Eilen sen todella huomasi, miten hyvää loma tekee. En tainnut edes ymmärtää elokuun alkupuolella miten väsynyt sitä alkoi olla pitkän kevään ja kesän jälkeen ja loma todella tuli tällä kertaa tarpeeseen. Oli niin paljon hommaa jatkuvasti, ettei oikein ehtinyt edes miettiä mitään taukoa ja paahtoi vain eteenpäin minkä ehti. Kun se ihana ihana loma sitten viimein alkoi, niin eka viikko meillä menikin vielä omia projekteja tehdessä, joten sitä ei vielä voi sanoa täysin lomailuksi. Pikkuhiljaa kuitenkin alettiin vaipua täysin lomailun moodiin ja huomattiin yhteen ääneen siinä noin viikon kohdalla, että ”hei nyt tuntuu että on todella lomalla.” Pystyi lukemaan kirjaa rannalla ilman muita mietteitä ja pystyi olla katsomatta kelloa koko ajan. Kännykkäkin alkoi jäädä hotellihuoneeseen, kun ei enää tarvinnut vahdata sitä koko ajan. Arkena siihen on tottunut liikaakin, mutta lomalla on tärkee se, että aika unohtuu ja puhelimen ääni ei ole enää niin tärkeä.

Monen mielestä on ollut tosi jännä tapa viettää lomaa, että on sen kokonaan ulkomailla. Mullahan käytännössä lähti lento seuraavalla minuutilla kun lopetin päivätyöt Suomessa ja kun palasin, oli taas mentävä heti töihin. Miksi näin? Miksi en ollut osaa lomasta suomesta? Syynä se, että pidin lomani suht lyhyenä tällä kertaa. Vaihdoin vuoden alussa työpaikkaa ja mulla oli lomia nyt kesälle sovittuna vain se pari viikkoa ja siihen otin vielä muutamat palkattomat vapaapäivät lisää, jotta sain kunnon loman aikaan. Tunnen ja tiedän myös itseni, että jos olisin osan lomastani Suomesta, niin luultavasti (varmasti!) tekisin kuitenkin töitä. Jotenka ainut järkevä vaihtoehto oli päättää loman pituus ja etsiä lennot koko siksi ajaksi ulkomaille. Sillä tapaa tiesin, että osaan pitää näpiini erossa töistä ainakin suurimmaksi osin lomaa. :)

Mutta mites se lomailijan nassu ja sitten se loman jälkeinen? Tässä näkyisi meidän molempien kuvia ennen ja jälkeen loman.

IMG_0669

Yllä ollaan juuri ennen lomaa ja tässä alemmassa ollaan palailemassa kotiin lentokoneessa. Kyllä hymyilytti palata kotiin ja miettiä kaikkia ihania muistoja loman ajalta. Vaikka edellisen kuvan kasvoillakin on valtavan leveä hymyä, niin sisäisesti mulla on tässä alemmassa paaaaljon leveämpi virnistys. Sellainen, joka ainakin omasta mielestäni jaksaa nyt koko syksyn säteillä ulos paljon enemmän energiaa kuin mitä ennen lomaa olisi millään jaksanut :)

IMG_2555Loma teki siis tehtävänsä, mikä on mahtavaa huomata näin jälkikäteen. Olisin ehkä toivonut, että olisin osannut vähän nopeammin asettautua lomailuun ja olisin jättänyt muut projektit siitä alusta pois. Tällä kertaa kuitenkin näin ja koska olo on todella rentounut ja energinen, ei kai voi valittaa. Ensi kerralla yritän pitää vähän pidemmän loman putkeen ilman mitään häiriötekijöitä, jos se on vaan mahdollista. Onneksi sentään hei se maisema vaihtui aivan uuteen. Mulle on aina ollut suuri helpotus päästä kotimaisemista jonnekin ihan muualle lomailemaan ja en tiedä onko se kotoa opittua vai mitä, mutta matkailu on aina saanut mielen rauhoittuman ja on ollut heti hyvä olla. Sen jälkeen huomaa taas olevansa entistä positiivisemmalla tuulella ja energiaa on huomattavasti enemmän. Unikin on levollisempaa.

Se siitä lomalta paluusta, vaikka palasin juuri kotiin, niin se ei tarkoita sitä ettäkö tänne jäätäisiin pidemmäksi aikaa lorvimaan. Eiiii, ei se sovi ollenkaan. Tänään olisi heti suunta parin päivän työreissulle Tamperetta kohti ja viikonloppuna saankin sitten ison kasan kavereita kylään. JEE. Sitä on odotettu ja jos joku niistä ihanista mussukoista lukee tätä tekstiä, niin olette erittäin odotettuja veiraita kaikki. Hyvä, että malttaa edes työreissulle lähteä, kun on viikonlopulle odotettavissa niin paljon kivaa. Rapujuhlat olisi tiedossa ja ehkä vähän muutakin juhlaa, kun ihan jokainen ei ilmeisesti oikein voi rapuja syödä. Saati sitten juoda niin hirveää määrää snapseja mitä oikeisiin rapujuhliin kuuluu. Eiköhän me isäntinä keksitä jotain muutakin ruokaa ja juomaa ;)

Toivotan teille energistä torstaita ja suuntaan nyt tämän hyvin lomailleen nassuni kanssa moikkaamaan Tampereen työkavereitani! Palaillaan myöhemmin muiden juttujen kanssa. Mielessä olisi taas monta monta aihetta, mutta saas nähdä koska maltan kirjoittaa mistään muusta kuin Kreikkaan ja lomaan liittyvistä asioista.. ;)

6 kommenttia artikkeliin ”Kuvia ennen lomaa ja loman jälkeen!

 1. Salla sanoo:

  Kyllä minäkin yhtenä vuonna vietin kaikki lomapäivät ulkomailla; talviloman olin Thaimaassa, kesälomasta yhden viikon Roomassa ja loput kolme viikkoa syksyllä taas Thaimaassa. :) Se oli ihanaa! Parhaimpia lomia mitä olen koskaan viettänyt!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Uskon, että oli. Reissut vaan jättää niin hyvän mielen <3

   Tykkää

 2. Mii sanoo:

  Hei, mietin vain voisitko tehdä postauksen siitä, mikset ole kasvissyöjä :) ei siis millään pahalla mitenkään, kiinnostaisi vain tietää mikä näkemys sulla on asiaan.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voisin tehdä hyvinkin joku kerta. Siihen ei varmaan kovin laajaa postausta saa, mutta voin avata ajatuksiani :)

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Kyllä täällä luetaan ja odotetaan myös viikonloppua ;)
  PUS!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, sehän onkin iihaaan pian!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: