DSC00939Ihan käsittämätöntä, että ollaan jo tammikuun puolessa välissä. Juurihan me istuttiin joulupöydässä nauttimassa ähkystä ja kun vähän vierittelee kelloa taaksepäin, olin reppureissulla Kreikan saaristossa. Siitäkin on muka vain hetki, todellisuudessa lähes puoli vuotta. Mihin aika katosi? 

Vanhetessa aika kuulema koko ajan nopeutuu. Ajatuksena se pelottaa, koska lomallakin päivät kuluu mitään tekemättäkin, arki menee ohi vieläkin nopemmin. Kohta varmaan huomaan, että on taas heinäkuu. Joka vuosi sama juttu, ja on jotenkin vaan niin kauhean vaikea ymmärtää  ajankulua. Vaikeina aikoina kello tuntuu pysähtyvän ja aika ei kulu millään, kun taas normaalisti päivät kuluvat alta ihan huomaamatta. Vuodetkin. Itse olen vielä niin haaveiluun sortuvaa tyyppiä ja usein mietin vähän liikaakin vain tulevaa, niin siinähän se aika kivasti meneekin. Unohtuu nykyhetki. Tämän vuoden yksi tavoitteista onkin, että osaisin nauttia enemmän hetkestä. Ettei aina tarvitse hivuttaa ajatuksia seuraavan viikon tapaamiseen, vaan olisi ihan vaan tässä hetkessä. Maistelisi sen hetken tuntua ja tekisi mitä siihen hetkeen sopii. Ei suunnittelisi huomista, eikä ainakaan seuraavaa vuotta. Joskus voisi olla myös suunnittelematta yhtään mitään, luottaa siihen, että kaikki kyllä tapahtuu muutenkin. Asioita tuntuu usein tapahtuvan ihan suunnittelemattakin ;)

Hetkessä eläminen tuntuu olevan ihan kamalan vaikeaa meille kaikille, täällä reissussakin sen on huomannut. Ihmiset istuvat ravintolassa vierekkäin, mutta kaikki ovat kännykällään. Maisemia kuvataan, ei katsota. Lomalla suunnitellaan seuraavaa lomaa. Rannalla porukka on jälleen kännykällä, eikä kukaan lue enää kirjoja tai vain ole paikoillaan. Mennään ja touhotetaan. Tai ei edes mennä, ollaan vaan ja tuijotetaan sitä kännykän ruutua. Jotenkin tosi surullista.

Ja joo, turha mun on itseni sanoa yhtään mitään, koska samaa kännykkäkansaa olen minäkin. Ihan yhtä paha somenarkki ja viestin kyttääjä. ;) Tavoitteita pitää aina olla, joten tahdon tänä vuonna yrittää elää enemmän hetkessä. Kun kerran ympärillä olevien käytös vähän kummastuttaa ja tuntuu, että aika katoaa alta, niin ehkäpä tällä keinolla siihen voisi saada jotain apua. Jospa aika sitten vähän hidastuisi? Asiat todella tapahtuisivat sillä hetkellä ja niistä ehtisi ottaa paremmin kiinni? En tiedä, ainakin voi toivoa niin. Ainakin voin yrittää parhaani.

Ihanaa viikonloppua Suomeen! 

3 kommenttia artikkeliin ”Yli tammikuun puolen välin

 1. heidi sanoo:

  Ihan samaan asiaan kiinnitettiin mekin huomiota Thaimaan lomalla, josta juuri eilen palattiin kotiin. Enkä kyllä minäkään voi sanoa olevani tässä asiassa yhtään sen erilaisempi, paljon tuli maisemia ja ihania hetkiä kuvattua ja vasta sen jälkeen niistä nautiskeltua :D Ja rannalla huomasin pohtivani, että mihinköhän sitä menisi tänään lounaalle tai olisikohan kiva tehdä tänään sitä tai tätä tai tuota sen sijaan, että vain OLISI ja nauttisi juuri siitä hetkestä ja siitä rannalla olemisesta ja lämmöstä. Saman tavoitteen voisin siis asettaa itselleni kuin sinäkin :) Mukavaa kotiinpaluuta!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin ja sitten kotona vasta miettii, että oltiinapas me ihanissa maisemissa. Siinä hetkessä on tosi tosi vaikea olla, aina pitää olla jossain ihan muualla. Otetaan siis tavoitteeksi tästä eteepäin ja asteittain miettiä vain tätä hetkeä. Eikai se muutos ainakaan tapahdu ilman, että yrittää :)

   Kiitos, huomenna aamulla kohti kotia. Jännää päästä pakkaseen <3:)

   Tykkää

 2. Iitu sanoo:

  Minäkin juuri palasin reissusta ja huomasin ihan saman ilmiön…! Joka puolella kaikki olivat kiinni kännyköissään. Olin kuukauden lukematta uutisia ja palattuani totesin että mitään en menettänyt. Samoin yritin pitää some-paastoa, teki hyvää! Itse kun olen ihan samalla tavalla koukuttunut ja vilkuilen kännykkää jatkuvasti. Koitan tänä vuonna palauttaa lapsuuden ja nuoruuden tavan täyttää vapaa-ajan kirjoilla, se tuntuu huomattavasti mielekkäämmältä. Kiitos raikkaasta blogistasi, pohdintojasi on kiva lukea :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: