Oikeasti mieluiten molemmat samaan aikaan jos saa valita. Eikö vaan? Pitkään oon elänyt elämääni lähes pelkästään urheilun kautta ja nykyään kun ajatus on vähän muuttunut, ajattelin siitä tännekin kirjoittaa. Kirjoitin vuosi sitten tämän tekstin aiheella ”Onko elämää ilman urheilua?” jossa puhun urheilun tuomista hyödyistä ja siitä ajatuksesta, että onko elämää edes ilman liikuntaa. Tekstiä lukiessa tuskin jää epäselväksi, miksi minä rakastan liikkua niin paljon. Niihin aikoihin olen vielä selvästi ollut aivan täysin treenin lumoissa ja mikään muu ei ole tuntunut niin tärkeältä. Miksi olisikaan. Tuohan se nyt ihan hemmetin hyvän olon ja olo voimistuu entisestään, kun käy treenaamassa.

Siltikin jäin pohtimaan eilen tätä asiaa ja tajusin, että oma ajatushan on muuttuhun ihan täysin uuteen suuntaan. Elin pitkään pelkkää liikuntaa ja kehoa, kun myöhemmin elämässä alkoi tärkeysjärjestys muuttua. Ihmiset on mulle aina olleet tärkeä asia ja oon välittänyt ystävistäni ihan hulluna, mutta muistan miten vuosikausia treenit menivät kyllä aina kaiken muun edelle. Työ tottakai piti hoitaa aina kunnialla loppuun ja sitten pääsi treenaamaan. Sen jälkeen valikoitiin sitten menot sen mukaan, mitä parhaat ystävät ehdotti. Menin minne ehti mukaan. Onneksi aikaa on aina ollut kaikelle muullekin, eikä ole tarvinnut valita, mutta nykyään kun aika on kortilla, on pitänyt vähän miettiäkin niitä valintoja. Sali on jäänyt väliin, kun joku on pyytänyt mukaan kahville. Se on tuntunut tärkeämmältä.

Ehkä nämä asiat myös menevät myös osittain sykleissä elämän aikana? Joinakin aikoina kaipaa enemmän ystävien tukia ja kasvoaikaa, kun taas joskus on tärkeämpää saada juosta rauhassa lenkki, jos se on viikon ainut vapaa tunti, jonka saa revittyä.  Eri vaiheissa elämää kai keskittyy niin eri juttuihin ja kun joskus joku muu juttu tuntuu todella tärkeältä, ei toinen enää ole sitä. Juurin nyt huomaan tärkeintä olevan ihmisten. Kaikkien niiden, jotka lähellä tekee elämästä hymyilemisen arvoista.

IMG_3941

Jäin itseasiassa miettimään tätä asiaa keskustelun jälkeen, jonka kävin ystäväni kanssa. Hänellä ei juuri nyt ole aikaa treenin ja työn ohella oikein muulle ja pitkän mietinnän jälkeen ymmärrän sen täysin. Alkuun tuli loukkaantunut olo, koska itse laitan ystävät treenin edelle, mutta koska hänelle juuri nyt antaa enemmän energiaa treenaaminen, niin se on varmasti hänelle se tärkein henkireikä. Sellainen juttu, jota ei vaan voi jättää väliin. Eikä hän varmasti haluaisi valita, on vaan fiksu ja ymmärtää mikä hänelle on kaikista parhainta energiaa juuri nyt. Näinhän se pitääkin tehdä. Pitää kuunnella omaa oloaan ja valita ne kaikista tärkeimmät asiat. Onneksi elämässä ei aina ole niin kiire, että loputtomiin pitäisi valita, mutta niinä kiireisimpinä hetkinä pitää muistaa kuunnella itseään. Jokaisille kokkareille ei voi mennä, eikä välttämättä ehdi nähdä sitä parastakaan kaveria, kun muut kiireet vie mennessään. Myöhemmin on taas enemmän aikaa. Kyllä sitä vielä ehtii nähdä ihmisiäkin, jos juuri sillä hetkellä muut asiat eivät anna aikaa.

Juuri nyt elämässäni on meneillään sykli, jossa tärkeintä ovat ihmiset ympärillä

Pääsyn tämän pitkän pohdinnan myötä siihen tulokseen, että nämä asiat taitavat seurata sitä sykliä, mikä elämässä milläkin hetkellä on meneillään. Itse tiedän, että olin joskus liikaakin kehon ja urheilun orja, enkä ymmärtänyt minkään muun olevan yhtä tärkeää. Tein silloin myös pitkää päivää töissä, työkaverit olivat ystäviäni, joten oli helppoa pyhittää kaikki muu aika urheilulle ja keholle. Tällä hetkellä taas ajattelen, etten halua kenellekään ystävllle sanoa ei, enkä voisi ajatella, että urheilu menisi tapaamisten edelle. Nykyäänhän todella moni uraputkessa pitkään suorittanut alkaa muuttaa elämänsuuntaansa ja kun aiemmin on tehnyt vain töitä, alkaa omalla voinnillakin olla merkitys. Koko ajan eteen tupsahtaa liikunta-alalle siirtyneitä ihmisiä ja jotkut jäävät vuorotteluvapaalle ottamaan hetken hengähdyksen oravanpyörästä. Jotkut ottavat jopa palkatonta vapaata, jotta saisivat pienen tauon kiireestä. Työpaikoilla on myös alettu panostaa tähän kaikkeen ja ihmisiä kehotetaan liikkumaan ja nauttimaan vapaa-ajasta. Se on ehkä jo sitten aihe erikseen, mutta on sanottava tähän väliin, että huomaa sen vahvasti, että ajatus on muuttumassa. Ihmiset alkavat seurata omaa vointiaan ja valitsevat sen, mikä itselleen parhaan olon tekee. Oli se sitten liikunta, ystävät tai joku muu harrastus. Annetaan arvoa myös vapaa-ajalle ja sille mitä se sisältää.

Vaikka joo, ihan ei kuitenkaan voi unohtaa sitä työtäkään, koska milläs me kaikki muuten elettäisiin. Pyhällä hengellä ja treenien tuomalla euphorisella olollako vain? ;) 

IMG_3944

Tämän pohdinnan myötä ajattelin myös olla lopun lokakuusta hieman itsekäs. Oon jo pitkään laittanut kaikki ihmiset treenien edelle, koska olen tahtonut olla erilainen kuin ennen. Oon tahtonut itsellekin todistaa, että kyllä elämässä on paljon muutakin kuin treeni ja oon suoriutunut siitä hyvin. Onneksi oon tehnyt niin. Oon tavannut mitä upeampia ihmisiä ja ollut mukana jutuissa, joihin en varmasti olisi ehtinyt, jos olisin pitänyt huolta vain siitä että ehdin liikkumaan tarpeeksi. Pitkien päivien ja kiireen jälkeen on ollut huipputärkeää nähdä ystäviä ja siksi oon skipannut treenit tai vaihtoehtoisesti sopinut lenkin kaverin kanssa. Juuri tässä elämäntilanteessa ne nimittäin on antaneet mulle eniten. Kaikki ihmiset. Ehkä kuitenkin nyt pitäisi taas pitää kehosta huoli, se alkaa ola myös aika väsynyt liikunnan puutteesta. Otetaan nyt siis loppukuulle omaa aikaa ja pidetään huoli vain kehon hyvinvoinista. Sen olen anasainnut. 

Mikäs elämänvaihe sulla on juuri nyt meneillään, ensin työ, treeni vai ystävät? :)

2 kommenttia artikkeliin ”Ensin treeni, sitten ystävät?

 1. Helzu sanoo:

  Kylläpä se taitaa mennä tässä järjestyksessä itsellä kuin työ -> ystävät -> treenit, mutta toivoisin, että ystävät -> treenit -> työ.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Varmasti monen torve tuo :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: