Kuuntelin aamulla lääkärin vastaanotolla odotellessani kahden naisen keskustelua. Taas joudun varmaan puolustamaan itseäni, että en mä mitenkään tahalleen kuunnellut, mutta kun kuulin väkisinkin. Hiljainen käytävä, kaksi napakkaa ääntä. Miten voisi olla kuulematta? No, jokatapauksessa. Naiset olivat kai vähän syöneet liikaa jouluna. Lauseissa mainittiin se perinteinen kinkun sulattelu ja kuulema vatsan pohjalla köllöttävistä suklaakonvehdeista olisi päästävä eroon.

Onneksi ei ole mitään etelän matkaa tälle talvelle tiedossa, hävettäisi tässä kummussa maata siellä rannalla!

Toinen naisista lupasi siinä sitten, että nyt laihdutetaan koko kuukausi. Toinen lupasi samaa, mutta sanoi, että loppuvuosi on vielä vähän juhlittava, koska on vaikka mitä kekkereitä tiedossa. Ja siinä ne sitten päättivät ruveta herkuttomalle tammikuulle. Sulattelu alkakoon!

Pyörittelin siinä sanoja omassakin mielessä ja kyllä, tuli muuten syötyä viimeisen viikon aikana ihan vähän ehkä liikaa. En jaksanut siinä ruokapöydässä sitä niin miettiä, ajattelin, että vähän väkisinhän se siitä sitten lähtee tasaantumaan, kun tulee arki. Luotin siihen ajatukseen ja otin vähän lisää kakkua. Samalla tapaa olen opetellut ajattelemaan vähän kaikesta. Pikkaisen saa olla ylilyöntejä, kun tietää, että arki ne taas tasauttaa. Pätee ihan kaikkeen. Se on tätä tavallista elämää. Niin ja eikai kukaan rannalla tuijota, onko mulla yksi kilo uitettavaa enemmän bikineissä? Toivon ainakin, ettei tuijota. Kyllä ne kaikki taitaa keskittyä vain siihen oman navan tuijotteluun, heh.

En kuullut ihan kaikkea, koska pysähdyin itsekin miettimään koko asiaa. Koko nuori ikä on mennyt vähän liikaakin lukuja tuijottaessa, joten en jaksaisi nähdä vaivaa yhdellekään ajatukselle laihduttamisesta. Kaiken maailman kinkunsulattelut tuntuu otsikoina vähän vieraalta, enkä klikkaa niitä auki. Vaikka meilläkin on takana seitsemän joulupöytää (huh!) niin ihan hyvin siitä selvittiin. Tahtoisinkin uskoa, että kun pidän arjen kunnossa ja elän tasaisen terveellisesti, myös nämä kasvatetut kylkirasvat lähtevät tässä omalla tahdillaan sitten litomaan niille teille mistä tulivatkin.

DSC04814Maistuiskos sulle pala kakkua? Ai mitä, oot syönyt jo ihan liikaa vai? Sama täällä!

Huomasin tuossa eilen salaattia pupertaessani, että kyllä se oma suu vaan kaipaa taas vaihtelun vuoksi paljon raikkaampia makuja. Vaikka kuinka rakastankin syödä possutellen, niin eilen himotti kaikista eniten saada kaupasta raikasta salaattia. Enkä edes tiedä syntyikö siitä joulun peräti seitsemän pöydän äärellä käytetystä ajasta mitään ylimääräistä sulatettavaa? Tuntuu, että jo yhden päivän salaatin syönnin jälkeen on normaali olo.

Tämä oli tällaista mun tapaani tuttua pohdintaa siitä, mitä joulu tuntuu ympärillä aiheuttavan. Laihdutus on taas tammikuussa kova sana ja monelle on tärkeää päästä mukaan johonkin ryhmään, jossa on tukiverkko auttamassa elämää oikeaan suuntaan. Mikä onkin ihan loistavaa! Jokainen ei osaa pitää arkeaan kunnossa, joten tukiverkosto on äärettömän tärkeä. Ennen kuin osaa löytää balanssin, pitää apu olla löydettävissä. Siksi itsekin näistä samoista jutuista jauhan vuodesta toiseen. Ehkä joku joskus nappaa ajatuksen omakseen ja löytää myös samanlaisen tasaisen arjen.

Vaikka välillä tuntuu pelottavalta, että ikä lisääntyy niin äkkiä, niin on siitä ollut jotain hyötyäkin. Ehkäpä se on tuotunut jonkinlaista tasaisuutta ja järkeä päähän. Oma mieli ei heilahda yhdestä joulupyhästä, eikä jatka samaa linjaa hamaan loppuun saakka. Se juhla oli ja meni, kohta on taas joku muu syy herkutella ja varmaan pitää siinä välissä elää taas vähän siivommin. Sitä salaattia siis vaan suuhun ja lisää urheilua arkeen. Kyllä ne kinkut sillä sulaa taas omaan muotoonsa. :)

Mites siellä selvittiin joulusta, onko sulateltavaa vai ei? 

6 kommenttia artikkeliin ”Kinkkujen sulattelusta

 1. Jaana sanoo:

  Moikka Marissa!

  En oo tainnu ikinä ennen sulle kommentoida (aika harvakseltaan mihinkään blogiin, laiskuri mikä laiskuri) , mutta nyt oli iahn pakko tulla sanomaan, että oot ihan uskomattoman ihana inspiraation lähde ja vaikutat ihan sairaan huipulta ja tasapainoselta ihmiseltä! :) olis ihan mahtia jos maailmassa olis enemmän sun kaltaisia ihmisiä. Oon ite paininu ihan liian kauan syömisasioiden kanssa ja tavallaa tuntuu et elämästä on menny vuosia hukkaan sen takia, etttä on koko ajan ja aina vaan miettinyt yhtä ainutta asiaa.. ruokaa. Mut osaks sun avulla oon onneks jo lähes melkein kokonaan päässy eroon sairaasta ajattelusta ruokaa kohtaan. Joten iso kiitos sulle ja jatka blogia samaan malliin ja lupaathan aina pysyä yhtä ihanana omana ittenäs? :) Hyvää uutta vuotta Sulle!! :)

  – Jaana

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Voi että, kiitos Jaana! Iso kiitos! Tuntui tosi ihanalta lukea sun sanasi, muistaa itsekin aina teidän kommenttien kautta sen todellisen syyn kirjoittaa täällä – vaikuttaakseen asioihin. Se, että pystyn oikeasti tuoda tasapainoisia ja terveitä ajatuksia edes jonkun mieleen vaikuttamaan. Tuntuu niin hyvältä lukea sunkin ajatuksesi, jossa huomaat itse olevasi jo paljon paremmalla puolen ja ajattelu alkaa olla selkeämpää. Meistä jokainen kaipaa tasapainoa elämään. Siksi sun viestisi olikin ihana lukea, kuulostaa niin hyviltä terveisiltä :)

   Aivan ihanaa ja energistä alkavaa uutta vuotta! Pysy sinäkin tuolla tielläsi, varmasti ensi vuosi on edeltäjäänsäkin parempi <3 :)

   Tykkää

 2. Emma sanoo:

  Kinkunsulattelu yök mikä sana :D en kestä näitä Ilta-Sanomien yms naistenlehtien otsikoita. Jouluna tuli syötyä paljon, mutta enpä jaksanu miettiä vaakaa, nautin ruoasta ja rauhasta. Treenit jatkuu tällä viikolla, kroppa ainaki levänny ja ruokittu, jaksaa taas nostaa rautaa :) mahtavaa vuotta 2016 Marissa sulle :) ps. Oli kyl niin söpö kuva teistä instassa :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Emma! Me ollaan ainakin kuvissa kauheen söpöjä ;) hih.

   Ihanaa uutta vuotaa!!! :)

   Tykkää

 3. Taru sanoo:

  Olet ihana Marissa! Tämä teki hyvää lukea, eksyin lukemaan liian monet kinkun sulatus jutut. Tämä rauhoitti. Saahan sitä välillä repäistä, meilläkin takana monet joulunpöydät. Hyvää oli, nyt maistuu salaatti :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla. Ihanaa uutta vuotta Taru! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: