Aikaisen lauantain ja pitkään odotetun vapaan kunniaksi (heh, oli vähän rankka kolmepäiväinen töissä, tuntui ettei viikonloppu tule koskaan!) muutamia faktoja minusta esille. Osan asioista varmaan jo joku siellä tunnistaakin, mutta koska on varmasti myös uusia lukijoita, niin ehkäpä ei haittaa vähän toistaa itseään. Yritän kuitenkin kertoa nyt jotain asioita, mitä en välttämättä ihan aina kerro. Musta on itsestänikin hauskaa lukea blogeja juuri siksi, että pystyy usein samaistua kirjoittajaan ja huomaa itsessään samanlaisia piirteitä. Ehkäpä sullakin herää jostain näistä faktoista tunne, että olet samanlainen? Jos kyllä, huikkaa alle jotain. :)

fakta.jpg

1. Ensimmäinen nimeni on Marissa ja toinen nimeni Anna. Marissa oli vielä joskus todella harvinainen nimi ja äitini on kertonut keksineensä sen nimestä Maria eikä silloin tiennyt, että sitä nimeä olisi edes missään. Olen tavannut elämäni aikana vain yhden Marissan ja senkin vain ohimennen kahvilassa, kun joku kutsui häntä nimeltä. On ihan mukavaa, että on harvinainen nimi, mutta myös välillä harmi, että se on niin nopeasti tunnistettavissa. Joskus mietin, että olisi helpompaa olla Anna, niin ei heti tiedettäisi kenestä puhutaan ;)

2. Kun käyn lenkillä tai kävelen musiikit muuten korvilla, mietin lähes aina erilaisia tanssikuvioita. Korvilla on aina menevää ja tanssittavaa musaa ja suunnittelen erilaisia musiikkivideokohtauksia, jotka sopivat siihen biisiin mikä sattuu soittolistalta tulemaan. Välillä saankin juostessa huomata, että  jos tulee oikein hyvä biisi ja meno on mielessä kova (kuvitelkaa tähän jonku jättimäisen yökerhon tanssilattia ja oikein kuumat dancemoovssit maailmanluokan starojen tyyliin!) niin tahtikin lähtee yhtäkkiä hurjaan nousuun ilman, että tuntuu missään. Juoksenkin ennätyksiä yleensä silloin, kun sattuu parhaat biisit kohdalle ja mielessä on tarpeeksi hyviä mooveja. Kuin huomaamatta juoksen ihan kamalaa vauhtia kun innostun niin paljon.

3. Unelma-ammattini oli lapsena näytteilijä. Silloin rakastin esiintyä ja olla kaikessa aina mukana. Mun pitikin opiskella näyttelijäksi, mutta jostain syystä vanhempana en enää ollutkaan niin varma siitä toiveesta ja uusi unelma-ammatti olikin yhtäkkiä lentoemäntä vuosien haaveilun jälkeen. Siitä haaveilin myös pitkään, mutta onneksi myöhemmin on tajunnut, että ei se varmasti  olisikaan mun juttu.

4. Olen oikeasti aika ujo. Tätä  harva uskoo, koska olen melko puhelias ja nauran todella paljon koko ajan, mutta todellisuus on kuulkaa aivan muuta. Jännitän aina tilanteita joissa joudun olla esillä ja ellen tunne entuudestaan ihmisiä todella hyvin, niin sydän pamppailee hullua tahtia ja lopputulos on se, että höpötän koko ajan aivan turhia ja sekoan kaikeassa mitä puhun. Tämä siis varsinkin silloin, kun joudun puhumaan itsestäni tai tuomaan julki omia ajatuksiani. Kirjoittaminen onkin helpompaa ja tässä saan rauhassa kertoa itsestäni ilman tarkkailevia silmiä. Ei niin haittaa tuhannet seuraajat, mutta sitten kun on todellinen tilanne, niin kylläpä alkaa jännittää. Ehkä siis tähän jää se haave näyttelemisestä. Menisin varmasti aivan lukkoon, kun pitäisi seistä lavalla ja vielä muistaa jotain järkevää :D

IMG_2335

 

5. Te kaikki ehkä muistatte, että olen todela tarkka siivouksessa? No, Villen kanssa asuessa olen oppinut tähän tietynlaista rentoutta (lue: kukaan ei jaksa siivota joka päivä, kun toisen elämäntyö tuntuu olevan sotkeminen :D) ja nykyään meidän koti on aikalailla kaikkea muuta kuin mitä se oli silloin, kun asuin yksin. Olen silti siisti ja en vieläkään voi mennä nukkumaan kamalassa sotkukämpässä, mutta on siltikin yksi hassu tapa, mikä on tähän liittyen todella outo: jätän aina tyhjät rahkapurkit pöydälle. Kaikki muu menee roskiin ja pyyhin pöytiäkin keittiössä sataan kertaan, kun siellä käyn toheloimassa, mutta ne purkit jää aina pöydälle. Siivoan ne usein vasta illalla kun palaan kotiin. Ihmeellinen tapa, mutta siitä ei vain millään pääse eroon.

6. Kahvi on mun elämäni suurin rakkaus ja vaikka kuinka haluaisin voida sanoa, että mies tulee ennen kahvia niin… Enpä kyllä tiedä :D Eheh. Onneksi sellaista valintaa ei tarvitsi varmaankaan tehdä, koska kyseessä ei ole tupkanlaisesta paheesta tai vaikkapa alkoholista. Juon kahvia päivässä kuusi kupillista. Aamulla siis kolmen mitan verran ja iltapäivällä kolmen. Kahvi vaan maistuu ja tuoksuu niin hyvältä, että ilman sitä aamut muuttuisivat aivan toisenlaiseksi. Kahvi = onnellisuus. ;)

7. Jatkaakseni tuoksuista puhumista, niin tupakka tuoksuu mun neenäni jostain syystä todella hyvältä. Tunnistan jopa jotkut merkit, jotka tuoksuu kaikista parhaalta ja tuoksuttelen mielelläni, kun joku polttaa lähellä. Huomaamattomasti tietenkin, koska olen kuullut, että tämä ei ehkä ole ihan normaalia. Ties mistä tämäkin outo tapa tulee. Meillä kun ei kukaan polta lähes koko suvussa ja kaverit melkein kaiki kyllä poltti nuorena, mutta muuten en tälle keksi muuta syytä kuin omituisen nenän. Se on ihan innosta soikee aamuisin tuoksuttelemaan kahvipurkillakin, niin ehkä tämä tupakka menee sitten samaan kastiin. Ei vaan taida olla ihan yhtä terveellistä se tupakin tuoksuttelu.

Huom! En  polta tupakkaa, enkä ole koskaan polttanut. Kerran kokeillut ja en oikein saanut siitä irti sitä hehkutettua juttua. Tai siis olikohan siinä edes joku juttu mitä hehkuttaa? Omituinen tapa. Maistuu kamalalta. 

IMG_0106 

8. en voi syödä aamuisin juurikaan rasvaa. En tiedä johtuuko siitä, että olen ollut syömättä rasvaisia juttuja lähes koko ikäni, mutta en voi aamuisin syödä mitään liian rasvaista. En päivälläkään, vaan vaaditaan aina ilta, että voin laittaa suustani alas mitään tosi rasvaista. Voin kyllä aamulla lisäillä leivälle voita tai laittaa kookosöljyä puuroon, mutta heti jos suusta menee alas liian öjyinen banaanilettu, tulee mulla ihan kamalat vatsakrampit. Sama juttu jos laitan kermaa kahviin tai syön vaikka croissanttia aamiaisella, niin ei vaan toimi. Aamulla suusta alas vain kevyitä tuotteita, niin vatsa on onnellinen ja sopivan pyöreä <3

9. Olen huono sanomaan ei. Jos joku pyytää apua, mulla on oltava tosi painava syy, etten voisi auttaa. Siksi en ehkä ymmärrä ihmisiä, jotka pyytävät apua jatkuvasti ja sitten itse sanovat lähes aina, että ”tää ei kyllä kuulu oikeen mun tontille” tai ”Pyydä joltain muulta”. Samoin jos joku pyytää vaikka juhliin tai johonkin muihin kissanristiäisiin, niin usein lupaan mennä vaikka tiedän jo valmiiksi etten välttämättä pääse. Ei on sanana vain niin kamalan vaikea sanoa ja joudun joskus tuottamaan pettymyksen, koska en ole osannut olla alussa tarpeeksi fiksu. Kuvittelen kai aina viimeiseen saakka, että olen turboihminen ja ehdin moneen paikakaan samaan aikaan. Kumma kyllä se ei ole vielä koskaan onnistunut :D

10. En pidä negatiivisuudesta. Jos ympärillä haukutaan ja parjataan tai muuten vaan olla jostain aina tosi negiksenä, mulla tulee tosi ällöttävä ja ahdistunut olo. Siis joskus ihan fyysisti alkaa etomaan ja siksi en oikein viihdy sellaisessa seurassa. Tästä syystä myös jään joskus ulkopuolele tietynlaisissa piireissä, koska en vain yksinkertaisesti pysty osallistumaan pahan energian levittämiseen, sillä siitä tulee todella huono olo. Tämä koetaan kai vähän ärsyttävän välillä, koska yleisimmin porukkaan pääsee mukaan, kun kertoo parhaat juorut. No, ehkä tuo huono olo on ihan hyvä fyysinen reaktio, kertoo kai siitä ettei kenenkään pitäisi harrastaa tuollaista negistelyä :)

Yhdestoista fakta voisi olla se, että oon näköjään todella huono keksimään itsesäni faktoja, koska tämän postauksen tekoon on mennyt tunti :D Puolet ajasta olen tuijottanut kattoon ja todennut, että pää lyö ihan tyhjää ja mikään ajatus ei tunnu fiksulta. Tai sitten se johtuu siitä, että alan olla ihan liian nälkäinen ja pitäisi jo syödä aamiaista. Ehkäpä siis suuntaan nyt aamiaiselle ja yritän sen jälkeen siistiä tämän kämpän kuntoon vieraita varten. Mies kuuluu lauleskelevan jotain tuolla keittiössä, eli ilmeiesti ainakin sillä on hyvä aamu meneillään. Ehkäpä se sama hyvä fiilis tarttuu pian muhunkin :)

Ja hei, jos nämä kymmenen faktaa eivät riittäneet ja tahdot kuulla musta enemmänkin ihan tavallisia faktoja, niin käys kurkkaamassa myös tämä: ” 60 faktaa minusta, tiesitkö nämä kaikki?

Aurinkoa sun aamuusi!

 

16 kommenttia artikkeliin ”Kymmenen faktaa minusta

 1. Elisa sanoo:

  Haha toi tupakan tuoksuttelu on kyllä tosi outoa! Mulla menee heti keuhkot ihan tukkoon ja solmuun kun haistan pienenkään tuoksahduksen tupakasta. Mutta kahvi sen sijaan, ihana tuoksu! <3 Join ennen ihan hirmuisesti kahvia (siis kanssa joku 6 kuppia päivässä) mut nyt en juo enää ollenkaan :) se tuoksu on silti vieläkin niin ihana!

  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mun miehellä on aivan sama juttu, eli tulee todella paha tupakan tuoksusta. Tai hajuksi se sitä varmaan sanoo ;)

   Voi kun joskus pääsisin kahvista eroon… Joku päivä vielä yritän! :)

   Tykkää

   1. Elisa sanoo:

    Haha no ei kahvin juonti niin kamala tapa onneksi ole :D

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Ei ookkaan, mutta… kauhee olla niin riippuvainen jostain :D

     Tykkää

 2. Tiia sanoo:

  Ihanaa, että jotakuta muutakin häiritsee mennä nukkumaan jos kämppä on sotkuinen! Avopuolisoni ei voi ymmärtää tätä ”outoa” tapaani, eihän sotkuisuus nukkuessa häiritse.. Eipä, näkisin varmaan painajaisia siitä :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha! Painaisia missä koti on aivan kaaoksessa ja elämä on tuhoutunut! :D

   Tykkää

 3. Satu sanoo:

  Näitä faktapostauksia on tosi kiva lukea blogeista. Itellä tulee vaan kans toi 11. faktan dilemma. Ruutu näyttää tyhjää, tuijottelen ikkunasta pihalle ja aivot sauhuaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Useinkin tuo sama fiilis. Silloin auttaa, että laittaa koneen hetkeksi pois ja aloittaa myöhemmin alusta :)

   Tykkää

 4. Elina sanoo:

  Faktapostaukset on kyllä hauskoja! :D Suuret myötäelämisen tunteet etenkin kohdasta 6!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehehe, Ihanaa että joku ymmärtää ;)

   Tykkää

 5. Outi Karita sanoo:

  Tuohon tupakka-asiaan täytyy kommentoida… En yleensä pidä tuoksustakaan, mutta joskus jään sitä hajua itsekin tuoksuttelemaan ja pidän hyvänä tuoksuna, jännä juttu… Voihan olla, että jos sunkin nuoruudessa monet on polttaneet niin jossain alitajunnassa tiedostamattaan yhdistää hajun hyvään muistoon tms., jolloin hajusta tuleekin hyvä tuoksu (?) En tiedä oliko tässä mitään järkeä :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ehkä se on niin. Jos siitä tulee mieleen jotain hyviä muistoja, joita en tosin itsessään muista :D Kaikki tupakat ei tuoksu hyvältä, mutta jotkut kylläkin. :)

   Tykkää

 6. Pami sanoo:

  ”Se on ihan innosta soikee aamuisin tuoksuttelemaan kahvipurkillakin, niin ehkä tämä tupakka menee sitten samaan kastiin.”

  Hahah tää nauratti. :D Tuli mielikuvia miten nenä on innoissaan :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :D Joo mutta onneksi mun nenä on vielä ehkä enempi innoissaan siitä kahvista. Se on mielikuvana kivempi :D :D

   Tykkää

 7. Mona sanoo:

  Marissa eiiiihhhh, ei saa jättää tyhjiä rahkapurkkeja pöydälle!! :D Meillä kotona A jättää ne _aina_ ja mä oon ihan hermoraunio niiden takia hahah!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hahaha! Oon kuullut samaa joskus muistakin miehistä… Oon tosi tosi pahoillani tästä, mutta valitettavasti pystyn hyvin ymmärtämään miestäs :D :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: