Kirjoittelin syyskuun aikana paljon lomajuttuja Kreikasta ja laitoin meidän Santorinin reissustakin muutamia kuvia. Jos ette näitä kauniita kuvia ehtineet katsoa, niin olette varmaan kuulleet Santorinista ainakin sen, että siellä on maailman yksi kauneimmista auringonlaskuista? Kyllä, sitä se on. Upeissa saariston maisemissa se tottakai on todella spektaakkelimainen ja ihan jokainen ansaitsisi kokea sen näyn kerran elämässään. Minä olin siitä kuullut huhuja jo vuosikausia sitten ja odotin todella paljon itsekin sitä iltaa, kun suunnattiin ihailemaan aurinkoa sen laskiessa.

Olin myös kuullut juttua, että joka ilta Santorinilla taputetaan. Siis ihan joka ilta. Varmaan paikallisista aika rasittavaa, kuunnella nyt sitä ainaista taputusta samalle vanhalle juttulle. Auringonlaskulle. Sinnehän se laskee samaan paikkaan joka iilta, turistit vain vaihtuvat. Huokaukset pysyvät ja kamerat kuvaavaat samaa näkymää illasta toiseen.

IMG_2345

Mekin nähtiin sen auringon laskevan. Kahdestakin eri paikkaa itseasiassa. Päivä oltiin kierretty pitkin Firan ja Oian katuja ja kun kuuden aikoihin huomattiin, että ihmiset alkoivat pikkuhiljaa pakkautua seisomaan parhaille näkymäpaikoille, mietittiin mekin mihin pitäisi jäädä. Ei kuitenkaan vielä ihan niin aikaisin maltettu seisahtua paikoilleen, aurinkossa kun oli niin kuumakin. Lämpötila oli edelleen yli 30 asteen, hiki valui ja aurinko porotti kasvoihin. Pian kuuden jälkeen alkoi olla jo niin täyttä, että sai pitää kiinni kaiteista, että pysyi pystyssä siinä väentungoksessa. Se vähän ahdisti.

Jonkin aikaa käveltiin ympäriinsä ja päädyttiin lopulta pois sieltä väentungoksesta. Ahdistuksen kasvaessa lämpö alkoi painaa ja sateenvarjoillaan päähän tökkivät aasialaiset (heh, heitä oli aika paljon!) alkoivat tuntua kamalilta. Ennen hermojen livahtamista paikalta, päätettiin mekin lähteä pois. Otettiin suunta toisaalle ja etsiittiin se oma maisemamme. Istahdettiin eväidemme kanssa parkkipaikalle, josta aurinko näytti laskevan. Ei yhtä spektaakkelimaisesti kuin toisella puolella saarta, mutta laski kuitenkin.

IMG_2455

Tiedättekö mikä oli musta hassuinta siinä, että ihmiset seisoivat katsomassa aurigonlaskua siinä tuntogksessa? Se, että jokaisella oli kamera kasvojen edessä. Kukaan ei tuntunut katsovan itse aurinkoa, jokainen otti vain kuvia toisensa perään ja asetteli kameroihin eri säädöksiä. Kukaan ei keskittynyt siihen hetkeen. Ehkä siksi mun oli vaikea olla siellä keskellä, koska mun teki mieli nauttia siitä hetkestä, ei ottaa kuvia ja miettiä mitä mä siitä laittasin näkyville instaan tai facebookiin. Näin miten moni käytti kaiken aikanasa kuvien jakamiseen ja siihen, miten pystyi rynniä parhaalle paikalle ottamaan ne kuvat. Siitähän se tungos syntyikin.

Istahdettiin siis parkkikselle syömään ja mulla tuli heti parempi olo, kun pääsi pois siitä ruuhkasta tuhansien ihmisten keskeltä. Siinä hetkessä mietin, että kiitos Ville, kiitos kun annat mun olla sellainen kun olen. Kiitos myös, että olet samanlainen kuin minä. Keroin myös, että musta oli paljon romanttisempaa istua kaksin siinä keiteen reunalla ja syödä eväitä hiljaisuudessa. Ville nyökytteli. Oli samaa mieltä.

Onhan se varmasti romanttista viettää luksuslomaa tai vaikkapa honeymoonia niissä täydellisissä maisemissa ja syödä täydellinen illallinen kattoterassilla, mutta jotenkin mulla vaan kaikki se ihan muu tuntui paremmalta. No, turhapa mun on kai sanoa yhtään mitään. Kyllä omaankin kameraan siltä reissulta tarttui muutama kuva. Maisemia, ruokakuvia ja pari kuvaa meistä kahdesta siellä upeissa maisemissa. Aurinonglaskusta ei ole kuvaa. Sitä keskityin katsomaan.

IMG_2427

Vinkkinä Santorinille menijöille, että varatkaa illaksi pöytä jostakin ravintolasta, josta näkyy auringonlasku. Joku kiva kattoressi, jossa kivat tarjoilijat hemmottelee teitä ja maisema on merelle. Sillä vältätte ruuhkat, voitte romanttisesti pitää toisianne kädestä kiinni ja katsella samalla upeaa auringlaskua <3

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: