Matkailuun liittyviä postauksia on blogin puolelle kirjoiteltu jo vaikka kuinka ja luonnollisesti täällä matkatessa tekee mieli kirjoittaa vielä vähän lisää. Toiveena on lukijoilta tullut kirjoitella yksin matkustamisesta ja DNA -Appisen kanssa keväällä aloitettu yhteistyö pääsee tähän aiheeseen heti mukaan. Laskeskelin äsken oman kännykän sovelluksia ja niistä kaikista jopa 8 liittyy jollain tavalla matkailuun, eli ilmeisesti osaan hyötykäyttää kännykkääni ainakin jossain asioissa kunnolla. Yhtä niistä appseista on tullut käytettyä erityisen paljon viime aikoina, mutta siitä kerron kuitenkin vasta myöhemmin jutussa lisää. ;)

Tänään haluan keskittyä aiheeseen, joka tuntuu joskus olevan jopa hieman noloa. Ei siis omasta mielestäni, mutta välillä toisten juttuja kuunnellessa huomaan, että yksin matkustaminen on monen mielestä jotenkin aihe häpeään. No, voin ylpeänä kertoa, että mulle matkustaminen yksin on ihan tuttua puuhaa ja joskus lähden ihan mielelläni yksin reissuun. Nautin ajasta lomalla myös yksinkin, joten oon lähtenyt sitten itsekseni kohti uusia kulmia, jos ei juuri oikeaa seuraa ole ollut saatavilla. Tunnen myös monia, jotka mieluummin reissaavat useinkin yksin, koska saavat siten eniten irti reissuista. En ihmettele yhtään, sillä joskus ihan oikeasti matkasta saa kaikkein eniten irti, kun ei ota häiriötekijöitä mukaan (Heh, olipas kivasti sanottu kavereista!). On enemmän omaa aikaa, hiljaisuutta keskittyä mielen tyhjentämiseen ja saa vaeltaa paikasta toiseen niin että vain omat jalat kertovat suunnan. Se on oikeasti aika ihanaa. Saa rentoutumaan ja loma todella tuntuu lomalta.

Jos siis sulla herää huoli, että seuraavalle reissulle ei ole matkakaveria, niin älä huoli. Matkasta saa yksin jopa enemmän irti kuin seurassa. Tänään keskitynkin siihen, että saisin teidätkin, jotka pelkäätte yksin matkustamista, vakuuttumaan siitä miten reissuun voi hyvin lähteä myös vain oman ihanan itsensä kanssa. Se voi olla paras päätös jonka olet pitkään aikaan tehnyt a kiität minua vielä, kun rohkaisin siihen :)

IMG_3468

Mikä sitten on mun salainen aseeni siihen, että yksinmatkustaja saisi reissusta eniten irti? Mulla on sulle yksi sana ja se on AIRBNB.

Jos pitää valita yksi sovellus, joka rokkaa kaikkein eniten ja joka on musta yksi ehkä nerokkaimmista keksinnöistä sitten pyörän keksimisen (hehe, en yhtään liioitellut!) niin Airbnb on sellainen. Voit valita minne tahdot nassusi suunnata ja usein kaupungeista löytyy lähes jokaiselta kadulta jokin sopiva majoitus. Ja kun vielä hoksaa ottaa sen majoituksen majoittajalta, joka itsekin on paikalla pitämässä sinulle seuraa, saattaa reissustasi todella ikimuistoinen!

Tässä stepit, miten lähteä liikkeelle Airbnb:ssä:

1) Lataa sovellus ja kirjaudu palveluun.

2) Kirjaa kohde ja valikoi matkasi pituus. Tahdotko esimerkiksi olla yhdessä paikassa koko ajan, vai ehkä voisit vaihtaa paikkaa? Onko tarkkaa missä päin kaupunkia olet? Jos on, löytyy hakukentästä usein tarkempiakin kohteita, kuten esimerkiksi satamat tai keskusta.

3) Lisää suodattimiin vaihtoehtoja. Voit klikata tahdotko yksityisen huoneen vai ehkä koko asunnon omaan käyttöösi. Yksin matkustajja suosittelen ehdottomasti ottamaan asutuksen, jossa on host seurana itsekin. Matkasta on tällöin helpompaa saada paljon enemmän irti ja saatat päästä näkemään paikallista elämää lähempää kuin muuten koskaan. Majoittajat ovat usein todella sosiaalisia tapauksia, jotka todella tahtovat tutustua ihmisiin. Huomaat varmasti saman, kun lueskelet arvioita.

4) Ala selata sovelluksen ehdottamia majoittajia. Kuvan päällä näkyy aina kohteen hinta yhdeltä yöltä, jos taas olet kuukauden reissussa, näkyy kuvassa kuukauden hinta. Tähdistä näket majoittajien saamat suositukset ja suositteluiden määrän numerona vierestä. Suosin itse paikkoja, joissa on paljon suosituksia ja tähtiä. Suosituksia on kiva lueskella ja niiden kautta näkee nopeasti, että onko joku kiinnostava vai ei.

5) Löytyikö joku kiinnostava kohde? Ei kun vaan varauspyyntö valitsemallesi ajalle. (Muista tarkistaa kuitenkin peruutusehdot, jos et ole satavarma lähdöstäsi. Itse ottaisin ensin liput ja sitten majoituksen!) Voit myös laittaa majoittajalle viestiä ennen varausta. Haluatko esimerkiksi tietää, että onko majoittaja aamuvirkku vai valvooko yöt? Kiinnostaako varmistua jostain muusta asiasta ennen lähtöä? Me kysyttiin yhdeltä majoittajalta, että saako asutukselle saapua keskellä yötä, koska lento olisi perillä vasta aamuyöstä. Vastaus tuli parissa tunnissa ja tämä ei kuulema ollut ongelma.

6) Varaa majoitus ja ala suunnitella tulevaa upeaa matkaasi! :)

IMG_6608

Sosiaalisuus on piirre, joka on muualla maailmassa huomattavasti yleisempää kuin Suomessa ja siksi tämä sovellus toimiikin varmasti ulkomailla äärettömän hyvin. Miksei Suomessakin, mutta ihmisiin tutustuminen on muualla varmasti paljon helmompaa. Ei vuokrata koko kotia, vaan osa kodista, jotta näkee vähän sitä toisen elämääkin. Sohvasurffaus on toinen asia, mitä voi kokeilla, mutta itse ehkä mieluummin käyttäisin Airbnbtä, jossa voit varmistua majoittajien henkilöllisyydestä ja arvosteluja lukemalla todella tiedät kenen luokse olet menossa.

Parhaat puolet Airbnb:tä käyttäessä:

✗ Edulliset hinnat majoituksessa

✗ Näkee paikallista elämää

✗ Voi löytää paikallisen matkakumppanin.

✗ Voi vaikka tavata ystävän, jos oikein käy tuuri!

DNA -Appinen on kirjoitellut vielä omat vinkkinsä eri sovelluksiin reissussa täällä! Minäkin kirjoitin aiheesta ennen kesää täällä! Kaikki mahdolliset appsit matkustamiseen kannattaa ladata valmiiksi kännykkään ennen matkaa, koska yksin matkustaessa on hyvä olla kaikki apu valmiina lähellä. Niin ja kannattaa myös latailla kännykkään etsintö -toiminto (Iphonessa “Find My Iphone”) jotta puhelin löytyy jos se katoaa. TAI sinä löydyt, jos sinä katoat. Sitä ei tietenkään kannata pelätä matkaan lähtiessä, mutta on aina hyvä olla varovainen ja miettiä asiat etukäteen!

Siinä ne tärkeimmät vinkkini yksin matkustamiseen. Lisäksi neuvoisin, että silmät ja korvat auki ja rohkeasti vaan reissuun. Koskaan ei tiedä kuka tulee vastaan ja kenet matkasi aikana kohtaat. Ihmiset ovat usein huomaattavasti rohkeampia puhumaan yksin matkaaville, joten en usko, että olet montakaan hetkeä yksin. Tulet varmasti huomaamaan tämän, kunhan uskaltaudut elämään hetkessä ja lähdet asioihin rohkeana mukaan.

Joko sain sut vakuutettua reissuun yksinkin? ;)

ps. Jos tahdot treffiseuraa reissulla, niin voithan aina myös kirjautua Tinderiin. Sieltä tosin voi löytää mahdollisesti tyypin, joka tahtoo lähteä vähän pidempäänkin reissuun sun kanssasi, eikä vain tälle yhdelle reissulle. ;)

 

*** Yhteistyössä DNA -Appinen

 

8 kommenttia artikkeliin ”Matkustaminen yksin ja vinkit onnistuneeseen reissuun!

 1. Anumaaria sanoo:

  Mä olen ollut huomaavinani, että yksin matkailusta on jopa tullut jonkinlainen hitti, etenkin 25+ naisten keskuudessa. Ei sitä enää hävetä. Pikemminkin siihen kannustetaan. Itse en ole varsinaisesti yksin matkustanut. En ole siis lähtenyt matkalle tarkoituksenani viettää koko matkaa yksin. Matkalla olen kuitenkin joitain päiviä viettänyt yksin. Siinä oli omat hyvät ja huonot puolensa. Voisin kuitenkin harkita solomatkaa.

  Missä sä olitkaan matkustellut yksin?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tosi hyvä, jos oot huomannut! Varman riippuu vähän piireistä missä liikkuu, mäkin tunnen paljon sellaisia 35-50 vuotiaita jotka reissaa yksin, mutta nuorempia en juurikaan. Mutta kiva, jos on näkyvillä tällaista liikehdintää, yksin matkustaminen avartaa vieläkin enemmän kuin se, että aina lähtee valmiissa seurassa..Eikä kaikilla ole heti seuraa saatavilla (ei itselläkään aina) niin on kiva myös lähteä vain yksikin, jottei jää reissut väliin. :)

   Oon ollut Jenkeissä, Italiassa ja Espanjassa.

   Tykkää

 2. Elisa sanoo:

  Jos olisi rahaa niin lähtisin saman tien johonkin reissuun!
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, oon jotenkin sun kuvia seuratessa aina kuvitellut, että reissaat koko ajan. No, niin ne kuvat vaan onnistuu hämäämään :)

   Tykkää

 3. Nina sanoo:

  Moi Marissa!
  Muistan miten rohkaisit minuakin blogissasi lähtemään yksin reissuun kun olin epäileväinen mitä siitä tulee..
  No nyt voin sanoa että se oli parasta ikinä mitä mulle on tapahtunut! 3viikkoa Aasiassa kasvatti niin paljon, ihan eri ihminen tuli takaisin, ihminen jolla on nyt päämääriä elämässään, tietää mitä haluaa ja mitä ei.
  Ja rikastuttavinta koko reissussa oli tutustua uusiin ihmisiin ympäri maailmaa :)
  Kiitos kannustuksesta <3 Seuraava yksin reissu jo suunnitteilla :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kommentti Nina!!! Tuli niiin niin hyvä mieli tästä. Upeaa, että lähdit <3 Onko jo seuraava reissu suunnitteilla? Tiedätkö mitä… Sait myös mun matkakärpäsen liitelemään, tekisi heti mieli lähteä myös yksin reissuun. <<3

   Tykkää

 4. Karoliina sanoo:

  Tuo airbnb voisi olla yksi tosi hyvä ratkasu!! Oon aina miettinyt miten tylsä ois reissata kun ei tuntisi ketään kohteessa ja ujompana en niin osaa tutustua. Ehkä tuota kautta onnistuisi helpommin :)

  Mulla ei ole niin paljon reissukavereita, joten usein on jääneet suunnitelmat väliin. Tämä postaus sai rohkaistua lähtemään. Kiitos Marissa! Oletko ikinä pelämmyt yksin reissatessa että käy jotain? Sitä vähän mietin ain… Pelkuri kun pelkuri ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hyvä pointti tuo ujous! Musta tuntuu, että monilla on juuri se pelko matkustamisessa, että yksin on vaikea lähteä kun ei välttämättä edes uskalla jutella uusille ihmisille tai lähestyä heitä. Eikä siinä mitään, olen aika samanlainen itsekin :) Siksi ehkä yksin reissatessa valitsisin nykyään Airbnb:n, koska tulisi heti tutustuttaa ainakin hosteihin asunnolla.

   Ihan hyväon myös miettiä etukäteen, että mihin reissaa. Yksin en välttämättä lähtisi ihan joka paikkaan ja esimerkiksi Italian suunnilla kun yksin kävelee kadulla (miksei seurassakin) niin välillä vaaleana naisena on saanut vähänl liikaa huutelua ja tuijotusta perään. Se tuntuu ahdistavalta, mutta pelännyt en ole. Yksin en välttämättä ihan heti lähtisi Brasseihin, pikkukujille Bronxiin tai muihin paikkoihin joissa nyt kenenkään ei ole hyvä kulkea yksin. Onneksi on kuitenkin paljon paikkoja joissa on turvallista reissata ja kunhan välttää yökävelyt yksin pimeillä kujilla, kaikki menee varmasti hyvin :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: