Mitä mä juuri äsken näin? Selasin Instagramissa erilaisia kuvia ja yhtäkkiä huomasin tuijottavani kuvaa lähes alastomasta naisesta. Housut olivat puoliksi jalassa ja hän esitteli peilin kautta kiinteään, pyöreää peppuaan ja vatsalihaksia, jotka olivat kieltämättä paremmassa kunnossa kuin kenelläkään on ollut ikinä. Vartalo oli yhtä lihasta ja nainen oli todella kaunis. Se alastomuus pysäytti kuvien skrollauksen aika nopeasti ja jäin hetksi vain tuijottamaan. Jatkoin selaamista ja pian huomasin pari muutakin samantyylistä kuvaa. Jäinkin pohtimaan, että onko ihmisillä enää minkäänlaisia rajoja? Onko yhtäkkiä ihan ok olla ilman vaatteita kaikkien katseltavana? Vai oonko ollut jo pitkään sokea ja niitä kuvia on ollut instat ja muu some aiemminkin täynnä? :D

Niin tai näin, maailma selvästi muuttuu. Itse en taida muuttuua ihan tarpeeksi sen mukana. Alaston vartalo ei ole enää niin ihmeellinen asia, eikä ole selvästi enää mitään mitä pitäisi peitellä. Se tuntuu musta todella vieraalta ajatukselta ja vaikka kieltämättä itsekin oon hillunut pitkän pätkän elämään napapaidassa ja rannalla uikkareissa, niin mun rajani ovat jossain muualla kuin vaatteiden riisumisessa kameran edessä. En sano, että tämä olisi mitenkään kamalaa tai ei hyväksyttyä, havahduin itse tähän ajatukseen vasta tänään. Onhan fitness kisaajat laittaneet itsestään jo lähes alastomia kuvia vaikka kuinka pitkään, joten tämän ei pitäisi olla yllätys. Ja onko siinä sitten toisaalta eroa, että onko siinä pepun päällä stringit vai onko vartalo täysin alasti? Ei taida olla. Silti tuntuu huimalta erolta. Hassua.

Itse en osaisi ikinä ikinä ikinä olla kuvissa alasti. Enkä näe syytä miksi pitäisi olla.

DSC07408

Toisaalta, jonkun mielestä ei myöskään ole ihan normaalia laittaa itsestään kuvia nettiin ollenkaan. Hah, siitäs sain! Niitähän on tämänkin blogin takana häärivältä bloggaajalta kertynyt nettiin tuhansia ja siksi varmaan joku katsoo mua vähän kieroon. Joku ajattelee, että onpa turhamaista. Järjetöntä jopa. Siitä en tiedä mitään, mutta tällä hetkellä käyn keskustelua itseni kanssa kaikesta tästä. Olen jo pitkään miettinyt, että pitäisikö ehkä munkin muuttaa jotain. Pitäisikö lopettaa blogi ja kuvien jako kaikille somekanaville? Vai vain blogi? Vain kuvat itsestäni? Hyötyykö siitä oikeasti mitään, vai aiheuttaako ne kuvat vain jollekkin huonon mielen? Jos mulla on vaikka jonkun mielestä asiat kuvista katsoen liian hyvin ja sitä alkaa ärsyttää. Jos se kuvittelee liikoja, tekee oletuksia ja voi itse pahoin.

No, nämä nyt vain on tällaisia ajatuksia. En tietenkään voi ottaa vastuuta muiden ajatuksista omiin kuviini, mutta kieltämättä tämä on tässä viime viikkoina pohdituttanut. Selvästi saa tämä synkempi aika miettimään ties mitä ihmetyksiä ja aivan turhia asioita. Tuskinpa toisen alastomuus pitäisi mun elämääni liikuttaa, joten voin jatkossa vain jättää sellaiset kuvat huomiotta.

Jos mun mielipiteeni ketään kiinnostaa, niin mun mielestäni naisen vartalo on kaikkein kaunein, kun siinä on päällä jotain. Vartalon parhaita puolia imartelevat vaatteet saavat naisen hehkumaan ja kun naisella on itsevarma olo, on hän todella kaunis. En sano, etteikö se nainen olisi ollut kaunis, jonka kuvan näin, hän vain sai mut ihmetykseen. Varmaan olen nyt aivan liian mummo jo valmiiksi, kun kauhistelen ihmisten alastonkuvia. Heh, kun tästä vanhenen parikymmentä vuotta, niin luultavasti kauhistelen tätä määrää kuvia mitä itsestäni olen joskus laittanut nettiin. Vaikka on ollut sentään vaatteet päällä ;)

DSC07407Sellaisia lauantain pohdintoja tällä kertaa. Ehkä joku muu siellä on mun kanssani ajatuksissa samoilla linjoilla? Tai sitten te olette jo tottuneempia ”nykymaailmaan” ja alastomuus on enemmänkin pop kuin ihmetelty asia?

Rentouttavaa viikonloppua!

 

psst.. mulla on ihan kauhea ikävä mun pitkiä hiuksia. Voisikohan joku taikoa mulle takaisin sen 20 senttiä jonka menin hölmöyksissäni leikkaamaan? ;) 

3 kommenttia artikkeliin ”Paljasta pintaan ja alastomuutta

 1. Elisa sanoo:

  Mua ei kai periaatteessa alastomat kuvat häiritse mutta se on vähän ärsyttävää että ainoat kuvat joita näkyy on juurikin ne jossa on ihan yliluonnolisen upeat vatsalihakset, pyöreä takamus etc. Tulee sellainen fiilis että eikö ”normaali” vartalo sitten ole ok vaan ainoastaan äärimmilleen treenatulta kropasta voi ottaa kuvaa…
  Mitä tulee somettamisen lopettamiseen niin toki pitää tehdä niin kuin itsestä tuntuu mutta mun mielestäni sun kuvat saa juurikin aina hyvän mielen aikaan. En tiedä onko nämä ajatukset Esseina O’neillin tapaukseen liittyviä mutta mielestäni hänen kaltaisella ammattisometuksella ja harrastuksenomaisella instagrammaamisella on aika iso ero. Ja ammatikseenkin voi varmasti pyörittää instagram tiliä ilman että ”kadottaa itsensä”. Hänen kokemuksensa on mielestäni yhden hyvin nuorena aloittaneen ihmisen kokemus joka ei välttämättä vastaa kaikkien muiden kokemusta. Hänellä taitaa myöskin olla vieläkin blogi/nettisivut että ei hän ainakaan kokonaan ole somea lopettanut vaikka sitä kritisoikin. Haha mutta joo, sori tuli vähän pitkästi tätä ajatusvirtaa tänään :)

  Tykkää

 2. Riähkänä sanoo:

  Hienoa pohdintaa, Marissa! Itsekin olen vähän sellainen (nuori) vanha jäärä, ettei ihan avaudu kaiken sen alastomuuden tarkoitus. Järjellä ajatellen en keksi mitään syytä, miksi ihmisen EI pitäisi postailla nakukuvia itsestään, mutta jotenkin vain tuntuu, että nykyaikana paljas pinta on on kärsinyt inflaation. Kuvat eivät palvele mitään tarkoitusta – tai ehkä palvelevatkin, mutta miulle se ei avaudu.

  Alastomuus sinänsä ei ole huono juttu, vaan kaiken yliseksualisoituminen. Kyse lienee myös arvoista. Kuvan kautta lienee helpompaa välittää ulkoisia arvoja, kuten piukkoja pakaroita, kun taas pyyteettömän auttamisen tai ystävällisyyden välittäminen kuvan keinoin on hankalampaa. Tämä kai se siinä hiukan kaihertaa.

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: