Huomenta maailma! Täällä on uus viikko polkaistu käyntiin ja ois aika pian lähteä taas suhaamaan Nizzan katuja. Eilisessä postauksessa pääsitte kurkistamaan kuvista miltä täällä on ekat hetket näyttäneet, nyt olisi luvassa vähän sanaisiakin tunnelmia. Joko otsikosta saitte vähän vihiä mitä on tästä kohteesta mielessä? Vai mietittekö nyt, että miten Miami liittyy Nizzaan, jos liittyy oikeastaan mitenkään? ;)

Ollaan ehditty Nizzaa koluta vasta parin päivän verran, mutta meillä on Villen kanssa näistä päivistä todella yksimieliset tunnelmat. Kumpikin ollaan oikein yrittämällä yritetty löytää jotakin tuntemuksia tästä aina niin kauniiksi kehutusta kaupungista, mutta ei me olla oikein saatu sanoja aikaan. Mikään ei nimittäin tunnu miltään ja Nizza on enemmän ja vähemmän tylsä. Apua, sanoinko mä ton ääneen? Nyt ne suuttuu!

Joku voisi kai sanoa, että eihän kaksi päivää ole vielä mitään, mutta kun köh…Yleensä jokaisesta kohteesta saa jo ensimmäisen tunnin aikana jonkun fiiliksen. Heti alussa tuntee jotain. Heti alussa tietää, miten kohdetta kuvailisi ja missä siellä ensimmäiset päivänsä viettäisi.

Mun sydän väpättää isosti Italiaa, sen te ehkä jo tiedättekin, mutta tykkään kovasti myös Ranskasta. Onhan se paikkana ihan erilainen ja kielikin vähän vaikeampi, mutta ihan hauskoja tyyppejä täällä tuntuu liikkuvan. Juovat paljon viiniä ja valikoivat juustoja kaupassa yhtä tarkkaan kuin minä irtokarkkejani. Siltikin, en vain tästä Nizzasta nyt oikein ota selkoa. Miltä täällä kuuluisi tuntua? Onko tämä paikka jotenkin erikoinen, kun kaikki niin sanoo? Tiedän monen tuttuni pitävän Nizzasta, mutta mulle ei ole vielä auennut, että mistä se tunne lähtee liikkeelle. Oon yrittänyt olla silmät ja korvat auki, jutella ihmisille ja vähän salaa vakoillakin niitä. Mutta ei, ei se vaan toimi. Ei tunnu miltään.

DSC03493

Lopputuloksena näihin omiin pohtimisiini sanoisin, että tämä paikka yrittää vähän liikaa. Ihmiset on joka ylvään tai välinpitämättönä oloisia, kadut ovat huonossa kunnossa ja missään ei näy sellaista tavallista ranskalaista tyylikkyyttä. No ehkä ihan vähän vanhan kaupungin suunnalla, mutta sekin meni ohi niin nopeasti kävellessä, eikä mikään saanut heti palaamaan takaisin. Tästä kaupungista olisi kyllä todella moneen, mutta jotenkin tuntuu, ettei siitä ole otettu kaikkea sen potentiaalia irti. Ihan kuin siitä olisi aiottu tehdä jotain, mutta sitten se on unohdettu ihan täysin. Jatkettu elämää vähän huolimattomasti ja annettu olla.

Ranskassa oon nähnyt monia paljon ihanampia kohteita ja jos vaikka vertaan näitä kulmia ihan vain Pariisiin, niin ero on huima. Pariisi on tyylikäs ja upea, siellä on sellaista todellista fiiniä tunnelmaa. Siellä kahvilla istuessani mullakin tulee aina sellainen olo, että olisin itsekin todella hieno ja tyylikäs. Tekee mieli laittaa kalliit vaatteet päälle ja sipsutella Jimmy Choon koroissa katuja pitkin muiden tyylilyylien välissä. Ja hei, vaikka ranskalaiset ovat hieman ylpeitä ja leukakin voi joskus olla liikaa pystyssä, niin yleensä se vähän kuuluu asiaan.  Täällä se ei samaan tapaan sovi oikeen kuvioon. Pariisiin se jollain tapaa sopii, tänne ei yhtään.

Ville heitti tuon Little Miami vertauksen, joka on otsikossa ja samassa tajusin, että sitähän tämä todella on. Yrittää olla hieno paikka, vähän Miamin tyylinen, mutta samalla ei kuitenkaan ole. Myös rantojen nimet viittasivat monet Foridan suunnille. Ilmeisesti Villen heitto osui oikeaan ;)

DSC03390

Ehdin jo tästä aiheesta jutella muutaman kaverinkin kanssa, oikeastaan neljän. Kaksi yhtyi mielipiteeseeni, kaksi taas kertoi pitävänsä kovasti Nizzasta. Tästä voikin ehkä havaita saman kuin aina, että nämä jutut ovat todella vahvasti tunnepitoisia asioita ja samalla kun toinen ihastuu tosi vahvasti, voi toinen tuntea saman kaupungin todella kasvottomaksi. Näin kävi mun kohdallani Nizzan kanssa. En odottanut kaupungilta paljoa, tiesin sen jo etukäteen olevan vähän liian maineikas omaan makuun. Ylistetty väärissä porukoissa ehkä. Kuten jo tässä Portofino jutussakin sanoin, niin yleisimmin ne kaikista pienimmät ja ei niin kuuluisat kohteet sopivat omaan makuuni kaikkein parhaiten. Poikkeuksiakin tietty löytyy, esimerkiksi Barcelona on edelleen mun suuri rakkaus ja New Yorkista nyt ei tarvitse edes puhua. Se nyt vaan on. Näistä kaupungeista mulla on vain hyvää sanottavaa ja ainakin itse olen niistä kaupungista löytänyt sen, mitä etsinkin. Kaupungin sielun ja tunnelmaa. Nizzalla kun taas ei jotenkin ole minkäänlaista sielua, en saa siitä mitään otetta.

Ja hei sinä, joka olet Nizzaan rakastunut, anteeksi kun puhuin kaupungista näinkin rumasti. Älä ota mun puheita pahalla, vaan kerro mieluummin kommenttiboksiin miksi Nizza on niin ihana? Mitä mä missasin?

Ah, on tämä matkustaminen vaan siltikin niin ihanaa. Jokaisessa kohteessa on oma juttunsa ja vaikka Nizza ei ehkä kaupunkina ole mun lempparini, niin olen nauttinut täällä olosta ja oikeastaan viihdyn ihan missä vain. Kunhan on oikea seura mukana ja ruokaa vatsan pohjalla. Uusi kokemus tämäkin ja matka jatkuu taas pian. Huomenna meillä on lento Barcelonan kautta Malagaan, joka sekin on iiiihan uusi paikka tälle reissutypykälle. Toivotaan, että kokemus on hieno, ainakin kovasti odotan paluuta pitkästä aikaa Espanjaan. Tapakset ne jo napsaa mielessä ;)

Rentoa viikon alkua, toivottavasti maanantai on teille lempeä! 

 

2 kommenttia artikkeliin ”Nizza, little (wannabe) Miami

  1. Niinatar sanoo:

    Kyllä kyllä kyllä. Kerrankin saan vastakaikua tunteisiin. Amen Marissa! En osaa selittää paremmin mäkään, mutta ei se paikka ollut yhtään mitä olin kuullu. Nihkee, harmaa ja vaikka kaikki oli upeaa ja aurinkoista niin ei sit ollut kuiteskaan. Sä tajuat.

    Kiitos tästä. Pelastit mun aamun. ;)

    Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: