IMG_1397 IMG_1404 IMG_1412 IMG_1434IMG_1429Hyvinvointi on sanana asia, jota yritän miettiä kaikessa mitä teen. Kaikki mitä tapahtuu arjessa, ihan jokainen hetki on osa sitä millaiseksi mun elämä muodostuu ja juuri minä itse teen siitä kaikesta juuri sellaisen kun tahdon. Valinnat kulkee täysin käsikädessä onnellisuuden ja hyvän olon kanssa ja kuten kerrottu viimeisimmässä tunteellisuuteen liittyvässä jutussa, seuraan paljon tunteitani ja sydäntäni. Sellainen olen aina ollut.

Kun seuraa hyvinvointia niinkin vahvasti kuin minä, osaa myös joskus laittaa itsensä tekemään asioita, jotka eivät välttämättä sillä hetkellä houkuta. Esimerkkinä nyt vaikka aamulla lenkille lähtö. Viimeksi eilen aamulla sain odotella melko pitkään, että mieheni pääsee ylös sängystä ja hän selvästi kävi kamppailua, että jaksaako liikkua yhtään mihinkään. En hoputtanut, tein omia juttujani. Napsin vähän odotellessani banaania ja join vettä. Sieltä se mies loputa sitten nousi ja pienen käynnistymisen jälkeen seisoikin jo ovella odottamassa. Joko mennään?

Ja niin me lähdettiin aamulla ulos. Molemmat hiljaisina ja väsyneinä. Palattiin kasvoilla hymy ja ihon hiestä märkänä. Oli hyvä olla.

IMG_1423

Kysyin lenkin jälkeen, että oliko vaikeaa lähteä aamulla ulos. Kuulemma oli. Nousu oli kuulema se vaikein osio, hän ei meinannut millään herätä. Odotin hetken ja Ville vielä jatkoi, että oli vaikeaa, mutta koska oltiin sovittu, niin oli lähdettävä. Heh, selvästikin lupaustensa mittainen mies. Niin me tosiaan oltiin sovittu. Odotin tosin, että ehkä hän olisi sanonut, että tahtoo mennä lenkille samasta syystä kuin minäkin, eli hyvän olon takia. Juteltiin asiasta hetki ja kyllähän se sama syy sieltä lopulta löytyi. Hänkin haluaa käydä aamulenkeillä, jotta tulee parempi olo jo aamusta. Pari vuotta tässä ollaan oltu nyt yhdessä ja tuo lause todisti, että olen onnistunut ainakin jossain meidän suhteen aikana. Hih, edes yhdessä asiaassa ;) Olen onnistunut näyttämään Villelle, että aamuissa on uskomattoman paljon energiaa ja kun ottaa hyödyt itsestään irti, tulee parempi olo koko päiväksi. Vaikka se joskus on vaikeaa ja nouseminen tuntuu kamalalta, on vain noustava.

Tuntuu aika upealta, että molemmat nautitaan lomalla samoista asioista ja on vihdoin joku jonka kanssa jakaa aamuiset taaperrukset rannalla tai sitten kotona ihan vaan siellä harmaassa metikössäkin. Täällä tietenkin tuplasti kivempaa tuo aamulenkkeily. On niin ihanan lämminkin. Ei raaski millään jäädä sänkyyn aamuisin makoilemaan, kun tietää mikä ulkona odottaa :)

Tarttuisiko meidän aamuenergia suhunkin? Innostuisitko sä aamuista, jos huomaisit miten paljon ne antavat, kun itsekin päättää antautua? Energiaa sun viikkoosi! 

10 kommenttia artikkeliin ”Hyvinvointini ensiaskel löytyy aamuista

 1. Jenna sanoo:

  Miulle ne aamut on ihan kamalan vaikeita. Kamalankamalankamalan vaikeita. Aina aamutreenit (siis jos yrittää vähänkin tehokkaampaa) menee ihan mehtiin ja loppupäivän on ihan voimaton olo. Johtunee liian vähästä energiansaannista aamulla?
  Kevyet kävelylenkit onkin sitten toinen asia, ne yleensä herättää kyllä:–) Kuunhan vaan saa ihtensä ylös sängystä, mikä on monesti aika haasteellista….

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jokaisellehan ei vaan välttämättä yhtään sovi aamuliikunta! Eikä sitä pidäkään yrittää väkisin, jos se ei sovi kropalle yhtään. Sopiiko sulle illat paremmin? Toinen syy voi olla tietty esimerkiksi liian vähäinen ruoka illalla tai mahdollisesti myös liika/liian vähäinen uni. Mullakin pitää olla tosi hyvät ruokailut alla että voin aamusta tehdä muuta kun kävelyä. :)

   Jokapauksessa, omaa kehoa pitää kuunnella. Jokaiselle ei sovi samat tavat :)

   Tykkää

 2. Petra sanoo:

  Saat sitten luvan potkia mutkin vällyjen välistä aamulenkille meidän yhteisellä reissulla! ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jooo! lupaan <3 vaikka ei tarvinnut tehdä sitä hei viimeksikään ;)

   Tykkää

 3. Sonia S. sanoo:

  Lähtö on vaikeinta, mutta kunhan vaan menee niin kyllä tulee kiitollinen olo! Talvisin tämä on vaikeinta, nyt kesällä onneksi helpompaa. Täytyy yrittää talvella pitää mielessä se miten hyvän olon se aina tekee :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Talvella se on kaikista vaikeinta! Itsekin joutuu usein kiroamaan, kun ei saa itseään lähtemään ulos. Pitäisi kuvata joku video herättämään aamulla, että saa varmasti lähdön aikaan :P

   Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ne juuri <3

   Tykkää

 4. Elina sanoo:

  Haha, ihana. Me ollaan oltu reilu viisi vuotta yhdessä ja en ole kyllä vielä onnistunut valottamaan aamujen uskomatonta energiaa tuolle toiselle. :’D

  Ihme likka oot! Taitava! <3 :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, voihan olla, että tuo mieli tuost vielä muuttuu vuosien aikana. Ehkä tämä on tätä ”alun” huumaa yhä ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: