Tämä päivä on mennyt etätöitä tehden ja pian kiitoksena ahkerasta päivästä odottaa saunavuoro. Aah, niin ihanaa pitkästä aikaa päästä saunomaan! Sitä ennen ajattelin kuitenkin vinkata teille pari kivaa naposteluvinkkiä viikonlopulle, jos vaikka tekisi mieli vaihtaa illastamiset johonkin helppoon ja kevyeen tarjoiluun vaikka telkun ääressä napsiessa. Kavereille näitä on myös kiva tarjoilla, kun vaihtoehtoja täytteisiin on niin paljon, että varmasti jokaiselle kelpaa. Nykyään kun kaikilla on niin erilainen ruokavalio ja jokaisella on jokin rajoite, niin luulisi tällaisilla makupaloilla onnistuvan löytymään herkku jokaiselle.

Nämä herkut sopivat kyllä vähän hienompaankin juhlaan, jos vähän malttaa tehdä hienompia tekeleitä ja vaihtaa vaikka porkkanat kaviaariksi. Tai vaikka ihan vaan mädiksikin. Ainakin näin nämä on maistuneet meille telkkarin kaverina loistavasti ja tänäänkin on edessä lautasellinen viimeisen kuvan naposteluvinkkiä, jonka sisällön taitaa kaikki aika nopeasti tunnistaa ;)

IMG_1642

Helpot naposteltavat syntyvät meillä nopeiten ruisnapeista ja erilaisista täytteistä. Oon käyttänyt useita erimakuisia nappeja, mutta myös ihan perus ”mautonkin” versio kelpaa. Niillä maustetuilla napeilla saa kivasti kyllä eri makuja aikaan ja vaikka tahna sisällä olisi sama, maku muuttuu nopeasti. Niin ja jos ei leipä maistu, tai se ei muuten sovi sun suuhusi, niin voihan sen korvata vaikka paprikalla. Suippopaprikasta saa sopivasti leikeltyä kivoja kupin näköisiä paloja, joihin voi sitten laittaa päälle lusikallisen täytettä. Tässä muutama vinkki niihin itse täytteisiin.

Maustekurkkua ja katkiksia 

Ruisnappeja

Maustekurkkua

Kermaviiliä

Katkarapuja

Pari tippaa sitruunaa

Pippuri + suola

IMG_1645

Avokadoa ja raejuustoa 

Avokadoa

Raejuustoa

Tomaattia

Paprikaa

Paprikajauhe + pippuri + suola

IMG_1667

Ranch dipin lumoissa 

Ranch -dippimauste

Kermaviiliä

Porkkanaa

***

Viimeinen vinkki sai oikein nimenkin, kun on sentään mun lemppari näistä kaikista mauista. Hihi. Kaikista erilaisista herkuista tykkään, mutta ranch on dippinäkin vaan niin hyvää, että miksei ne tässäkin olisi parhaita. Kannattaa ehdottomasti kokeilla joskus, sopii todella hyvin myös ruisnappeihin.

Määrät eivät mulla oo koskaan tehdessä samanlaisia, koska tällaisissa herkuissa ei ole kovin tarkkaa, että mitä kippoon laittaa. Kunhan sekoittaa hyviä aineksia keskenään ja lopulta kumoaa ne nappie päälle. Itse vielä annan nappien hetken aikaa odotella ennen syömistä, että niistä tulisi oikein pehmeitä, mutta moni taitaa nauttia näistä juuri silloin kun ne ovat oikein rapeita. Vai mitä mieltä sä olet, rapea vai pehmeä naksu suuhun? :)

Nyt suuntaan vihdoin sinne saunaan, niin lähtee viikon aikana kerätyt stressit kehosta litomaan ja tulee ihanan raikas olo viikonlopulle. Huomenna sitten kunnolla treenin makuun, kun koko viikkoon ei oo ehtinyt. Voi että mä odotankin jo huomista. Tahtoo treeeeeenaaamaan!!! :)

Herkullisia naposteluhetkiä! :)

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: