Aamulla kaikki tuntui vielä ihan hyvältä. Ikkunasta mut herätti kaunis alppimaisema ja noustiin pirteinä (okei, silmät ihan ristissä ja uneliaina!) pukemaan pikana päälle, että päästään lähtemään leipomolle. Aamukävely, aamiaiset, laskukamat päälle ja bussilla rinteeseen – Ihan tyhjään sellaiseen, näin vikoilla viikoilla kun rinteessä ei ole enää juuri ketään laskemassa. Luksusta! Tästä tulee varmaan loistava päivä laskea!

No, eipä sitten tullutkaan. Tokan laskun kohdalla mun olo alkoi olla vähän hassu ja verensokeri tuntui laskevan tosi alas. Mietin, että onkohan mulla ehkä vähän kuumetta, kehoa alkoi särkeä sieltä ja täältä. Ilma oli kuitenkin ihan liian hyvä ja kun kerran oltiin päästy rinteeseen saakka, niin kyllähän se piti kestää. Ajattelin, että kyllä se olo tästä paranee ja annoin asian olla. Hississä istuessa sai vähän levätä ja olo parani hetkeksi.

Neljännen laskun kohdalla oli pakko luovuttaa, kun jalat meinasi lähteä alta ja silmissä sumentua. Ei vaan voinut enää taistella vastaan ja niin lähdettiin kotiin lepäämään. Musertuneina ikävästä olosta ja samalla tottakai siitä, että laskut jäivät välistä. Villekin myönsi kotimatkalla, että sitäkin sattuu päähän ja on vähän heikko happi. Ehkä me ollaan saatu joku flunssa? Tämä on tosiaan vika viikko, kun rinteet on edes auki, joten ihan tosissaan harmitti, että olo oli niin surkea. Olisi tehnyt tosi paljon mieli päästä vetämään kunnon päivä rinteessä ja olisin antanut mitä vaan, että olo olisi ollut parempi.

Loppupäivä meillä menikin tänään lähes täysin levätessä. Hetkeksi piti päästä raittiiseen ilmaan ja käytiin pieni kävelyreissu kaupassa. Samalla napsin muutaman kuvan, kun oli niin nätti ja keväinen ilma. Miten täällä voikin olla näin kaunista?

DSC02207 DSC02203DSC02214

Arvatkaa vaan harmittiko, kun piti maata sisällä ja katsoa ulos kirkasta auringon paistetta! Asteita oli ehkä noin 17 astetta ja linnut lauloi kovaan ääneen joka suunnassa. Argh! Miten voikin aina tulla ihan väärään aikaan kipeäksi! Onneksi tämä ei ehkä ollut se ainut nätti keväinen päivä. Näitä taitaa olla vielä monta edessä ;)

En oo oikein asaanut olostani selkoa, kun tavallaan on ihan ok olo, mutta kun nousee ylös, alkaa sattua joka paikkaan. Kuumetta oon mitannut varmaan viimeksi joskus vuosikausia sitten, mutta nyt tuli sellainen olo, että ehkä voisi tarkistaa onko tässä oikeasti tulossa kipeäksi vai kuvittelenko vain koko jutun. Yhtäkkiä myös tajusin, etten oikeasti edes tiedä mikä on mun kehon normaali lämpötila. Vai vaihteleeko se paljonkin? Ville löysi mökistä jonkun vanhan kuumemittarin ja sillä mitattuna lämpöä oli 37,2. Varmaan hitusen normaalista koholla, en ainakaan usko, että mulla on ihan noin korkea on normaali lämpö kehossa. Tosin me kyllä vähän alettiin epäillä sitä mittariakin, että onko se edes toimiva… Näytti edelleen tunnin jälkeen sitä samaa lukua. :D

Jännä juttu, etten oo koskaan ennen miettinyt, että mikä on kehon normaali lämpötila. Yleensä kai kuume on ollut niin selkeä, jos sitä joskus harvoin on ollut, nyt on vaan sellainen omituinen ja heikko olo. Ei oikein tiedä, että onko kipeä vai ei. Ainakin veto on poissa ja olisi ollut kiva tietää, että onko kehossa lämpöä vai ei. Uteliaisuudesta kai lähinnä.

Tähän taitaa olla lääkkeenä mikäs muukaan kuin lepo ja kunnon unet alle. Nyt siis unta kaaliin ja huomenna on jo toivottavasti hitusen parempi olo. Koko viikon pitäisi olla hirmu lämmin ilma, en välttämättä tahtoisi katsella sitä vain ikkunasta montaa päivää putkeen. Pitäkääs peukkuja, että tämä on pian ohi ja päästään ulos! :)

DSC02211

 

10 kommenttia artikkeliin ”Normaali kehon lämpötila?

 1. Outi Karita sanoo:

  Höh, toivottavasti olot pian kohenee! <3
  Tuo olis mulla jo koholla olevaa lämpöä, normisti mulla on joku 36,5, jos nousee yli 37 niin oon kipeä, harvoin silti edes mulla pahatkaan flunssat nostaa kuumetta. Parikin viikkoa sitten kun olin saikulla 3 päivää niin kuumetta ei yhtään… Tuo kehon lämpö on silti aikas yksilöllistä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Terveitä ollaan taas! Se oli joku hassu sairastelu, meni päivässä ohi. :) Onneksi!

   Tosi yksilöllisiä nuo lämpötilat kehossa, sullakin selvästi keho reagoi nopeasti jos lämpötilat muuttuu. Onko sulla kuukautistenkin aikaan tosi kuumeinen olo, ymmärsin että sillon voi helposti nousta jopa 0,7 astetta kehon lämpötila? Tosin varmaan sekin riippuu aina ihmisestä :) En taida itse olla ihan niin herkkä kehon lämpötiloille, kun en ikinä huomaa eroa. Vasta sitten kun on kunnolla kuumetta niin tajuan edes miettiä että ehkä on kuumetta :D Oon varmaan jotenkin tunnoton, hehe.

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    En mä kuukautisten aikaan ole kiinnittänyt huomiota, että ei mulla ainakaan kuumeinen olo ole, mutta saattaa hyvinkin kehon lämpö vähän nousta… Mutta mulla ei tosiaan helposti kuume nouse, mutta silloin harvoin kun nousee niin pieni nousu tuntuu jo ja silloin on kyllä joku pahempi pöpö päässyt läpi. Vuoteen ainakaan ei oo kuumetta ollut, joten nää tän talviset flunssailut ei olleet mitään kovin pahoja tauteja :)

    Hyvä, että meni siellä noin nopsaan ohi :)

    Tykkää

 2. Nanna sanoo:

  Mulla normaali lämpö on 36,3 (siis aina) ja yleensä jos oon kipeä niin kuume nousee jopa yli 38. Usein se pysyy siinä 37-37,4 on vähän lämpöä ja vetämätön olo. En silloin ole kauheen kipeä, mutta ei sillon jaksa ainakaan urheilla. Merkki levon tarpeesta. Yleensä lähtee pois kun ei rehki liikaa :)

  Pikasta paranemista!! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kuulostaa aika samanlaiselta kuin mullakin. Harvemmin on kuumetta, mutta sitten kun on, niin kyllä se sitten on reippaasti siellä yli 38 tai jopa nousee 40 saakka. Tällä kertaa tais olla joku pikainen flunssa tai oireilu kyseessä, ollaan nimittäin jo eilen oltu paremmassa kunnossa ja tänään ihan terve olo. Eli oikein pikaisesti parannuttiin, kiitos kun pidit sille peukkuja! ;)

   Tykkää

 3. Henu sanoo:

  Mulla on normaalilämpö n. 36.2 ja 37 tuntuu jo ihan kuumeelta ja harvoin siitä enempää nouseekaan. Reagoin jotenkin helposi lämmönvaihteluun, välillä olo tuntuu kipeältä ja mittari näyttää 36.6, myös lämmön laskemisen tunnistan helposti. Harmi vaan että välillä flunssassa on ollut vaikea saada sairaslomaa kun lääkäreiden mielestä 37 on normaalilämpö.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Äh, miten ikävää jos lääkärit suoraan ajattelevat noin! Sehän on varmasti tosi yksilöllistä, että mikä on liikaa lämpöä ja mikä ei. Muistan, että omakin lääkäri-äiti on aina sanonut, että 37 ja siitä ylöspäin alkaa olla lämpöä. Varmaan se yleisin määritelmä sitten?

   Meidän mittari ei nyt toimi, niin en pääse mittaamaan omaa lämpötilaa. Arvioisin, että menee tuonne samaan kuin sun normi lämpötilasi :)

   Tykkää

 4. Terhi sanoo:

  Jos teille tuli jotain (lievähköjä) vuoristotaudin oireita.?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tiedätkö, ihan vitsillä heitin samaa eilen! Mietin, että jos oikeasti nopeakorkeusero (kämppä melkeen kilsan korkeudessa, laskemaan mentiinyli 2 kilsaan) niin jos siitä tulikin joku ihmeellinenr reaktio? En tiedä onko se mahdollista, mutta ainakin se voi olla yksi syy. Ainakin nyt on ihan hyvä olo ja eilen ei ollut mitenkään ihan kauhea fiilis.

   Eikai sitä koskaan saa tietää, mutta ainakin tämä syy jäi omaan mieleen. Hyvin on voinut johtua korkeuseron vaihtelusta, kun tuli niin kummasti samaan aikaan oireita molemmille :)

   Tykkää

   1. Terhi sanoo:

    En ois varmaan koko vuoristotautia keksinykkään, jos ei ois tullu telkusta nähtyä pätkiä Huippujengistä. ;)
    Mut pääasia tosiaan, että oireet on hellittämään päin, oli sitten mitä hyvänsä. :)

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: