Pitkäperjantai. Heti aamusta tunsin miten pääsiäinen on selvästi alkanut ja oli rento olo heti herätessä. Vaikka täällä ei juhlita pääsiäistä, niin selvästi päähän on tarttunut ajatus, että seuraavat neljä päivää voi ottaa ihan rennosti. Niin tuntuu siellä Suomessakin. Tässä tälle rauhaisalle perjantaille vähän mun tämän hetken mietteitäni aiheesta kuin aiheesta. :)

***

Miksi kaikki ihmiset aina kysyy ekana, että eikös siellä Suomessa oo tosi kylmä? Valittaako suomalaiset aina ulkomailla, että Suomessa on tosi kylmä ja kesääkään ei ole koskaan? Aika usein Suomessa on ollut sama lämpötila tai jopa lämpimämpi kuin kohdemaassa. Kerran Espanjassa ollessa kerroin, että Suomessa on yli 30 astetta ja ne sanoi että valehtelen. Heh, ei kuulema oo mahdollista. Oonkin ottanut tavaksi kehua Suomea ja puhua, että meillä on kauheen lämmin aina ja aurinko vaan paistaa joka päivä. Ehkä joku uskoo mua, eikä vaan niitä ikäviä haukkuja, hahah ;)

Miksi Brysselin iskut näkyivät heti isosti facebookissa ja uutisissa, mutta täällä Turkissa tapahtuneet iskut eivät juurikaan herättäneet huomiota? Jo neljä iskua täällä tänä vuonna, useita iskuja myös muualla maailmalla. Miksi toiset maat ovat tärkeämpiä kuin toiset? Eikö ihmiset ansaitse samaa huomiota? 

Täällä ollessa on tajunnut, miten onnekas olen, kun synnyin Suomeen. Sain turvallisen ja rikkaan elämänä lapsesta saakka. En voi sanoin kuvailla miten kiitollinen siitä olen. Matkustus todella avaa silmiä ja tänään tahdon sanoa ääneen, miten onnellinen olen juuri suomalaisena. Olen saanut turvallisen elämän <3

rp_IMG_4560.jpg

Pääsiäinen sai aikaan koti-ikävän. Silloin ollaan aina tehty yhdessä ruokaa, tapeltu sisarusten kanssa ja muutenkin vietetty sellaista ihanaa aikaa perheen kanssa yhdessä. Niin, se nahistelukin on aika kivaa, nyt kun miettii. Yhden pöydän ääressä istuminen ja rauhoittuminen. Suklaaähky. Enkä tajunnut aiemmin, että edes pidän perheen juhlista niin paljon. Kun on poissa, sen vasta todella tajuaa. Yhdessäolo on tärkeää, nyt ollaan kaukana ja kamalan yksin. Vaikkakin onneksi yhdessä Villen kanssa. :)

Ensi pääsiäisenä aion olla kotona. Käyn mummolla, isällä ja äidillä. Tai sitten ollaan taas koko porukka yhdessä, niin kuin useanakin vuonna ollaan oltu! 

Pääsiäinen ei muuten tunnu pääsiäiseltä ilman pääsiäismunia. Voisko joku kertoa, missä Istanbulissa ois joku erikoiskauppa, josta niitä saisi? Aika tylsää syödä vaan ihan tavallista suklaata! Sitä täytyy syödä tuplamäärä, että tulee yhtään sama fiiilis! ;) 

Syömisestä tulikin mieleen, että miksi ihmiset puputtaa niin kauheet määrät riisikakkuja? Eihän niissä oo mitään ravintoa, lisäksi ne on kai todettu melko epäterveellisiksi. Onko helpompi laihduttaa, kun syö niitä nälkäänsä? Korvaako ne muut kalorit? Eikö ravinteikas ruoka ole juuri nyt eniten pop, joten eikö nämä kulje siihen vähän ristiriidassa? Hassua jotenkin koko juttu. Eikö tämä vain opeta kehoa naposteluun, kun taas ilman voisi keskittyä ravinteikkaisiin välipaloihin ja kunnon ruokaan?

IMG_4432

Ainiin! Mäkin oon syönyt joskus riisikakkuja avokadolla ja raejuustolla. Se maistui kyllä ihan hyvältä, mutta ois ehkä voinut maistua paremmalta kunnon leivän päällä jossa on vähän makua ja sisältöäkin? :)

Mistä tulikin mieleeni, että miksi en voi juuri nyt saada ruisleipää oivariinilla ja oltermannilla? Niin ja päälle maustekurkkua ohuina siivuina. Nam! Kauhea ikävä Suomeen juuri tänään. Tai ainakin ruisleipää ;) <3 

Voisko treenistä tulleet kivut kadottaa nopeasti, että pääsis taas heti salille? Nimimerkillä lihakset niin kipeät, että ei vaan voi. Kohta me jo lähdetään täältä pois ja ei oo enää sitten salia käytössä hetkeen. Nyyh. Kannattaako mennä treenaamaan silti, jos ei pysty? Sisulla? :D 

Saako sarjoen välissä venyttää lihaksia? Onko se siis ihan väärin, vai olenko ymmärtänyt oikein, että niitä on vähän hyvä väleissä suoristaa? Se tuntuu niin hyvältä ja avaa vähän paikkoja ennen uutta sarjaa. Kunnon venyttelyt sitten seuraavana päivänä tai jo illalla treenin jälkeen. Fiksummat saa neuvoa, jos teillä on aiheeseen mielipide! :)

Miksi mun kaikki treenivaatteet on lilaa ja pinkkiä, mutta muut vaatteet lähes mustia? Aika tylsää. Vois ottaa jonkun uuden suunnan! Jos vaihtais asetelman toisinpäin? :D

DSC02101

Siinä tämän hetken sekalaiset ajatukset täältä päin maailmaa. Me ajateltiin viettää tämä Pitkäperjantai leväten ja jos sade loppuu, niin lähdetään kävelylle vanhaan kaupunkiin. Lounaaksi kunnon setit lammasta (eli kebabia :D ) ja illalla varmaan joku leffamaraton ja herkkuja. Muuta ei oikein oo mielessä, tekee mieli vain olla ja rentoutua :)

Mitäs sinne sun pääsiäiseen kuuluu? <3

4 kommenttia artikkeliin ”Mielessäni tällä hetkellä

 1. Ninatar sanoo:

  Hei ootko syntyny 2.7? Mäkin!! Jos nyt luin ton oikeen. Oma vuos on -89, eli vuoden perästä tullaan. ;) hauska töyhtö tossa kuvassa kun synnyit. Äitis näyttää tosi kauniilta, oliko nuorikin? Tummempi kun sä:)

  Hyvää pääsiäistä sulle, voin luvata syödä suklaamunia sunkin puolesta. Jo kolmas kinder menossa! :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moikka! Vai että 2.7. synttärit, no on tietenkin! Sehän on vuoden paras päivä syntyä, ihan loistavaa, että se päivä on sattunut sullekin ;) Mites meinasit kesällä juhlia? :)

   Meidän äiti taisi olla 25 vuotta, jos en nyt ihan väärin muista. Se on sellanen tosi tumma iholtaan, siksi aina naurattaa, kun mua pidetään niin ruskeana kesäisin, vaikka meidän muu perhe on melkeinpä mua tuplasti ruskeampi :P

   Kivaa viikkoa sinne! Niin ja anteeksi kun kesti vastaaminen, meillä on ollut netti katki viikonlopusta saakka. :)

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Onpas sulla ollut paljon tukkaa jo syntyessä :D
  Riisikakut koukuttaa, niit on kiva rouskia :D Ja kun leipä on nyt vähemmällä syömisellä niin riisikakkuja kuluu. Miten ne muuten on todettu epäterveellisiksi? :O
  Sarjojen välissä ite ainakin saatan tehdä pienet venytykset…
  Mitäs vielä tuli mieleen, heh :D
  Ihanaa pääsiäistä teille <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hehe, joo hiuksia on aina riittänyt! :D Hassua myös, että syntyessä ne oli aika mustat, myöhemmin sitten vaalea :)

   Riisikakuista en oo ihan kauheasti lukenut, mutta ilmeisesti niistä on löytynyt myrkkyjä ja siksi niitä ei pidetä kovinkaan terveellisinä. Lisäksi niissä on kai huono ravinto-arvo, joka vaikuttaa tottakai mielipiteeseen. Tuo gluteiinittomuus onkin muuten ihan ymmärretävää, helppo leivän korvike :)

   Ihanaa viikkoa sinne! <3 kesti vähän tämä vastaaminen, kun ei oollut nettiä, mutta vihdoin pääsin tänne näpyttelemään :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: