Kuukausi vaihtui taas uuteen ja tällä kertaa se vaihtui syyskuulle oikeastaan aika täydellisissä merkeissä. Loma tuntuu nimittäin vain jatkuvan ja jatkuvan, eikä ole ollut kertaakaan vielä pelkoa, että se loppuisi liian lyhyeen. Mikä on aika ihanaa, koska tätä lomaa ihan todella odotin niinkin paljon, että aloin jo elokuun alussa nähdä unia meidän matkasta, kun matkakuume alkoi olla niin suuri. Pakkailin kamoja moneen kertaan ja kerran nousin ylöskin jos lähteäkseni kentälle, kunnes tajusin että ei oo ihan vielä lähdön paikka. Hehe. Ensi vuonna taidan pitää loman ihan vähän aiemmin kuin vasta elokuun lopulla, kun odottavan aika oli näinkin pitkä. Onneksi se odotus palkittiin kuitenkin, täällä ollaan ja pitkään aikaan ei tarvitse vielä palata kotiin. Jihuu! :)

Mutta, se siitä hölinästä lomaan liittyen. Ootte saaneet lomakuvia nähdä jo aivan tarpeeksi, joten tähän väliin pari kuvaa sieltä kuluneelta elokuulta. Ollaan kuun alkupuolella ja Tallinnassa, jossa sielläkin tuli käveltyä todella paljon. Yhden viikonlopun aikana sellaiset 30 kilometriä.. ;)

IMG_0727IMG_0738Kilometrit mittarissa on myös mahdollistaneet tietynlaista herkuttelua, kuten ehkä olette huomanneet monistakin kuvista kesän aikana. ;) Niin tällä lomalla, kuin muutenkin. Ajattelin aiheesta kirjoitella jossain vaiheessa vähän enemmänkin, mutta nyt ei tarvitse keskittyä herkkuihin yhtään vaan pysytään ihan siellä aiheessa, eli niissä kuukauden kilometreissä. Sanottakoon vaan, että kun liikkuu ahkerasti, myös vatsaan sujahtaa kivasti herkkuja sen enempiä miettimättä. Tuokin jäätelö ylemmässä kuvassa toimi välipalana pitkän kävelyreissun jälkeen. Piti vielä jaksaa kävellä pitkään, joten oli otettava väliin vähän jotain energiaa… Mikäs sen parempi välipala kuin jäde suklaakastikkeella. ;)

Sitten ne kuukauden kilometrit. 351,5 käveltyä, juostua ja hölkättyä kilometriä. Painotus tuossa kävelyosuudessa. Tuo luku jo itsessään on aika huima suoritus ja jos vertaa heinäkuun määrään (tästä postausta siihen!), niin onhan tuossa jo satanen eroa. Tästä luvusta tulee olemaan todella vaikea päästä yli, varsinkin kun on paluu taas arkeen. Vaikka eihän se meidän tavoite ollut kuin liikkua 50 kilometriä viikossa, eli ehkä sekin jo riittää. Ei saa ruveta keulimaan näiden määrien kanssa :D Joku ehkä voi muistaa, että aloitettiin viime kuussa pieni aktiivisuusprojekti, eli ruvettiin (minä rupesin!) merkkailemaan kilometrejä ylös siinä toivossa, että niiden määrä vähän kasvaisi. En halua mitenkään tarkkaan mitata liikuntaa tunneissa tai sitä mitä teen, mutta selän takia aktiivisuutta on ollut tärkeääkin lisätä. Kävely tekee hyvää ja kun en urheile muuten niin paljon, on kilometrejä hyvä kerätä mittariin niin paljon kuin suinkin jaksaa. Siksi pistää aika paljon hymyilyttämään tämä oma suoritus, koska tunnen onnistuneeni todella hyvin. Aktiivisuutta on riittänyt koko kesän :)

Tuo määrä kilometrejä kun tarkoittaa yli kymmentä kilometriä päivässä. Oli pakko tarkistaa omat laskut pariinkin kertaan ja kyllähän se piti paikkansa. Ihan tosissaan on tullut liikuttua noinkin ahkerasti. Hienoa. Todellakin vau!

IMG_0662

Joku varmasti miettii, että mistä nuo kilometrit tulevat, niin en tosiaan laske kilometrejä mitenkään tosi tarkkaan, vaan arvioin matkoja ja mieluummin sinne vähän alakanttiin kuin ylös. Pidemmiltä lenkeiltä kilsat ylös, myös pitkistä välimatkoista, mutta mitään sadan metrin välimatkoja en laske mukaan ;)

Tämän aamun kilometreissä on jo yli viisi kasassa ja vielä olisi viikko aikaa keräillä niitä ahkerasti kasaan. Kummasti niitä kertyy päivien aikana, eikä edes tarvitse yrittää. Me täällä nyt siis jatketaan alkavalle syyskuulle ja nautitaan meidän alkavasta kuussa näissä täydellisissä maisemissa. Ah, ihana ihana syyskuun alku! Tällainen se pitäisi olla joka vuosi. Taidan sittenkin perua puheeni siitä, että pidän lomani ensi vuonna aiemmin. On se aika ihanaa olla syyskuussa näin kivoissa maisemissa ja keskellä lämpöä. :)

Kuinkas teidän kilometrit? Vai tuleeko liikuttua mieluummin eri tavoin? :)

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Elokuun kilometrit: 351,5

  1. Sanna sanoo:

    No vau! Minä en jaksais noin paljo liikkua millään.. Varmaan kertoo jotain että aina kuljen autolla joka väliä. Omakin selkä huonona, joten varmaan pitäisi ottaa mallia tästä suorituksesta. Mitenhän sitä saisi itsensä motivoitua? Hmph.. Vaikeaa!

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: