Huomenta! Katettu aamiaispöytä odottelee jo alakerrassa, mutta ajattelin ihan nopeasti tulla kertomaan teille vielä meidän reissusta Budapestiin. Me ollaan ehditty kuskata itsemme tänne Istanbuliin ja varmasti kuulette paljon vielä tarinoita täältäkin, mutta pysytään vielä hetki Budapestissa. Mitäs kaikkea me ehdittiin kolmen päivän vierailun aikana tehdä? Muuta kuin kävellä niiden siltojen yli? ;)

DSC01706

Alkuun oltiin ajateltu, että mennään sellaiseen vanhaan kunnon kiertelevään turistibussiin ja istuessa opetellaan kaikki parhaat paikat joissa kannattaa vierailla. Noh, ei me lopulta tehtykään niin, vaan käveltiin joka paikkaan. Kartat löytyi valmiina kännykästä ja joka päivä valkattiin eri suunta mihin mennä. Hotelli meillä oli Pestin puolella parin kilsan päässä keskustasta ja sieltä käveltiin sinne minne minäkin päivänä tahdottiin päästä. Ekana päivänä tuli talsittua sellanen 12 kilsaa, seuraavana päivänä meni 2o kilsaa rikki ja kolmantena päivänä kymmenen kilsaa sai jalat jo ihan muussiksi. Koko viikon kävelysaldo taisi ylittää 85 kilometriä. Huuh, ei ihme että eilen teki mieli vähän levätä ;) 

Oon aina tykännyt kävellä paikasta toiseen ja hyvin se sujui myös Budapestissa. Katseltiin ja ihmeteltiin paikkoja, välillä pydähdyttiin kuvaamaan. Kierrettiin kaikki ne tavallisimmat nähtävyydet ja vähän muutakin. Kylpylöihin ei menty, vaikka ne kuinka olisivatkin Unkarissa niitä must vierailukohteita. Jos saan rehellisesti sanoa, niin vihaan kylpylöitä. :D Kauheasti niistä kuulee aina kehuja, mutta mun on vaikea nauttia olostani siinä ympäristössä. Hygienia ei niissä paikoissa ole mikään parhain, enkä ymmärrä miten kukaan voi viihtyä, kun yhden neliömetrin sisälle on ahdattu kauhea määrä ihmisiä. Ja vielä uikkareissa. Jaiks. Onko joku muu siellä, joka ei innostu yhtään kylpylöistä? Eikö vaan oo paljon kivempi uida avomeressä tai vaikka ihan vaan tavis uimahallissa, jossa oikeasti pääsee  uimaan, eikä vaan höngitä toisen niskaan ja hierota ihoja yhteen? :D

Heheh, sori siitä vuodatuksesta. Matkaseurasta muutkaan ei onneksi innostuneet kylpylöistä, joten en jyrännyt mielipiteelläni muiden yli, vaikka tällä kertaa vähän ehdoton ehkä olinkin. Ja ei meillä aikakaan olisi välttämättä riittänyt, sillä tekemistä riitti muutenkin. Me itseasiassa päädyttiin lauantaina Escape Roomiin, johon Petra varasi meille huoneen. Miten hauska idea! En oo koskaan aiemmin ollut pelaamassa, joten mulle tämä oli ihan eka kerta. Tosi hauska tunti, ihan varmasti tahdon vielä mennä uusiksi. Niin ja tottakai me päästiin huoneesta ulos, kyllähän nyt suomalaiset yhden unkarilaisen pakohuoneen lukot osaa avata ;)

DSC01700DSC01697

Kävelyn ja kulttuurin lisäksi Budapestissa syötiin todella hyvin. Rakastan hyvää ruokaa ja koska matkoilla elämyksiin tahtoo panostaa vielä astetta enemmän, olin nähnyt vaivaa ravintoloiden suhteen jo vähän etukäteen. Lueskelin paljon ja kyselin tutuilta, että mihin kannattaa mennä. Muutamasta eri ravintolasta sitten varasinkin pöydän valmiiksi ja loput ravintolat löydettiin ihan vain kadulta sisään astumalla.

Eka varaus meillä oli tapasravintola Pata Negrasta, joita on Budapestissa kaksi kappaletta. Me syötiin siinä Budan puolella olevassa puljussa. Ruoan puolesta paikka oli aivan loistava, pöytä notkui pieniä söpöjä annoksia, joissa oli juuri oikeanlaista Espanjan fiilistä. Tunnelmakin oli aivan täydellinen; musiikki soi ja ympärillä oli sopivasti hälinää ja hymyileviä ihmisiä. Harmittamaan jäi palvelun puute ja se, että meidät käytännössä unohdettiin pöytään heti sinne tulon jälkeen. Ensimmäinen tilaus saatiin tehtyä, mutta myöhemmät toiveet jäivät tekemättä, kun tarjoilijoita ei vain näkynyt. Jälkkäreistäkin vähän haaveiltiin, mutta tunnin odottelun jälkeen ne jäi sitten tilaamatta. No, joskus käy näinkin. Ehkäpä sinä iltana oli vajausta tarjoilijoista? Niin tai näin, ainakin oli herkullista ruokaa ja kivaa seuraa. :)

Toinen mainitsemin arvoinen paikka on ravintola Zeller. Täyden kympin kokemus, suosittelen ehdottomasti etsimään tämän ravintolan! Me ihastuttiin heidän intohimoonsa ruokaa kohtaan ja siihen, miten kauniisti vieraat otettiin vastaan. Ovella käteen ilmestyi tosi hyvää skumppaa, pöytään saatettiin hymyillen. Omistajat olivat itsekin töissä tuona iltana ja he juoksivat yhtä vauhdilla kuin kaikki muutkin, elleivät vielä vähän lujempaa. Ruoista kerrottiin kaikista tarkkaan ja viinejä sai maistaa ennen tilaamista. Loistopalvelua siis. Söin pääruoaksi parasta lammasta pitkään aikaan, jälkkäriksi meille kannettiin talolta kiitoksena ihanat pienet muffinit. Olisin voinut syödä tässä paikassa helposti kolme päivää putkeen, niin hyvä fiilis jäi. (Muistakaa tehdä varaus ennen reissua etukäteen, tässä ravintolassa riittää kävijöitä!)

Lauantaina etsittiin käsiimme Tuning Bar & Burger, jonka huhu kertoi olevan kaupungin paras paikka burgereita tarjoileva ravintola. Varausta en sinne saanut tehtyä, joten päätettiin kokeilla tuuriamme ja käveltiin suoraan sisään lauantaina. Ruokia sai ruuhkan takia vähän odottaa, mutta pian paljastui ettei huhu ollut todellakaan vain värikynillä väritetty tarina, vaan täysin totta. Burgerit eivät olleen ehkä ulkonäöllä pilattuja, mutta voi sitä makua. Sitä makua ei oikein voi edes selittään. Jokainen haukkaisu sai hiljenemään ja olo oli kuin olisi päässyt hetkeksi maistamaan miltä tuntuu elää taivaassa. Mmmmm..

Villen mielestä nämä pääsivät maailmalla syötyjen burgereiden top vitoseen ja samat statsit tulee täältäkin. Jos siis suuntaat Budapestiin ja tahdot saada hyviä burgereita, niin ole jooko niin fiksu ja etsi tämä pieni ravintola. Et aivan varmasti pety, etkä ainakaan jää nälkäiseksi!

DSC01716

Ruokapuolesta täytyy sanoa, että voisin Budapestissa helposti viihtyä ruokien puolesta vaikka kuinka pitkään. Ruoat ovat edullisia, ravintoloita on vähän kadun kulmassa ja tuntuu, että niitä on myös moneen makuun. Vähän harmittaa, kun piti lähteä niin nopeasti, mutta eikös sinne voi aina palata uudestaan? ;)

Ruokien lisäksi käytiin parit kerrat kakkukahveilla. En ole niin leivosihminen, mutta kerran söin puoliksi Petran kanssa kinuskikakkua yhdessä söpössä pienessä raflassa ja toisella kertaa otin Panna cottaa, kun muut söivät kakkua. Eikä ole muuten kallista kahvitella tässä kaupungissa. Nämä kuvan kinuskiset kakkukahvit maksoivat esimerkiksi kahdelta hengeltä 3 euroa tippeineen. Älyttömän halvat hinnat siis, jos Suomeen vertaa.

DSC01672

Niin ja me tosiaan juhlistettiin lauantaina Petran synttäreitä! Reissu oli järjestetty ihan tämän maaliskuisen juhlapäivän takia, jonka lukuja en tarkemmin paljasta. Kuulema Petra on ikuisesti 21 vuotias, en tosin väitä vastaan, kun siltä se vähän näyttääkin ;)

DSC01686DSC01705

Unkari oli valtavan ihana, aivan varmasti voisin mennä vielä uudestaan. Edellisestä reissusta mulla ei ollutkaan mitään vahvoja muistoja, tältä reissulta jäi paljon kivoja juttuja mieleen. Viimeksi matka tehtiin äidin ja siskon kanssa jos vuonna nakki ja muusi, nyt pääsin uusiksi Budapestiin ihan uudessa seurasta. Tykkäsin todella paljon. Kaikkein suurin syy siihen taisi kuitenkin olla matkaseura. Näin pitkästä aikaa Petraa ja saatiin viettää pari päivää yhdessä ihan rauhakseen. Tylsästi nukuttiin tällä reissulla eri huoneissa (byhyy!) mutta ehkä me ensi kerralla taas lähdetään johonkin reissuun kaksin. On niissä tyttöjen reissuissakin oma juttunsa, kun ei oo miehiä mukana häseltämässä. Tai siis ainakaan ne ei oo vahtimassa, kun me tytöt häselletään! :D

Oon tykännyt kaikista meidän reissuista tosi paljon Petran kanssa, muta lemppari on pari vuotta sitten tehty New Yorkin matka. Saas nähdä missä me nähdään Petran kanssa seuraavalla kerralla. Suomessa vai jossain ihan muualla? ;)

Mitäs te olette tykänneet Budapestista? Onko jotain mitä tahdotte kuulla lisää? 

6 kommenttia artikkeliin ”Pest ja Buda

 1. Terhi sanoo:

  Satunnainen lukijamatkailija tässä hei!
  Harvoin kommentoin mihinkään mitään, mutta kun kerrankin löytyy joku, jonka mielestä kylpylät on ällöjä, niin.. ;)
  Mä olen ihan yrittämällä yrittäny löytää sitä nautinnollisuutta yms. mitä niistä hehkutetaan, mutta kun ei niin ei. Långvikissäkin istuin siellä arskatuolilla kylpytakki päällä ja mietin että mitä hittoo mä täällä teen… kaikki ne altaat oli ääriään myöden väkee, yhhyh!

  Toi hamppari on muuten ihan superrrherkun näkönen! =)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka Terhi :)

   Hyvä, että meitä löytyy useampikin, joka ei innostu siitä kylpylälillunnasta :D Ihme harrastus muutenkin, hehe. Musta tuntuu, että suomalaisissa se ei herätä niin paljon nautintoa kun muissa euroopan maissa. Tää on vaan oma mututuntuma, meille se sauna taitaa olla vähän isompi juttu kun kylpylät :)

   Tykkää

 2. anumaaria78 sanoo:

  Voi luoja, oon ihan samaa mieltä kylpylöistä. Omaan melko pahan bakteerikammon, ja jo ajatuskin siitä, että joutuisin lillumaan lämpimässä vedessä sadan muun kanssa…. yyyyyyh.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jee, muiltakin löytyi samat kammot! Ei olla onnek anu ainoita, meitä on varmasti listaksi asti ihmisiä, jotka ei sinne tahdo bakteeriveteen lillumaan ;)

   Tykkää

 3. maamuna sanoo:

  Hei!

  En tiedä vastailetko näin vanhoihin postauksiin, mutta muistatko minkä niminen escape room oli? Budapestiin lähtö huomenna ja mietitään kivaa tekemistä vesisateiselle torstaille😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi, jos en ihan väärin muistan, niin se oli Mystique Room: Budapest, Szent István krt. 9, 1055 Unkari. ihanaa matkaa teille, toivottavasti on mukava reissu! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: