Kaikki alkoi juhannuksesta. Palasin kotiin ja huomasin vaa’alla seistessäni, ettei kaikki ollut kuten piti. Lukemat olivat väärät. Lukemana näkyi +2,5 kiloa lisäpainoa. Mitä, onko tämä todellista? Paniikki, paha mieli, surkeus ja mitä kaikkia muita sanoja voisin kuvailla siitä mielialasta, jonka silloin kohtasin. Huoh, miten mä muka näin paljon niitä lättyjä siellä mökillä söin? Eihän niitä muurinpohjalettuja mennyt kuin muutamia ja lakujakin söin vaan parina iltana. Eihän sillä näin paljon liho? Soutelin niin innokkaana ja käytiin lenkilläkin vähän joka päivä. Miten vois muka niin paljon lihoa?

IMG_8348

No, katsokaapas, kun meidän vaaka oli rikki. HAH! Siitä sai nenukillensa kilojen kyttääjä, ei pitäisi turhaan seurata vaa’an lukemaa. Välillä on hyvä katsoa tilannetta, ettei ylläty pahasti, kun kerran vuodessa huomaa lukeman karanneen aivan käsistä. Vaikka ne luvut eivät suurta kerrokaan, niin kyllä se yhtäkkinen muutaman kilon pomsahdus ylöspäin jo kertoo jotakin. Siinä vaiheessa voi taas hetken ainakin katsoa mitä suusta alas laittaa. Tai ainakin voi yrittää ;)

Vaaka tosiaan näytti väärin, mutta olo oli silti karmea juhannuksen jäjiltä. Selkä oli myös alkanut vihoitella pitkistä automatkoista ja liiasta istuskelusta pitkillä illallisilla, joten oli jälleen tuhannennen kerran otettava itseään niskasta kiinni ja päätettävä, että asialle voisi nyt tehdä jotain. Tehtiinkin heti päätös, että aletaan vähän aktiivisemmiksi. Sillä vaikka luulen liikkuvani paljon, ei se välttämätä aina pidä paikkansa. Kävely on myös mun selälleni se kaikkei paras tapa liikkua. Ollaan nyt kesällä asetettu itsellemme tavoite (tai siis krhmm….minun tavoitteeni se on, mies tulee vikisten perässä) että kävellään mahdollisimman paljon ja joku lukukin tähän on pyöriteltynä mielessä.

Tavoite: 50 kilometriä lenkkeilyä viikossa

Tässä mukaan kuvioihin tuli yhteistyö DNA- Appisen kanssa. Te jotka ette vielä ole lukeneet mitään aiempia heidän kanssa tehtyjä tekstejä, niin kyseessä on puolen vuoden yhteistyö, jonka aikana tutustun erilaisiin sovelluksiin. Tänään keskityn niihin appseihin, joita itse käytän urheilussa ja liikkuvassa arjessa apuna.

Liikkumiseen olen käyttänyt aina SportsTrackeria, sitä käytin jo aiemmin kun juoksin paljon. Nyt alkuvuodesta otin sen heti käyttöön uudestaan, kun aloin taas mitata kävelyreittejä ja juoksumatkoja Kivasti saa katsottua, että mitkät matkat on kuljettu ja jos on sykemittari, niin senkin voisi liittää kylkeen. Tuo 50 kilometriä viikossa tulee kasaan aika nopeastikin ja ihan huomaamatta. Kävely on todella mukavaa ja rentouttavaa, kun siihen totuttautuu ja voi kuulkaas käydä niin, että siihen tapaan jää jopa koukkuun!

Tuleeko teillä usein reippailtua 12 kilometrin lenkkejä kävellen? Vai onko se jo aivan liian pitkä matka? :)

IMG_9489

Moni mittaa suorituksiaan myös HeiaHeian kautta ja siellä olin itsekin ennen klikkailemassa itselleni merkintöjä. Onko joku muu huomannut saman, että joskus sitä jopa seuratessa ahdistuu, kun jokaiselle päivälle ei tule merkintää liikuntasuorituksesta? Jep, ikävä tunne. Siksi poistin tuon pari vuotta sitten ja nykyään en merkkaile suorituksia ylös. Aloittaessa liikkumisen, se on mielestäni tosi kätevä sovellus. Näkee kongreettisesti tekeekö kuinka paljon mitäkin ja onko siinä kokonaisuutena mitään järkeä. Voi saada hyviä havaintoja, jos suoritukset ovat yksipuolisia tai jokin osio jää kokonaan treenaamatta.

Kuinka monelle siellä on HeiaHeia vieläkin, vai onko se jo mennen talven lumia?

Vaikka itse en seuraa liikuntasuorituksia listattuina mistään sovelluksista, niin matkaa seuraan. Suosittelenkin (sinua alkava liikkuja) hankkimaan jonkun sovelluksen (HeiaHeiaMovesSportsTracker, etc…) jolla voit seurata liikkumistasi ja kehittyä nopeammin. Samalla voit ja löytää mitkä on omat ongelmakohtasi. Parasta on, jos näihin voi merkkailla vähän fiiliksiä ja tuntemuksia mukaan. Miksi ei huvittanut lähteä liikkumaan? Miksi lopetit treenin kesken? Mikä fiilis on treenin jälkeen? Näitä kun kastoo pitkällä aikavälillä, voi hoksata, että hei, tämähän toimii. Koska aika kuultaa muistot, se myös pyyhkii useat hyvät asiat pois sieltä mielestä. Ei sitä upeaa fiilistä liikkunnan jälkeen muista. Siksi se olisi hyvä merkitä johonkin ylös ja muistella jälkikäteen niitä hyviä hetkiä.

Alla fiiliskuva noin 15 kilometrin kohdalta, kun syntymäpäivilläni käveltiin yhteensä 29,5 km. Huh, siinä oli jo aikamoinen suoritus!

IMG_8791Ja no, kaikkihan nyt tietävät Instagramin, mutta jos et ole vielä aloittanut treenikuvien jakamista instaan, niin tee se heti. Sinne kannattaa ehdottomasti jakaa kohokohdat liikkumisessa, niin saa muutkin motivoitumaan liikkumiseen ja jälkikäteen voi itsekin katsella omia kuviaan. Kehityksen huomaa nopeasti ja mikä parasta, voi myös itsekin motivoitua omista kuvistaan. Täältä löytyy DNA –Appisen tekemä artikkeli ”Näin pääset alkuun Instagramissa”, josta löytyy vinkit Instan aloittamiseen.

Tuossa ylemmässä kuvassa tosiaan oli fiiliksiä meidän pitkältä jävelyltä ja tuossa alemmassa kartassa (tehty googlemapsilla) näette koko reitin kartalle. Kävelin siis mieheni kanssa 27 kilometriä syntymäpäivänäni, olen tehnyt sen myös aiempina vuosina joko juosten tai kävellen. Sainpa samalla parille instagram seuraajallekkin istutettua mieleen hauskan idean synttäripäivän kuluksi. Tarkoituksena siis matkata aina synttäripäivänä se määrä kilometreinä, joka tulee vuosia täyteen. Hih, eikö oo tosi fiksu idea! ;)

Näyttökuva 2015-7-24 kello 14.58.48

Mitä tulee kilojen karsimiseen, niin sitä en ole miettinyt suuremmin ainakaan ruokien rajoittamisen kautta. Yritän ajatella, että söisin fiksummin, mutta en jaksa liikaa nipottaakaan. Kesällä on muutenkin mun mielestäni helppo syödä kevyesti ja hyvin. Marjoja on tarjolla helposti ja jos ei niitä vedä pelkilteen, niin masuun menee usein aamuisin puuroa tai tuorepuuroa. Täytyy muistaa marjat pakkasmuodossa syksyn tullen, ei tuu enää samalla tapaa ladottua napaan isoja rasioita marjoja :)

Eikö se vaan mene niin, että lomalla kuuluukin vähän herkutella ja ottaa rennommin ja arkena ehtii kiristellä. 

Ja hei, vaikka moni nauraa sille, että aina tammikuussa ja nytkin pian alkavassa elokuussa karsitaan kiloja, niin mitäs sitten. Onko siitä jotain haittaa? Eikö se vaan mene niin, että lomalla kuuluukin vähän herkutella ja ottaa rennommin ja arkena ehtii taas kiristellä. Onneksi aina voi ottaa muutaman vähän tiukemman takapakin ja palata entiseen, eli siis siistimpään ruokavalioon ja urheilullisempaan arkeen. Sitä mekin tässä juuri nyt yritetään ja sama jatkuu varmasti omalla lomallakin joka alkaa kolmen viikon kuluttua. Tiedossa paljon lisää käveltyjä kilometrejä ja juoksulenkkejä. Kunpa se nyt vaan loma tulisi oikein pian, odotan sitä vapautta kun pääsee liikkumaan ilman kelloa ja aikatauluja. Liikkuminen lomalla on yksi parhaista asioista <3

Mites ne tämän kuukauden kuljetut kilometrit? Olenko päässyt tavoitteeseen? Voi kyllä, ja ihan reippaasti olenkin. Kuukauden saldona 267,5 käveltyä, hölkättyä ja juostua kilometriä. Mitäs siihen sanotte ;)

Urheilullista elokuuta meille kaikille!

***Yhteistyössä DNA -Appinen

13 kommenttia artikkeliin ”Kesämasu piiloon ja enemmän liikuntaa arkeen!

 1. Tytteli sanoo:

  Saanko kysyä mitä se vaaka sulle näytti? Oot musta tosi hyvän kokonen/näkönen ja ite tavottelen just tollasta kroppaa

  Tykkää

  1. Tytteli sanoo:

   Ja se piti vielä sanoa, että must sulla ei oo yhtään tarvetta kiloja karistaa! :)

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Hyvä jos ei pidä, en varmaan enää nykyisenä herkkusuuna siinä onnistuisikaan ;) Painan yli 60 kiloa tällä hetkellä ja se vaaka näytti siitä reippasti yli ja lähemmäs 65 kiloa. :D

    Tykkää

 2. Niina sanoo:

  Määki tahon tietää!! Kerro paino :D koska tiedän ettei se luku kerro, ja arvelen että et paina mitä arvaan. Mun arvaus: 55 kiloa? :))

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehee, yli 60 kilon menee kuules ;) Paino on tosi vaikea arvioida, kuvatkin voi hyvin vääristää :)

   Tykkää

 3. Mona sanoo:

  Vau mikä määrä kilometrejä, upeeta! <3

  Mulla on Heiaheia käytössä edelleen. …mutta mietin joka päivä, että täytyy kyllä poistaa se, tai ainakin kaikki kaverit sieltä. Mua alkaa ahdistaa ehkä eniten se, kun viikon jälkeen tulee spostiin se kooste: "Liikuit tällä viikolla 5 tuntia, kaverisi X liikkui 7." Tulee aina iha hirvee olo, että jaahas oon ihan läskipylly ollu taas tällä viikolla. Ei kiva!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Joo, ihan samaa ajattelin sillon kun sen käytön lopetin. Vaikka mulla niitä suorituksia olikin sillon vielä kauheet määrät, niin ei se enää olut motioivaa seuraamista, ahdistavaa enemmänkin. Sitten aloin tehdä ihan vaan omaa listaa, mistä pystyin seurata omaa tahtia. Eipä tarvinnut verrata muihin enää yhtään :)

   Tykkää

 4. Tiia-Lii sanoo:

  Mikä kilsamäärä!! Vaude! Mäkin taidan ottaa tavoitteen kuukaudelle että kävelee viitenä päivänä viikossa 6 kilsaa. Kiitos ideasta, en vaan tota 50 voi kun käyn ratsatamassakin paljon niin ei ehkä ihan kaikkea ehdi. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kaikkea ei aina ehdi ja onhan se ratsastus jo itsessään kunnon liikuntaa. Itsellä tuo kävely tuo aktiivisuutta arkeen ja tulee ainakin liikuttua selän takia kunnolla. Tuus kertomaan miten siellä sujuu kävelyt elokuussa! ;)

   Tykkää

 5. Kimmo sanoo:

  Hyvä teksti jälleen. Itsellä käytössä Sportstracker ja tykkään! ”Juoksemassa, kävelemässä, salilla, pyöräilee.. Jne”
  Minusta mukava kun sielä on kavereita ja saa motivaatiota kun näkee toisen käyneen vaikka lenkillä…
  Viime jouluna hyödynsin DNA joulutarjouksen ja ostin myös ”sykevyö, premium” paketin ST:iin! Tosi kiva kun saa harjoukseen talteen myös sykkeet ”käyrät” ja premiumin myötä tuli ”äänipalaute” käyttöön. Kertoo kuulokkeisiin sykkeet, matkan jne. Voin suositella :)

  Lyhyesti ja ytimekkäästi kesäsin saa syödä vähän mitä sattuu :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Kimmo :) Ah, tuo kuulostaa tosi fiksulta combolta minkä ostit jouluna. Äänipalaute varsinkin, kun sen kuuntelu ei häiritse suoritustakaan. Jossain vaiheessa seurasin enemmän sykkeitä, mutta nykään kun rankkoja suorituksia on vähemmän, tyydyn kuulostelemaan vain ettei sydän pakahdu ulos rinnasta.. :D hih.

   Ihanaa kesää Kimmo!

   Tykkää

 6. Heli sanoo:

  Aina tulee käytettyä Heia Heia ja Spors Tracker sovelluksia. Loistavat motivaattorit!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samaa mieltä, motivaationa toimivat todella hyvin! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: