Heippa ihanat! Pitkästä aikaa olisi toivepostausta luvassa, jossa pääsette katsomaan mitä täällä meidän päivissä oikein tapahtuu. Joskus tuntuu, että joillain on sellainen ihmeellinen harhaluulo, että olen jotenkin superaktiivinen ja touhukas, mutta se ei taida ihan joka päivä pitää paikkansa. Siksi on hyvä valottaa myös vähän sellaisia päiviä, joissa se aktiivisuus kyllä näkyy, mutta ei välttämättä ihan aamusta iltaan ;) Tervetuloa mukaan meidän keskiviikkoomme Itävallassa.

***

Keskiviikko 24.2.2016

6:23 Wake up sunshine! Avaan silmäni ja vilkaisen kelloa. Kurkistus onko Ville jo vieressä hereillä. Silmät tuntuu olevan vielä vähän kiinni, jään hetkeksi makaamaan. Yritän tihrustaa ulos millainen ilma on. Paistaako aurinko? Onko laskupäivä? Olisipa! 

6:31 Kysyn Villeltä kelpaako hänelle aamiaiseksi paketista paistetut sämpylät. Tekisi mieli kirjoittaa hetki kahvin ääressä ja sitä ei ehdi, jos mennään ensin leipomoon. Kuulemma sopii. Jes, saan olla laiska tämän aamun! Aamuisin on ihan kiva käydä kävelyllä, mutta se tarkoittaa, ettei ehdi kirjoittaa yhtään. Tänä aamuna siis näin. 

6:38 Hampaiden pesu, kasvot puhtaaksi ja keittiöön kahvinkeittimen herätettäväksi. Tiskaan samalla edellisen illan tiskit, jotka olen unohtanut. Tainnut taas vähän illalla väsyttää..

6:47 KAHVIA ja tietokone syliin.  Mitähän tänään kirjoittaisin? 

7:30 Alkaa olla nälkä. Syön kaksi sämpylää tomaatilla ja kinkulla. Juon pari lasia vettä. Julkaisen samalla tämän tekstin. 

DSC01204

7:55 Ulkonan näyttää hyvältä ja suht kirkkaalta, joten päätetään nopeasti lähteä rinteeseen. Kamat päälle, hiukset letille ja alas monoja pukemaan. Laitan nopeasti vielä ripsariakin, etten näytä ihan 15 vuotiaalta. (Hah, tavallaan kai ihan positiivinen ongelma tässä iässä, mutta joskus on kiva näyttää aikuiseltakin..)

8:18 Bussin kyytiin ja kohti mäkeä. Hymyilyttää, että ollaan menossa rinteeseen. Edellisenä päivänä tuli oltua vain kotosalla töiden ja muun parissa, joten on kiva päästä kunnolla vauhtiin tänään. 

8:50 Ylös meidät vie täällä kaksi erilaista kondolia, joihin mahtuu iso läjä innokkaita laskijoita. Me yritetään olla aina mahdollisimman aikaisin paikalla, ekalla bussilla että vältetään ruuhkat. Matka meni tänään nopeasti, eikä ollut jonoja.

Lähdetään suoraan mäkeen vauhdilla. Miten ihanan vähän ihmisiä on mäessä. Vähän on synkkä ilma, mutta ehkä se tästä vielä paranee? Mihin se kirkas aurinko meni, josta puhuttiin säätiedotuksessa? Voihan rähmä. Onneksi sentään tänään näkee ihan hyvin. 

IMG_6048

9:30 Rinteet ovat hyvässä kunnossa, lunta on todella vähän, mutta suksi luistaa.

10:14 Saan ihmeellisen kivun pohkeeseeni ja on pakko pysähtyä hetkeksi. Yritän laskea vielä vähän, mutta kipu vaan kasvaa. Avaan monot, mutta sekään ei auta. Päätetään siirtyä lepäämään hetkeksi lähikahvilaan. 

10:26 Päästään kahvilaan ja tilataan kaksi kaakaota, mikä hyvä syy olikin tulla istumaan hetkeksi nassu aurinkoon. Tässä vaiheessa sekin kaveri on jo alkanut paistaa. Ah, niin kauniit maisemat! 

IMG_6053 IMG_6050

10:55 Takaisin mäkeen. Kipu on ohi, laskeminen tuntuu taas hyvältä. Missähän ihmeessä oli vika?! Otinko liian vauhdikkaan lähdön aamuun? 

11:56 Laskut tuntuvat hyvältä, mutta vatsa alkaa viestiä kurinallaan, että olisi aika pikkuhiljaa mennä syömään. Vähän harmittaa ottaa tauoko, mutta täytyyhän sitä energiaa kai käydä hakemassa. Lasketaan yhteen kivaan ravintolaan, joka on hyvässä paikassa rinteen vieressä. 

12:08 Saan eteeni gulassikeiton ja sämpylän. Kylkeen vähän Skiwasseria, eli mehua. Ville otti knödelisopan, joka sekin maistui todella hyvältä. Harmitus tauosta katosi nopeasti, kun huomataan miten lämmin on istua kahvilan nurkassa keittokulhon kanssa. Helle! Ihana ihana lämpö meidän seurana ja hyvää musiikkia. <3

IMG_6059 IMG_6067

12:33 Pitäisiköhän syödä jälkkäriä? Yksi Germknödeli puoliksi, kun Villekään ei oo sitä vielä maistanut? No ehkä ei jaksa, sitten loppuu voimat ja ei jaksa enää mennä mäkeen. Päätetään syödä se toiste. (Vähän jää kutkuttamaan mieleen, koska sekin on ollut yksi lapsuuden herkku. Miksi lapsena jälkkärille oli aina tilaa, mutta ei enää nykyään?!) 

14:50  Ollaan laskettu taas pitkä putki ja pohditaan, että pitäisikö mennä vielä hetkeksi istumaan johonkin ja nauttia auringosta, vai lasketaanko alas. Jahkaillaan hetki ja lasketaan vähän, kunnes lopulta päätetään mennä alas. Rinteet alkaa olla aika jäisiä ja lumi on kadonnut laskijoiden jalkoihin.  Olaanhan tässä jo hyvin reippailtukin aikaisesta aamusta saakka! 

15:33 Päästään alas. Viimeiset rinteet on aivan sulaneita ja on vaikea hiihtää osittain jäisessä mäessä. Ihana olo päästä alas. Jaloissa tuntuu ja on hikinen olo, hyvä me! 

15:50 Pitäisiköhän ottaa pieni lepo ennen saunaan menoa? Nostan jalat ylös ja kellahdan sohvalle. 

15:55 Välipalaksi kahvia ja pari leipää. Istutaan molemmat raatoina sohvalla ja pohditaan, että pitää levätä hetki. Katsotaan Nashvillesta 2. kauden viimeinen jakso. Höh, nytkö se jo loppui. Mistähän näkisi seuraavat kaudet, kumman hyvä sarja. Koukuttava. 

IMG_6075

16:03 Suunnitellaan käyvämme keskustassa vielä myöhemmin, pitäisi käydä ainakin apteekissa. Haluaisin myös löytää uudet laskuhousut, vanhojen housujen nappi kiristää. Turha se on haaveilla laihtuvansa, helpompi vaan ostaa isommat housut, ovathan nää jo neljä vuotta vanhat ;)

16:05 Mietin housuasiaa edelleen. Tässä vaiheessa mieleen herää tämä vanha tekstini jonka käyn lukemassa ”Kun housut kiristää, ostetaan isommat” ja hymyilen miten samanlaisia ajatukseni ovat edelleen. Olenpas ollut fiksu likka ;) 

16:20 Sauna. Tämä hetki on ehkä paras asia päivässä. Löylyt yhdessä ja rentoutuminen laskujen jälkeen. <3

17:30 Katselen sohvalta, kun Ville on uppoutunut tekemään töitä. Mietin itsekseni, että kunpa se ei muistaisi, että sovittiin kauppaan lähdöstä. Luen hiljaa lehteäni, tahdon vain olla. Väsyttää ja laiskottaa. Kaupat menevät tunnin päästä kiinni, eihän enää tarvitse lähteä? Jos sitten huomenna menisi? 

17:55 Ville tajuaa, että kello on niin paljon ja nousee ylös. Naureskelen itsekseni ja tajuan nauttivani tilanteesta. Sohva tuntuu liian mukavalta, ei haittaa ettei lähdettykään enää illalla keskustaan. Jaksaisinkohan venytellä kuitenkin jossakin välissä, kellokin on vasta niin vähän? 

19:00 Istun vaihteeksi nojatuolissa ja kirjoitan, olen kirjoittanut jo jonkin aikaa. Ville tekee keittiössä ruokaa ja menee syömään ruokailuhuoneeseen. Hieman loukkaannun, kun se ei muista pyytää mua mukaan, vaan syö itsekseen. Mietin, ettei ole oikeastaan edes niin nälkä ja jään kirjoittamaan koneelle. 

20:15 Nälkä alkaa olla jo kova, on pakko nousta syömään jotain. Teen itselleni ison vihersalaatin oliiviöljyllä  ja laitan lautaselle vähän Villen tekemää kanaa. Haen salaattia vielä lisää, sen rouskuminen tuntuu mukavalta hampaiden välissä. Jälkiruoaksi syön veriappelsiinin. 

20:45 En kyllä jaksa enää millään venytellä. Ehkä huomenna sitten. Ulkoilu väsyttää ihan kamalasti, vai onko se tää alppi-ilma ylipäänsä? Laskupäivien jälkeen on aina niin lopussa. 

21:03 Hampaiden pesu, sänkyyn. Voisiko jo mennä nukkumaan? 

21:20 ZzzZZzzz… 

IMG_6083

Sellainen keskiviikko se. Seuraava päivä, jonka pääsette mukaan seuraamaan, voisi ollakin sitten Budapestissa tai Istanbulissa. Saas nähdä, niillä reissuilla ollaan sitten vähän eri tavoin aktiivisia, ei välttämättä monot ja sukset jalassa ;)

Huisia perjantaita just sulle, me kiidetään täällä taas heti mäkeen! :)

8 kommenttia artikkeliin ”Päivä matkassani mukana!

 1. Jemppu sanoo:

  Alku kuulostaa ihan samalta kuin mun aamu nyt :D Mut rinteisiin on vähän matkaa ;) Aina ei tartte olla niin tehokas, tää oli ihan kiva muistutus! Taidan itsekin hakea vielä kupin lisää kahvia sänkyyn ja chillata tässä hetken datailemassa ennen kuin lähen päivän hommiin :) Ihanaa perjantaita ja viikonloppua! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Ei tarvitse olla, vaikka itsekin niin itselleen usein tulee toitotettua. Joskus on ok olla laiska, pitää muistaa kaikki se muu aktiivisuus ja esimerkiksi sun pitää muistaa, että myös lukeminen ja opiskelu on ahkeruutta. Vieläpä kovin energiaa syövää sellaista <3 :)

   Ihanaa viikonloppua Jemppu!!

   Tykkää

 2. Terhi sanoo:

  Olipa kiva, vähän erilainen postaus :). Eipä sillä, olen kyllä tykännyt hirveästi näistä sinun matkapostauksista ja aamulla aina pitää katsoa onko jo uutta luettavaa tiedossa. ;) Mukavaa päivää teille sinne!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiva kuulla, kiitos! Ihanaa huomata, että moni käykin juuri aamuisin lukemassa. Täytyy yrittää pitää yllä aamupostaustahtia, niin on teille aina luettavaa ;)

   Tykkää

 3. Outi Karita sanoo:

  Olipa kiva lukea tätä ja et ikinä usko, mutta mulla on juuri työn alla arkea Outin kanssa postaus, tänään olis myös tarkoitus julkaista :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Näitä näytti olevan jostain syystä juuri nyt useillakin :D Luin illalla sun juttusi juuri ennen kun menin nukkumaan, kuule oikein hyvin jaksoi lukea kaikki päivät. ;)

   Tykkää

 4. Monna sanoo:

  Ai että miten ihana kirjoitus! <3 Tuli kamala ikävä! Ja vitsit sentään noita maisemia! Mä kyllä voisin nyt maksaa pari sataa lennoista ja tulla sinne! ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, en edes huomannut tätä kommenttia eilen! Telepaattisesti laitoin samaan aikaan viestiä sulle, kun olit näpytellyt tämän.. hassua ;)

   Ootko ottanut jo lennot?! Vielä ois hetki aika maleksia meidän kanssa täällä! <3

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: