Tulipas se aamu taas nopeasti. Nukahdin eilen saunomisen jälkeen niin pikana, että kun silmät alkoi kuuden aikaan aueta, oli pakko päästä heti ylös. KAHVIA. Eilen illalla jo haaveilin, että kunpa nukahtaisin pian, niin pääsisi viettämään vapaapäivää ja rauhallista hetkeä aamukahvin kanssa. Kahvi nyt on jokapäiväinen luksus, mutta tällä viikolla on ollut taas niin paljon hommaa, että kävelyt ja lenkkeily on jäänyt tosi vähälle. Siksipä tämä päivä on ollut mielessä jo maanantaista saakka, koska tiesin, että tänään ehtii aamulla lenkille ja vielä ilman kiirettä. Jiihaa <3

Tällä viikolla ehkä yksi oikeasti parhaista jutuista on ollut käynti fyssarilla. Yhden kerran perusteella en vielä kirjoita suosittelua fyssaristani, mutta koen jo nyt ekan kerran jälkeen saaneeni häneltä apua selkäni kanssa. Tehtiin muutamia liikkeitä ja hän aukoi jumeja kropasta. Antoi hyviä vinkkejä samalla. Mun selässäni ei vasemman puolen lihakset oikein meinaa aktivoitua ja siihen pitäisi saada nyt ajan kanssa muutos. Siksi musta kai tuntuu aina niin jäykältä, kun ei siellä selässä oikeen tapahdu mitään. Suurin juttu fyssarilla käynnissä on mulle varmaanki se, että nyt mulla on taas joku joka ohjaa ja pitää huolta, että myös teen liikkeeni. Hän varmasti seuraa miten kuntoutuminen etenee ja tuskinpa kehtaan siellä käydä, jos en ole tehnyt annettuja liikkeitä. Sain harjoitteita mukaan, joita pitäisi tehdä aamuin ja illoin. Jokainen joka on joskus kuntouttanut itseään, varmaan muistaa miten hankalaa on saada itsensä tekemään ne kaikki liikkeet? Ne kun ovat niin helppoja, että aloittaminen on jostain syystä tosi vaikeaa. Ei millään jaksaisi vaivautua.

”Kun eihän nää tunnu missään, miten näistä voi olla hyötyä?”

Siinäpä se onkin. Helpot liikkeet ei saa tuntua, eikätkä ainakaan pahalta. Tunteen pitää olla kroppaa lämmittävä ja miellyttävä. Nyt on viisi päivää liikkeiden harjoittamista takana ja selkä on tykännyt todella paljon. Niillä päivä on alkanut hyvin ja iltaisinkin oon saanut ne tehtyä yhtään mukisematta. Yritän joku kerta esitellä teille vähän mitä kuuluu mun päivän rutiineihin kuntouttamisen kanssa :)

IMG_8465 IMG_8483Löysin kesältä kuvia, joissa en ihan tiedä mitä tapahtuu. Esterata meneillään ja pitänyt kiivetä puiden yli? :D

Ryhtiliike syksyn alkuun on nyt otettu ja suurin tavoite olisi, että voin juosta ensi kevääseen mennessä sujuvasti ilman pelkoa kivuista. Omasta aktiivisuudesta se on kiinni, eli pitää jaksaa pumpata niiden liikkeiden kanssa ja olla kärsivällinen. Ei saa heti sykkiä taas liian kovaa tahtia, mikä on ollut mun ongelmani koko ajan. Toinen juttu on se, että tahdon voida käydä tanssitunneilla mahdollisimman pian. Ehdin niitä jo vähän kokeillakin loppukesästä, mutta koska selkä on vaan mitä on, niin päätin lopettaa leikin kesken. Uusi yritys sitten myöhemmin, kun on taas vähän saatu kroppaa liikkuvammaksi. :)

Mulla olisi seuraavaksi haaveena nousta ylös ja syödä aamiaiseksi ruispuuroa, johon laitan mukaan vähän kookosöljyä ja päälle raejuustoa. Todella tavallinen aamiainen, mutta tällä viikolla en oo saanut sitä vielä kertaakaan, joten nyt se tuntuu pieneltä luksukselta. Sitä ennen kuitenkin fyssarin liikkeet ja sitten keittiöön ansaitulle pöperölle.

Aurinkoa sun aamuusi <3

5 kommenttia artikkeliin ”Fysioterapiaa ja ryhtiliike

 1. Jossu sanoo:

  Voi joo postailehan selän kuulumisia jos/kun/jollei edistystä tapahdu! Täällä kärvistellään vajaasti toimivan, helvetillisesti jumiutuneen selän kanssa, jota olen yrittänyt saada kondikseen crossfitin avulla, mutta joka ei nyt ota parantuakseen lain – päinvastoin. Mietin itse, pitäisikö suunnata jollekin fyssarille joka voisi taikasauvaa heilauttamalla parantaa elämänlaatuani tai edes antaa eväät siihen. Koko viime vuoden kävin HUS:n fyssarilla joka neuvoi kuminauhajumppaa, mutta noh.. eihän se jumppa treenaamatta paranna oloa, mutta eipä se jumppaa tehdessäkäään tuntunut helpottavan. Hyvää fyssaria siis etsien..

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kerron aivan varmasti jatkossa myös mitä mulle kuuluu selän suhteen. Yritän nyt kaikin voimin saada itseni parempaan kuntoon, vaikka se vaatiikin vähän kärsivällisyyttä. Oon todella huono tekemään liikkeitä päivittäin ja siksi on oikein nyt ajan kanssa opeteltava niitä tekemään. Eihän fyssari ole mikään taikuri, kuten sanoitkin, mutta kyllä sieltä todella vahvaa apua saa siihen omaan paranemiseen ja joku pitää huolen että myös etenen.

   Mitkä sulla on tarkalleen ongelmat selän kanssa? Voisin ehkä tietää hyvän fyssarin sullekin, josta vinkata :)

   Tykkää

 2. Jossu sanoo:

  Mulla on selkä (ja jalat) pahasti jumissa. Ihan oikeasti jumissa :D Tälläkin hetkellä istun sohvalla ja huojun, koska huimaa niin paljon. Jumit olen aiheuttanut parin vuoden vähällä ravinnolla & kovalla, vääränlaisella ja yksitoikkoisella treenillä ja liian vähällä levolla ja lihashuollolla. Mitään välilevynpullistumia tms mulla ei onnekseni ole (!) eikä verikokeetkaan osoita, että taustalla olisi mitään reumaa tms, joka voisi aiheuttaa tämänkaltaisia jumeja.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hmm.. Vaikea juttu. Oletko osteopaatilla käynyt koskaan? Mulla jumit saatiin siellä auki, kun alkoivat oirehtia juuri sinne selkään saakka tosi ikävinä. Aina tietenkään sama apu ei auta kaikilla, mutta tuli mieleen nyt kun sanoit tämän :)

   Kiitos muistutuksesta lihastenhuoltoon ja venyttelyyn —> menenkin tästä venyttelemään ekan kerran tällä viikolla! :D

   Tykkää

 3. Jossu sanoo:

  Kävin joo pari kertaa osteopaatilla pari v sitten :) En kokenut siitä suurempaa hyötyä, mutta tässä tilassa saan syyttää itseäni jumeista koska olen treenannut liian kovaa hektisessä elämäntilanteessa muutenkin.. Kävin hierojalla, joka tuntui nyt vaan pahentaneen tilannettani :/ Kai tää joskus tästä. Pitää yrittää edes kävellä, vaikka huimaakin kovin

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: