IMG_6551Turkissa aamiaisella ei kuulema juoda kahvia. No, siihen hassutukseen en taida lähteä mukaan, joten edessäni on vakaa kuppi kahvia. Joka on muuten yllättävän hyvää, sellaista tummaa eikä yhtään vetistä. Olen yrittänyt hillitä itseäni aamuisin, sillä pöydät ovat täällä täynnä tarjoiltavaa ja jo leivänpäällisten kanssa saisi helposti aiheutettua kamalan ähkyn. Ellei sitä jo vähän välillä tapahdukin, aamuisin olen sen itselleni sallinut. Siihen on apuna onneksi hotellin sali. Sinne kun hikoilee tunnin verran sitä suolaista itseään, niin johan alkaa taas olla nälkä uudestaan.

Turkkilainen aamupala on tarinoiden mukaan monipuolinen ja vastoin omia luulojani, siinä on paljon terveellisiä vivahteita mukana. Tomaatti ja kurkku on kuulema must, siihen lisätään vielä leipä (syövät joskus jopa tummaakin, oho!) ja suuri määrä erilaisia leivänpäällisiä. Munakasta, maustettua makkaraa ja tietty montaa erilaista juustoa. Paistoksia ja erilaisia tahnoja. Jogurttia, hilloja, hunajaa ja kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä. Näitä kaikkia olen bongannut meidänkin hotellista. Ja arvatkaa vaan onko lisänä vielä erilaisia leivoksia ja kakkuja? Niin ja halvaa. Sitä pitää turkkilaisessa aamussa tottakai olla.

Olen syönyt täällä kuten aina söisin. Monipuolisesti ja kaikkea hyvää maistellen. Ekana päivänä sitä aina kuvittelisi, että tulee syötyä joka päivä eri asioita, mutta eihän se nyt niin mene. Parhaat valikoituvat pöydästä nopeasti, vain harvoin tahtoo vaihtaa makua. Välillä tulee niitä hutejakin, joskus taas uusi testattu maku voi olla erityisen yllättävä. En ole esimerkiksi suurin sokerifani aamuisin, joten kaikki nämä ihanat suolaiset herkut ovat täällä juuri omaan makuuni sopivimpia. No, eilen piti ottaa pala kakkua kahvin kanssa, koska se tuoksui nenään niin hyvältä – ja maistuikin! Kaikkine yllätyksineen ja makuineen olen pitänyt aamiaisista täällä. Turkkilainen aamu on ollut erittäin paljon mun juttuni.

Hotellien aamiaiset ovat vaarallisia, mutta samalla täynnä mahdollisuuksia. Voi myös kokeilla omia rajojaan. Ei, en tarkoittanut sitä, että kuinka paljon vatsa vetää, vaan sitä, että kuinka hyvin osaa rajoittaa itseään. En parin viikon reissulla jaksaisi niitä miettiä mitä söisin, mutta kun syö usein hotellin buffassa, ei voi vain ottaa ihan kaikkea mitä tekisi mieli. Tulee nimittäin huono olo. Testattu on, eikä ihan vain kerran. Siksi pidättäydyn omissa tavoissani ja syön juuri niitä asioita joiden tiedän maistuvan hyvältä aamulla. Jos joku jää houkuttelemaan vielä täyden vatsan jälkeen, otan sitä sitten seuraavana aamuna ensimmäisenä. :)

Ehkä tänään on taas uutta kakkua tarjolla? Aivan varmasti otan siitäkin palasen. Sehän saa huulet hymyyn ja suun makeaksi. ;) 

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: