IMG_3077

Joku kysyi multa joskus, että miten aamuisin onnistuisi heräämään vähän nopeammin? Mitä sä teet, että sä olet heti hereillä kun pongahdat ylös sängystä? Piti huokaista ja todeta tylsästi kysymykseen, että valitettavasti siihen ei ole mitään kikkakolmosia tai vitosia, sattumoisin vain olen ihmisenä aamuvirkku. Aamuihin täysin rakastuneena ei näe muita vaihtoehtoja, eikä osaa oikein tottua muuhun. Sängystä noustessa voi heti alkaa tehdä töitä ja aivot toimii kaikista kirkkaimpana. Kaikkihan sen teistäkin jo tietää, että mistään muusta en puhu kuin siitä aamun taianomaisesta energista. Voisin kirjoittaa pelkästään aamuista kirjan. Pitkän romaanin, jossa puhuttaisiin vain siitä mitä aamuisin tapahtuu. Josta tulikin mieleen, että tapahtuuko joskus muulloin jotain. Mikä päivä? Mikä ilta?

Mun on siksi joskus vaikea käsittää sitä, että jollekkin aamu on vaikeaa aikaa. Miten mun pikuveljeni ei esimerkiksi herää millään unestaan ja se jatkaa unia vaikka kaataisin vettä päälle? Toistaalta sitten kun tulee ilta ja pitäisi valvoa aamuun saakka, en pysty siihen, mutta veljeni pystyy. Mulla rytmi menee sekaisin, en nuku kunnolla ja seuraava päivä on pilalla.

Se mitä yritän sanoa, on että meidän pitäisi ehkä vain sopeutua siihen omaan rytmiin. Työ päivät pitäisi mun mielestä sopeuttaa ihmisille sopivaksi ja ottaa ihmisistä kaikki hyöty irti. Aamuvuoroihin ne jotka ovat hereillä, koska mitäs järkeä sinne on nukkujia ottaa. Illoille sitten ne myöhäisten tuntien tähdet. Kunpa joskus tajuttaisiin, että ehkä rytmiä voisi hieman muuttaa. Ja vaikka sanoin, etten ymmärrä muita kuin aamuihmisiä, olen myös tajunnut, että olen vähän omituinen. Harva on heti aamusta hereillä, eikä ainakaan kello kudelta aamulla. Varsinkaan täällä Suomessa. Eikä ainakaan marraskuun pimeydessä.

Jos jotain voi mainita, mikä auttaisi heräämään näihin pimeisiin aamuihin ja löytämään enemmän energiaa, on se kunnon ruoka. Kun syö terveellisesti (ja kauniita annoksia, hih!) ja monipuolisesti, niin kyllä sieltä sängystäkin tekee mieli pongahtaa ylös. Jos ei muusta syystä, niin nälän vuoksi. Siksi, että on lupa taas syödä jotain hyvää. ;)

Maukasta ja energistä huomenta kaikille! <3

6 kommenttia artikkeliin ”Miten aamuihin tottuu?

 1. Anna sanoo:

  Voi Marissa! sä sen taas sanoit, aamut on parhaita! Täällä parhaillaan nautin vapaa-aamusta aamukahvia juoden. Aurinko on jo noussut ja pian lähden haukkaamaan raitista ilmaa kirpsakkaan ulkoilmaan. Aamun paras hetki on ehdottomasti se, kun kahvinkeitin porisee taustalla, avaan ikkunan ja vedän keuhkot täyteen ilmaa :) Ei haittaa marraskuun pimeys kuule :) Aurinkoista päivää sulle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostipa ihanalta <3

   Tykkää

 2. Hertta sanoo:

  Oon kanssasi täysin samaa mieltä, aamut on parhautta. <3 Rakastan aamukahvia ja se onkin usein päivän parhaita hetkiä ;). Kaverini ovat sen sijaan aika aamu-unisia ja lähinnä ihmettelevät miten pystyn menemään vaikkapa klo 7 alkavaan Bodypumppiin. Minun mielestäni parasta aikaa treenata on juurikin aamulla ja mitä aikasemmin sen parempi :D Kukin tyylillään ja kuten kirjoitit olisikin hyvä jos ihmisten luontainen rytmi otettaisiin esim.työpaikoilla huomioon. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin, vaikeapa sitä on aamu-unisena ymmärtää. Moni tuntuu vasta heräävänä useamman tunnin heräämisen jälkeen.. Siinä ei viitsi montaa pumppia käydä testaamassa, kun on vielä ihan unessa :D

   Tykkää

 3. memmi sanoo:

  Aamut<3 Mulla on tällä viikolla ollut kovin aikaisia ja kiireisiä aamuja, niin ai että miten ihanaa tänään oli herätä ajoissa, syödä rauhassa aamupala ja juoda aamukahvi. Aamuissa on jotenkin aina sellanen ihana fiilis, kun saa rauhassa alotella päiväänsä ja tietää, ettei tarvi ihan heti tarttua tenttikirjaan, koska on koko päivä aikaa.

  Tosin, en oo aina ollut aamuvirkku. Aikoinaan nimittäin nukuin ihan hyvin mielin millon puoleen päivään millonn iltapäivään asti, ja vastaavasti saatoin käydä nukkumaan aamyön jo lähestyessä :D Vähän on meno siis muuttunut, liekö se tää iän karttuminen vai mikä. Mutta nautin kyllä huomattavasti enemmän tästä aamuvirkun päivärytmistä ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heh, ikähän se voi tottakai olla myös mikä sen tekee. Elintavat on toinen asia. Moni joka ei liiku ja syö huonosti samalla, nukkuvat paljon enemmän ja ovat väsyneempiä. Ainakin mitä olen ymmärtänyt muiden kertomasta. Terveillä elintavoilla usein unentarve vähenee ja onkin heti aamulla reippaana ylhäällä. Ja tämkin kaikki riippuu taas ihmisestä.. Kaikki me ollaan erilaisia. :)

   Aamut <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: