Hahaa, miksi en tästä teille vielä aiemmin vinkannut! Tuttu kaveri jo joillekin siellä, mutta ehkäpä ihan kaikille ei ole tullut mieleen käyttää bataatteja leivän korvikkeena hampurilaisissa. Muuten kun nämä eivät juurikaan eroa aivan tavis burgereista, vaan sisukset voi kasata aivan samaan tapaan kuin normaalistikin. Tämä ei ole mitään hienoa ruokaa, eikä se ole musta epäterveellistä milään tapaa, vaan päinvastoin. Bataatista saa hyvää energiaa, lihapihvit on maukkaita siellä välissä ja kun lisää sopivasti kasviksia ja vaikka uunissa paahdettua sipulia väliin, niin voi slurps ja nams sentään. Aivan ällistyttävän hyvää.

Vai ootko jo tehnyt bataattipurilaisia? Miltäs maistui?

IMG_9500

Bataatin siivutetaan ja laitetaan uuniin kypsymään. Meillä taisi uuni viimeksi olla grillivastuksilla ja asteita oli sellaiset 250 astetta ja meni noin kymmenen minuuttia, että sai heivata uunista ulos. Paksuus tottakai vähän vaikuttaa asiaan. Tuollainen nätti kaveri siitä sitten tulee, kun kasailee oikeanlaiset ainekset yhteen. Paistijiauhelihaa on näissä ollut käytössä ja sisällä on pihvin lisäksi cheddaria, tomaattia, uunissa paahdettua sipulia, hampparikastiketta ja ketsuppia. Tekisi taas mieli tehdä illaksi burgereita, mutta ehkä näitä ei voi ihan joka päivä syödä? Vai voisiko? ;)

Petra oli eilen meillä tosiaan kyläilemässä ja tehtiin taas näitä hamppareita porukalla. Juteltiin myös siinä syödessä parista jutusta ja pohdittiin esimerkiksiä tällaisia väittämiä:

1. Ainoa oikea ketsuppi on Heinz

2. Juusto pitää laittaa pihvin päälle jo uunissa tai pannulla, jotta se sulaa sopivasti

3. Nämä eivät ole oikeita hampurilaisia, koska niitä ei oikein voi syödä käsissä

Mitäs te olette mieltä edellisistä väittämistä? Oltiinko me aivan väärässä? Keskustelu lähti siitä, kun mieheni siis laittaa aina cheddarin vasta kasatessa hampparin väliin ja sehän on tottakai aiiiiiivan väärin. Tästä ollaan väitelty kahdestaan ja vihdoin sain Petralta myös myönnytyksen, että kyllä se juusto pitää laittaa siihen pihvin päälle jo aiemmin. Yhdessä me myös todettiin, että näähän ei oo ihan oikeita burgereita, koska niitä ei voi syödä käsissä. Tai no ehkä voi, mutta aika sotkuista hommaa siitä tulee ja kastikkeet on kaikki aivan muualla kuin suussa. Tuota ketsuppi asiaa en edes ala puolustella mitenkään. Kaikki tietää, että Heinz on ketsuppien aatelia ja muita voisi vaikka käyttää jumppapainoina. :D

Maukkaita burgerihetkiä, tuuhan kertomaan mitä tykkäsit! 

4 kommenttia artikkeliin ”Bataattipurilaiset!

 1. jorma sanoo:

  lihoin jo tota juustoa kattomalla :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :D

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Burgeri pitää pystyä syömään käsin, muttavarmasti maukasta noinkin :D
  Heinzin lisäksi kyllä ostetaan myös Felixiä :P
  Ja juusto ehdottomasti pihvin päälle ja ajoissa jos vain muistaisi aina…. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Outi EI. Felix on EI. :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: