Ciao! Täällä on viikko alkanut ihanan aurinkoisissa tunnelmissa ja ollaan vietetty päivä ahkerina tehden töitä ja sen jälkeen viettämällä usean tunnin ulkona. Kävelyä on takana  sellaiset 15 kilometriä ja nyt on aika istahtaa myöhäiselle iltapäiväkahville. Huh, miten tuntuukin jaloissa! Voisko maata tässä loppuillan, mun jalat on aivan muussia?

Ennen kuin pääsette kuulemaan meidän päivistä täällä Santa Margheritassa, niin mennääs pari päivää taaksepäin. Tämä päivä kanssani – postaus sijoittuu lauantaihin, eli meidän reissupäivään Firenzestä Rivieralle. Reissupäivät on aina vähän erilaisia ja liikkumistavat vaihtelee, mutta tässä näette yhden aika tavallisen päivän. Junailua ja vähän lisää junailua tiedossa.. ;)

6:50 Herään. Villen kello ei ole vielä soinut, kurkin ulos ikkunasta silmät ristissä. Aurinko paistaa perjantaisen sadepäivän vastapainoksi, jes, tänään päästään aamulenkille! Innostun ja nousen ylös. Mitenhän ton toisenkin sais nousemaan?

7:04 Hopi Hopi ulos! Katson lähtiessä kelloa ja huomaan, että ollaan oltu nopeita. Hampaat on kerrankin pesty nopeasti ja ollaan ulkona jo nopeasti seiskan jälkeen. Ehditään tehdä pitkä lenkki, ihanaa!

7:30 Hiljaisia ajatuksia ja hymyjä. Jutellaan lenkin aikana paljon, ollaan myös pitkiä aikoja hiljaa. Maisemat on aamuisin aina kauneimmat, kun kaupunki vasta herää. On hiljaisempaa, mitä nyt muutamat tööttäilevät autot yrittää kiiruhtaa omille teilleen. Ohitetaan kaupungissa muutama muu lenkkeilijä, moikataan toisiamme iloisesti. 

8:10 Lenkki oh ohi, suihkut käyty ja nyt nopeasti amiaiselle. Nälkä! Meidän hotellin aamiainen on ihan ok, löydän itselleni syötävää ja saan vatsan täyteen. Mitään tuoretta on aika vähän, mutta eikai joka aamu tarvitse syödä kaikkea mitä mieli tekee. Nappaan pari siivua paahtoleipää juustolla, syön jogurtin ja pilkon joukkoon banaania. Jälkkäriksi maistan Villeltä puolikkaan croissanttia kahvin kanssa. Eiköhän näillä eväillä jaksa lähteä reissuun?

8:15 Kirjoitan aamiaisella uuden postauksen ja julkaisen sen. Vastaan myös muutamaan uuteen kommenttiin. On aina niin ihana saada teiltä lukijoilta vastakaikua ajatuksiini. <3

IMG_7083

8:50 Tavarat laukkuun. Aamiaisen jälkeen on hyvää aikaa pakkailla tavaroita ja pohtia, että mihinkän kaikki uudet ostokset taas mahtuisivat. Huoh, pitääkö sitä aina ostaa kaikkea uutta? Järjestän tavaroita ekstra siististi ja utelen Villen rinkasta myös parille kenkäparille tilaa. Kuulema löytyy, jes! Onni on tänään mies, jolla on isompi laukku ja vähemmän tavaraa. Hih, kiitos kulta <3

9:10 Mitähän sitä laittaisi päälle? Onko siellä taas kuuma, vai palelenko jos alkaakin taas satamaan? Hmm.. Pakko pakata jotain lämmintä laukun päällimmäiseksi. 

9:28 Kahvit kahvilasta ja junalle. Tsekataan itsemme hotellista ulos ja kiitetään kivasta vierailusta. Hotellin omistava täti kiittelee kovasti ja toivottaa meille hyvää reissua muualle Eurooppaan. Meidän hotellin kahvi oli aika kökköä, joten ollaan haettua joka aamu kahvit kahvilasta. Kuten muinakin aamuina, haettiin junaan mentäessä cappuccinot ja pudotettiin kortit postilaatikkoon (kerrankin muistettiin lähettää ne, hyvä me!!). 

IMG_70859:50 Hidastelua ja seuraavan junan bongaus Pisaan. Oltiin vähän etanoita ja missattiin eka aiottu juna. No, eikai tässä hätää, seuraava menee jo puoli kymmeneltä. Juodaan rauhassa kahvit ulkona ja lähdetään etsimään laituria. 

10:28 Juna starttaa. Matka-aika Pisaan on noin tunti, joten otan esille kännykän. Se on jo pariin kertaan herjannut, että muisti ei riitä, joten on poistettava kuvia. Niitä tulee näemmä otettua vähän liikaa, mutta kun ei ikinä tekisi mieli poistaa yhtäkään kuvaa. Koneelta ne tietty löytyvät, mutta niitä on myös kiva katsoa kännykästäkin. Käytän tunnin katsoen kuvia ja naureskelen jatkuvasti kaikille hauskoille muistoille. Poistelen osan kuvista, yritän säilyttää mahdollisimman monet ihanat muistot. Niistä tulee aina niin hyvä mieli <3 Saan poistettua yhteensä 1200 kuvaa ja taas on enemmän tilaa uusille kuville. 

11:30 Perillää ollaan! Juna on hitusen myöhässä, mutta eipä se matka kauaa kestänyt. Otetaan selkään rinkat ja muut kassit ja suunnataan asemalle. 

11:35 Tavarat säilöön. Koska ollaan puolikas päivä Pisassa, on parempi jättää laukut säilöön. Ollaan netistä jo aiemmin etsitty tietoa tavarasäilöstä ja varmistettu, että paikka on turvallinen. (Kun on arvotavaraa laukuissa, niin on järkevää varmistella, että paikassa tarkitetaan aina henkkarit, kun haet laukkua.) Kun päästään perille, niin paikka vaikuttaa todella hyvältä ja jätetään kolme laukkua säilöön. Mukaan otetaan kaikki elektroniikka, kuten kännykät, kamerat ja tietokoneet. Koskaan ei voi olla liian varovainen. :)

DSC0294111:50 Sataako vai paistaako? Ollaan seisty hetki asemalla ja odoteltu, että lakkaako sade. Lähdettiin aurinkoisesta Firenzestä, mutta Pisassa meitä odotti harmaa sää. Tuli heti vähän kylmäkin. Onneksi sade loppuu nopeasti ja uskalletaan lähteä liikkeelle. Eiköhän sitä sitten pääse johonkin kahvilaan suojaan, jos sade jatkuu uudelleen?

12:00 Hyvältä näyttää! Kaupunki on upea! Todella kauniita taloja ja ihania pieniä yksityiskohtia. Jälleen matelen Villen perässä ja yritän tutkailla kaikki mahdolliset nurkat ja kulmat läpi. Tahdon muistaa kaiken tältä reissulta ja kertoa siitä sitten muillekin. Juoksen aina välillä Villeä kiinni. Miten se onkin niin nopea?

12:10 Reilu kilometri kävelyä kaltevalle Pisan tornille. Se oli sitten siinä, ei mikään hullu matka. Aikamoinen kyläpahanen tämä paikka, onneksi tultiin vain päiväksi visiitille. Kaikkialla muulla on hiljaista, mutta hah, Pisan luona on noin tuhat muutakin turistia. Eikä vain katsomassa, vaan myös kuvaamassa. ;)

Pisan torni on kieltämättä hieno, mutta ehkä hauskin kokemus on katsella, kun muut kuvasivat itseään tornin luona. Osa makaa maassa ja kuvaa itseään tornilla, jotkut seisovat tolppien päällä ja esittävät pitävänsä tornia pystyssä. Haha! Jotenkin tosi koomista. No, tottakai mekin otetaan talteen omat kuvamme. ;) 

13:00 Mentäiskö lounaalle? Johonkin se aika taas katosi ja alkaa olla nälkä. Lähdetään kävelemään takaisin rautatieaseman suuntaan ja etsitään samalla paikkaa jossa syödä. Tutkaillaan listoja ja yritetään bongata pieniä ja piilossa olevia paikkoja. Lopulta löydetään ihan kiva pieni ravintola, jossa voi syödä ulkona lämpölampun alla. 

13:15 Istutaan pöydässä ja odotetaan ruokaa. Huomataan, että paikassa on wifi, joten kumpikin ottaa samantien kännykän käteen. Ville pelaa ja alan itse katsomaan minkä kuvan voisi laittaa instagramiin. Lähetän myös odottaessa kuvaterveiset parille kaverille. 

13:30 Ruokaa! Pasta Carbonara on herkullista ja Villen pitsastakin saan maistaa palasen. Nam, ihan nappiravintola, juuri oikeat maut tähän keskipäivään. Kyllä hyvä pasta on aina hyvä pasta, saa mahan lisäksi mielen hyvälle tuulelle! :)

DSC02928

14:20 Takaisin junalle. Lähdetään toista reittiä kohti juna-asemaa ja löydetään Pisan ”keskusta” eli pieni katu, joka on täynnä ihmisiä ja pikkuisia kauppoja. Tutkailen muutamat paikan vaaterekit ja kävellään ihmetellen kadulla. Hauskannäköinen paikka, mutta kuten jo aiemmin mietittiin, niin ihan fiksua olla täällä vain yksi päivä. Kaiken ehtii nähdä nopeasti näinkin lyhyellä vierailulla. 

15:05 Pisa – La Spezia. Seuraava junamatka on taas tunnin pituinen ja istahdetaan junaan. Löydettiin taas hyvät paikat, junassa on vain muutama ihminen. Junaliput meillä on tosiaan jo ostettuna valmiiksi, joten niitä ei tarvitse miettiä, voi vain valita mieleisen junan ja istua kyytiin. Jokainen kellonaika on samanhintainen näin lyhyillä matkoilla. Juodaan puoliksi yksi Fanta ja matkan aikana kirjoittelen koneella perjantaina aloittamaani tekstiä valmiiksi. Junassa on mukava kirjoitella, jostain syystä siellä on rauhallinen olo ja inspiraatio on usein parhaimmillaan. 

16:15 Junan vaihto! Kolmas junamatka edessä, välissä pitää siis hypätä kyydistä. Yleensä me otetaan aina suorat liput jos mahdollista, mutta tämä väli oli vähän mutkikas, kun käytiin välissä Pisassa. No, onneksi rinkkoja on helppo kantaa ja yhtä laukkua vetää mukana perässä, joten siirtyminen on helppoa.

16:20 Puoli tuntia aikaa, käydäänkö kahvilla? Kyllä, oiskin jo vähän kofeiinin tarvetta! Sateinen keli selvästi väsyttää enemmän ja tekee mieli kahvia. Me suunnataan mäkkäriin kahville, koska miksikäs muutenkaan, siellä on netti. Ville on kertonut mulle matkalla jonkun tarinan, jossa se puhui kynsihrjasta. Oon ilmeisesti vähän outo, koska en ollut koskaan kuullutkaan mistään sellaisesta. Niinpä meidän oli mentävä kahvilaan, jossa on netti, jotta Ville voi googlata mulle kynsiharjan :D Haha! Ja niinpä mä ekaa kertaa kohtaan sitten googlen kuvissa kynsiharjan ja oon ihan ihmeissäni. Kuka harjaa kynsiä? Eikö se satu? Oon aina luullut, että ne vessassa olevat harjat on lattiaharjoja. Eikai nyt sellaisella kynsiä suhita ;)

DSC02951

16:53 La Spezia – Santa Margherita Ligure. Jälleen noin tunnin junamatka, jonka kulutan pelaten kännykällä. En oo mikään pelien suurkuluttaja, mutta koska Ville pelaa koko ajan jotain, tuli  mullekin himo ladata joku peli. Latasin kännykkään 2048 pelin ja kyllä, jäin heti koukkuun. Pelasin sitä koko juna-matkan…Enkä voittanut kertaakaan! Haha, oon ehkä maailman surkein siinä pelissä. Ja ehkä myös tuplasti outo, kun pelaan sitä vasta nyt ekaa kertaa. Täähän on jo ikivanha peli :D

17:40 Perillä! Apua, miten ihanat maisemat! Miten oon voinut unohtaa, miten kaunis tämä paikka on. Eka ajatus on, että miksi ei voitaisi jäädä tänne pidemmäksi aikaa? Eikö voitaisiin olla täällä koko kuukausi? <3 

17:42 Kävely hotellille. Ville on tsekannut valmiiksi hotellin ja suuntaa meidät oikeaan osoitteeseen. Kaikki meidän majoitukset on otettu hyvien välimatkojen päästä ja kuten edellinenkin hotelli, myös tämä on alle 500 metrin päässä asemalta. 

17:50 Welcome to hotel Tigullio! Kirjaudutaan sisään ja kiivetään neljännen kerroksen huoneeseen. Ville ottaa levon ja minä hätäisenä alan purkamaan laukkuja. Tiedossa on kuuden yön majoitus, joten laukut voi purkaa kokonaan ja asetella hyllyille tavarat siistiin järestykseen. Ihanaa! Välillä on kiva viipyä pidempään, että saa kaiken kivasti esille. Tulee kotoisa olo <3 

18:10 Lepo sängyllä makoillen. Ollaan tuskasteltu jo jonkin aikaa huonon netin kanssa eri kaupungeissa, joten on heti ekana tsekattava, että toimiiko netti. SE TOIMII! Kuin unelma. Hotelli oli hinnaltaan suht kallis, mutta nyt tuntuu, että se on jo maksanut itsensä takaisin. Villekin on innoissaan, kun tajuaa, että seuraavasta työviikosta tulee helppo. Ei tarvitse ettiä nettikahvilaa kertaakaan, tuplasti jes!

18:40 Pitäskö lähteä vähän kävelemään ulos? ”joo..ihan kohta” 

19:15 Ready to go! Vaatteet on päällä ja molemmat ollaan saatu itsemme makuuasennosta ylös. Täytyy myöntää, että pitkän matkapäivän jälkeen ois tehnyt vaan mieli jäädä lepoon. Olin silti niin innoissani kohteesta, että oli päästävä katsomaan ja ihailemaan maisemia :)

19:30 Onpas kaunista! Santa Magherita Ligure on pieni paikka, joten etäisyydet on lyhyitä. Ilma on kostea ja vähän sateinen, mutta siksi on heppo liikkua, kun käveltävää on vähän. Kierretään kaupungilla ja mietitään pitäiskö vielä mennä syömään. Kummallakaan ei ole erityisen nälkä. Otetttaisko drinkit jossain? 

DSC02987DSC02977DSC02984

19:50 Hei toi paikka on ihana! Mennään sinne, näkee suoraan merelle! 

20:05 Täydellinen maisema. Meri pauhaa, edessä on kauniit näkymät ja tarjoilija tuo eteen meidän välikoimat drinkit. Ensin on tottakai pakko kuvata, näyttää taas niin herkulta. Italiassa juomien kanssa tuodaan aina snacseja tarjolle, tässä kylässä ne snacsit ei oo ihan mitään pieniä. Vai mitäs sanotte, jaksatteko itse lähteä illalliselle sen jälkeen, kun olette kumonneet tuon lautasen sisällön ja juoman? :D 

DSC02989

21:30 Mentäiskö jäätelön kautta hotellille? Ville ehdottaa jädejä, tällä kertaa en kieltäydy. Ruokaakaan ei jaksa enää syödä, joten pieni jäätelöannos riittää ja voi mennä sänkyyn odottamaan aamiaista, hih. Matkapäivät aina vähän väsyttävät ja silloin ruokahalu ei ole parhaimmillaan. Napataan jäätelöpallot ja kävellään hotellille. Jutellaan siitä, miten kiva päivä on ollut. 

22:00 Pieni hetki koneella ja silmät kiinni. Suunnitellaan lyhyesti seuraavaa päivää ja valmistaudutaan nukkumaan. Viimeisenä ajattelen, että ah, kohta on jo aamiainen ja sitten nukahdan. Yleensä uni tulee nopeasti ja meidän juttelut jäävät ihan kesken. Jälleen Ville jää juttelemaan itsensä kanssa, kun olen jo ihan unessa. Se on kuulema aina yhtä hauskaa, vaikka mulla ei tietenkään näistä keskusteluista ole mitään muistikuvia. Joskus juttelen unissani, tällä kertaa nukahdan heti. 

Hyvää yötä! 

17 kommenttia artikkeliin ”Päivä kanssani Firenzestä Rivieralle

 1. annina sanoo:

  Saako udella, että millaisia töitä teette kun onnistuu noin etänä?

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Saa udella :) Mieheni on ohjelmistokehittäjä/suunnittelija ja niitä hommia pystyy hyvin tehdä oikeastaan mistä päin maailmaa vain. Itsellä hommat koostuu kirjoitustöistä ja muutamasta muusta tulonlähteestä, jotka pidän mielelläni vain omana tietona. Jokatapauksessa IT-alan hommat ne aikalailla pääosin meitä täällä elättää. (kunhan netti vain toimii, hehe ;) )

   Tykkää

 2. anumaaria78 sanoo:

  Ihana kuvaus. Oi että Marissa, sä nostatat mun matkakuumeen ties minnekä sfääreihin! :D Nauttikaa olostanne. <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Anu, matkakuume on hyvästä. Aiheuttaa kamalasti onnellisuuden tunteita <3 ;)

   Mukavaa viikkoa sinnekin, varmasti nautitaan! :)

   Tykkää

 3. Anniina sanoo:

  Nyt on pakko kommentoida tuota kynsiharjaa :D Itse käytän kyseistä harjaa nimenomaan kynnenalusten (tai muuten likaisten käsien) putsaamiseen ja on toimiva peli ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hahah! En tiedä missä jätesäkissä olen elänyt, kun en tiennyt mikä on kynsiharja. :D No, nyt tiedän. En silti usko, että sitä tarvitsen. Vaikka ehkä pitäisi varmaan sittne opetella, jos se kerta on niin kätevä ;)

   Tykkää

 4. Outi Karita sanoo:

  Kaikki nämä matkapostaukset on olleet kivoja ja tällaisen päiväpostauksen myötä pääsi vielä paremmin teidän matkaan mukaan :) <3
  Riksan kanssa ollaan kummatkin selattu teidän matkajutut läpi ja Riku nyt ei paljoa blogeja lue :D
  Terkkuja Villelle :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Mahtavaa, jos Riksakin kerran on lukemassa mukana, niin kyllä täytyy olla super hyviä juttuja ;) Ehkä me joskus päästään Italiaan ja voidaan ihan yhdessä tehdä matkakin, eikä vain seurailla toistemme postauksia ;)

   Terkut tuli takaisin! :)

   Tykkää

 5. Hanna sanoo:

  Tää on nyt varmaan eka kerta kun kommentoin jotain, vaikka blogiasi olen lukenut jo parisen vuotta :D Ehdoton ykkösblogi, aina aamulla innolla odotan onko tullut uutta postausta aamupalalle luettavaksi ;) Monesti on pitänyt jotain kommentoida, mutta sitten se vaan aina jää. Ehkäpä kynnys madaltuu nyt, kun sain ensimmäisen kommentin rustattua :D

  Mutta siis tosi kiva oli lukea tämmönen päivä teidän matkassa -postaus kun ootte reissussa. Muutenkin nämä matkapostaukset on aina mielenkiintoista luettavaa, ei tosin helpota kroonista matkakuumetta ;) Itselläkin suunnitteilla reissu Italiaan syyskuussa ja ajatuksena ainakin Italian rivieralla käydä. Kaksi viikkoa olisi aikaa joten siinä ehtisi jo mukavasti kierrellä useampiakin paikkoja.

  Kiitos Marissa ihanasta blogista ja oot mahtava persoona <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Miten ihanaa kuulla Hanna! Kiva kun tulit nyt kommentoimaan! Lukijamääristä aina näkee, että siellä on paljon vakkareita, mutta teistä ei välttämättä aina kuule. Täytyykin tehdä pitkästä aikaa joku postaus ja kysellä, että keitä on paikalla ja miksi :) Kiitos kun jätit merkin itsestäsi ja tervetuloa aamuisin mukaan seuraan ;)

   Riviera on aivan ihana! Jos Amalfit olivat viime kesänä upeat, niin tämä on kyllä aivan yhtä ihana paikka. Milanosta pääsee suoraan junalla ja voi vaikka päivittäin vaihtaa paikkaa tai kävellä viereisiin kyliin vierailulle, kun ovat niin lähellä. Jos olette lähdössä ja käytte jossakin suosituksen arvoisissa paikoissa, niin kuulisin niistä mielelläni. Eilen juuri nimittäin ideoin, että ensi kerralla kun tänne tullaan, tahdon nähdä vielä monta paikkaa. Saa siis kertoa, jos sellaisia lyötyy, mihin kannattaa ehdottomasti mennä :)

   Kivaa viikkoa Hanna ja kiitos kauniista sanoistasi! <3

   Tykkää

   1. Hanna sanoo:

    Kiitos sinulle pitkästä vastauksesta :) Muistan kun viimeksi kyselit, ketä täällä on lukemassa ja sillonki piti tulla esittäytymään, mutta en sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi :D Ehkäpä nyt sitten ensi kerralla.

    Kyllä tuo Riviera houkuttelee vaan enemmän ja enemmän kun katselee näitä sinun kuvia ja lukee juttuja. Syyskuuhun on vielä pitkä aika, mutta ehtii ainakin suunnitella matkan kunnolla. Ennen sitä on onneksi kaksi muutakin reissua tulossa :D

    Mukavaa viikkoa sinullekin Marissa! <3

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Ole hyvä :) Ehkäpä ens kerralla esittäydyt, katsotaan kuin pian sellainen kyselypostaus saatais aikaiseksi ;)

     Kaksi reissua? Heheh, okei no se kuulostaa jo tosi hyvältä! Oon ilonen sun puolesta, matkustaminen on aina yhtä ihanan vatsaa kutkuttavaa. Mukavaaa reissujen odotusta ja tuuhan kertomaan tänne matkakokemuksista :)

     Tykkää

 6. Kikka sanoo:

  Ihana postaus munkin mielestä! Nämä pelastaa aamut, pitkät jutut on lemppareita. Ei siis tarvii yrittää lyhentää ;)

  Ihanaa viikkoa! <3

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos Kikka!! Ihana kuulla, nautin aamuisin kirjoittelusta todella paljon. :) Sulle myös aurinkoa viikkoon! <3

   Tykkää

 7. Laura K. sanoo:

  On kyllä kiva kun sulla on mies joka haluaa reissata! Omaa ukkoa ei sais kyllä kirveelläkään ulkomaille :D. Ihanaa reissua teille!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Niin oonkin! Piti myös heti sanoa se ääneen, kun muistutit. Onneksi satuin löytämään näin oikeanlaisen yksilöne sopivaksi omaan makuun. Ehkä sun täytyy ekaksi viedä se jollekkin super hyvälle reissulle ja vahingossa se sunkin mies heltiää. Mullakin alkoi homma ihan lyhyistä reissuista, sitten lopulta se vahingossa lähtikin tällaiseen hullutteluun mukaan ;)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: