Huomenta lauantai! Mitäs teille kaikille siellä kuuluu? Nukuitteko ehkä pitkään pyhän vuoksi vai joko ootte ehtineet lenkille, kun muut vielä koisivat puoleen päivään? :)

Musta vahvasti tuntuu tänä aamuna siltä, että koko talo nukkuu pidempään ja ympärillä on ihan hiirenhiljaista. Ei laula kahvipannut eikä kuulu ääniä rapusta. Kaipa sen jotenkin aistii, että muissakaan asunnoissa ei olla vielä hereillä. Pyhäinpäivä nukuttaa pitkään. Meni omatkin unet tänään vähän pidemmäksi, kun heräsin yöllä kesken unien Villen tullessa kotiin juhlinnoista. Olin sitten hereillä useamman tunnin ja hain vähän syötävää aikani kuluksi keittiöstä. Pupelsin banaania ja lueskelin kännykällä uutisia. Pyörin levottomana sängyssä. Kuudelta nukahdin uudestaan ja nyt ollaan taas hereillä. Väsyneenä, mutta siltikin aamun energiasta nauttien. Vähän jäi unet vajaaksi, mutta ehkä myöhemmin otan päiväunet? Eivätkös ne ole ihan parhautta niinä päivinä, kun ei ole kiire mihinkään? <3

Jonkun toisen mielestä pitkään nukkuminen on parhautta, mutta sitä en taitoa en taida itse koskaan oppia. Aamuvirkku ei uusille tavoille opi, vaikka kuinka väkisin yrittäisi nukkua :)

IMG_4035

Pyhäpäivät on aina edeltäjiään hiljaisempia ja kun kaupunki hiljenee, on meillä kaikilla lupa pysähtyä hetkeksi. Tulee automaattisesti vähän rauhallisempi olo. Tänään onkin mitä parhain päivä itsensä hemmotteluun, kun siihen pitäisi kerrankin olla kunnolla aikaa. Voisinkin tänään kertoa teille vähän omia tapojani hemmottella itseäni.

Oon oppinut tekemään jokaiselle päivälle jotain pientä hyvää itselleni ja koenkin joka päivä hemmottelevani itseäni jollain tapaa. Nautin niistä ihan pienistäkin asioista niin paljon, että siksi kai jokainen päivä tuntuu omalla tavallaan luksukselta. Toki nyt on ollut vähän kiireisempiä aikoja ja en ole ehtinyt ihan samalla tapaa panostaa itseeni, mutta kyllä sitä taas myöhemmin ehtii. Kuten nyt vaikka tänään :)

Hemmotteluahan on todella monenlaista. Omassa arjessa onnelliset pienet hetket hymyä on päivittäisiä. Aamukahvi on aamun tärkein asia, Hesarin lukeminen on nautinto, blogin äärellä kirjoittaminen syvässä hiljaisuudessa saa rauhoittumaan, suihku raikastaa oloa ja muutkin pienet jutut tuntuu mahdottoman hyvältä. Joskus pelkkä rasvan levittäminen kuivalle iholle tai hajuveden suloinen tuoksu saa olon paremmaksi. Hitaasti nautittu aamiainen, halaukset kiireen keskellä, lenkki iltamyöhään juostuna ja hyvin nukutut yöunet ovat arkipäivän luksusta. Hemmottelua, vaikka silti ihan tavallisia asioita joita pitäisi kuulua jokaiseen päivään. Mm. nämä kaikki pienet asiat saavat hymyilemään. Ja siksi kai hymyilen todella paljon. Uskon, että kun oppii nauttimaan niistä ihan pienistäkin hetkistä ja jutuista, on hymy huomattavasti herkemmässä. Tekee mieli nostaa suupieliä ylöspäin ihan huomaamattakin.

IMG_4020

Vietin eilisen illan itsekseni pitkästä aikaa ja päätin ottaa siitä kaiken ilon irti. Me ollaan Villen kanssa jatkuvasti yhdessä ja on harvoin hetkiä, kun olisin yksin kotona. Päätinkin laittaa illaksi kaikki virikkeet pois ja keskityin vain itseeni ja siihen, että tekisin asioita jotka toisivat hyvän olon. Suljin tietokoneet ja hiljensin kännykät. Someähkystä oli päästävä edes yhdeksi illaksi eroon, oli saatava hetki rauhaa.

Ensin luin kirjaa monta tuntia ja laitoin itselleni hyvää ruokaa. Kävin vielä illalla pitkällä kävelyllä ja samalla kaupassa täydentämässä kaappia viikonlopulle. Kotona otin vielä myöhään pitkän suihkun, pesin hiukseni, kuorin ihoni ja suihkun jälkeen laitoin kunnolla tuoksuvia ihania rasvoja iholle. Viime aikoina iho on kutissut ihan kamalasti ja se taisikin jo kaivata hieman kosteutusta. Kuorinta teki hyvää ja olo oli suihkun jälkeen kuin uudesti syntynyt. Ah, niin raikas olo. <3

IMG_4039 IMG_4037Vichyn Normaderm tuotteet on ollut käytössä vasta parisen viikkoa, mutta voin ainakin vihdoin sanoa oppineeni kunnon tavoille ihonhoidossa. Aamuin ja illoin pesut on rutiinia ja kun on kunnon aineet, myös niiden käyttö tuntuu hemmottelulta. Iho nauttii. Kerron joskus myöhemmin tuloksista näiden tuotteiden kanssa, kun aikaa on kulunut enemmän :)

Jokainen meistä kaipaa hemmottelua arkeen. Ongelma taitaa olla vain se, että moni unohtaa nauttia ihan niistä pienistä hemmotteluhetkistä. Asiat otetaan itsestäänselvyytenä ja suoritetaan ja paahdetaan eteenpäin, eikä pysähdytä miettimään. Lenkki on vain sama lenkki kuin aina ennenkin, eikä nyt suihkussa käynti ole mitään kummallista. Ja no eihän nyt aamiaisen syönnissä ole mitään ihmeellistä, sitähän syödään aina. Samat jutut joka päivä, miksi niistä nyt rupeaisi nauttimaan. Ei osatakaan nauttia pienistä hemmotteluhetkistä, vaaditaan jotain aivan liian suurta, jotta se olisi erikoista.

Jos susta joskus tuntuu, että elämä on raskasta ja negatiivisuus alkaa vallata mielen, ota aikaa itsellesi. Mieti mitkä asiat arjessa tekevät juuri sulle itsellsi hyvää ja mieti miten voisit saada ne huulet leveämpään hymyyn. Jos jatkuvasti nimittäin tuntuu, että on huono olla ja levität ympärillesikin vain negattivista energiaa, niin jossain on varmasti vika. Hemmotteletko silloin itseäsi tarpeeksi? Onko sinulle liian kiire huomatakseni ympärilläsi ne hyvät asiat, jotka toisivat parempaa oloa? Kiinnitä huomioita pieniin juttuihin. Kiinnitä huomiota siihen, että sinäkin olet ansainnut omaa aikaa ja pientä hemmottelua. Nuku tunti myöhempään tai osta vaikka kerrankin vähän parempaa aamiaista. Joku hyvä lehti aamiaisen kaveriksi ja taustalle musiikkia soiman. Ihan jotain pientä. Ihan vain sua varten.

Äläkä jää kotiin makaamaan kun syksy väsyttää, vaan lähde ulos. Ja kun olet siellä ulkona, kiinnitä huomiota ympärillesi. Katso miten kaunista siellä juuri nytkin on. <3

IMG_3988En tiedä susta siellä, mutta minä ainakin vaadin todella paljon aikaa vain itselleni ja yksin. Vaikka nautin äärettömän paljon sosiaalisista tilanteista ja ihmiset on mun elämäni suola, on erittäin tärkeää olla myös yksin. Olen herkkä aistimaan toisten ihmisten tunteita ympärilläni ja varsinkinn nyt kun syksyllä on havainnut paljon negatiivisia tunteita ja energiaa ympärillä, on todella vaikea olla. Tuntuu, että ne kaikki tunteet tulevat päälle. Melankolinen minä ottaa vallan ja alan elää muiden tunteiden kautta. Hymyä kyllä riittää, mutta se hymy ei tule ihan sieltä syvältä sydämestä saakka, kuten se aina yleensä tulee. Uni ei enää maistu ja yritän jatkuvasti pohtia miten voisin auttaa niitä ihmisiä joilla on huono olla. Mietin keinoja muuttaa asenteita ja kertoa, että hei on täällä elämässä jotain hyvääkin. Ei kaikki ihmiset oo pahoja. Lopettaisit jo pahat puheet, jooko. Nämä ihmiset kun eivät aina kerro huonosta olostaan, mutta kyllähän sen tuntee ja kuulee. Negatiivisuus tarttuu niin vahvasti ja otan muiden ongelmat liian helposti omakseni. Siksi on tärkeää, että muistan myös itseni ja muistan ne pienet hemmotteluhetket. Siksi kirjoitan tätäkin juttua tänään.

Jos yhtään tunnistit itseäsi edellisistä sanoista, niin muistathan sinäkin? Muistathan pitää myös itsestäsi huolen? 

Miten sitten juuri tänään ajattelin hemmotella itseäni? Aamiainen on syöty ja pian ajattelin mennä ulos pitkälle kävelylle. Sen jälkeen jos saisi ne päiväunet nukuttua, niin olo olisi varmaan vieläkin energisempi. Loput päivästä meneekin varmasti johonkin kivoihin pieniin hetkiin, kuten kirjan lukemiseen tai Villen kainalossa nyhväämiseen. Olisi myös kiva päästä saunomaan, joten ehkä täytyy löytää itsensä jonkun luota, jolla on sauna. Siskolla on myös illalla tuparit, joihin kovasti tahtoisin mennä. Jos en saa nukuttua päiväunia, jätän ne kuitenkin luultavasti väliin. Ilman unta ei nimittäin ole mitään energiaa ja on pakko vetäytyä. Ihmisten pariin on helpompi palata, kun on enemmän energiaa heittäytyä. Ensin täytyy antaa aikaa omalle itselleen hetken lisää ja sitten taas jaksaa.

Miten sinä hemmotellet itseäsi tänään? Mitä pieniä asioita arjessa teet, jotta olosi on hemmoteltu? <3

6 kommenttia artikkeliin ”Hemmottele itseäsi!

 1. Saana sanoo:

  Meillä on kerran viikossa hemmottelupäivä, kun ollaan molemmat vapaalla. Tehdään toinen iltaa ja toinen aamua, niin pakko sumplia aikatauluja ja miettiä koska sitä ehtisi tehdä jotain yhdessä. Yhteisille päiville ei sovita mitään, tehdään yhdessä kivoja asioita. Kiva tapa nauttia yhdessäolosta <3 luksusta joka viikko.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa ihanalta Sanna! Täytyypä puhua tästä täällä meilläkin ;) <3

   Tykkää

 2. Kadri sanoo:

  Vitsi miten ihanasti kirjoitettu! Aamustani tuli vielä parempi! :)puss! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hih, pus <3

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Joskus on kyllä ihan parhautta olla yksikseen, mutta siihen yksin kotoiluun on harvoin mahdollisuus. Vaikka tuo miekkonen onkin aivan ihana niin joskus olisi kiva viettää aikaa yksin kotona :D

  Tykkää

 4. Salla sanoo:

  Oi ihana kirjoitus! <3 Se on muuten ihan totta että pyhäpäivinä, kun kaikkialla on hiljaista, tulee itsellekin jotenkin rauhallinen olo. Mulla onkin jo useamman vuoden ollut sunnuntairutiinina pitää hemmotteluhetki. Jos menen illaksi töihin, herään ajoissa, sytytän tuoksulyhdyn ja menen pitkään suihkuun. Siinä ei edes ole mitään järkeä, koska keittiötöistä kuitenkin palaa ihan limaisena ja rasvankäryisenä, mutta se fiilis! :) Suihkun jälkeen teen vielä joogaharjoituksen ja syön aamupalaa, ja teen vielä jotain kivaa mitä ehdin. Aamun hemmottelun jälkeen on aina ihanan seesteinen olo ja tuntuu tosi kivalta mennä töihin. :)
  Muutenkin kyllä ne arjen pienet ilot piristää kun osaa tarttua hetkiin. Aika jännä sattuma, mutta juuri tänään sain teepussista mietelauseen: "The purpose of life is to enjoy every moment." Niin, ei kait siinä sen kummempaa. :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: