Seurattuani muutaman päivän keskutelua aiheeseen Essena O’Neill  ja some, tuli mieleen paljon sekavia ajatuksia. Olen hänen kanssaan monessa asiassa todella samaa mieltä somen vaikutuksista ja itseasaissa koko hänen kampanjansa on äärettömän nerokas. Nuorena hän pystyy vaikuttamaan todella monen mielipiteeseen ja kertoa omalla viestillään, että elämä on todellisuudessa ihan muuta kuin mitä kuvat näyttävät. Paljon muutakin. En ota kantaa aiheeseen sen suuremmin, mutta otetaan katsaus sieltä kännykän ja lehtien ruudulta kuntosaleille. Tiedättekö miksi mun mielestäni jokaisen naisen, nuoren tai vanhan, tulisi käydä kuntosalilla? Miten se voisi liittyä tähän aiheeseen? ;)

IMG_2326

Ei kai saisi tuijottaa muita ihmisiä, mutta eihän sitä ihan sokeakaan sentään voi olla kun silmiään pitää auki. Olen asioita visuaalinen ihminen ja pystyn nopeasti tehdä havaintoja ympäristöstä. Tämä alustuksena seuraavalla huomiolle, minkä olen tehnyt. Olen nimittäin jo pitkään miettinyt, että samaan aikaan, kun lehdet näyttävät kuvissaan täydellisiä vartaloita ja photoshoppatuja kuvia (Kuten myös instagram, blogien sivut etc.), niin ei me ihmiset näytetä ihan siltä oikeassa todellisuudessa. Ei me olla se kuvan pysäytetty täydellinen hetki, eikä elämä ole vain yhtä hymyä päivästä toiseen. Tuskin sitä kukaan kuvittelikaan, mutta kun tarpeeksi kauan seuraa kuvia ja asettaa itsensä alttiiksi someähkylle, ei sille voi mitään, että helposti kuvittelee ihmisten ympärillä olevan täydellisiä. Ihmiset tuhansine seuraajineen näyttävät täydellisiltä ja heidän kuvansa ovat parempia kuin omat. Heidän elämänsä on varmasti parempaa. Kaikki on parempaa vartalon muodoista aina kasvojen täydelliseen ihoon saakka. Eikä se ole totta. Ehkä kuvissa kyllä, mutta ei oikeassa elämässä.

Hei mähän olen aivan kuten muutkin!

Palatakseni sinne salille, on aika helpottavaa huomata siellä käydessä, että hei mähän olen aivan kuten muutkin. Kaikki ympärillä kävelevät naiset näyttävät minulta. Eripituisia naisia, kasvoissa erilaisia piirteitä ja vartaloissa eri muotoja. SIltikin yhtä asiaa näkyy olevan jokaisella: selluliittia. Hih, se jokaisen naisen ongelma, josta yritetään päästä eroon. Tuntuu oikeastaan aika hassulta ajatella, että jokainen yrittää päästä eroon siitä, mitä jokaisella on. Miksi? Eikö se sitten ole aika normaalia siellä iholla, jos sitä kaikilta löytyy? Jokatapauksessa oman huomioni mukaan on ollut erittäin helpottavaa kävellä salilla, jossa kaikki näyttävät aivan samalta kuin minäkin. Ihan yhtä tavallisilta ja haavoittuvilta. Tulee itsevarmempi olo ja on helpompi hengittää. En ole yksin ”ongelmani” kanssa. Se sama ongelma kun on meillä kaikilla.

Enkä nyt puhu vain selluliitista. Jokaisella meistä on jokin oma ongelma, jota ei näytetä kuvissa. Jokin virhe, joka häiritsee omaa silmää. Jokin asia, jonka kokee ongelmaksi itselleen. Usein on helpottavaa huomata, kun se oma ongelma on myös jonkun muun elämässä. Ehkä jopa näyttää toisella kauniilta, joten varmaan on sitä itsellänikin. Onkin helpottavaa tietää, ettei ole yksin.

IMG_2323

Tämä aihe tuli mieleen, kun lueskelin tekstejä tästä somekohusta ja siitä, miten osan mielestä on ihan jokaisen itsensä tulisi olla vastuussa siitä, mitä somekuvista ottaa tosissaan. Pitäisi kuulemma olla taito lukea mediaa, pitäisi osata itse ymmärtää etteivät ne kuvat ole todellisia. Niinhän se varmasti onkin.  MUTTA, jos joka tuutista eteen työnnetään täydellisiä kuvia ja pekkää photoshopattua ruutua, niin vaikeapa on enää tietää mikä on totuus. Automaattisesti tallentaa mieleensä vain ne täydelliset kuvat ja uskoo sen, mitä eniten näkee. Siksi suosittelenkin elämään kaukana kännykän ruudusta ja keskittymään näkymään kaduilla, kuntosaleilla ja ihan siellä oikeassa elämässä. Elämää näkyy kaduilla ja ravintoloissa enemmän kuin siellä ruudulla tulee koskaan näkymään. Elämä on täällä meidän arjessa, ei ruudun ammattikuvaajien ottamana. He osaavat kaunistella asioita, maanantai aamun aikainen herätys ei osaa. Ja juuri se elämä on todellista, joka täällä kodeissa ja arjessa eletään, eikä siitä pysty oikein piilottamaan.

Monta sekavaa ajatusta. Saitteko mun pointtini, joka ei oikeastaan ollut ihan vain se kuntosalit ja selluliitti? :)

Mitä ajatuksia sulla heräsi? Kerro heti! :)

IMG_2325

10 kommenttia artikkeliin ”Syy, miksi jokaisen naisen tulisi käydä kuntosalilla!

 1. Maarit sanoo:

  Kuntosali ja jumpat ovat kyllä hyvä paikka huomata,että ei tässä olla se ”rumin,lihavin ja huonosti pukeutuvin” nainen,joka luulee olevansa,kun ensi kerran astuu salin ovesta sisään. Mulle oli vuosien tauona jälkeen vaikeaa mennä kuntosalille ja erityisesti jumppiin,koska sairaus ja ikä oli runnellut mun vartaloa. Mutta pian sain huomata,etten todellakaan ole ainoa ,jolle on käynyt näin. Se maailma on todella kaukana pelfieistä ja selfieistä,joita näemme mediassa ja joissakin blogeissa (ei sinun muru!!!!) Onhan siellä toki myös näitäkin,nuoria kaunottariakin piukoissa trikoissaan,mutta suurin osa heistäkin näkee vaivaa ulkonäkönsä eteen eivät ole siellä vain poseeraamassa.
  Rohkeasti siis vaan kuntoilemaan kuntosalille ja jumppiin!!! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hyvin kommentoitu! Näinhän se juuri on ja onneksi sinä oot sen asian huomannut. Moni varmaan jää pois juurikin siitä syystä, että kuvittelevat toisten arvostelevan tai katsovan jotenkin eri tavoin. Oikeasti tilanne on juurikin se mitä kuvailit, että kaikki me siellä ollaan vain tekemässä, emme esiintymässä kauneuskisoja varten.

   Rohkeasti siis vaan!! :)

   Tykkää

 2. Elisa sanoo:

  Jotenkin hullua miten pinnalliselta elämä vaikuttaa nykyään. Vaikka en missään nimessä pidä somea ”pahana” ylipäätään niin minusta juurikin tämä ulkonäköön keskittyvä ja sitä ihannoiva kulttuuri jota Some tukee entisestään on huono asia. Onhan tässä elämässä niiiin monta tärkeämpää asiaa kuin se ulkonäkö mutta jos mietitään vaikka että kuinka moni seuraa Nobelin palkintojen jakoa vs. Victoria’s secret muotinäytöstä niin paljastuu surullinen todellisuus. Kaikki me vanhenemme ja kroppa muuttuu koko ajan mutta toivottavasti elämässä on muutakin täytettä niin se ei haittaa. Ihaillaan mieluummin toistemme viisautta, avuliaisuutta, luotettavuutta, rehellisyyttä, huumorintajua, empatiaa tai mitä tahansa tekoja jotka vaikuttavat tähän maailmaan ja muihin ihmisiin. Nämä ovat paljon tärkeämpiä kuin jotkut vatsapalikat salin pukkarin peililtä ikuistettuna.
  http://www.karhusportscience.com

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oot niin oikeassa Elisa! Mietin usein aivan samoja asioita. Fiksu nainen! <3

   Tykkää

 3. Maria sanoo:

  Elisan kommentti on mainio, olen ihan samaa mieltä! Ja sittenkin, jos ihminen ei ole mukamas ole sen vallitsevan kauneuskäsityksen normiin sopiva ulkoisesti, niin kyllä hän on kaunis, kun alta löytyy se kaunis persoonallisuus.

  Kyllä, salilla on tosiaan hyvä käydä paitsi kunnon puolesta, myös siksi, että säilyy kosketus siihen oikeaan elämään ja siloittelemattomiin ihmisiin, jos näin voi sanoa. :) Muutenkin on jotenkin surullista, miten elämää joskus tunnutaan elävän somea varten – millaisen päivityksen tästä saisi ym.

  Sekava kommentti, anteeksi. :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ei ollut sekava, monia ajatuksia vaan ;) Hyvin sanottu tuo ”Säilyy kosketus oikeaan elämään”.. Juurikin niin. Ja kannattaa se säilyttääkin, koska itsensä kanssa voi kadota nopeasti se ajatus oikeasta elämästä ja ihmisistä, kun katsoo vaan kuvia ja juurikin sitä somea. Kannattaa pysyä kiinni oikeassa elämässä, niin tietää missä todellisuudessa mennään. Hyviä ajatuksia teillä Elisan kanssa :)

   Tykkää

 4. Saana sanoo:

  Niin, siellä salilla voi käydä myös tästä syystäkin. Ei vain kuntoa kohottamassa… Hyvin ajateltu! Kieltämättä liikaa muiden täydellisen tuntuista elämää seuranneena tämän aamun salikäynnillä kiinnitin huomiota ympäristöön (olin lukenut juttusi ;) ) ja ei siellä ollut kukaan kummoisempi kuin minä. Tuli hyvä olo hikoilla siellä keskellä. Kiitos tekstistä, herätti hyviä ja kiitollisia ajatuksia :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :)

   Tykkää

 5. Päivi sanoo:

  Tosi hyvä kirjoitus, olen samaa mieltä! Olen usein myös itse ajatellut uimahallissa käydessäni, että se on oikeesti tosi mielenterveellistä siksi, että siellä tosiaan näkee jos jonkinlaista naisvartaloa (ja miesvartaloa speedoissa ;)). Uimahallin suihkussa on mun mielestä jopa vapauttavaa käydä, kun voi olla reippaasti alasti ja näyttää ihan samalta kuin muutkin eli alastomalta ihmiseltä :) Joltakulta puuttuu rinta tai jalka, jollakulla on silarit, joku on ajellut kaikki ja toinen ei ole höylästä kuullutkaan. Jonkun reisi on kuin mun nilkka ja jonkun nilkka kuin mun reisi. Ja silti kaikki on paikalla uimassa, samanarvoisina, omina todellisina itsenään ja sinne sitä itsekin vaan joukkoon häviää, koska kuuluu muiden kanssa samaan heterogeeniseen kategoriaan: ihmisiin :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juurikin niin! Eihän tätä siellä käydessä tuu juurikaan ajateltua, mutta Suomessa varsinkin ihmiset osaa olla todella luonnollisia toisensa keskellä. Ei joka paikassa, mutta saleilla ja uimahalleissa tämä toteutuu. En tiedä onko ulkomailla yhtä normaalia olla alasti toisen edessä, mutta täällä meillä se tuntuu ainakin todella luontevalta. Ja ihan yhtä samaa porukkaa siinä ollaan. Kaikki samanlaisia ihmisiä :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: