Kuukautiset on sellainen asia, josta mulla ei olisi ollut juurikaan sanottavaa vielä vuosi sitten. En ole täällä aiheesta siksi oikeastaan edes puhunut, koska se ei ole herättänyt ajatuksia suuntaan tai toiseen. Jostain sieltä 14 -vuotiaasta saakka oon syönyt ehkäisypillereitä ja melkeinpä lähes koko sen ajan juurikin keltarauhashormonivalmistetta. Tuo ehkäisy meni vaihtoon jo viime vuoden puolella ja siitä muutamia huomioita keränneenä ajattelin jutella aiheesta juteltavaa teillekin.

Lopetin pillerit, koska tahdoin tietää vihdoin millainen olen ilman ylimääräisiä aineita kehossani. Vaikka olemkin joskus nuorempana pitänyt taukoja pillereistä parikin lyhyttä hetkeä, niin koen silti lähes koko ikäni käyttäneeni pillereitä. En siis ole koskaan ollut kai täysin oma itseni, vaan aina on ollut jotain mikä vaikuttaa hormonien toimintaan. Heräsin siksi ajatukseen, että tahdon kokeilla olla hetken ihan ilman. Tahdon olla ihan vain oma itseni.

Mulla ei ole oikeastaan koskaan ennen tätä ikää, ollut kuukautisia.

En tiedä oonko siitä koskaan täällä huudellut, mutta mulla ei ole ollut lähes ikinä kuukautisia nuoren ikäni aikana. Johtuen kai kahdesta syystä: Nuorena keho muuttui kovaan tahtiin ja jatkuvan laihduttamisen takia hormonitoiminta oli sekaisin. Vaikka söin tavallisia ehkäisypillereitä silloin, kuukautisia ei ollut. Aliravittu keho ei tietenkään toiminut miten pitäisi. Toinen syy kuukautisten poisjääntiin on ollut nämä keltarauhashormonivalmisteet. Niitä syödessä ei ole kuukautisia näkynyt ja näin on ollut jo vuosikausia. Mun mielestä ihan huippujuttu, mutta jotkut on kovasti ihmetelleet tätä asiaa. Heidän mielestään olisi kuulema epämukavaa, jos ei olisi normaalia naisen kehon toimintaa. Noh, itse en ole ihan samaa mieltä. Aika luksustahan se on elää ilman kuukautisia ja ilman tietoa kivuista ja mielialanvaihteluista. ;)

IMG_6442

Enpä tiennyt, että tulisin koskaan sanomaan näin, mutta… kunpa saisin pillerit heti takaisin! Yleensähän pillereitä haukutaan todella paljon, mutta mulla huomiot on täysin päinvastaisia.

Nämä jutut on saaneet mut miettimään, että pitäisikö sitä sittenkin vain palata tuttuun ja turvalliseen mahdollisimman pian takaisin:

 ✗ Kuukautiset. Kuka niitä nyt tahtoo? Onko ne jonkun mielestä muka nautinnollinen asia?

 ✗ Kuukautiskivut. Auts. En todella tiennyt mitään kuukautiskivuista ennen kuin vasta nyt. Ei näitä kipuja voinut millään kuvitella, kun ei mua ole ikinä sattunut mihinkään. Nyt koko keho on ollut aivan tulessa ja säryssä. Selkäkivuista saan myös kärsiä parin viikon ajan kuussa, eli aika pitkään. Jo nämä asiat ovat saaneet miettimään, että pitäisikö ehkäisy ottaa takaisin ja nopeasti. 

 ✗ Migreeni. Migreeni on jotain, mitä en toivoisi edes pahimmalle vihamiehelleni. Kärsin pahoista kohtauksista vielä teini-iässä ja nämä loppuivat, kun aloitin e-pillerit. Teininä kärsityt kuolemalta tuntuneet migreenit katosivat silloin ja nyt ne ovat tulleet kuin hiipien takaisin. Eivät yhtä pahoina, mutta kumminkin. Lisätietona tähän, että mua ei ikinä särje päätä, ei ole koskaan särkenyt. Yhdistäkin tämän siksi niin nopeasti pillereiden lopettamiseen, koska ne alkoivat heti samaan aikaan. Kiva lisä muihin kipuihin. 

 ✗ Hikoilun määrä. Mitä, haiseeko mulla oikeasti hiki? Hikoilenko mä todella? En oo ennen hikoillut juurikaan ja luulin, että se johtuu hyvästä deodorantista. No, ei johtunut. Nykyään hikoilen ja olo on välillä todella inhottava. En voi laittaa tätä mihinkään muuhun kun pillerien lopettamisen piikkiin, koska tämä alkoi heti kun lopetin niiden käytön.

 ✗ Mielialan vaihtelut. Hmm.. Näitä kai on kaikilla meistä, mutta mulla ei ollut ennen. Tosin kukapa ei suutahtelisi jos puolet kuusta selkä on kipeä, migreeniä pukkaa, sattuu joka paikkaan ja vielä hikoiluttaakin jatkuvasti :D

 ✗ Neste kertyy kehoon enemmän. En tiedä onko tämä taas yksi mun kuvittelemistani asioita tai syönkö aivan eri tavoin kuin aiemmin, mutta siltä se on tuntunut koko tämän vuoden. Paljon enemmän nestettä ja turvotusta. 

 ✗ Verenpaine ei nouse enää. Hahaa! Tästä luin itseasiassa tänään jostain sivulta, että verenpaine saattaa heposti nousta näitä käyttäessä. Normaalisti varmaan tietty huono asia jos on korkea verenpaine, mutta kappas, kun mulla on toisinpäin. Eli juu, pyörtyilyt, heikko olo ja sydämen tykyttely saattoi juuri selvitä. Hyvin mahdollista, että pillereitä syödessä verenpaine nousee mulla sopivalle tasolle. 

 ✗ Yksi asia mikä on tavallaan plussaa, on makeanhimon väheneminen. En ole todellakaan laihtunut puolen vuoden aikana, mutta se johtuu siitä, että oon kuitenkin syönyt ruokaa ihan hyvissä määrin ja liikuntaa oon tehnyt vähemmän kuin ennen. Eli ei laihtumista, mutta makeaa ei niinkään tee mieli lähes koskaan. Pillerien lopetuksestako tämäkin?

IMG_6347

Sellaisia kivoja huomioita oon tässä nyt noin 9 kk aikana tehnyt. Varmaan voi olla vielä muitakin asioita joita on tullut mieleen, mutta tässä nyt tänään päällimäisenä mitä on ollut mielessä. Aikamoinen listahan siitä tuli. Kaikki tämä saattaa olla ystävät hyvät kuvitelmaa, mutta jos on, niin aika hyvin sattuu kaikki osumaan juuri tälle ajankohdalle. Ainakin osan uskon johtuvan pillereiden lopetuksesta, ei kaikki voi vain sattumaakaan olla.

Yleensä pillereitä haukutaan, joten tämä taitaa olla vähän normaalista poikkeava kirjoitus ehkäisypillereistä. Okei, itsekään en voisi käyttää mitään tavispillereitä, koska nuorena jo niitä kokeilin ja ne eivät yhtään sopineet mun luonteeseeni. Muutuin murhanhimoiseksi ja vihaiseksi, eikä se ole mulle ihan luontaista. Ainakaan en tahdo sen olevan todellinen minä :D

Ihan hauskaksi kokeiluksi tätä voisi kuvailla, koska muutokset ovat niin suuria. Kuukautiset on aivan kamalia ja pakko sanoa, että ymmärrän nyt vihdoin niitä naisia joilla on pahat oireet – ne samat iskivät vihdoin tännekin. Kerrankos sitä testaa siis miltä muista naisista tuntuu, mutta en kyllä suostu jatkamaan tätä ikuisesti. Ainakin olen nyt nähnyt millainen olen ilman mitään hormonivalmisteita ja en kyllä tykkää tästä minusta en sitten ollenkaan…Ihan ihmeellinen nainen ilmestyi taloon, mieskin varmaan jo toivoo, että palaisin takaisin vanhaan kunnon keltarauhasehkäisyyn ja samalla myös rauha palaisi kotiin. ;)

Saa toki esittää lisäkysymyksiä aiheeseen, voin yrittää vastailla mitä teillä mieleen tulee. Suosittelen lämpimästi tätä ehkäisyä, mutta toki kannattaa asiasta puhua lääkärin kanssa. Jokaisen keho reagoi eri tavoin, toisellehan nämä eivät sopisi ollenkaan. Keltarauhasesta voit lukea lisää täältä. Minä en siitä sen enempää tiedä mitään tieteellisiä faktoja :)

Onko jollain muulla kokemuksia keltarauhasvalmisteista? Puolesta vai vastaan? 

 

 

21 kommenttia artikkeliin ”Keltarauhashormoni ehkäisyn lopettaminen

 1. Tytti sanoo:

  Onpas jännä! Syön pillereitä ja aina viikon tauon aikana vikoina päivinä iskee hermoton migreeni mutta taas pillereitten aloittaminen lopettaa sen! Ihmiset ovat vain niin erinlaisia:)

  Tykkää

  1. Maria sanoo:

   Hei jos sulla on oikeasti ongelmana päänsärky/migreeni taukoviikolla, niin siihen on mahdollista käyttää estrogeenia pienellä annoksella päänsärkyä ehkäisemään. Tai sitten sellasia pillereitä, joita otetaan joka päivä. Kannattaa käydä lääkärillä kysymässä, ettei tarvii joka kuukausi kärsiä kauheasta päänsärystä. :)
   -Maria

   Tykkää

 2. Sara sanoo:

  En ookkaan näistä pillereistä kuullut ennen… Mulle ei sovi oikein mitkään ehkäisyt, aiheuttaa liikaa vaivoja. Täytyy näistä kysyä. Miksihän ei lääkäri näitä oo ehdottanut?

  Tykkää

  1. anita sanoo:

   Keltarauhashormonivalmisteet =minipillerit.
   Pillereitä on saatavana noita minipillereitä, joissa on pelkkää keltarauhashormonia ja sit yhdistelmäehkäsypillereitä, joissa on myös estrogenia. Yhdistelmäpillerit taitaa olla yleisempiä (?), mutta estrogeni aiheuttaa monesti kummia oireita (kuten mulla). :)

   Tykkää

   1. Marissa sanoo:

    Kiitos korjauksesta, meen itse aina sekaisin kaikissa nimissä ja nimikkeissä. En yhtään osaa sanoa mitkä on mitäkin pillereitä. Liikaa nimiä :D

    Tykkää

 3. sanna sanoo:

  Hei,otappa nyt hormonikierukka! Maailman fiksuin keksintö ikinä :)
  Itsekkin olen lapseton joten sekään ei ole esteenä. Söin vuoden päivät keltarauhashormoneja ja vaihdoin kierukkaan,ei tarvia muistaa sitä pilleriäkäön enää :) :) yksilöllisistä toki kaikki vuodot sun muut,itsellä keho toimi normaalin malliin pillereillä mutta kierukan jälkeen ne loppu heti,aivan mahtavaa!

  Ps. Kiva blogi,seuraan kyllä säännöllisesti vaikka en kommentoikkaan.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kääk, en tahdo kierukkaa! :D Kuullut liikaa siitä kauhutarinoita ja ei houkuttele yhtään.. Palaan varmasti totuttuun ja hyvään valintaan, eli noihin keltarauhaspillereihin. Toimineet hyvin ja oma kroppa ja mieli on silloin virkeä ja hyvinvoiva :)

   Kiitos Sanna, kiva kun kommentoit. Ihanaa kesää! :)

   Tykkää

 4. sara sanoo:

  Mulle kans sopi ihan hyvin pillerit!! Söin n. vuoden keltarauhashormonia ja n. vuoden yhdistelmäehkäisypillereitä. Ei ollu kk-kipuja! <3 ihanaa. Sen takia ne otinkin. Nyt oon ollut puoli vuotta ilman ja on ihan hyvä olo ollut nytkin, menkkakipuja on vähän (joudun ottamaan pari lääkettä mutta ennen jouduin monena päivänä monta lääkettä….) Jos nää tästä pahenee ihan hirveesti alotan varmaan keltarauhashormonin taas. Siinä ei oo haittoja (rintasyöpäriskiä, tukosriskiä tms.) niin siks uskallan kyllä alottaa sen! :) Se saattaa jopa suojata joltain! :) Hyvä postaus tällainenkin! Keltarauhashormonit on kaikinpuolin turvallisempi valmiste kuin yhdistelmäehkäisy (en sano että sekään hirveen vaarallista ois). Mutta ne jotka ei halua käyttää yhdistelmäehkäisyä vois harkita keltarauhashormonia! :) Siitä vaan pelotellaan turhaan, että tulee akne , hiukset rasvottuu , lihoo tms.. :D Mulle ei käyny ainakaan mitään noista! :D Ja nekin useesti lähtee muutamassa kuukaudessa pois! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Erittäin tyhjentävä ja hyvä kommentti. Kiva, että täältä löytyi muitakin samoja pillereitä kokeilleita. :) Mulla ei oo muistaakseni ollut mitään noita iho-oireita tai muita, lähinnä silloin kun lopetin pillerit ja nekin katosi ihan kuukauden aikana.

   Tykkää

 5. jenna sanoo:

  Varmasti on kroppa sekaisin noista lisähormoneista. Jossain oli noista että voi mennö jopa 2 vuotta ennen kun keho palautuu ennalleen ja tasapainoon hormoneista. Eli ei toi 9 kk nyt viel oikeen riitä. En kyllä oo muutenkaan oikeen kehoon hormoneitten lisäämisen puolella, varmasti on haittavaikutuksia. Suosittelen kuparikierukkaa. Voi olla aluks pahemmat menkat ja epäsäännölliset mut täysin hormoniton ja 3-5 vuotta kestää. Ja muistakaa viel et keho ei palaudu hormoneista tasapainoon noin vain.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, oon taas itse kuullut kamalia kauhutarinoita kierukasta, joten…Ei kiitos! Nuo käyttämäni pillerit on olleet loistavat, joten miksipä vaihtaa hyväksihavaittua. :) Hyvin voit olla oikeassa siinä, että 9 kk ei riitä toteamaan tarpeeksi varmasti oman kehon toimintaa, kun se voi vielä olla ihan sekaisin. Siltikin koen, että jos pillerit on tehneet vain hyviä vaikutuksia, niin miksipä en niihin palaisi. En varmasti aio paria vuotta odottaa vain sen takia, että näkisin olleeni oikeassa ja että oma keho ei vain valitettavasti toimi kuten itse toivoisi :)

   Tykkää

 6. Elina K. sanoo:

  Järkevä päätös olla ilman, vaikka ymmärrän ajatuksen ettei ole järkeä lopettaa jos ongelmia ei ole. Käytän varmaan samoja pillereitä ja mitään oireita ei oo ollut. Vain positiivisia kuten sulla. Menkat mulla on kyllä. Mua häiritsisi kieltämättä jos olisin ilman menkkoja. Pelkäisin varmaan joka kuukausi että eikai oo käynyt vahinko. ;D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hehe, joo on se varmasti pelottavaa.. Tosin ehkä sen huomaisi nopeasti pyöreästä vatsasta…Sillon ehkä oliskin jo liian myöhäistä :D Onneksi oon luottanut pillerien tehoon :)

   Tykkää

 7. Emma sanoo:

  Moikka!
  Mulla olis tähän hormonaalisen ehäisyn luonnollisuuteen/luonnottomuuten myös yksi näkökulma. Eli periaatteessahan kuukautisten tuleminen on naisen keholle epäluonnollinen tila, sillä naisen pitäisi ilman minkäänlaisia ehkäisyjä (eli ”luonnollisessa” tilanteessa) olla jatkuvasti joko raskaana tai imettää. Ja silloinhan kuukautisia ei tule. Näin hiukan kärjistetysti ilmaistuna. :)
  – Emma

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hmm… Aika hyvä pointti, mutta tosiaan melko kärjistetty ;) En tiedä onko ennenkään nyt ihan jatkuvasti oltu raskaana, enkä tiedä onko silloinkaan jokainen ihminen ollut hedelmällinen? Mutta hyvä heitto sinänsä. Ja kuten sanottu, luulen että palaan ehkäisyyn. Auttoi omalla kohdalla ja en koe siitä itselleni mitään haittaa :)

   Tykkää

 8. Outi Karita sanoo:

  Mulla loppu tai ainakin väheni huomattavasti kuukautiskivut ja kuukautisten aikainen migreeni kun lopetin hormonaalisiin ehkäisyn. Plussia muitakin, mutta myös jotain miinuksia kuten ihon oirehtiminen….

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Monille taitaa auttaa pillerit asiaan. Näin tekee mullekin näemmä noilla minipillereillä, en vaan tiennyt sitä koska aiemmin ei oo koko kuukautisia ollutkaan. Ei oo ollut siis kipujakaan :)

   Tykkää

 9. tiihanna sanoo:

  Tuosta migreeniasiasta tuli mieleen, että migreenistä kärsivillehän ei ainakaan yhdistelmäehkäisyä anneta ilmeisesti kohonneen veritulppa tm riskin takia. Mutta ehkä keltarauhashormonia voi syödä. Mutta kannattaa lääkärille ainakin mainita päänsäryistä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin, hassua että nuorena niitä on ollut vielä 14 vuotiaana, mutta ei ikinä sen jälkeen. Nyt vasta siis uudestaan kun lopetin pillerit…

   Tykkää

 10. Johanna sanoo:

  Hei Marissa,

  Kiitos kirjoituksestasi. Keltarauhashormoni-ehkäisystä löytyy tosi vähän tietoja ja kokemukset ihmisillä on älyttömän ristiriitaisia. Voisitko kertoa pillerin nimen, jota söit? Mulla on kokemusta Cerazettesta. Harrastelen fitnessiä, ikää on jo 38v ja olen painiskellut viimeiset pari vuotta ehkäisyn kanssa. Olen yrittänyt saada lääkäreiltä faktaa, kumpi naishormoneista; estrogeeni vai progestiini on se nestettä keräävämpi ja mahdollisesti lihottavampi.. olen saanut äärimmäisen ristiriitaisia vastauksia. Tyyliin ”jokaisen on kokeiltava se itse”. Luulisi että asia on yksinkertainen, että se on jompi kumpi. Itse olen siis Cerazettea syönyt pari vuotta, mutta kolmisen viikkoa sitten lopetin kun en ollut ihan varma, johtuiko muutaman kilon painonnousu pillereistä. Mihinkään muuhunkaan kun en pysty sitä elämässäni yhdistämään.. Heti lopetuksen jälkeen painoa tuli kuitenkin pari kiloa vielä lisää ja aloin miettimään, lisääntyikö siis kehoni oma estrogeeni (jota keltarauhashormoni oli mahdollisesti ”painanut alas”… ? Nyt olen sitten taas jo hoikistunut sen pari kiloa. Odottelen mitä tapahtuu ja yritän syödä/liikkua mahdollisimman normaalisti jotta tietäisin mikä mistäkin johtuu. Aikanaan söin Yasminea, 10v sitten ja sen keltarauhashormonihan on diureettinen, joten laihduin sitä syödessä, selluliitit silottui jne. Mutta enää en halua sitä tai vastaavia kokeilla, eikä lääkärikään suosittele. Koska pelkkä ikä jo lisää sitä veritulppariskiä. Ja uskon, kuten lääkärikin, että estrogeenilla on ikävä kyllä yhteys rintasyöpään. En halua miettiä ja pelätä sellaisia asioita.

  Eli kyllähän minipilleri on ns. se terveellisempi vaihtoehto ja eihän siitä naiselle todellakaan ole haittaa, jos kuukautiset on poissa. Päinvastoin. Nainen on kumminkin luotu olemaan välillä raskaana ja synnyttämään. Tosin sitä en itsekään ole vielä ollut:)

  Mutta tosiaan kiinnostaa merkki mitä käytit? Ja että mitä mieltä sporttisena naisena olet tuosta pillerin mahdollisesta lihottavuudesta? Päädyin itse minipillereissä Cerazetteen, koska se on kai hormoniltaan vähiten androgeeninen, sanoi lääkäri. Joskus kokeilin Mini Pill-merkkistä kuutisen kuukautta, mutta se oli turhan androgeeninen ainakin minulle. Hiuksia lähti, aknea pukkasi.. Minipillereistä on vielä kokeilematta Microluton. Onkohan siitä kenelläkään kokemuksia?

  Paljon salilla käyvänä vielä toteaisin, että mielestäni kun minipillerissä ei ole estrogeenia, se ei myöskään pyöristä kehoa.. eli esim. lihaserottuvuus on parempi ja tästä lääkärikin oli samaa mieltä. Eli tavallaan voisi päätellä sen estrogeenin olevan fitnessnaiselle pahempi?? Mutta netti on täynnä kirjoituksia, että progestiini olisi se kehon painoa lisäävä hormoni ja että monet olisivat esim. juuri Cerazettea syödessä lihoneet eläimellisesti…:/

  Kiitos jos vielä ehdit vastailla tähän!

  Tykkää

 11. Jassu sanoo:

  Ei aina tartte vähätellä ongelmia. Miksi sä kuvittelisit ne? Tottakai ihminen itse on paras lääkäri itselleen, eli tietää mitä itse kokee ongelmina. Ite käytin vain _11 kuukautta_ e-pillereitä ja nyt lopettamisesta on järkyttävää hikoilua, näppyjä, hiusten rasvoittumista, kuumia aaltoja, karvojen nopeaa kasvua esim. kasvoissa. Kyllä nää huomaa, kun on ollut tämmöisiä oireita ilman kohta 21v jos ei oteta huomioon 2v sitten kun kokeilin jotain e-pillerietä tasan 1kk ja silloin pikkasen naama hikoili ja karvoja kasvoi naamassa ja pukkasi aknea, mutta nää lähti melkeinpä heti lopetettua. Sitten aloitinkin uudet e-pillerit ja nyt lopettamisesta tulee yhtäkkiä selkeitä oireita. Mieskin tokais ettei ollut koskaan nähnyt mua niin punaisena (tarkoitan kun sain kuumia aaltoja ja hikoilua kun tulin kaupasta). Mä en ole ikinä ollut hikoileva ihminen. Naama yleensä ollut rutikuiva tai ainakin pintakuiva. Todella turhauttavaa tämmönen varsinkin kun lukee ihmisiltä ja muualta ettei oireet lähde? Kai tässä pitää odottaa jonkun aikaa esim 6-12kk ja sitten alkaa hoitaa näitä urakalla. Esim. vaikka laaserilla karvojen poisto kasvoista jne. Nykyään kyllä hoidan ihoani tarkoteillu aineilla plus käytän geeliä (reseptilääke) alkaviin finneihin ja kyllä tepsii.

  Lopetin e-pillerit, koska mun verenpaine oli korkealla jännittäessä, sain paniikki ja ahdistuskohtauksia, lihosin 10kg (yritin laihduttaa 2kk, syömällä siis 1200kcl ja liikkumalla, mutta lähti vain 2 kiloa ja ne tuli takasin kun palasin normaalin 1700kcl ruokavalioon..), käytin jopa rauhoittavia, koska sain niin älyttömiä jännitys/ahdistuskohtauksia koulussa ja muissa tilaisuuksissa. Näppyjä myös oli e-pillerietä käyttäessä muutamia, mut nyt on kyllä pikkasen enemmän! Myös olin todella itkuinen, raivoinen ja jopa väkivaltainen! Oli kauheaa aikaa tuo,kun eli ihme sumussa. En muutenkaan pidä ajatuksesta käyttää hormoneja vuositolkulla. Seurustelen, niin valitettavasti hormonien käyttö olisi suositeltavaa raskaudenehkäisy mielessä, mutta onneksi on kondomi! Toivotaan ettei petä. Katsotaan asiaa vuoden tai kahden päästä viimeistään, jos sitä miettis jonkun paremman vaihtoehdon.. E-pillereiden aloitus kyllä kuullostaa hurjalta enään, kun on tullu kokeiltua merkkejä, mutta kaikista jo liian hankalia sivuvaikutuksia. Diane novat taitaa olla ainut vaihtoehto enään, mutta jos siitä seuraiskin jotain taas esim. noita pahoja paniikkikohtauksia, niin lopetus tois varmasti vielä kauheamman aknen kun nyt on, ku se on niin tujua.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: