Aamulla heräsin ajatukseen siitä, että unohdin eilen kiittää erästä ihmistä hänen positiivisista sanoistaan ja siitä, että hän sai mut paremmalle tuulella ihan huomaamatta. Koska hän tuntui välittävän, koska hän tuntui oikeasti kuuntelevan. Eikä sitä tapahdu kovinkaan usein. Sitä, että joku ihan oikeasti kuuntelee ja tahtoo tietää mitä juuri minä ajattelen. Meillä kaikilla kun on niin kiire koko ajan, niin on hyvä jos pysyy edes oman ajatuksen perässä. Hyvä, että tietää mitä itsekään ajattelee tai tekee, niin eihän sitä aina ehdi muitakaan kuunnella. Niin ainakin oletan. Siksi se tuntui ihanalta, kun se ihan puoliksi tuntematon tahtoi todella kuulla ja ymmärtää.

Tahdon tälle aamulle jakaa teille muutaman viimeisen kuukauden aikana koetun hetken. Sellaiset, jotka on saaneet mut hymyyn, kuten sai tuo eilinenkin päivä.

IMG_9867

Pari viikkoa sitten katsoin parvekkeelta pihalle ja näin miten siellä pieni tyttö taiteili leikkitelineissä. Toinen ohikulkeva tyttö taputti vauhdilla ja huusi, että ”bravo taitava tyttö.” Hän ei meinannut lopettaa tuijottamista ja taputtamista. Isä yritti sanoa nätisti, että pitää jo mennä. Mietin heti, miten ihanaa se oli. Miksei me aikuiset kehuta toisiamme noin spontaanisti? Eikö se tuntuisi aika hyvältä? Eikö olisi kohteliasta pysähtyä kehumaan toista noin vain keskellä katua? 

**

Kävin kerran tekemässä oikein pitkän kävelyn. Selkä pitää siitä, kävellessä kipu katoaa, jos joskus on vähän huonompi olla selän kanssa. Siellä matkalla näin erään miehen, joka käveli liian isoissa kengissä ja liian isoissa vaatteissa vastaan. Iso mies, mutta vieläkin isommat vaatteet. Ohikävellessään hän toivotti aurinkoista päivää ja hymyili leveiten koskaan. Toivon sitä samaa ja me jatkoimme omaan suuntaamme. Siitä miehestä paistoi läpi aitous ja mutkattomuus. Tiedän, että ulkopuolisen silmin hän oli erikoinen ja varmasti sairasti jotain tautia, kun käveli erilailla ja puhekin takelteli. Siltikin hän oli niin ylitsepursuavan iloinen, että tuli pelkästään siitä hyvä mieli. Jotenkin niin hieno ihminen. Tuli rauhallinen olo. 

**

Oletteko te kovin tarkkoja palvelusta? Kiinnitättekö te esimerkiksi huomiota, jos kassalla hymyillään tai bussikuski vaikka moikkaa teitä? Minä kiinnitän. Kiinnitin tällä viikolla huomiota bussissa siihen, että kuski hymyili. Kassaneiti toivotti hyvää huomenta ja toisena päivänä kassakundi pakkasi pyytämättä mun tavarani muovipussiin. Kiitin erikoisen hyvästä palvelusta. Poika hymyili pitkään ja sanoi, että mukava piristää päivääsi. Siitä jäi hyvä mieli.

**

Kerran hymyilytti se, että vaatekaupan myyjä kertoi mulla olevan hyvä maku vaatteissa. Se kyseli neuvoja omiin ostoksiinsa. Annoin pari vinkkiä. Kerroin millaiset vaatteet voisi sopia hänen vartaloonsa. Etsittiin hänelle sopiva hame ja paita. Hän kiitti, mutta niin kiitin minäkin. Tuli tärkeä olo, kun oli toiselle avuksi. Ja ihan vain niinkin arkisessa asiassa. 

**

Pari viikkoa sitten hymyilytti se, että vanha tuttu soitti ja kysyi neuvoja asuntoasioissa. ”Oot niin haka niissä hommissa, että voitiko sä vähän katsoa tätä kämppää mikä me meinattiin hankkia” ja siten me katsottiin sitä yhdessä. Tuli jotenkin taas niin hyvä mieli. Siitä luottamuksesta minkä siitä sai. Harva luottaa mun apuuni, enkä oikein saa ääntäni yleensä kuuluviin, mutta joillekin se on tärkeää. Uskon, että hekin tekivät hyvät kaupat, oli ilo olla avuksi. <3

**

Mites tämä: Eräs lauantai kävelin kaupungilla ja vastaan kulki nainen, joka lauloi ääneen ja tavaili sanoja kädessään olevasta paperista. En tunnistanut kappaletta. Moni kääntyi katsomaan. Miten kaunis ääni ja miten kauniin näköinen nainenkin. Miten rohkea. Kuinka moni meistä uskaltaa Suomessa laulaa ääneen kadulla? Siitä tuli hymyilyttävä olo. Ihmettelin pitkään sen naisen rohkeutta. 

**

Yksi kivoimmista päivistä oli se, kun työkaveri pyysi: ”Autatko mua, kun sä olet näissä niin hyvä?” Sai silmät säihkymään. Tulin todella iloiseksi. Kiitos kun sanoit maagiset sanat, tuli hyvä olla. Mun apuani todella arvostettiin. 

*’

IMG_8940

Hymyilyyn riittää paljon enemmänkin aiheita, tässä niistä vain murto-osa. Pieniä juttuja, mutta mulle juuri niinä hetkinä todella suuria. Meillä kotonakin saan olla kiitollinen jatkuvasti todella monista asioista, mitä Ville mun eteeni tekee. Kunpa muistaisin kiittää edes joinakin niistä kerroista, mutta yleensä se kaikki hukkuu arjen muuhun suorittamiseen. Ensi kerralla yritän muistaa kiittää oikein kauniisti. Ja hymyillä. Miettikää te tänään hetki sitä mitä ympärillä tapahtuu ja huomatkaa kaikki ne ilahduttavat asiat, joita kohtaatte. Silloin on myös hyvä hymyillä. Ja tiedättehän te kaikki jo sen, että se hymy myös tarttuu? ;)

 

Mikä sut on saanut hymyilemään viime aikoina? 

6 kommenttia artikkeliin ”Joskus yksi hymy riittää

 1. Elisa sanoo:

  Ihana lukea näitä pieniä hymyn aiheita! Kyllä niitä päivässä tulee vastaan paljon pieniä asioita jotka hymyilyttää vaikken välttämättä niitä kaikkia enää edes jälkeenpäin muista. Yleensä paras olo tulee kuitenkin siitä että on saanut auttaa jotakuta. Lenkillä myös aina hymyilen ja toivotan ihmisille hyvää huomenta. Vielä en ole saanut vastausta takaisin mutta kyllä sekin päivä varmaan vielä tulee :)
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana tapa Elisa. Pidä siitä kiinni! <3

   Tykkää

 2. Emma sanoo:

  Ääk! oot niin ihana <3 just tätä mäki teen. Päätin joskus talvella et alan hymyillä vastaantuleville lenkillä tai missä nyt meninkään, ei aina tarvi tuijottaa maata tai sitä puhelinta. Aluks se tuntu tosi vaikeelta, mut sit tuli pari hymyä takasin niin siitä tuli ehkä paras fiilis ikinä. Hymy vaa leveni! :D ja nykyään ei oo vaikeeta yhtään hymyillä vaikka sieltä ei välttämättä hymyä saa toiselta :)
  Kiitän aina asiakaspalvelusta ja saatan kehaista tuntemattoman asua, hiuksia yms. Viimeeks vkloppuna I love me messuilla näin super mageet housut yhdellä mimmillä ja oli pakko kehuu. Tyttö kiitti ja hymyili leveesti ja kerto mistä oli ostanu. :) on kiva piristää ihmisten päivää ja se tulee kyllä takaisin myös sulle :) vitsit kiitti taas Marissa tästä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   ihanan pirteä kommentti!! Kiitos itselles Emma :) <3 Pysy juuri tuollasena, me kaivataan lisää hyvää energiaa tänne pimeyden keskelle :)

   Tykkää

 3. Hertta sanoo:

  Ihana postaus! Viime aikoina mua on hymyilyttänyt hyvät treenit ja ihmissuhteet. Myös työssäni lastenvahtina saa usein hymyillä, lapset kun osaavat nauttia elämästä ja elää hetkessä ilman stressiä. Pitäisi itsekin ottaa mallia! Ihanaa viikonloppua ja kiitos taas aamupäivän piristyksestä! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Välillä melkeinpä toivon, että me kaikki oltaisiin ikuisesti lapsia. Voi sitä ilon määrää <3 :)

   Ihanaa viikkoa Hertta sinullekin!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: