Huomenta! Ajattelin tänään kertoa teille meidän ihanasta retkestä Portofinoon, joka on tehty tällä viikolla kokonaisena kerran ja pari kertaa on myös lenkkeilty tie lähes perille saakka. Pidetään majaa tosiaan täällä Santa Margheritassa, joka on loistava spotti matkaajalle, joka tahtoo kävellä läheisiin kohteisiin päiväretkille tai kulkea nopeasti ja helposti junalla uuteen kohteeseen. Niin tai miksei veneellä, niitäkin kulkee eri satamien välillä. Juna-asemat ovat jokatapauksessa kävelymatkan päässä ja uuden kohteen voi saavuttaa kulkemalla vain yhden aseman verran. Rinkkamatkaajille siis loistokohde, kaikki on helppoa ja nopeaa!

En pidä itse siitä, että paikkaa vaihdetaan päivittäin, vaan on kivempi voida asettua hetkeksi ja liikkua kohteesta eri paikkoihin jalan. Tämän hetken kohteesta on lyhyt matka kävellä Rapalloon (ihana viereinen kylä!) ja toisella puolen on Portofino. Viimeisin on todella suosittu kohde, sellainen julkkistenkin suosima paikka, jossa mekin törmättiin kahteen jenkkijulkimoon tämän viikon reissullamme. Istuttiin heidän vieressään lounaalla ja mietittiin koko se aika, että keitä nämä tyylikkäät tyypit oikein on. Olivat tosi tutun näköisiä ja yrittävät piilotella lierihatun ja mustien lasien taakse. Tarjoiljat pörräsivät ympärillä ja selvästi heitä kohdeltiin erityisen hyvin. No, meille illalla sitten googlatessa selvisi, että kyseessä oli eräs pariskunta Crossing lines -sarjasta. Oltiin oikeassa, julkkiksia olivat! Olipas jännää ;) Istuttiin heidän kanssaan yli tunnin verran vierekkäin ja nyt me tiedetään mm. milloin he ovat menossa naimisiin, missä kirkossa ja mitä pitää vielä tehdä ennen häitä. Kaikenlaista muutakin he siinä hölpöttivät innoissaan ja pakollinen salakuuntelu tuotti tulosta ;)

Juttu lähti taas vähän sivuraiteelle, mutta tällä kertaa tahdon näyttää teille tosiaan pienen palan meidän reissua, kun käveltiin Portofinossa. Tahdon näyttää, miksi kannattaa kävellä tämä tie, ei valita bussia tai venettä. Katsokaas nämä kauniit maisemat. Eikö olekin sykähdyttävät näkymät? <3

DSC03078DSC03079DSC03105DSC03109DSC03106DSC03097DSC03113DSC03087DSC03169DSC03165DSC03114DSC03099DSC03125DSC03166

DSC03134

DSC03137DSC03168

Kävelyreitti Portofinoon oli kaunis, noin viisi kilometriä askelia rantaa pitkin. Mitä tulee Portofinoon itseensä, en ollut ihan niin vaikuttunut kuin odotin olevani. Nämä on tietty vain mun mielipiteitäni, mutta rehellisesti sanoen en niin inspiroidu vain niistä suosituimmista ja maineikkammista kohteista. Sellaiset paikat, jotka on tehty vain turisteille (Kuten esim Portofino tuntui olevan) eivät sävähdytä kovinkaan paljon. Enemmän mut sai hymyyn nämä upeat maisemat kävellessä, kaikki se kirkas vesi ympärillä ja vehreys. Portofinossa en tuntenut samaa elämää kuin muissa kohteissa, eikä siellä ollut aitoa italialaisuutta paikalla. Tietynlainen rentous puuttui, oli vain turistit ja suuri odotus. Joka ei sitten täyttynytkään kuten olin odottanut. Mikään ei ollut niin ihmeellistä kuin oli hehkutettu.

Mutta, me syötiin lounas Portofinossa, joka oli älyttömän hyvä! Ei voi siis valittaa, sekä kävelymatka, että lounas olivat onnistunut kokemus. Nautin koko päivästä suuresti ja tuon reitin kävelisin mielelläni vaikka joka päivä uudestaan.

Suosittelen lämpimästi kävelyreittiä Portofinoon, äläkä ota turhaan liian paljon vauhtia matkaan. Hitaasti madellen on juuri sopivan hyvä tahti, ehdit nähdä ja kokea mahdollisimman paljon. Ehdit myös tuntea Rivieran lämpimän tuulahduksen hyvää oloa ja tarrata kiinni auringon energiasta. Suuntaahan siis itsesi Portofinoon, matka on kaiken tämän hehkutuksen arvoinen.

Kuka on kävellyt tämän saman reitin? Entä mitäs pidit Portofinosta? :)

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: