Tämä kesäloma alkoi kuten jokainen aikaisempikin loma, eli urheilullisesti. Nuorempana oon liikkunut lomilla vielä varmaan paljon tätäkin enemmän, koska luonnollisesti terveen kropan kanssa on hieman houkuttelevampaa olla jatkuvasti liikkeessä. Selkä on edelleen mulle se joka määrittää oikeastaan kaiken liikkumisen, joten tällä reissulla on eletty sen mukaan. En tänään kuitenkaan keskity siihen ongelmaan, vaan kerron toiste lisää. Se kun on ihan oma juttunsa ja en viitsi näin maanantaita masentaa mun selkäjorinoillani ;) En silti sanoisi, että tämänkään loman liikuntamäärät mitään huonoja olisivat – päinvastoin. Saattoipa joku tuttava jopa kommentoida, että lomalla pitäisi olla enemmän paikoillaan.

Jaa niin miksi? Eikös sitä tehdä ihan tarpeeksi sitten syksyllä, kun pitää istua työpöydän ääressä ja katsella kun ulkona on kylmä ja kamalaa? ;)

Aamut on aloitettu käymällä lenkillä. Lähes jokaisena aamu on kävelty rannassa tai vaihtoehtoisesti muita polkuja vähän vaihdelle. Reitin pituus yleensä 4-6 kilometriä, sellainen sopiva hikinen kävely aloittamaan aamun. Tämänkin tekstin julkaisun jälkeen olisi lähtö ulos raikkaaseen ilmaan.

IMG_1664

Lenkin jälkeen on tehty jonkun verran keskivartalotreeniä, joskus vähän kyykkyjäkin. Aamulla olen kuitenkin usein melko poikki vielä ilman kunnon aamiaista, joten säntään yleensä melkein suoraan suihkun kautta laittamaan kahvia. Aamiaisella ei yleensä ole kovinkaan kiire, mutta jotenkin se lenkki herättää niin vahvasti mun kahvinenäni, että vatsa ja suu oikein huutavat kahvia ;)

treenihotelli

Iltapäivisin me ollaan melko usein tehty joku lyhyt treeni vielä, kun on ollut paremmat energiat käytössä. Aamun sykkeet aina vedetään matalana, iltapäivällä intervalleja tai muuten korkeaa sykettä, kun on kunnon ruokailut jo saatu päivän aikana alle. Alkulomasta treeni oli mulle vielä vain kävelyä (no koska se selkä) ja nyt on jo pari kertaa vähän hölkkäiltykin. Lauantaina tehtiin ihan super ihana treeni mäessä tässä meidän hotellin vieressä, kun hoksattiin että voisi ottaa vähän spurtteja. Juostiin ensin mäkeä aina ylös ja sitten kävelyä takaisin alas. Toistettiin tämä 8 kertaa ja pituus mäessä oli sellainen 250 metriä. Loppua kohti piti vielä vähän kirittää ja aika lujaa jaksoikin juosta. Huh sitä kipua. Aivan kamalaa tuskaa.

IMG_1776 IMG_1777

Aivan hullu rääkki ja varmaan tämä helle vaikuttaa asiaan vielä pahentavasti. Ehkä se tuosta kärsivästä ilmeestäkin näkyy, miten tehokasta se mäkeen juoksu oli? :D Tuntui aivan kuolemalta. Vai johtuisikohan siitä, että en oo juossut taas tässä kuussa kuin yhteensä sen 4 kilometriä aikaisemmin? :D Intervallit tekee aika terää sellaisen tauon jälkeen ;)

Niin ja sen rääkin jälkeen vielä tehtiin lihaskuntoa ja venytyksiä. Kuten iltapäivisin useinkin tehdään, mutta ilman noita kamalia kamalia intervalleja. Reipas kävelykin on riittänyt näissä helteissä ja välillä on muutama hölkkäaskel mahtunut myös mukaan. Kuten huomaatte, kyllä täällä vähäsen sentään treenaillaankin, vaikka lomalla ollaan. Mulle loma on nimittäin juuri sitä aikaa, kun saa ilman kelloa liikkua ja kävellä paljon, eikä ole kiirus miettiä muita asioita. Ja no, pakkohan se on tuosta selästäkin pitää huoli olemalla aktiivinen. Muuten olisin aivan kiukkunen koko ajan ja hyvä kun pääsisin kävelemään. Pakko siis olla aktiivinen, että pysyy kunnossa :)

Keskivartalon pitoa on harjoitettu kaikista eniten loman aikana. Erilaisia harjoitteita, melkein joka päivä. Välillä kahteenkin kertaan.

lomareeni

Kuun vikaa päivää viedään, eli vielä ehtii hetken nautiskella elokuusta. Tänään meillä on suuntana ajoreissu ympäri Naxosta ja illalla vielä jotain, jos reissun jälkeen ehtii.

Ihanaa viikon alkua, toivottavasti saatte hyvät tsempit tämän viikon treeneihin! :)

 

4 kommenttia artikkeliin ”Lomatreeneissä kävelyä, lihaskuntoa ja kamala määrä hikeä!

 1. Laura K. sanoo:

  Lomalla urheilu on tosissaan just parasta :)! Saa tehdä niin pitkiä lenkkejä kuin jaksaa, jäädä vaikka haahuilemaan jos siltä tuntuu.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Just niin! Haahuilu on tuttua, viimeksi eilen lenkki tuplaantui kun vähän tuli pyörittyä ekstraa kun eksyttiin :D

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Lomalla on enemmän aikaa tehdä asioita, joista nauttii työn ulkopuolella ja jos niistä yksi on treenaaminen niin tottakai siitäkin nautitaan :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niinpä, ihan samaa mieltä. :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: