DSC01882Hilirimpsis ja tervetuloa lauantai! Me ollaan täällä Istanbulissa jo yhden viikon arkipäivät vietetty, joten aika kertoa vähän kuulumisia tältä puolen maailmaa. Täällä Turkissa ei tällä hetkellä ole kaikista turistirikkain aika vierailla, minkä varmaankin selittää tämän hetken epävakaa tilanne maassa. En tiedä paljonko täällä on turisteja normaalisti tähän aikaa vuodesta, mutta tällä hetkellä ei ole juuri ollenkaan.

Monilta ystäviltä on tullut viestiä, että miten me oikein pärjätään täällä. (Tai no siis niiltä kavereilta, jotka lukee selvästi uutisia, muut on varmaan vaan ihan onnellisia meidän puolesta kun saadaan ollaan reissussa ja nauttia eri maista :D) Itse en oo osannut olla mitenkään kovin huolissani, kun oon niin huono stressaamaan yhtään mistään. En osaa jo valmiiksi ajatella, että jotain ikävää tapahtuu, jos mitään syytä siihen ei ole. Lähtökohtaisesti tahtoisin aina ajatella, että kaikki menee varmasti hyvin. Jos jotain menee pieleen, niin ehtii sitä miettiä sitten myöhemminkin, eikä turhaan hekumoida jo etukäteen. Näin on siis ollut täälläkin fiilisten suhteen, kunnes alkoi tulla viestejä liiankin useilta kavereilta ja Istanbulissakin oli pommiuhka. Se onneksi paljastui vain uhkaksi, mitään ei tapahtunut. Jossain välissä myös omalta aina niin rauhalliselta äidiltäni tuli lyhyt ja ytimekäs viesti ”VAROKAA POMMEJA” ja se oli sitten menoa. Hehe, alkuun viesti nauratti, mutta lopulta munkin kylmät hermot alkoivat elää omaa elämäänsä ja alkoi pohdinta. Pitääkö meidän lähteä pois? Olisiko kannattavaa vain vaihtaa suuntaa ja ottaa liput muualle? Pelko alkoi nostaa päätään.

Pari päivää tällä viikolla meni vähän sumussa, kun aloin liikaa itsekin miettiä asioita. Ulkona satoi koko ajan vettä ja me oltiinkin paljon normaalia enemmän sisällä. Selitettiin sitä itsellemme huonolla ilmalla, mutta taisi siinä osittain olla ihan sitä puhdasta pelkoakin mukana.  Tämä ei ole yhtään mun tapaistani, mutta näemmä tarpeeksi suuri hekumointi saa omankin pään vähän pois tolalta. Eikä  siis riitä se, että pelkäisin niitä terroristeja, vaan välillä kadullakin tuli sellainen ajatus, että kuka tahansa voi tehdä jotain. Huoh, ei se nyt ehkä niin mene. Nää on täällä ystävällistä sakkia, että harvassa paikassa onkaan! Jokainen juttelee, meidän kanssa vitsaillaan koko ajan ja ihmiset auttaa kysymättäkin. On sellainen olo, että täällä on oikeasti turvallista olla.

Ne ajatukset siis onneksi loppuivat nopeasti, kun tajusin kaiken tuon mitä kirjoitinkin edellä. Juteltuamme useamman paikallisen kanssa, tuli paljon turvallisempi olo. Ei täällä kuulema tarvitse pelätä. Eräskin mies kertoi, että ”Tämä on turvallisin paikka Turkissa asua, en lähtisi täältä mihinkään! Poliiseja on joka paikassa, ne pitää meistä huolen” ja tämän hän sanoi sen jälkeen, kun mies oli esitellyt meille taloaan. Tahtoi näyttää paikat, tutustua ja tarjosi vielä teetäkin. Kertoi, että tulkaa koska vaan käymään. Se siitä pelosta siis, enemmänkin olen vaikuttunut tämän paikan ihmisten ystävällisyydestä. Harvoissa paikoissa on tällaista.

DSC01885

Meillä ei siis ole mitään hätää ja ulkomisteriön puolesta täällä voi hyvin vielä matkustaa. Pitää yrittää vain välttää väentungosta (heh, helppoa 14 miljoonan asukkaan kaupungissa!) ja sellaisia paikkoja, joissa joku voisi keksiä aiheuttaa jonkun hämmingin. Suurimpia turistikohteita nyt ainakin. Näin ollaankin nyt tehty ja vaikka on kierretty vähän joka paikassa, niin silti on varottu myös samalla. Uskon, että tämä tilanne vaikuttaa meihin osittain, eikä olla ihan niin aktiivisia liikkumaan kuin normaalisti. Ei saa silti antaa tilanteen vaikuttaa liikaa, vaan pitää muistaa pitää hermot rauhallisina.

Turkki on yksi niistä maista, joista olin sanonut vuosikausia, etten koskaan matkusta tänne. Olin saanut huonon kuvan ihmisten puheista ja ei suoraansanoen vain kiinnostanut edes nähdä koko paikkaa. Okei, ei kyllä kiinnosta ne rantalomakohteet vieläkään, mutta tämä Istanbul kiinnostaa kovasti. Ei kai pitäisi koskaan sanoa ei koskaan, sillä täällä me nyt ollaan kuitenkin. Välittämättä muun maan tilanteesta ja yrittäen elää ihan vain omaa elämäämme. Pelkäämättä turhia. :)

Viikko siis vielä ollaan täällä ja paljon olisi nähtävää jäljellä. Lähipiiriä, eli vanhaa kaupunkia, ollaan koluttu, mutta muut paikat on vielä näkemättä. Onneksi aikaa on paljon, joten on ollut ihan hyvä, että on ehditty myös keskittyä töihin ja välillä kävellä katsomassa uusia paikkoja. Niin ja tottakai ollaan ehditty myös syödä hyvin, täällä on hirmu hyvää ruokaa! Halpaa ja super herkullista! Lisää kuvia kaikesta tästä teillekin myöhemmin, nyt on pakko lähteä aamiaiselle, kun Ville hoputtaa jo vieressä.

Mitä ihaninta lauantaita, nautitaan tästä alkavasta viikonlopusta kaikin voimin! 

 

8 kommenttia artikkeliin ”Arkea Istanbulissa

 1. Outi Karita sanoo:

  Muokaan ei rantalomakohteet Turkissa kiinnosta, mutta Istanbul voisi olla hienoa nähdä :)
  En mä usko että teillä siellä mitään hätää ole,varsinkaan kun ei ole mikään sesonkiaikakaan Istanbulin matkoille.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :) Istanbul on kaunis! Ja ruoka on hirmu hyvää ja edullista. Uskon, että tykkäisitte. Varsinkin, kun tilanne vähän rauhoittuisi, nyt ei kannata tänne tulla ;)

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Huh, miten kävikään vain hetki tämän postauksen ja mun kommentoinnin jälkeen, sydän pompsahti kuten tiedätkin <3

    Tykkää

 2. anumaaria78 sanoo:

  Istanbul on kyllä niin superkaunis kaupunki. Tai siis sen kuvan olen siitä saanut. Nauttikaa olostannet, mutta olkaa kuitenkin vähän varovaisia, juuri niin kuin olette siis tähän saakka toimineet. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Varmasti nautitaan, vaikka nyt täytyy erityisen varovainen ollakin. Onneksi on hieno hotelli ja hyvä sali, saadaan aika kulumaan täälläkin jos ei muualle uskalla! :D

   Tykkää

 3. Poom sanoo:

  Apua! Siellä on just ollu joku isku! Ootte kunnossa? Miten ironista että kirjotit tämän. asutteko millasella alueella?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kunnossa ollaan! Isku taisi olla pari tuntia postuaksen julkaisun jälkeen, huono mäihä kun juuri kirjoitin aiheesta ja heti alkoi tapahtua. Täällä on ihmiset aika hajalla, huomaa että moni on surullisen oloinen ja kaikki varmasti miettivät että mitä seuraavaksi. Onneksi kuitenkin kaupunki on Turkin turvallisimpia, joten me voidaan olla huoleti. Ehkä pysytään nyt entistä enemmän täällä omilla nurkilla ja poissa ihmislaumoista.

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: