IMG_3275IMG_4709IMG_4321 IMG_4631 IMG_4709 IMG_4637 IMG_4702IMG_4719 IMG_4725IMG_3073Uni, ihmiset ja ruoka. Eikö olekin totta, että nämä kolme asiaa voisi kuvasta olevan elämässä kaikkein tärkeintä? Vai puuttuuko listalta jotain? 

Omassa kolmen yhtälössäni toteutuu kaikki se, mitä elämässä pitäisi sisällöltään olla, jotta se on mielekästä. En oikeastaan kaipaa mitään muuta kuin ihmisiä ympärilleni ja kaikki muu toteutuu kuin automaattisesti. Uni on yksi tärkeimmistä asioista, joka pitää meidät koossa ja no sanomattakin selvää, että ilman ravintoa ei elä kuin pahvinuket. Siispä jää enään ne ihmiset, joita me ympärillemme kaivataan. Kukaan ei voi elää yksin. Kukaan ei pärjää, ellei saa ympäriltä tukea voidakseen hyvin.

En tiedä päteekö nämä ajatukset ihan meistä jokaisen kohdalla, mutta ainakin omasta kokemuksesta on pakko sanoa, että niiden ainakin pitäisi toimia. On vain omasta tahdosta ja tavallaan kai kasvatuksestakin kiinni, että mikä tekee juuri sut onnelliseksi. Meillä Suomessa tuntuu esimerkiksi ura määrittävän aivan liikaa sitä, mitä me ollaan. Omata mielestäni se ei ole yhtään oleellista, eikä elämää tulisi katsoa vain koulutuksen tai uran kautta. Työ on tottakai tärkeäkin asia ja jokainen meistä tarvitsee työn saadakseen rahaa, mutta onko se silti se, jonka kuuluu määrittää meidät ihmisenä? Eikö voi tehdä työtä, joka on mukavaa, vaikka se ei jonkun mielestä ehkä olisi niin kovin hehkeää? Tästä syystä itsekini tosi tarkkaan aina mietin, miten esittelen itseni. Mietin, että sanonko uudelle ihmisille olevani töissä vai kerronko elämästäni jotain aivan muuta ensimmäisenä. Mietin, kerronko haaveistani tai siitä, mikä tekee mut onnelliseksi juuri nyt. Usein kun ne alun sanat määrittävät mua jo aivan liikaa ja tuntuu, ettei siitä muotista enää myöhemmin pääse ulos. Jos olen joku, olen sitä aina.

Ei voi tietenkään unohtaa sitä, että Suomessa työnteko ja raha ovat siinä mielessä tärkeää, että me tarvitaan katto päämme päälle. Koti on tärkeä, oma reviiri on tosi tosi tärkeä meistä jokaiselle. Kotiin pääsee turvaan ja siellä saa olla täysin oma itsensä, jos ei missään muualla voi olla. Tähän listaan voi sitten lisäillä vaikka mitä asioita aina matkustamisesta urheiluun ja muihin harrastuksiin saakka, mutta tarvitaanko me niitä asioita oikeasti välttämättä? Eikö hyvän olon tulisi lähteä jo jostain paljon yksinkertaisimmista asioista? Eivätkön elämän peruspilarit ole juurikin nuo alussa mainitsemani asiat? Kunnon uni, lähimmäiset, katto pään päällä ja massun pohja täynnä ruokaa? Ne asiat kun ovat kunnossa, pitäisi kaiken olla hyvin. <3

Onhan sulla kolmen yhtälö kunnossa? Mitä olennaista muuta sisältöä kaipaat, jotta olet onnellinen?

 

2 kommenttia artikkeliin ”Neljän yhtälö

 1. Anniina sanoo:

  Kuvien perusteella olet tainnut muuttaa uuteen asuntoon vai onko näin? Ois kiva nähdä vähän enemmänkin uudesta kämpästä!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Juu, muutettu on. Tuossa syyskuun lopussa muutettiin ja ollaan nyt remppailtu asuntoa, vähän aina välillä on pilkahdellut kuvia blogissa. :) Laitan myöhemmin jotain kuvia, yritän vielä saada kaiken kokonaan valmiiksi, niin kelpaa sitten esitellä ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: