Kaksi päivää poissa blogin parista ja heti tuntuu siltä, kun en olisi ehtinyt käydä täällä pitkään aikaan. Työpäivät on venyneet pitkiksi ja siksi oon suosiolla jättänyt jutustelut myöhemmälle. Oon jo kuitenkin molempina päivinä miettinyt kuumeisesti, että milloinhan ehdin taas tänne kertomaan jotain hauskaa. Ideoitakin on, mutta kun on kiire, ne sitten unohtuvat mielen syvälle syövereihin. Täällä kuitenkin ollaan taas ja tänään on tiedossa etäpäivää töistä. Hetktisen aluviikon päälle se tulee ihan tarpeeseen, koska niin moni asioista on vielä tekemättä ja kotona saa tehtyä asioita ajatuksena kanssa paremmin. Olin työreissussa alkuviikon, joten nyt on herkkua olla omassa kodissa ja herätä mielen kainalosta :)

Mietin eilen illalla, kun saavuin kotiin, että mitenhän tätä kiirettä oikein saisi tasoitettua. Rakastan vauhtia ja sitä että päivien aikana tapahtuu paljon, mutta rauhoittuminen on usein todella vaikeaa kun pääsee vihdoin sänkyyn. Ei saa mieltä lopettamaan asioiden pyörittämistä ja kun on vähän ylikierroksilla, niin jalatkaan ei pysähdy. Onko teillä jotain omia keinoja, miten rauhoitutte illalla pitkän päivän päälle? Mikä saa teidän pysymään positiivisina, kun on kiire? 

IMG_6472 IMG_6471

Mulla ei ole tuossa viimeisessä kysymyksessä ongelmaa, eli positiivisuus ei katoa kovinkaan helpottavasti. Tiedän, että monia se usein ottaa päähän, kun jaksaa aina ajatella asioita positiivisesti, mutta mun on vaikea taas itse ymmärtää, että miten aina voi olla vaan ikäviä asioita ympärillä. Miten joillakin on koko ajan jotain valitettavaa sekä ympräistöstä ja ihmisistä? Eikö silloin, jos koko ajan asiat on huonosti, niille pitäisi tehdä jotain? Vai onko se niin, että kun on päässyt siihen valittamisen kierteeseen ja kaikki tuntuu ikävältä, niin siitä on vaikeaa päästä irti?

Niin se varmasti on. Ei siitä kuitenkaan sen enempää, tuntuu nimittäin että vähän jokaisella on tänä syksynä ollut ihan liian kiire ja jokainen vain kärsimättömänä odottaa, että koskahan tämä tästä helpottaa. Henkilökohtaisesti kun nautin kiireestä ja siitä että on paljon tekemistä, en osaa ottaa asiaa negatiivisena. Tottakai mua harmittaa, etten ehdi tarpeeksi olla kotona miehen kanssa ja treenitkin jää vähän välistä, mutta entä sitten? Pääsen kuitenkin tekemään asioita, joista nautin ja joiden parissa on kiva tehdä töitä. On kivoja tapaamisia ihmisten kanssa tutustun koko ajan uusiin kasvoihin. Ymmärrän sitli, että kaikki meistä ei elä kiireistä aikaa vaan mukavien asioiden takia. Kiire muodostuu ihan muista jutuista (perheen menot, dedlinet, tms) ja sitten onkin jo väsynyt ja voimat alkaa loppua. Tulee kiukku. Sitten tulee iso kasa tulee kirosanoja. :D Yritän nyt itse pohtia tätä asiaa ja miettiä teille muutamia vinkkejä siihen, miten kaiken tämän voisi katkaista. Miten sen negatiivisen ajattelun kierteen saisi loppumaan. Palaan tähän asiana, kunhan oon saanut ajatukseni kasaan, eli luultavasti jo muutaman juostun lenkin jälkeen. Siellä kun ne ajatukset usein parhaiten heräävät. :)

Jos ehditte, niin olisi ihanaa saada kuulla teiltä kommenttiboksin puolelle vastausta pariin kysymykseen:

Osaatko rauhoittua iltaisin pitkän päivän päälle? Jos kyllä, miten teet sen?

Tuntuuko susta usein, että kiire ottaa susta vallan? Jos kyllä, onko sulla joku hyvä keino katkaista se? 

Miten sinä katkaisisit negatiivisuuden kierteen? Huomaako sen itse, vai onko ympäristön pakko puuttua siihen? 

Vaikeita ja laajoja kysymyksiä, mutta jos johonkin teillä herää vastaus, niin kertokaa ihmeessä. Mua nämä kovasti mietityttää ja koska ympäristö tuntuu olevan joka suunnalla niin kiireinen, haluaisin kuulla teidänkin fiiliksiä aiheeseen. Eilen huomasin oman naapurinkin puuskuttavan kiireestä ja puhisevan itsekseen sitä miten ei mihinkään ehdi keskittyä. Heh, sekin hetki kesti vain minuutin, mutta jo siinä ajassa ehdin huomata, että nyt eletään sielläkin kai aika vauhdikasta arkea. Kuten eletään kaikkialla. Voi meitä kiireisiä suomalaisia, koskahan me opitaan rauhoittumaan? ;) 

Jokatapauksessa energiaa meidän kaikkien viikkoon ja paljon positiivisia ajatuksia! <3

 

2 kommenttia artikkeliin ”Mikä saa sut pysymään positiivisena kiireen keskellä?

 1. Kristen sanoo:

  Tuo kiireen käsite on aika mielenkiintoinen, kun tarkemmin alkaa asiaa ajattelemaan. Koen, että itselläni on pääasiassa kiireitä positiivisessa mielessä. Tosin itse sanon useimmiten mielummin, että on paljon tekemistä. En siis koe sitä yleensä kiireeksi. Minulla on vain tapana saada täytettyä päiväni kaikenlaisilla mielenkiintoisilla projekteilla. Suurimpaan osaan olen sotkeutunut mukaan ihan vapaaehtoisesti, joten turha valittaa. :D Osaltaan asiaan vaikuttaa varmasti myös se, että suhtaudun asioihin melko rennosti, enkä jaksa stressata, jos tiskit lojuu keittiössä pari päivää tiskaamatta tai en ehdi vastaamaan aina sähköpostiin samana päivänä.

  Tuo rauhoittuminen vaatii vielä tekemistä. Yleensä jos minulla on iltamenoja, niin sen jälkeen on jotenkin vaikea asettua nukkumaan. Saan kai jonkinlaisia energiaövereitä muiden ihmisten seurasta ja sitten jää jotenkin vauhti päälle. Yleensä lueskelen iltaisin jotain kevyttä ennen nukkumaanmenoa, esim. blogeja. Osalla ihmisistä toki näytöltä lukeminen vaikeuttaa unensaantia, mutta itse en ole kokenut sitä ongelmaksi. Minulla on myös melko totutut rutiinit iltaisin suihkussakäynnin yms. kanssa, jotka kai myös ovat samalla rauhoittavia.

  Tykkää

 2. Taru sanoo:

  Tiedän tunteen! Kiire valtaa mielen niin helposti. Rauhoittuminen vaatii työtä ja joskus on tuskan takana, että see itsensä lepäämään. Meillä on onneksi sauna, joka on minun vakkaripaikka levätä. Siinä saan itseni rauhoittumaan ja kun pääsen sänkyyn illalla, olen aivan naatti.

  Onkohan se kiire oikeasti mitenkään järkevää? Onko meillä oikeasti kiire, vai tehdäänkö me vain se kiire itse väkisin? Usein siltä tuntuu… Työkaveritkin muka niin kiireessä vaikka oikeasti aikaa on vaikka kuin. Sitten se kiire valtaa jokaisen mielen, kun siitä touhotetaan. Puuh. Tuli jo tätä kirjoittaessa ahdistus ja kiire.. :D

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: