rp_IMG_9911.jpgMitäs tänään syötäisiin? Itse olen juuri ahtanut itseni täyteen nepalilaista ruokaa, mutta jos siellä yhtään kutkuttelee nälkä vatsan pohjalla ja tekisi mieli keksiä jotain illaksi, niin tässä iltapalavinkki ala Marissa. Kasvispitoinen ruoka, johon sopii kylkeen hyvin esimerkiksi raejuusto tai vaikkapa feta. Mikäli sikäli tahtoo siis proteiinitasapainon pitää kunnossa. Pelkät kasvikset tuskin ihan kokonaan täyttää masua, usein tarvitaan vähän järeämmät aseet pitämään nälän loitolla.

Helppo iltapala syntyy siitä, kun vierailee kaupan kasvisosastolla ja ottaa sieltä mukaan omaan suuhun sopivat kasvikset. Tällä kertaa mukaan voisi tarttua esimerkiksi yksi bataatti, pussi porkkanoita, pieni kesäkurpitsa ja pussillinen ruusukaaleja. Kuvasta poiketen hakisin vielä vähän mukaan parsakaalia. Parsakaali on mun oma lemppari kaikista kasviksista ja kannattaisi muuten olla terveellisyytensä puolesta sunkin ;)

Jos ei kotona ole kookosöljyä, niin hae vielä sitä purkillinen matkaan. Kotona sitten uuni noin 200 asteeseen, leikkuupöydälle vihannekset odottamaan suikalointia ja eteen iso kippo. Kaikki vihannekset astiaan, päälle pari isoa nokaretta kookosta ja mausteita. Pippuria, sormisuolaa ja vähän paprikamaustetta. Ehkä vähän soijaakin, jos on yhtä soijaan hurahtanut kuin minä olen. Mausteita kannattaa muuten vaihdella usein, niin saa kasviksiin tosi nopeasti ison eron ruoan makuun. Eikä ainakaan pidä säästää niissä mausteissa, kunnolla makua vaan joukkoon!

Pidän tällaista satsia melko pitkään uunissa, riippuen vähän palojen koosta. Puolisen tuntia voi olla hyvä, joskus riittää paljon vähempikin. Sitten kun vihannekset on omaan suuhun sopivia, niin poijes vaan. Itse pidän tosi tosi pehmeistä kasviksista, sillä niiden kylkeen sopii hyvin raejuusto ja esimerkiksi pala ruisleipää. Helppo ja nopea iltapala, tulee nopeasti päivän vitamiinisaldot nostettua ihan uudelle levelille. Vai kuulostaisiko tämä sun iltapalalle sopivalta lisukkeelta? 

Bon apetit! 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Mitä tänään syötäisiin?

 1. Tiina sanoo:

  Jes! Aina kamppailen ongelman kans mitä tehä iltapalaks, ihanaa että täältä löyty vinkki! Kirjota ihmeessä lisääkin iltapalavinkkejä, kaikki otetaan ilolla ja suurella helpotuksella vastaan! :) Mukavaa iltaa sulle!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Eiköhän me vinkkejä saada lisää kasaan. Itsekin pitää välillä muistutella itseään, ettei syö aina samoja juttuja. Vaihtelu tekee hyvää :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: