Olin ainakin ennen sellainen. Nykyisin tuon rakkaan maitokaverin kanssa ollaan hetkittäin jopa erkaannuttu toisistamme ja löydetty uudenlaista seuraa. Ei mitenkään ihan tositarkoituksella, mutta silti varovasti raotettu verhoa muidenkin ovien kohdalla. Rakastan raejuustoa, sen nyt varmasti ainakin kaikki tätä blogia yhtään pidempään lukeneet tietävät ja luultavasti jos tulisi ruokakato ja pitäisi elää yhdellä ainoalla ruoka-aineella, niin mun kohdalla se olisi raejuusto.

Jos tämä nyt siis kellekään tulee uutena tietona, tuskinpa tulee. 

Keso, Valion se ihan perus tai sitten se pehmeämpi, mutta ei ainakaan rasvaton. Rasvattomana raejuusto ei maistu omalta itseltään ja siltä on kuorittu kaikki parhaat maut päältä. Mieluummin syön rutikuivaa hapankorppua kuin yritäisin väkisin syödä rasvatonta. No eipä kai se mikään hittituote olekaan kaupoissa. Se rasvaton siis. Vai onko se, te varmaan parhaiten tiedätte jotka kaupassa työskentelette?

Viikonloppuna syötiin vähän erilainen lounas, kun kummallakaan ei oikein tehnyt ruokaa mieli. Laitettiin sitten mannapuuro tulille ja sen päälle ilmestyi myös jälleen kasa raejuustoa omalle lautaselleni. En tiedä suunnittelinko tätä mitenkään etukäteen, mutta kun en oikein osannut laittaa ajatuksiani syömiseen, tein mitä ennenkin olisin tehnyt. Siinä samalla syödessä yritin pohtia, että olisiko ollut jotain muita vaihtoehtoja puuron päälle. Marjoja? Maitoa? Jotain ihan muuta? 

IMG_0543Ajattelin aloittaa tämän aamun palaten hetkeksin ihan sinne tämän blogin alkuaikoihin. Siitä on muuten jo useampi vuosi, kun näitä juttuja on alettu kirjoittamaan ja jos oikein muistan, niin niihin aikoihin raejuusto oli yksi kuumimmisista puheenaiheista. On varmaan ollut kaikki nämä vuodet tässä kirjoitellessa ja selvästikään mun makuhermoni eivät juurikaan kehity, kun maut ei muutu miksikään. Ihan kaikkea kyllä syön mitä eteen laitetaan, mutta kun itse saa valita omat syömisensä, tulee sitä aika tylsäksi. Valitsee helpoimman kautta ja kun keso purkki napsahtaa niin kivasti auki, niin mikäs sitä on syödessä. Ja tuli mieleen, että tämä on edelleen mun alltime favorite raejuustoherkku, jota sunkin kannattaa kokeilla jos et oo vielä ehtinyt: ”Välipalavinkki avokadosta

Huomasin muuten, että jos laittaa tuohon hakukenttään (oikealla palkissa) hakusanaksi raejuusto, niin arvaas montako sivua löytyy postauksia? Näyttäisi siltä, että 32 kappaletta. Siinä taitaa jo jokunen aihe olla naputeltuna kasaan, vaikka nyt jokainen ei olekaan ihan vain raejuustosta kertovaa. Kyllähän siitä kirjoittamista riittääkin. Esimerkiksi tämä postaus on on ollut todella suosittu postaus klikkausten perusteella jo pitkään: ”Näin syödään puuro raejuustolla oikeaoppisesti

Mutta, kuten alussakin sanoinkin, niin me ei olla tuon maitokaverin kanssa enää ihan täysin liimautuneena toisiimme ystävinä, vaan osaamme myös pitää etäisyyttä. Ollaan ymmärretty, että myös välimatka tekee ihan hyvää, kuten kaikissa ystävyyksissä ja kun vähän harvemmin tapaamme toisiamme, maistuu elämä taas paljon paremmalta. Tämä harvemmin on siis aikalailla kerran päivässä tai jokatoinen päivä. Ei nyt sentään puhuta sen pidemmistä eroista, koska tuskin keksisin tarpeeksi mitään korvaavia tuotteita. :D

Mitä sitten syön, jos en raejuustoa? No, rahka on tullut pitkästä aikaa kuvioihin mukaan ja se johtuu vain ja ainoastaan siitä, että keväällä huomasin taas lämmitteleväni ystävyyttä Ehrmanin kanssa. Söin sitä pitkästä aikaa muiden halpisrahkojen jälkimainingeissa ja ai että se maistui hyvältä. Lohkesi niin kivasti ja sujahti suusta alas raikkaana. Ei yhtään takertunut kurkkuun kiinni. Eikä niin tee kyllä raejuustokaan, mutta kuten sanottu, välillä on hyvä olla hetki ilman, niin osaa sitten arvostaa toista taas paljon avarammin ajatuksin.

IMG_0544

Tänään ajattelin syödä aamiaiseksi neljän viljan puuroa, jota ostettiin eilen vaihteluksi kaurapuuron tilalle. Nyt kun näitä kuvia tässä aamulla katselin ja tämä postauskin syntyi tässä aikalailla tuulesta temmattuna vain raejuuston makua suussa mielessäpitäen, niin ajattelin myös kipauttaa siihen puuron päälle raejuustoa. Valiota varmaankin tänään, keso ei oikein ole tavallisen puuron kanssa parhain yhdistelmä. Siinä ei ole oikeanlaista vahvaa makua, keso on hieman liian kostea ja makea. Valiossa on sopivat suolat.

Toinen ohjelmanumero on herättää tuo mies tuosta vierestä, joka on laittanut herätyskellon pois päältä jo 8 kertaa ja ajattelin, että se voisi olla tarpeeksi kännykän laulattamista tälle aamulle….Vai pitäisikö järjestää jekku ja laittaa torkutus pois? ;) 

Aurinkoista tiistaita! 

6 kommenttia artikkeliin ”Raejuuston suurkuluttaja

 1. Satu sanoo:

  Ai teilläkin torkutetaan. Mua alkaa ärsyttää jo, kun puoli tuntia kuuntelee toisen kelloa. Nyt kun itsekin pitää nousta ja kerkeisin vähän pidempään nukkua, sovittiin, ettei saa torkuttaa liian ajoissa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juu, sellaista se täällä aamusin on. Kiva kuunnella aina aamukuudesta saakka sitä, kun kello soi moneen kertaan.. Yleensä onneksi kyllä itse oon hereillä. Ymmärrän jos itse saisi vielä nukkua ja toinen torkuttaa sata kertaa. argghh!

   Tykkää

   1. Satu sanoo:

    Juu eikä siinä mitään jos se olisi ihmisten aikaan, mutta juurikin tuolloin kuudelta joka arkiaamu koko kesän. Alkaa oleen aika väsy näin elokuussa. Onneks enää vain tämä kuukausi.

    Tykkää

 2. mira sanoo:

  Meillä ainakin syödään pelkästään rasvatonta versiota, ihan vaan maun takia :D Itselläni tökkii tavis-raejuuston koostumus ja maku, kun rasvaton on parhaimmillaan ihanan raikas lisä ja ne hituset on täydellisesti hiukan ”erottuvaisia” eikä mössö-massaa :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehehe, että voikin mennä niin vastakkain makumieltymykset! :D Tää on vähän sama, kun kahvi pilaantuu mun mielestä täysin rasvattomalla maidolla ja joidenkin mielestä siinä ei oo mitään eroa rasvalliseen.. :D

   Eli tästä tiedän, että joku ostaa siis sitä rasvatontakin ;)

   Tykkää

 3. sara sanoo:

  Mä söin viikonloppuna ensimmäisen kerran raejuustoa puuron kanssa!! :D JA OLI HYVÄÄÄ!!! :D NAM. Pieni lusikallinen vadelmahilloa oli kaverina.;) Mutta ai että aion kokeilla ihan marjoilla ja raejuustolla puuroa! :) Olin aikasemmin tosi epäluuloinen, vaikka raejuustoa laitankin aina keittoihin yms.. :D Muistan kun jotkut ulkopaikkakuntalaiset ihmettelivät, että mitä ihmettä teillä on koulussa jauhelihakeiton kanssa raejuustoa.. :D Se oli hyvää! Toinen mitä moni on ihmetellyt on pinaattilätyt ja jauhelihakastike.. :D Se oli monen herkkua, mut mun inhokkia. :S:D

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: