Nyt on käsillä niin tuskastuttava aihe, että itseasiassa voisi olla parempi vain jättää kirjottamatta. Tunnen jo sanoja hakiessani lievää ahdistusta ja vaikka tämän pitäisi muka olla ihan pikku juttu, niin ei se ole. Pärjäsiväthän ihmiset ennenkin ilman nettiä, miten se muka nyt voi olla niin tärkeää? Miten se nyt voisi aiheuttaa niin paljon tuskaa, jos kone ilmoittaa, että ei ole yhteyttä?

No, katsokaas kun sehän on vähän sama kuin kone ilmoittaisi, että sulla ei ole elämää. Haha! Näin karkeasti ilmaistuna siltä se tuntuu, kun netti ei toimi vaikka sen pitäisi. On työt, on kaverit, on kaikki turhat sometukset. Tuon vikan voisi tottakai kokonaan lopettaa, mutta sittenhän katoaa kaikki hauskuus. On niin kauheen ihanaa skrollailla facea läpi ja kattella muiden kuvia instagramissa. Myönnän olevani pahastikin riippuvainen somesta, mutta on myös todettava, että en taida olla ainut. Vai kuinka moni siellä voi sanoa, että pystyy helposti olla yhden päivän kokonaan ilman nettiä? Siis ihan koko päivän? ;)

DSC02734Kuvittele tämä tilanne: Olet maksamassa laskuja verkkopankissa ja yhtäkkiä kone ilmoittaa, että yhteyttä ei ole. Mitään ei tapahdu, vaikka katkaiset yhteyden ja yrität uudestaan. Tuskastut ehkä hieman, päätät jatkaa huomenna. Sama kuitenkin toistuu. Netti ei toimi seuraavanakaan päivänä, se pätkii ja köhii. Onneksi apua saa soittamalla nettiyhtiöön, jotka korvaavat vian päivässä. Huh, ihanaa, nyt se vihdoin toimii! Some laulaa, työt hoituvat ja laskut on maksettu. Elämä jatkuu taas!

Kuulostiko yhtään tutulta? Juu, kaikillahan joskus on ongelmia netin kanssa. Se on tuskastuttavaa, mutta yleensä siihen onneksi saa apua. Tilanne on kuitenkin ihan erilainen heti kun joutuu siirtyä kodin neliöistä ulkomaailmaan. Kun tekee töitä jostakin kahvilasta tai vaikkapa hotellista, niin alkaa nopeasti hermoja iiiihan vähän kiristää, jos netti ei toimi. Tekisi mieli heittää koko kone seinään tai ainakin itse mennä nukkumaan ja herätä seuraavana päivänä uudestaan. Silloin ei nimittäin soiteta nettiyhtiöön, eikä saada apua juuri mistään. On vain oltava ilman ja mietittävä, että mitäs nyt sitten tehdään. En mä oiskaan halunnut tehdä töitä. Enkä maksaa laskuja. Enkä kiukutella…..

DSC01574Meillä on täällä matkalla tottakai se hieno asia, että maisemat vaihtuu ja päästään näkemään upeita kaupunkeja. Tekemistä kyllä riittää, vaikka netti ei toimisi, onhan meillä vaikka mitä kohteita mitä koluta läpi. Tai sitten voi vaikka lukea kirjoja, eihän nettiä pitäisi kaikkeen tarvita. Ongelma on vaan, siinä, että ei se tieto ihanasta reissusta silti auta, kun tietää, että jokin asia pitäisi olla jo hoidettu. Dedlinet eivät odota, eikä laskuja voi maksaa viikkoja myöhässä. Niin ja on kauhean tylsää, kun ei voi jutella kavereiden kanssa yhtään. Tulee ihan orpo olo <3 ;)

Myönnän siis, että joskus syntyy ihan todellinen kiukku, kun netti ei toimi. Niin on käynyt pariin kertaan tämän reissun aikana, eikä vain mulla, vaan meillä molemmilla. On ikävää maksaa majoituksesta, jossa netti ei toimi, vaikka niin olisi luvattu. Ja kun kysyt missä on vika, niin ei tietenkään ole mitään tietoa ja kaikki kyllä toimii. Huoh, voi nakkisämpylä sentään. Miksei muissa maissa voisi olla yhtä hyvä netti kun Suomessa? Tai siis omassa kodissa. Siellä kaikki aina toimii. Ois varmaan vaan pitänyt jäädä neljän seinän sisään kotiin, niin ois vältytty näiltäkin kiukutuksilta.

Vitsit vitsinä. Tähän väliin on hyvä todeta, että jos tämä on mun elämäni tämän hetken suurin huoli, niin asiat on kieltämättä aika hyvin. Ollaan me aina selvitty ja netti on löytynyt avuksi jostain läheltä. Kuten esim. täällä Firenzessä luottopaikkana on ollut Mc Cafe, eli mäkkärin super tyylikäs kahvila. Oikeasti siis tyylikäs! Me ollaan istuttu tekemässä töitä mäkkärissä ja katseltu samalla, kun ohikulkijat käy nopsaan juomassa espressonsa ja jatkavat matkaa. Niin ja nolosteltu kamalasti, kun ollaan tilattu iltapäivällä cappuccinoa. Myyjien katseet on olleet näkemisen arvoisia, kun he miettivät, että mitäs moukkia noi on, kun juovat aamukahvia iltapäivällä.. :D

Ollaan juotu kuitenkin. Se maistuu niin hyvältä ja espresso on aivan liian pieni kupillinen kahvia. Loppuu niin nopeasti ettei ehdi edes kunnolla maistaa mitään. :)

IMG_7005Ettei menisi ihan kokonaan valitusvirreksi, niin yhtä asiaa täytyy kehua. Kun ollaan matkustettu junilla, niin netti on toiminut aina hyvin. Jos siis netti on ollut tarjolla, jokaisessa junassa ei tietenkään ole. Tämä nyt vain huomiona, etten kehu Suomea ihan liikaa. Jokainen joka on matkustanut Suomessa junalla, tietää ettei netti toimi koskaan. Jotain kehuja siis tännekkin suunnalle, vaikka yritinkin kovasti ylistää Suomea ;)

Tämä postaus on kirjoitettu mäkkärissä, eli kiitos vaan Mc Donaldille, että saatiin lainata sun nopeaa yhteyttäsi ja kaupan päälle saatiin vähän hyvää kahviakin. Nyt meidän matka jatkuu kohti Pisan kaltevaa tornia ja sieltä mennään Italian rivieralle kattelemaan aurinkoa. Pari juttua vielä Firenzestä tulossa lähipäivinä, olkaahan kuulolla!

Energistä lauantaita! <3

14 kommenttia artikkeliin ”Error, no internet connection!

 1. Laura K. sanoo:

  Huolimatta pätkivästä netistä, on teillä kyllä mieletön reissu meneillään! Ei voi kuin olla kat… iloinen teidän puolesta ;)!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Saa olla ihan vähän kateellinen ;) Noei, kiva kuulla. Tämä reissu onkin ihan uskomaton. Vieläkään tajua, että tosiaan saa elää tällaista elämää, vaikka ollaankin oltu jo pitkään matkassa. :)

   Tykkää

 2. mirva sanoo:

  Joo se on kyllä niiiiiiin hermoja raastavaa, tosin ihan vapauttavaakin välillä olla irti kaikesta ja nauttia vaan siitä mitä on edessä (vaikka pakotettuna, heh!). Mahtavalta kuulostaa teidän reissu!!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oot ihan oikeassa, lomalla yritänkin olla ilman nettiä mahdollisimman paljon. Tiukkaa se joskus tekee, mutta ihan hyvä on joskus yrittää olla ihmisiksi.. eli katsella ylöspäin eikä vain kännykän ruutuun :D

   Liked by 1 henkilö

 3. Tiina sanoo:

  Hahahahah! Juuri eilen tuskastelin ei toimivan netin kanssa. Asutaan Bangkokissa ja no… Netti on mitä on! Onneksi ystävällinen setä tulee korjaamaan, ei tosin ihan päivän viiveellä. Yleensä menee kolme päivää :D täytyy tehdä töitä sitten töissä, ei voi pitää etäpäiviä.

  Mut hei, i know the feeling! Hauskaa reissumiehen arkea sinne!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Tiina :) Terkut Bangkokiin myös! Oon kuullut, että siellä ei netti useinkaan toimi (tai siis kaveri asuu kyllä Bangkokin ulkopuolella) ja jos on ongelmia, niin ne tullaan nopsaan korjaamaan. Joskus se nopsaan on tunnissa, joskus viikossa :D hehe.

   Nautinnollista arkea Thaikkuihin ja terkut Italiasta :) ps. meillä toimii nyt netti uudessa hotellissa kuin unelma, onpa ihanaa!! :)

   Tykkää

 4. Salla sanoo:

  Mulla kaatui nettiyhteys toissailtana, ja itkupotkuraivarihan siinä tuli. :P Onneksi vika tuli seuraavana päivänä kuntoon! Ulkomaillakin aina ensimmäisenä alan selvittelemään miten saan toimivan wifin, ja kaikki epämääräiset häiriöt alkaa heti kiristää kalloa. Toisaalta ärsyttää olla näin lapsellinen. Toisaalta taas, niin kuin sanoit ollaan aika onnekkaita jos isoimpia huolenaiheita on pätkivä nettiyhteys. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Jeps, eka homma reissatessa on katsoa, että onhan wifi. Tai no, eri asia jos on lyhyesti vain lomalla, niin en netistä juuri välitä, mutta jos pitää hoitaa jotain töitä tms. niin netti on ykkösasia. Siksi meidän majotuksetkin täällä maksaa usein hitusen enempi, kun täytyy olla se netti :)

   Onneksi muillakin on selkeästi näitä itkupotkuraivareita.. Meidät tullaan historiankirjoissa muistamaan sinä sekopäisenä nettikansana :D

   Tykkää

 5. Mira sanoo:

  Buahaha! Piti näyttää tää juttu tolle mun miehellekin, se repes ihan kympillä! Saatan ehkä ”joskus” raivoilla siitä kun netti ei toimi. Oon kuulemma raivohullu jos ei oo yhteyksiä.. :D :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   :D No mutta meillä ainakin räyhää molemmat, jos netti ei toimi. Vuorotellen ollaan kiukkusia ja sitten nauretaan, kun ollaan niin huvittavia kummankin mielestä :P

   Tykkää

 6. Outi Karita sanoo:

  Se on ihan hermoja raastavaa kun on tekemässä koneella jotain ja sitten netti pätkäisee….

  Mut asiasta kahviin, onko cappuchino tosiaan aamukahvia? Anteeksi aukkoni kahvisivistyksessä, mutta ulkomailla tilaan aina cappuchinoa kahville istahdettaessa :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hih, joo se on aamukahvi ja sitten muuten juodaan espressoa. Americano on sitten sellainen huijauskahvi, joka varmaan nimensä mukaan tehty amerikkalaisille jotka ei oo saaneet vahvaa espressoa alas :D Juon ite myös aina cappuccinon, koska maitokahvia juon muutenkin. Ihan sama mitkä on maan tavat, meillä suomessa on eri tyyli ;) Nää on siis vaan asioita joita oon italialaisilta tutuilta kuullut, mutta en voi tietää onko kaikkialla näin. Ainakin oletan, kun se reaktio kahvia tilatessa on aina sama :D

   Tästä samasta syystä veikkaisin, että Starbucks ei oikein nosta tulta alleen näillä suunnilla, kun näillä ei oo tapana juoda maitokahveja ja makukahveja. Enemmänkin pysähtyvät juomaan nopsasti sen espresson ja jatkavat matkaa. :)

   Tykkää

   1. Outi Karita sanoo:

    Okei, nyt tiedän taas enempi :D
    Espresso on mulle ihan no no, kun muutenkaan en tavis kahvia juo, vain herkkukahveja :D

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     No mutta onkos se nyt niin tarkkaa :D Saa sitä juoda just sitä mistä tykkää. Toisethan juo vaikka shamppista aamuisin, mutta itse kyllä mieluiten otan sen kahvin ;) hehehe!

     Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: