taas combatissa rakastan selkeyttä ja kunnon iskuista ja hyppypotkuista tulee se teho. Mutta, kuten sanottu, mauista on moneksi. Tiedän monia jotka ei saa tehoja irti combatissa, kun eivät joko vaan innostu tai sitten eivät saa lyönneistä tehoa. Tämä on selvästi taas tällainen joko tai juttu, tykkää tai ei tykkää. Onneksi noita ryhmäliikuntatunteja riittää, kaikille jotain omaa :)

   Tykkää

   1. Sanni sanoo:

    Mä haluun vähän puolustella attackia, koska ite rakastan kyseistä tuntia yli kaiken ja ohjaan sitä itekin. ;) koska oot viimeks käynyt testailemassa? Sats-elixiallahan ei mee bodyattackia ollenkaan eli tuskin ihan viime aikoina? :) bodyattack on muuttunut atleettisempaan suuntaan, liikkeet on toki yksinkertasia, mutta parasta tunnilla on se fiilis ja musiikit, itsensä ylittäminen ja täysillä tekeminen! Ite tykkään hulluna myös bodycombatista, ja oon henkeen ja vereen LesMills-fani. Bodycombatista saa mahtavan ylävartalotreenin ja toki hyvät tehot siitäkin, joten molemmat toimii ja kuuluu viikottaiseen treeniohjelmaan. :) ohjaajalla on todellakin väliä ja mieluiten ite oon siellä edessä heilumassa! Onneks ohjaajia on monenlaisia ja kaikille löytyy varmasti ne omat lempparit. :) ite arvostan ohjaajassa hyvää tekniikkaa ja kuntoa sekä selkeitä ohjeita, ja pyrin näihin tietty itekin. Tärkeintä tunnilla on kuitenkin hyvä fiilis ja tekemisen meininki.
    Hyvää kesää sulle Marissa! :)

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Saa puolustaa! :) Tiedän, että Attackista tykkää monet, siksi mä siitä kirjoitankin joskus vähän negatiivisesti, kun en vaan itse tajua sitä sen lajin hypetystä. MUTTA en myöskään tajua esimerkiksi uintia, että miksi se on kiva harrastuksena tai Golf. Joten mun mielipide on vain mun oma ;)

     Oon käynyt Attackissa viimeksi Motivuksella viime kesänä, kun mulla ei ollut mitään salijäsenyyttä voimassa. Sitä ennen pari vuotta sitten. Ne kaksi kertaa jäi vikoiksi, vaikka ohjaajat olikin hyviä Motivuksella joiden tunneille eksyin. Harmi, se tunti on niin tehokas monen mielestä, mutta kun muhun ei vain iske :/

     Ohjaajan tekniikka on mullekin tosi tärkeää, toiseksi tärkein juttu on sitten hänen mukaansatempaavuus (jos tuo on sana :D ) ja se että innostaa. Heillä pitää olla tietty pilke silmäkulmassa ja saada ihmiset innostumaan ja nauttimaan tunnista. Tai, kärsimään kunnolla ;)

     Tykkää

 2. Hertta sanoo:

  Ite oon kerran käynyt Attackissa ja oli kyllä tosi hyvä ja tehokas tunti! Ainoo haittapuoli on ettei sitä oo tarjolla meiän Turun salilla vaan pitää mennä Helsinkiin jos sinne haluaa… Combat on kyllä silti se ykkönen ja siellä tuleekin käytyä yleensä vähintään kerran viikossa :D Pitää vielä sanoa että tä on ihanan piristävä ja elämäniloinen blogi ja melkein joka aamu täytyy käydä katsomassa onko tullut uusi postaus ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Hertta! Tosi nätisti sanottu :)

   Tykkää

 3. Elina sanoo:

  On tosiaankin väliä ohjaajalla! Ite olen Yoogaiassa ja kyllä siellä varsinkin pari ohjaajaa on sellaisia inhokkeja, että en halua niiden tunnille mennä. Mitään ei selitetä ikinä kunnolla ja ohjaaja ei ole ollenkaan sellainen… pirteä tai sen näköinen, että nauttisi koko touhusta, vaan enemmän on joku armeijan vääpeli-meininki. :D Sitten siellä on ne muutamat ihan suosikkiohjaajat, joiden ohjaamana tekee mitä vaan.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Suosikkiohjaajat on sellaisia, joiden tunneille menee tosi mielellään. Tekevät tärkeää työtä meidän muiden kunnon ja hyvinvoinnin eteen :)

   Tykkää

 4. Hanna sanoo:

  Hauskaa! Mäkin vihaan attaccia. Liian outoa ja tylsää. Ja no zumba on myös usein kauheaa kun on tällänen suomilantio:D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hehe, oon kuullut monelta tuosta suomilantiosta! :D Ja joo, attack ei oo kaikkien juttu, kuten ei mikään muukaan laji. (Zumba ei oo munkaan juttu ;) )

   Tykkää

 5. Kaisa sanoo:

  On ja ei oo väliä ;) omalla salilla on huippuohjaajat, joiden jokaisen tunnille on ilo mennä. Tykkään rääkistä ja siitä, että tunnilla ohjaajakin voi höpötellä ja hauskuuttaa

  Combatissa tykkään enemmän toisesta ohjaajasta, koska häneltä saa enemmän tekniikkaohjausta sen rääkkäyksen lisäksi. Mein salilla ei edes etukäteen ilmoiteta ohjaajaa ja mun mielestä se on hyvä juttu, toki kysyttäessä kerrotaan ja onhan tietyt tunnit suht vakkareina jollakin. Kun on pikkunen jumppasali, niin kaikki ohjaajat on siis asiantuntevia sekä huipputyyppejä :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Täytyykin joskus kirjoitella näistä ohjaajien eroista… Oon sun kanssa tosi samoilla linjoilla ja tuokin on jännä, miten kaksi ohjaajaa voi molemmat olla tosi hyviä mutta ihan erilaisia. Tekniikkaa arvostan ehkä eniten, mutta sitten sellainen innostavuus on toisena. Täytyy olla hauskaa ja pitää pystyä intoilla ohjaajan mukana :)

   Kuulostaa ihanalta käydä pikkusalilla! :)

   Tykkää

 6. Elisa n sanoo:

  Joo minulle on myös merkitys ohjaajilla. Kelpuutan tietenkin vain ne parhaat;D Joskus sitä miettii et kuinka valikoiva sitä onkin ohjaajien suhteen kun pitäs käydä ennemminkin testaamassa pari itselle vieraamman ohjaajan tuntia, jotta vois tietää millaisia ohjaajia ja tunteja ne vetää ja eikä luoda omia mielikuvia. Näin ollen vois käydä joskus heidänkin tunneillaan mutta viikossa kun ehtii salitreenin lisäksi harrastaa vain 1-2 kertaa ryhmäliikuntaa niin jotenkin sitä valitsee juuri sillloin ne lemppariohjaajien vetämät tunnit:) BodyCombat on vaan niin parasta<3. En ole itsekkään käynyt attackissa varmaan pariin vuoteen mutta on ollut kyllä tarkoitus käydä testaamassa se tunti taas tässä lähiaikoina,

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hah, sama juttu! Vain parhaat kelpaa, muiden tunneille ei voi enää vahingossakaan eksyä. Mutta sitten kun löytää ne hyvät ohjaajat ja innostuu, on vaan niin kiva käydä tunnilla kun aina on hauskaa! :)

   Tykkää

 7. Kaisa2 sanoo:

  Hauskaa miten jakaa mielipiteitä tuo Attack ja Combat. Olen samoilla linjoilla sun kanssasi, mutta kaverini taas tykkäävät enemmän Attackista. Kuulema enemmen vauhtia ja lyönnit eivät ole niin kiinnostavia. Naisille tuntuukin usein olevan vaikeaa juuri se lyöntiosuus, ei osata hakea sitä oikeasta paikasta ja siksi ei myöskään saada tehoa combatissa. Itsekin alussa vähän haparoin mutta nykyään en tahtoisi harrastaa juuri muuta kun combattia. Mitä muuten pidät tämän hetken sarjasta? Jos tykkäät kerran helpoista koreoista niin ainakin nyt on sellainen. Minä tykkään tosi paljon! :)

  Kiitos ihanasta blogista, treenijuttuja saa kirjoittaa enemmänkin! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihan totta tuo tehokkuus combatissa, jota ei millään saa ilman kunnon iskua. Muistan tästä joskus blogin alkuaikoina kirjoitelleenikin paljon ja siitä heräsi paljon kiinnostusta. Kaikilla kun ei vaan ole ihan selvillä, että mistä se isku lähtee.. Toisaalta, osa tykkää käydä tunneilla silti, eli ehkä se ei niin haittaa jos muuten on hauskaa? :)

   Tykkään tosi paljon tän hetken sarjasta! Ei oo liian nopeita liikkeitä, vaan ehtii keskittyä ja lyödä tehokkaita iskuja. Musat on myös täysin mun makuun, vaikka en itse yhtäkään biisiä varmaan ottais omalle soittolistalle, mutta jotenkin ne tuonne sopii tosi hyvin :)

   Kiitos kun käyt kommentoimassa <3

   Tykkää

 8. Ohjaajalla ei tavallaan ole niin väliä, jos samanniminen ohjelma (esim. core, shape, coreball) pysyy sisällöltään samana. Toki ohjaajissa on eroja. Joku motivoi paremmin kuin toinen. Itse olen Sats-Elixian jäsen ja käyn heidän saleillaan. Pakko todeta, että koen, että Sats:n ohjaajien taso on huomattavasti parempi ja ohjelmat pysyvät hyvin ruodussa.
  Löysin blogisi tänään ja tykkäsin heti. Tämä tulee lukulistalleni ehdottomasti :) Positiivisia fotoja!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos kovasti! Ja hei ihanaa jos jäät tänne seurailemaan. Oon samaa mieltä tuosta ohjaaja-erosta näiden salien välillä, en sitä tuossa viitsinyt vain kovaan ääneen huudella. Satsilla on laadukas taso, ymmärtääkseni myös katsotaan vähän enemmän sitä keitä otetaan ohjaajiksi. Siksi Satsilla käynkin eniten tunneilla ja Elixia on vain salia varten. :)

   Tykkää

 9. Heidi sanoo:

  Äääää!! Oon niin motivoitunu sun blogista. Nyt tekis niin mieli mennä vaikka heti jollekkin ryhmäliikka tunnille. Sun ansiosta oon saanu paljon motiavaatioo omaan harrastukseen ja urheiluun. Oon oppinu ottaa aamuista ilon irti ja pysyä positiivisena. Ei muuta ku kiitos ja jatka todellaki samaan malliin! :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihanaa!!! Hyvä Heidi, tästä saatiin tännekin motivaatioita kirjoitella vielä enemmän. Kiitos kauniista kommentista ja ihanaa perjantaita! <3

   Tykkää

 10. henu sanoo:

  Mä tykkään attackista :) Ensimmäisiä tunteja joilla aloin käymään, ei liian vaikea koreografia mutta myös vähän haastetta, sellanen hyvänmielen tunti :) Combat on itellä ehkä enemmän sellanen mihin tykkään mennä hermoja vaatineen työpäivän jälkeen :D Vapaapäivinä ja hyvällä fiiliksellä attack ja step kiinnostaa enemmän.

  Ohjaajista tykkään eniten niistä ketkä ohjeistaa selkeästi, näyttää helpommat vaihtoehdot erityisesti stepissä jossa mun kolme vasenta jalkaa ei vaan aina pysy mukana :D Liikun itse ensisijaisesti hyvän olon ja mielen kannalta, joten tykkään niistä ehkä vähän rennommista ohjaajista jotka kehottaa tekemään sen hetkisen fiiliksen mukaan ja kannustaa. Sellanen esim. grit tuntien tyylinen ohjaus ei oo ehkä ihan mun mieleen :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ei sellanen liian armeijamainen ohjaus sovi moneenkaan.. Ja no, jos ohjaaja ei kertaakaan hymyile, niin ei oo kyllä munkaan juttu. Pitää siellä lavalla pieni pilke olla silmäkulmassa ja vähän myös vitsailla :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: