12980598_10154063574909808_2020584794_n.jpg

DSC02597 DSC02644 DSC02647 DSC02583DSC02618DSC02605DSC02621DSC02603 DSC02668 DSC02674

En tiedä oletko käynyt Venetsiassa tai onko sulla siitä kaupungista jotain mielikuvaa, mutta en ainakaan itse voisi kuvitella kokevani sitä paikkaa vain kuvia katsomalla. En ole mikään innokas patsaiden tai museon taulujen tuijottelija, vaan olen sitä mieltä, että ne näkee kuvistakin ihan yhtä hyvin. Tunnelmaa ei silti koskaan voi astia kuvista, siksi jokainen kokeekin eri kohteet niin eri tavoin. Toiselle Italia on ihana paikka vierailla, ehkä joku toinen ei pidä yhtään siitä mitä se maa tarjoaa. Venetsiakin taitaa jakaa mielipiteet. Joku sanoo, että siellä haisee, toinen muistaa vain kaikki ne kauniit kanaalit ja laulun, joka kuuluu jokaisessa kulmassa. Itse kuulun jälkimmäiseen, pahaa hajua en ole edes huomannut.

Pidän Italiasta muutenkin, mutta kun kävelin nämä kaksi päivää katsellen Venetsian erikoisia katuja ja sitä miten kaikkialle kuljettiin veneellä, olin todella ihastunut. Olen käynyt Venetsiassa kerran aiemminkin, mutta silloin oli talvisempaa ja ihmisiä oli todella vähän liikkeellä. Muistan,että oli kylmä. Nyt turisteja kuskattiin veneillä pitkin kanavia ja laulua kuului vähän jokaisen talon välistä. Talot ovat pääosin hylättyjä (ainakin näyttävät siltä!) mutta turismi pitää paikan eloisana.

Jos olet miettinyt reissua Venetsiaan, niin suosittelen käymään siellä joko aikaisin keväällä tai vähän myöhemmin syksystä. Uskoisin, että keskikesän ruuhkat ja lämmin aurinko tekevät kaupungista melko tukalan paikan olla. Huhu myös tosiaan kertoo, että kesäisin Venetsiassa haisee vähän hassulta, joten ehkä se ei ole se kaikista mielekkäin aika vierailla. Vai onko siellä joku kuulolla, joka ehkä juuri suosittelisi kesää kaikkein parhaaksi ajaksi vierailulle? :)

Venetsia ei ole halpa, eikä se ole välttämättä paikka jossa viettäisin kokonaisen viikon. Hienossa hotellissa voisin aivan varmasti viettää aikaani, mutta kaduilla ei välttämättä riitä ihmteltävää kuin sopivasti pitkän viikonlopun ajaksi. Ruoka on kallista, ostokset on suunnattu turisteille ja on vaikeaa löytää paikkoja joissa oikeasti paikallisetkin käyvät syömässä. No, me onneksi bongattiin sellaiset paikat, mutta siinä pitää aina nähdä vähän vaivaa. Syötiin super herkkua pastaa ja saattiin nauttia aurinkoisista terasseista. Niin ja jäätelöä, sitä tuli tottakai myös maistettua. Mitä olisi reissu Italiaan, ilman jädeannosta nokan edessä! ;)

DSC02650

Pasta oli herkullista, samoin kaikki muukin mitä syötiin. Raaka-aineet on aivan eri luokkaa kuin Suomessa, siksi lopputuloskin on aina ihan erilainen. Yhtä taitava kokki ei pärjäisi millään Suomessa, sillä tuskinpa purkista kaivetuista simpukoista tai pakasteravuista saa yhtä hyvää pastaa. Ei ei, kyllä se kaipaa oikean ympäristön ja ihka oikeat Italian raaka-aineet kaverikseen. Ja siitä syntyy niin herkullista ruokaa, ettei toista olekaan.

Ja te jotka olette syöneet huonoa ruokaa Italiassa, kokeilkaapa eksyä joskus ravintolaan, joka ei ole tehty turisteille ja jossa on paikallisia syömässä. Niin ja kun kysyy suosituksia ruoista tarjoilijoilta ja syö paikallista ruokaa, se myös helpottaa kummasti. Italiassa kun salaatti ei ole ykkösruoka, vaan pastat, lihat ja pizza ovat.

Jos lähtisin uudelleen Venetsiaan, se olisi varmasti jokin luksusloma, jolloin valikoisin jonkin todella hienon hotellin. Ehkä häämatka? Hehe, jos sellainen joskus vaikka tulisi vietettyä. Tosin sille matkalle on monta muutakin vaihtoehtoa mielessä, joten en tiedä yltääkö Venetsia vielä ihan sinne ykköseksi. Nähtäväksi jää :)

Aurinkoa perjantaihin! 

ps. tuosta kuvasta, joka on otettu Furlan liikkeen edessä, kerron lisää myöhemmin. ;) 

4 kommenttia artikkeliin ”Venetsia, osa 2.

 1. Outi Karita sanoo:

  Hih, viime postauksessa Villen katse olikin sun vasemmassa kädessä ;) <3

  Ite oon ollut Venetsiassa heinäkuussa ja mun isä on käynyt monesti siellä myös juurikin heinäkuun tietämillä. Onhan siellä väkeä silloin paljon, mutta itseäni se ei välttämättä häiritse. En muista pahaa hajua vaikka onhan siitä jo kauan, muistan vain ihailleeni paikkaa :) Ensivuoden reissu mahdollisesti sijoittuu paristakin eri syystä kyllä juurikin heinäkuulle… Mutta ehdottomasti täytyy ainakin jutskailla teidän kanssa reissusta, ehkäpä jopa kimppaan suunnitella ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Heheh..vai niin. Tarkkailikohan se mun nimetöntä salaa ;)

   Täytyy jutella Venetsiasta. Ja ympärillä on paljon muitakin upeita kohteita mitä pitää suositella! Nyt ollaan aivan ihanassa paikassa, joka on aivan upea. Tänne teidän pitäisi päästä!! :) <3

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Myös Firenze, Rooma ja Gardajärvi on olleet mielessä… :)

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Kuulostaa ihanilta! Roomaan haluaisin myös, mutta mulla on syynä etäs tatskapaikka, johon tahtoisin päästä kuvitettavaksi :D Rooma on kaunis paikka. Gardajärvi myös <3

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: