Huomenta helmikuu! Heti ekana iso kiitos teille tsempeistä, olipa kiva huomata miten moni tänne on jo löytänyt ja osa intoutui jopa kirjoittelemaan toiveitaankin. Ihanaa, kiitos. Viikonloppu meni meillä niin monissa kissanristiäisissä, että jäi ihan kokonaan blogin säätelyt tekemättä, mutta tällä viikolla siihen on hyvin taas aikaa. Paneudutaan siihen siis myöhemmin kunnolla, muistakaan myöhemminkin kertoa jos on jotain ongelmaa kuvien näkymisen tai jonkun muun asian kanssa :)

Tälle aamulle nostan esiin yhden toiveen tälle kuulle, samalla toiveen koko loppuvuodelle. Asia, joka on ollut omassa mielessä jo tässä parin viikon ajan. Tänään puhutaan lihasta ja siitä, mitä se tekee omalle jaksamiselleni.

En ole kasvissyöjä, enkä oikeastaan koskaan välttele lihaa tarkoituksella. Jostain syystä kuitenkin ajan myötä lihansyönti on vähentynyt ja tilalle on tullut paljon erilaisia asioita. Tiedostamatta valikoin lautaselleni kaikista mieluiten kotioloissa kasvisproteiineja, kalaa tai juustoa. Tämä kuitenkin muuttui nyt kun tuli lomailtua tammikuussa. Huomasin, että tuli myös lomailtua ahkerasti syömistenkin suhteen. Jokaisella ruokailulla oli edessä jotain lihaa ja samalla olo oli myös sen mukainen. Aamiaisella pari siivua kinkkua leivän päälle, lounaalla kanaa ja illalla taas kanaa tai punaista lihaa. Annokset olivat myös suht suuria. Siinä sitten ähkyssäni miten, että mistä tämä johtuu. Ja no, lopulta tajusin yhtälön. Liha tekee raskaan olon.

a5bf0-img_0433

Välikommentti: naapurissa on nyt soinut todella pitkään herätyskello, eikä kukaan tunnu reagoivan sen pirisevään ääneen. Aivan kuin se soisi tauotta, enkä tiedä onko se edes mahdollista, eikö sen kuuluisi mennä torkulle? Pitäisikö mennä ovelle ja herättää? Jos ne vaikka myöhästyy töistä ;) 

Kuten sanottu, olen lähes aina lihansyöjä. Joskus silloin pahimpina aikoina, kun vältelin kaikkea ruokaa, oli myös liha kiellettyä. Silloin en tiedä tosin oliko kyseessä  vain kasvissyönti, vai vain se, kun vältteli ylipäänsä kaikkea :D Sen jälkeen en ole laittanut itselleni mitään turhia kieltolistoja. Kivempi syödä kaikkea, jos sitä on tarjolla.

En tahdo sanoa ei millekään ruualle, mutta tässä taas huomaa miten tärkeää on syödä omaa oloaan seuraten. Tahdon mielelläni laittaa kaviksia ison kasan lautaselle, koska se tekee hyvän olon. Nykyään syön hiilareitakin melko paljon, koska nekin tuovat energiaa ja ne maistuvat hyvältä. Kunnon pihvi maistuu kyllä harvoin syötynä myös todella herkulta, mutta en esimerkiksi kaipaa lounassalaattiini lihaa, vaan juusto tai kikherneet käyvät ihan yhtä hyvin. Maistuvatkin niin hyvältä. Tämän lisäksi syön vielä paljon todella proteiinipitoisia vihanneksia (pinaatti, ruusukaali, parsakaali) ja osittain osaan myös jo ajatella, että ihan joka aterialla ei tarvita ihan liikaa sitä maankuulua protskua. Ilmankin pärjää ihan hyvin, lihakset ei putoa kävellessä tai muuta uhkaavaa, mitä porukka tuntuu pelkäävän, jos ei syö tarpeeksi proteiinia ;)

Ennen kun tapasin mieheni, ruokavalioni taisi koostua lähes pääosin kasviksista ja raejuustosta. Ehkä kuitenkin ihan hyvä, että siihen on tullut jotain vaihtelua, eikä lautanen oli aina samanlainen. Vaikka en sano, ettei olisi pahitteeksi taas vähän lisätä niiden kasvisten määrää.. Näyttää ihanalta tämäkin kasviskeitto parin vuoden takaa. Lisukekin on hurmaavanvalkoista ja rakeista ;D

9a4cf-img_4031

Helmikuun toivetta ei ole vaikea toteuttaa, uskon että se menee taas aivan omalla painollaan, kun saa syödä kotosalla ja valita ruokansa mieltymysten mukaan. Lomalla tuli syötyä vähän hölmösti ja oli liian raskas olo, mutta kyllä tämä tästä taas tasapainottuu. Omista valinnoista se oma olo on kiinni, ei mistään muusta. Tehdään siis helmikuussa fiksuja vallintoja ja kuunnellan omaa oloa, eiköhän sillä taas arki kulje onnellisessa olossa eteenpäin :)

Kevyempää oloa meille kaikille helmikuulle! 

7 kommenttia artikkeliin ”Helmikuussa vähennetään lihansyöntiä

 1. memmi sanoo:

  Mä luovuin joitain kuukausia sitten punaisesta lihasta ja kanasta, ja kyllä, olo on usein paljon kevyempi. Huomasin esimerkiksi jouluna, että ähky oli paljon pienempi ja hävisi nopeammin, kun en syönyt kinkkua, lihakastiketta ja lihapullia, jotka ennen muodosti suuren osan mun joulun ruokailusta. Tosin ei tää lihattomuus pelkkää kevyttä oloa ja ruusuilla tanssimista oo ollut, mun erityisen herkkä vatsa aiheuttaa valitettavan usein ongelmia järjettömän turvotuksen ja tukalan olon muodossa. Mutta itseään kuulostelemalla eteenpäin! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ihana kuulla muiltakin samanlaisia tuntemuksia! Aluksi en tosiaan edes ymmärtänyt mistä oma ähkyisä olo johtuu, en nimittäin tarkkaile syömisiäni yhtään ja syön juuri mitä mieli milloinkin tekee. Onneksi tajusin yhtälön, kun aloin miettiä että mitä olen syönyt erilailla. Nyt sitten vähän vähempi taas lihaa, niin varmasti on heti parempi olla. Itseasiassa jo muutaman päivän jälkeen on helpottanut, on keveä ja raikas olo :)

   Oivoi, tuo herkkä vatsa voi tuoda paljon vaikeuksia, oletan että palkokasvit ja sipulit tms. ovat kieltolistalla? Onneksi on sentään niin paljon eri kasviksia ja muuta mitä syödä lihan tilalla, että tasapainottelun jälkeen varmasti onnistuu oman ruokavalion kasaaminen. Asenteestahan se vain on kiinni, sulla sitä näyttäisi riittävän! :)

   Tykkää

 2. Sanna sanoo:

  Onnea täältäkin uudesta blogista, hyvältä näyttää! :) En oo vähään aikaan mitään kommentoinut, mutta mukana kuljetaan edelleen. ;) Matkakuvat on aina yhtä ihania, ja itselle tulee niistä aina yhtä kova (entistä kovempi) matkakuume. ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Sanna! Ehkäpä matkakuvia tulee jatkossa vähän enemmänkin… Tästä lisätietoa viimeistään huomenna ;)

   Tykkää

 3. Sanni sanoo:

  Tosi kivan näkönen tää uus blogi! :) Onnea kaikkeen tulevaan Marissa ja tsemppiä ruokailuihin :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Sanni!! ihana kuulla :) Kivaa viikkoa ja sullekin paljon hyvinvointia tulevaan!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: