Treeni treeni treeni treeni treeni. 

Sana alkaa tuntua jo ihan vieraalta ja ihmettelin pyykkejä nostellessani, että miksei mulla ole tämän enempää vaatteita viikattavana. Tajusin nopeasti yhtälön, koska pyykkikasa oli niin musta ja väritön. Puolet kasan väreistähän puuttuu kokonaan, koska hikoiltuja vaatteita ei enää ole. Siis mitä, näinkö vähän mä liikun? No, kyllä. Tunnit liikunnan parissa vähenee viikoittain ja elämä on muuttunut. Liikunnasta on tullut jo melkeinpä poikkeus ja pystyn elämään kokoisen viikon ilman kunnon hikeä, eikä tunnu edes kovin pahalta, jos huomaan sunnuntaina nauttivani vain kävelystä kunnon treenin sijaan. Tiedän kyllä miten hyvän olo kunnon treenistä tulee, mutta jostain syystä sitä nyt vain on valinnut toisin. Kaipa se reipas kävelykin on antanut ihan tarpeeksi, sekin kun saa hikoilemaan kun kunto alkaa olla tarpeeksi matala :D

Luonnoksissa lymyää muuten postaus nimeltä ”ennen ja nyt” joka on ollut piiiitkään kirjoituksen alla. Katsotaan jos saisin sen jossain vaiheessa loppuun, aiheina vanhoja tuttuja kehoon, liikuntaan ja ruokavalioon liittyviä muutoksia. Huutakaa hep, jos aihe kiinnostaa!

399872_3088023039909_239957046_n

Kuva viiden vuoden takaa Balilta. Surffaus oli hauskaa ja opin nopeasti, mutta se vei liikaa kärsivällisyyttä ja siksi en ole uudemman kerran enää mennyt veteen laudan kanssa. Mikähän laji me keksitään matkatalla Thaimaahan tänä vuonna? :)

Vaikka liikuntamäärät on ollet vähäisiä, on siitä ollut myös hyötyä. Selän kunto on ollut todella hyvä. Selkä ei vihoittele enää lähes yhtään ja ainoastaan jos istun todella pitkiä palavereja ja junamatkoja putkeen, se alkaa sieltä huudella, että eikös ois aika taas levätä. Eli juu, selän kanssa kaikki oikein hyvin. Paremmin kun moneen vuoteen, jos uskallan ihan vähän kehua. Se taas tarkoittaa sitä, että voin ehkä ensi vuoden puolella haaveilla kunnon juoksun palauttamisesta arkeen ja samalla voisin lisätä myös enemmän rasittavaa aerobista liikuntaa. Salitreenejä ei ole ikävä, niitä voin tehdä joskus silloin tällöin, jotta pysyy lihaksissa edes vähän voimaa.

No mitä tulee sitten niihin tavoitteisiin, niin niiden eteen olen tehnyt töitä viimeiset puolivuotisen. Tai ainakin toisen eteen.

Tämän hetken tavoitteita on kaksi: 

Aloittaa tammikuussa säännölliset juoksutreenit

Saada spagaatti

rp_IMG_4565.jpg
Juoksukuntoa lähdin viime vuonnakin tammikuussa vahvistamaan juoksukoulun avulla, mutta silloin en ollut vielä ehtinyt hoitaa itseäni tarpeeksi hyvään kuntoon ja kävi niin, että selkä ei kestänyt. Revittelin liikaa ja pian jouduin jättämään leikin välistä. Onneksi asioista oppii ja nyt on tilanne toinen – pian juostaan!

Jotta pääsen juoksukuntoon, on coren on oltava vahva ja ei saa olla pelkoa siitä, että selkä alkaa taas oireilla. Siksi siis tämä pitkä lepokausi, jonka aikana oon keskittynyt lähes pelkästään coreen ja sen vahvistamiseen. Näitä liikkeitä voisinkin pian taas teille jakaa, jos siellä lymyää muitakin, jotka tahdotte mieluummin vahvan pidon kroppaan kuin vaikka suuret ja mahtavat lihakset. Voin vinkata helppoja kotona tehtäviä harjoitteita, jotka saavat kyllä tuntumaan, mutta ovat kevyitä aloittaa. Niitä teille luvassa ensi viikolla :)

Spagaatti on sitten aivan eri haaste, joka on ollut mielessä jo jonkin aikaa. Kirjoittelen siitä ihan erikseen teille tässä lähiaikoina. Venyvyyttä olisi saatava lisää ja koska en ole urheillut viime aikoina, olen ehtinyt hyvin venytellä, eivätkä lihasjumit oo estäneet edistymistä. Toivotaan siis, että pian pääsen esittelemään teille puhtaan spagaatin. Eikö tavoitteet voi joskus ihan hyvin liittyä vaihteeksi vähän erilaisiian asioihin kuin vain mahdollisimman kovaan kuntoon? Venytellä voi nimittäin meistä jokainen, siihen ei tarvita kuntoa tai suurta määrää lihaksia. Se tuo raikkaan ja hyvän olon ja pitkän venyttelyn jälkeen mulla on usein olo kuin uudesti syntyneellä. Suosittelen suakin kokeilemaan. ;)

Treenintäyteistä viikonloppua meille kaikille! 

 

psst. Okei, kyllä mua aika paljon innostaisi myös joskus oppia surffamaankin kunnolla. Katsotaan, jos sille olisi ensi vuoden suunnitelmissa tilaa ;)

6 kommenttia artikkeliin ”Kaksi tavoitettani liikunnassa

 1. Jossu sanoo:

  Heippa! Core-inspiraatiota huudellaan täältä- antaa tulla! Mulla on juoksu vihdoin taas sallittu hedelmä ja voi jukran pujut miten kivalta se tuntuu. Nyt pitää vaan malttaa aloittaa pikkuhiljaa, jottei selkä sano itseään irti. Ja vahvempaa corea tämä korsi kyllä juostessa kaipaisi..
  Viikonloppua! :)

  Tykkää

 2. Sonja sanoo:

  Hep!! ”Ennen ja nyt -aihe” kiinnostaa :) Paljon ihania tekstejä on tämänkin vuoden aikana saanut lukea, kiitos sinulle :)

  Tykkää

 3. Helzu sanoo:

  Selkeät tavoitteet!!!

  Tykkää

 4. Taru sanoo:

  Hyviä tavoitteita! Täällä kanssa juoksuun paluu, polvi ollut pitkään huonona ja nyt fyssari alkoi elätellä toivoa että voisin alkuvuodesta aloitta juoksun. Kunto huonontunut niin paljon että hyvin voin samaistua tohon hikoiluun kävellessäkin :D

  Kiitoa blogista, se on aina niin piristävä <3

  Tykkää

 5. Leena sanoo:

  Hep🤗

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kirjoitellaas siis! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: