IMG_4405Nyt on juhlat juhlittu ja viimein voi ottaa kunnolla rennosti. Tänä syksynä näpit on olleet mukana monessa suuressa kokonaisuudessa ja nyt alkaa olla viimein se hetki, kun saa hengähtää helpotuksesta. Ennen lomaa on töissä vielä kuukausi jäljellä, mutta onneksi sitä jaksaa hyvin vielä odottaa. Tämä viikonloppu on ollut normaalia hieman rankempi ja tuli juhlittua kaksi päivää putkeen. Kuten ehkä tiedätte, ei oo tuo alkoholin nauttiminen liiallisuuksiin mun juttuni ja kun sitä tekee kaksi päivää, niin pistää hieman väsyttämään näin sunnuntaina. Oonkin tämän päivän ansioituneesti vain maannut peiton alla ja katsellut Netflixiä. Heh, voisin hyvin jatkaa vielä samaa toisen päivän putkeen, mutta ilmeisesti huomenna pitää jo mennä takaisin töihin. Sunnuntaipäiviä on kyllä aivan liian harvassa ja ne kuluvat liian nopeasti ;)

Mitä tulee tuohon otsikon aiheeseen, niin tänä viikonloppuna todella taas huomasin itsessäni tapahtuneen suuren kehityksen. En tiedä onko se ikää vai turhautumista somea kohtaan, mutta enää ei tarvitse jatkuvasti roikkua kännykän tai tietokoneen äärellä. Juhlissa olen nauttinut ihmisistä ja heidän läsnäolostaan ja musta tuntui, että niin teki moni muukin. Joskus on kamalaa huomata, miten juhlissa tärkeintä on saada ikuistettua jokainen hetki kameran ruudulle tai roikkua puhelimessa jutellen jollekkin, joka ei edes ole paikalla. Kyllä, itsekin odotan kärsimättömänä, että saan pian meidän pikkujoulujen kuvaajalta kuvat illalta, mutta se ei siltikään ollut se illan tärkein asia. Tärkeintä oli molemmissa illoissa olla hetkessä kiinni ja nauttia ihmisten seurasta. Turhapa niitä kuvia on ottaa, jos ei ole mitään muistoa mitä jälkikäteen muistella. Siksi joskus tuntuu ihmisten puolesta surulliselta, kun huomaan miten keskitytään vain siihen puhelimeen tai ei olla yhtään läsnä. Sen tuntee iholla, sen tuntee toisen katseessa. Kun toinen on läsnä, tahtoo sitä olla itsekin. Yhteisestä hetkestä tulee onnistuneempi.

Olen oppinut elämään hetkessä

En sano, että olisin siinä vielä kovin hyvä. Usein mietin jo huomista, saatan stressata päiviä jostakin tulevasta dedlinesta tai saatan uppoutua miettimään jotain turhia vanhoja juttuja. Erehdyn helposti sättimään itseäni vääränlaisista valinnoista, joita olen joskus tehnyt, vaikka totuuden nimissä kukaan ei hyödy sellaisesta pohtimisesta yhtään mitään. Vähiten minä. Ei kukaan niitä kuitenkaan enää muista. Suurimman osan ajasta osaan kuitenkin olla tässä ja nyt. Onkin aika ihanaa tajuta, että on onnistunut kehittymään jossain näinkin suuressa asiassa ja oma mieli on huomattavasti levollisempi. Osaan olla enemmän läsnä.

IMG_4407

No, kuvien otto ei varmasti tule loppumaan ja aina kun muistan, yritän ottaa teille tänne jotain otoksia talteen. Tylsäpä tätäkin blogia olisi jatkaa, jos ei olisi yhden yhtä kuvaa tarjolla. Huomaan kuitenkin, että kuvien otto on vähentynyt koko ajan ja siksi täälläkin postaukset ovat lyhentyneet. En tiedä onko se haitannut teitä? Oletteko te harmissanne, kun kuvia on vähemmän? Jos olette, niin lupaan korjata asian. Itsekin pidän blogeista joissa on paljon kuvia, niiden kautta näkee niin paljon enemmän.

Läsnäolemisen taitoa ei ole meistä jokaisella ja musta on aina ihanaa olla sellaisten ihmisten seurassa, jotka sen hallitsevat. Sellaisen ihmisen seurassa on hyvä olla, joka oikeasti kuuntelee sun sanojasi. Sellaisen, joka ei tahdo kailottaa koko maailmalle kuvista miten kivaa on, vaan tahtoo kohdistaa sen hyvän olon juuri suhun. Tahdon kehittyä jatkossa yhä enemmän itsekin tähän ajatukseen ja esimerkiski tämän loppuillan aion elää tässä sunnuntaissa, enkä miettiä yhtään huomista tai tulevaa kuukautta. Piste :)

Okei ehkä ihan vähän mietin meidän tulevaa lomaa, joka alkaa joulukuun lopussa. Haaveiluhan nyt on aina sallittua, eikös vaan ;) 

Läsnäolevaa sunnuntaita meille kaikille! 

2 kommenttia artikkeliin ”Jotain mitä olen itsestäni oppinut viime aikoina

 1. Margaherita sanoo:

  Oot super kaunis noissa kuvissa <3:)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi kaunis kiitos!! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: