Kesän reissut on monilla jo ohi, mutta koska mulla ne vasta siintää upeana ajatuksena mielessä, voisin vielä jakaa elokuun alulle yhden matkapostauksen. Nämä ovatkin tässä unohtuneet kesän aikana ihan kokonaan, mutta muutamia matkavinkkejä on tulossa vielä syksyn aikana. Tuolla ne luonnoksissa lymyää, mieleen ehtii aina vaan tulla liikaa kaikkea muuta ennen kuin ehdin niitä julkaista. Vaikka vähän kyllä ihmetyttää, että mitä matkustelua tärkeämpää voi muka olla mielessä? Eikö matkustelu ole juurikin se elämän suola? Mistä muusta muka täytyy edes puhua? ;)

Alkuun vähän fiiliskuvia Floridasta joululoman reissulta. Pääsette tekin tunnelmaan!

DSC_0981DSC_0962 DSC_0972 DSC_0974

Onko sulla seuraava matka jo suunniteltuna? Talvella reissuun tai ehkä jo vähän aiemmin? Toivottavasti on, sillä matkojen odottelu ja suunnitelu on mun mielestäni matkasta jo aika suurikin osa. Se kutkuttaa mukavasti mieltä ja kun on valinnut kivan tyypin jonka kanssa reissata, on ihanaa odotella tulevaa reissua. Nyt siis vinkkejä matkakumppanin valintaan. Ehkä myös vinkit siihen, miten selviytyy reissusta, jos matkakaverit on jo valittu ja et ole aivan varma, että selviättekö hengissä kotiin sillä porukalla ;)

Matkakaverin valinta ei ole aina helppoa. Oletko ehkä uudessa suhteessa ja olette suunnitelleet yhdessä reissua? Niin tai oletko lähdössä matkaan ystäväsi kanssa, jonka kanssa olette tunteneet jo vuosia? Ehkä sulla on uusi tuttavuus matkassa? Vaikka tuntisit matkakumppanin hyvinkin entuudestaan, niin suosittelen silti puhumaan tulevasta matkasta. Jutelkaa ja pohtikaa, että mistä pidätte. Tahdotteko varmasti samoja asioita matkalta? Oletteko ylipäänsä samanlaisia reissaajia? Monelle voi tulla yllätyksenä, että toinen onkin jotain aivan muuta kuin mitä arkena muuten on. Me kaikki muututaan siinä vaiheessa, kun aikaa vietetään yhdessä 24/7 ja joskus se paraskin kaveri voi matkassa olla aivan eri tyyppi. Ystävien kanssa kun usein vietetään vain lyhyitä hetkiä ja kun yhtäkkiä on kaksi viikkoa yhdessä, voi hermoja alkaa kiristää. ;)

 

Tässä muutama asia, joita voisi olla hyvä miettiä yhdessä ennen reissua:

Mitä tahdotte tehdä kohteessa? Tahdotteko katsella nähtävyyksiä, loikoilla rannassa vai mitä on mielessä? Onko suunnitelmissa yhtään samaa? 

Kuinka paljon toinen on valmis joustamaan omista toiveistaan?

Onko jotain asioita, mitä toinen ei ainakaan tahdo tehdä?

Kuinka myöhään nukutaan? Onko tarkoitus valvoa myöhään? Haittaako toista, jos olet aamuvirkku/unikeko?

Oletko huonotuulinen aamuisin tai onko jotain muita piirteitä mistä voisi olla hyötyä mainita toiselle?

Missä majoitutaan? Hostelli vai joku pramea hotelli? Mikä on rahankäyttöpolitiikka? Oletteko yhtä varakkaita?

Lähteekö kaveri reissussa helposti muiden matkaan, onko vaara, että jäät yksin missään välissä? Vai oletko sinä itse arvaamaton?

Onko toiselle ylipäänsä ok, jos kuljette erikseen? Onko koko ajan oltava yhdessä?

Onko kaverisi matkustanut ennen? Oletko sinä? Kumpi ohjaa, neuvoo ja määrää tahdin?

IMG_1887

Löytyipä söpö kuva viime vuodelta, kun etsin reissukuvia. Ainon kanssahan meidän piti yhdessä lähteä reissuun viime vuonna, mutta matka Portugaliin jäi odottamaan myöhempää kertaa. Ehkä me vielä joskus päästään yhdessä reissuun :)

Mulle on vuosien myötä muodostunut melko selkeäkin kuva siitä, keiden kanssa haluan reissata. Monenlaista reissutyyppiä on kokeiltu ja on sattunut myös vähän vääriäkin valintoja. Eikä se katastrofaalista olekaan, mutta juuri näiden asioiden takia haluan teille vinkata, että ehkä kannattaa jo ennen reissua jutella tietyt asiat läpi. Itsekään en aina sitä ole muistanut tehdä. Mulla ainakin meni eräs matka aivan pilalle sen takia, kun matkakaveri oli niin negatiivinen ja koko reissun ajan juorusi ja valitti muista ihmisistä. No, sitä asiaa en välttämättä olisikaan saanut selville aiemmin, kun ihminen muuttui matkassa vähän liiankin avoimeksi ihan yhtäkkiä. Toiselle se tyyppi toisaalta voi olla unelma resissukaveri, mutta itselleni ei ollut. Onneksi osasin ottaa sillä reissulla sitten oman suunnan ja kuljin paljon itsekseni. Sen verran itsekäs saakin mielestäni aina olla. Oma matka, omaa aikaa. Lomia ei koskaan ole liikaa, joten pitäkää aina huoli, että itse voitte hyvin. Ketään ei tietenkään saa jättää yksin tahallaan, mutta ei toisen tahtoakaan ei voi aina seurata.

Tämän neidin kanssa uskon, että meille tulee vielä monta monta matkaa yhdessä. Seuraava on jo suunnitteilla ;)

IMG_9020

Multa löytyy jo monta lempparia matkakaveriksi. Harmi, ettei lomia ole enempää ja ei voi vaan reissata koko ajan. Tiedän, että omista reissukavereistani, jokaisen kanssa saan olla täysin oma itseni ja me kaikki pidämme reissuilla ainakin pääosin samoista asioita. Niin ja mikä tärkeintä, ei ole tarkkaa aikataulutusta. Lomalla tahdon olla rennosti ja en jaksa sitä, että kukaan naputtaa vieressä jatkuvasti kelloa tai käskee. Näiden tyyppien kanssa matkat on aina olleet täydellisiä ja on ihanaa voida lomailla täydellisessä seurassa. <3

Korostaisin vielä sitä kohtaa, että ei jokaisen kanssa tarvitse matkassa olla aivan samanlainen. On silti oltava sama ymmärrys siitä matka tulee olemaan. Jos on eri toiveita, niin voihan sitä välillä kulkea itsekseen. Kunhan vain juttelette nämä asiat heti alkuun läpi, niin olette samalla viivalla. Ei tule turhaan yllätyksiä.

Heräsikö ajatuksia?

Onko sulla joskus käynyt huonosti matkakaverin valinnan kanssa? 

14 kommenttia artikkeliin ”Muutama vinkki reissukaverin valintaan!

 1. Anna sanoo:

  Se Italian reissu porukalla ois kyllä niin huikeeta saada joskus järkkääntymään! :) Tai siis jos meitä reissukavereiksi huolisitte, heheh… ;) <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ja niinhän me hei saadaankin ;)<3

   Tykkää

 2. Shania sanoo:

  Mun kaverit on aivan täydellisiä matkakavereita! Pari kertaa nuorempana myös eksyin vähän vääränlaiseen seuraan mutta nyt tajunnut sen oikeanlaisen seuran merkityksen. Kunnon ystävyys kestää hotelliyöt ja hostellireissutkin yhdessä ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hyvin sanottu! Kunnon ystävyyden todella pitää kestää hostelliyöt ja muut kokemukset, joissa kaivataan välillä vähän seviäimistä ;)

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Mä oon aina aikuisiällä matkustanut Rikun kanssa, ihan huippuseuraa kyllä, mutta nyt olen vakaasti päättänyt että ensivuonna viimeistään teen jonkun reissun jonkun ihanan ystävän kanssa. Tyttöjen reissu ollut jo pitkään haaveissa… :)

  http://outikarita.fitfashion.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, hyvä päätös Outi!! :)

   Tykkää

 4. Tuuli sanoo:

  Sillä on kyllä yllättävän paljon väliä, että millaisessa seurassa reissuun lähtee! Mulla menee samantien hermot, jos matkaseura on laiskaa ja saamatonta, odottaa että toimit matkaoppaana, mutta silti valittaa siitä mitä tehdään. Olen myös joutunut lomalle jossa muut halusivat bailata 7 päivää viikosta ja nukkua päivät, ei ihan mun juttu. Onneksi virheistä oppii ja nyt on hyvää matkaseuraa tiedossa tulevaisuuden varalle. :) Oon vähän kade että teiän reissu on vielä edessä, Kreikka kuulostaa täydelliseltä! Kivaa loppukesää! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samat sanat Tuuli, mietin tätä kirjoittaessa ihan samoja asioita. Tosin itsekin olen joskus vähän laiska, kun tekee mieli vain möllötettää joskus aurignossakin, mutta se ei tarkoita etteikö pitäisi olla muuten aktiivisen päivät ja paljon puuhaa. Bailaus ei myöskään ole mun juttu jatkuvasti lomalla, vaan tahdon saada siitä vähän eri asioita irti ja olla hereillä päivät, en nukkua ;)

   Tärkeintä onkin tosiaan ottaa nämä asiat esille ennen matkaa, niin ei sitten tule yllätyksiä. Ihanaa kesän jatkoa tuuli <3

   Tykkää

 5. http://itsensapiiskuri.blogspot.fi/ sanoo:

  Matkakaveri on hyvä tuntea kunnolla, jos matkustaa pidempään kuin pari päivää. Muutaman päivän reissuilla jaksaa ”kaikenlaisia” ihmisiä omine tapoineen. Omia kokemuksia on monia :)

  Sinulle on haaste blogissani http://itsensapiiskuri.blogspot.fi/

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Totta puhut, ehkä aina pari päivää kuka tahansa selviää ;)

   Kiitos haasteesta :)

   Tykkää

 6. Laura sanoo:

  Oikein hyvä kirjoitus :) Tärkeää on tosiaan myös tietää, millainen itse on ja kertoo siitä toiselle. Kun tykkää samanlaisista asioista, niin on helpompaa reissata yhdessä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Aivan, täytyy myös muistaa itsekin olla todella rehellinen. Samaa mieltä! :)

   Tykkää

 7. henu sanoo:

  Mulla on tilanne ettei kellään kaverillani ole rahaa/mahdollisuutta/halua lähteä mun kanssa matkalle. Mies ei halua minnekään lämpimään kohteeseen, yhdellä ystävistäni on jatkuvasti joko opiskeluja tai töitä, toisella ja kolmella pienet lapset kotona, neljäs ei halua lähteä minnekään, viides ei halua matkustaa mun kanssa. Oon päätynyt siihen lopputulokseen, että matkustan sitten yksin. Muutamilta tutuilta on tullut kommenttia ’siis lähdet yksin?? tylsää.. eikö sulla oo ketään kuka lähtisi??’
  Yllättävän hyvin oon viihtynyt viikon matkalla yksin, vaikka toki mielummin jakaisin matkan jonkun kanssa. En ole kuitenkaan kauhean sosiaalinen tuntemattomien seurassa, joten valitsen mielummin hotellin kuin hostellin. Toki olisi kiva tavata matkalla joku suomalainen kenen kanssa käydä esim syömässä, rannalla tai yöelämässä. Että jos joku on menossa Rodokselle 23-30.8 niin seura kelpaa kyllä :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ymmärrän aivan täysin että menet yksin! Mulla on luonnoksissa postaus myös yksin matkustamisesta, sen voisikin laittaa ilmoille seuraaavksi. Oon monesti ollut matkassa itsekseni, koska sekin on musta todella kivaa. Alkujaan oli takroitus itseasaissa tänäkin vuonna lähteä yksin reissuun hetkeksi, mutta kun olinkin töissä koko kesän, niin jäin ihan Suomeen. Ja on se tottakai kiva, kun kavereista on saanut seuraa matkalle, uskaltautuu tehdä asioita ehkä jopa enemmän. Yksin vietetyt reissut on enemmänkin sellaisia terapiasessioita, eli tulee pohdiskeltua ja kirjoiteltua paljon. :)

   Uskon, että sulle tulee tosi kiva reissu. Siellä Rodoksellahan on paljon skandinaaveja, eli jos yhtään seuraa kaipaat (muutakin kuin miehiä :D) niin uskon, että löytyy todella helposti. Ihanaa reissua sulle, nauti kunnolla omasta ajasta, sekin on tärkeää välillä! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: