Välillä musta tuntuu siltä. En ole enää teini, mutta en ole kuitenkaan vielä ihan kamalan vanhakaan. Kasvoiltani vielä tosi nuori, samoin elettyjen vuosien mukaan, mutta kun katsotaan ikää ja elinympäristöä, pitäisi olla tästäkin paljon nuorempi, että jaksaisi pysyä vauhdissa mukana. Pitäisi jaksaa uudistua koko ajan. Ikähän nyt on vaan on tietty numero, mutta mitä jos ympäristö viestii mulle niin vahvasti , että alan menettää otteeni? Jos se viestii, että olen auttamatta pudonnut sieltä vaunun etuosasta takaosaan ja vauhti alkaa olla jo niin luja, että kohta putoan. Ei sillä, että kiipeäisin ylöspäin, vaan yritän miettiä kuumeisesti, että miten saisin pidettyä kiinni etten putoa. Olenkin siis jumiutunut paikoilleni.

Te nyt varmaan vähän jo ihmettelette, että mistä mä oikein puhun, kun tällaisia horisen pitkät pätkät. Pohjustamatta tällainen juttu voi tuntua ehkä vähän omituiselta, joten selvennetäänpä vähän. Ympärillä asiat tapahtuu niin nopeasti Muutos on hyvästä ja itsekin aina kannatan kehittämään ja miettimään erilaisia ratkaisuja. Ei pidä juurtua liikaa, eikä ajatella, että “mutta kun näin on tehty ennenkin” Mitä jos se, joka alkujaan keksi esimerkiksi kännykän, olisi saanut vastauksen, että “ei me tätä kännykkää tehdä, kun ennenkin puhuttiin lankapuhelimeen”. Hehe, melko havainnollistava mielikuva. Ihan kiva vaan, ettei olla juurruttu liikaa ja koko ajan mennään eteenpäin. Ihan joka suunnalla. Se vauhti on vaan ihan käsittämätön. Alan minäkin kakskytseitsemän vuotias nainen tuntea itseni vanhaksi. Eikä se nyt ole yhtään järkevää.

IMG_0654

Yhteistyö DNA Appisen kanssa alkoi kesän alussa ja silloin miettiessäni ensimmäisiä kertoja mistä kirjoittaisin, mieleen nousi SnapChat. Teistä varmaan sen kaikki tietävätkin, mutta tosi monelle se on vielä ihan tuntematon käsite. SnapChat on nimenä ollut tuttu jo iäisyyden (kuten moni muukin sovellus) mutta jostain syystä en oo saanut aikaiseksi ottaa sitä kunnolla käyttöön. Oon päässyt niinkin pitkälle, että katsoin Appisesta ohjeet miten se otetaan haltuun ja latasin sen samalla kännykkääni. Tiedättekö miksi tein niin? Koska pikkuveli soitti mulle kesällä festereilta ja kertoi, että on ottanut lävistyksen ja on menossa hyppämään benjin. Videot näistä vois katsoa SnapChatista. Siis mistä, mitä, häh?! Ootko säkin siellä?! Joo, tottakai kauhee huoli ensinnäkin siitä, että mitä kaikkea se siellä festareilla puuhaa (koska isosiskon hullu suojeluvaisto) ja seuraavana mietin vaan sitä tosiasiaa, että oon pudonnut ihan täysin siitä kelkasta. Ennen se olin aina minä, joka perheessä ja suvussa olin sometätien kuningatar ja nyt sitten mun armas pikkuveljeni siinä vaan arkisesti mainitsi sivulauseessa, että sillä on SnapChat. Argh. Siinä hetkessä tajusin, että oon vaan jäänyt matkassa johonkin antiikin aikaan. Kun mulle Instagram on vielä sellainen kiva juttu, niin nuoremmat jo naureskelee, että “nooob, et sä nyt tiedä, että toi on jo ihan kulunutta! “

En vaan ymmärrä, että miten voidaan kymmenessä vuodessa muuttua matopelikansasta selfie ja Snapchat kansaksi? Mitä tässä välissä tapahtui, mä oon jotenkin nyt ihan kokonaan pudonnut matkasta ja yritän miettiä, että missä vaiheessa musta tuli mummo? ;D

IMG_0746

Instagram, twitter, facebook, Linkedin, nettivut ja blogialustat. Hoidan erilaisia somekanavia ihan noin niin kuin sen “tylsän” arkityön puolesta. (No ei oo tylsää, kovin hauskaa on!) ja niitä kaikkia käytän vielä vapaa-aikanakin, kuten suurin osa oman ikäluokan tyypeistä varmasti käyttää. Ymmärrettekö yhtään, kun sanon, että alkaa olla vähän ähky joskus sen tulvan kanssa, joka kaikista mahdollisista eri sovelluksista ja laitteista syntyy? Kännykän ja koneen tuijotus on ihanaa, samoin ajatusten jakaminen eteenpäin, mutta se että siihen päälle vielä huomaamatta oppisi kaikki uudetkin sovellukset ja härvelit, niin alkaa vähän tehdä tiukkaa. Siksi mä todella allekirjoitan tämän DNA Appisen -sivuston idean, että neuvotaan ihmisille miten sovelluksia käytetään. En olisi uskonut sanovani näin, mutta mä olen yksi niistä, joka kaipaan välillä neuvoja. En oo enää nuori kouluikäinen, jolla on kaikki mailman into ja aika opetella jokainen mieltä kiehtova uusi asia ja vielä tajuta se samassa. Näin aikuisen elämässä pitää vähän keskittyä joskus muuhunkin ja kun on vapaa-aikaa, menee se joko treenatessa tai sohvalla, eikä ainakaan miettien, että miten mä nyt hei laittasin tän SnapChat videon. Silloin niitä neuvoja tarvitaankin ja onneksi ne on lähellä. Okei, oon kyllä osannut ladata mulle Netflixin, joka viihdyttää mua kaikkina vapaa-ajan turhina hetkinä, joten ehkä en oo ihan auttamattoman vanha ja huono oppimaan uutta, hehe… ;)

Olen osittain vahvasti kelkassa mukana, osittain pudonnut siitä. Silti juuri nyt mietin, että mistä saisin energiaa aloittaa tutustumaan kaikkiin uusiin sovelluksiin ja sivustoihin, joista voisi olla hyötyä. Haluaisin osata paljon ja tietää kaikki uusimmat jutut, mutta jotenkin ei vaan aina nappaa. Eikä se aika riitä ikinä kaikkeen. Tunnit ei vaan riitä. Ja mikä pahin juttu tajuta – jokaiseen asiaan ei vain ole intoa tarpeeksi. Mihinhän se on kadonnut? Muuttunut erilaiseksi innostukseksi?

Sellaisia terveisiä vanhukselta tällä kertaa. Tuntuuko teistä koskaan samalta nykypäivän kehitysähkyssä?

 

***Kaupallinen yhteistyö Dna Appinen

 

12 kommenttia artikkeliin ”Tipahtanut kelkasta?

 1. Salla sanoo:

  Sä olet kuule moderni muhun verrattuna: mulla ei ole tiliä missään somekanavassa -ei edes facessa! En edes tiedä mitä noilla kaikilla tehdään. :P Elämä tuntuu vaan niin paljon helpommalta ja vapaammalta kun ei tarvitse hassata aikaa tuollaisiin. <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oolaalaa, nyt oon kade! Mun veljeni on samanlainen ja aina ihmettelen miten voi pysyä tuollasessa päätöksessä. Saa olla luja pää, ettei lähde mukaan siihen missä melkein kaikki muut jo on. Uskon ton vapauden tunteen… Vähän ehkä kadehdin sua juuri nyt :)

   Tykkää

 2. Sanni sanoo:

  Sama täällä :o) mulla ei ole kuin whatsapp ja pärjään sillä oikeen mainiosti :o)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Uskon hyvin, että pärjäät. Tottusmiskysymys aivan varmasti… Ja pitäisi osata ajatella, että kyllä ne ihmiset ottaa yhteyttä vaikkei olisikaan joka kanavassa. :)

   Tykkää

 3. Petra sanoo:

  Haha, mä oon niin mummo et kieltäydyn ottamasta sitä SnapChattia käyttöön :D

  Eli vuoden päästä mäki oon siellä, koska niin kävi kaikille niilleki, jotka vanno, ettei ikinä mee Facebookkiin… :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mitäs me mummot?! :D

   Noei. Facebook on onneksi vielä eri asia. Se on jokaisella, snapchat tuskin tulee olemaan. Ainakaan en voi uskoa että jokasella ois sellaseen millään aikaa ja kiinnostusta.. :D

   Tykkää

 4. Anniina sanoo:

  Samaistun, todellakin! Itse käytän somekanavista (vain) facea ja instaa, kun olen niin laiska, että en jaksa opetella tai saati sitten päivittää muita :D

  Valmistun opettajaksi ja en voi kuin ihmetellä sitä, kuinka yhä nuoremmilta lapsilta löytyy satojen eurojen puhelimia ja pädejä! Tarvitsevatko he niitä oikeasti? No eivät, mutta tämä on kai sitä nykyaikaa nyt, pitää yrittää pysyä mukana :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mutta jes, sullahan on sitten henkilökohtaista apua lähellä siellä luokkahuoneessa! Ei tarvitse moneen kertaan apua pyytää, kun joku on jo neuvomassa ;)

   Tykkää

 5. Maarit sanoo:

  No tämä täti koittaa hiukan roikkua kehityksen kärryssä kiinni. :D Oon faces,instas ja twitterikin toimii läppärissä sekä puhelimessa..Mutta nyt tuo snapchat on alkanut sekin kummitella vaarallisesti…toistaiseksi en ole tehnyt mitään sen suhteen…On sen varran outo juttu..mutta we’ll see ;)
  Ihan mahtavaa lokakuuta sinulle ilopilleri :))

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, niinhän se menee, että aluksi voi kieltäytyä mutta kummasti ne uudet jutut jossain vaiheessa vaan väkisinkin valtaa mielen….Saa nähdä jos minäkin kohta oon SnapChatin lumoissa :D
   Samoin sinne!! :)

   Tykkää

 6. Marjutt sanoo:

  Ensimmäisiä asioita mitä oppilaat multa kysyi kun olin koulussa sijaisena, oli ”onko sulla snäppiä? Entä Kikkiä?” Mä olin vaan, että woooot? Niin mitä? Ja totesin samalla, että vaikka en ookkaan teitä paljoa vanhempi, niin ilmeisesti oon kuitenkin sen verran vanhempi, että hyvä kun oon kuullut moisista sovelluksista! Allekirjoitan siis täysin, että tätä vauhtia tunnen minäkin itseni mummoksi :’D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Eikä!! Voin hyvin kuvitella tilanteen.. Sullahan on ainakin hyvää opetusta itselleskin siis lähellä, jos on tarve. :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: