DSC03212

Koska ollaan matkalla ja näitä matkajuttuja luonnollisesti tulee mieleen tällä hetkelä eniten, niin jatketaas samalla aihepiirillä. Tässä on parin päivän sisään ollut jos kaikenlaista hämminkiä ja siksi ajattelin, että on annettava muutama vinkki teille ihanille lukijoille siellä. Matkalla sattuvat vahingot on tosi ikäviä ja jokainen tietää, että kun ei ole kotona, on aina vähän orpo olo niitä hoitaessa. Kun jotain sattuu ja koti ja läheiset on kaukana, voi helposti tulla itku silmään, varsinkin jos jotain isompaa tapahtuu. Tässä siis muutama esimerkki ja vinkki, joita voisi olla hyvä miettiä ennen matkaa. Aiheena matkavakuutukset ja Airbnb -asuminen.

Ensimmäinen kysymys: ootko joskus ollut matkalla ilman matkavakuutusta? Jos vastasit tähän kyllä, niin ole jookos niin kiltti ja hanki sellainen heti ensi reissulle? Se on pieni hinta siitä, että jos jotain oikeasti tapahtuu, on apua saatavilla. Ja se on ihan sama meneekö sulla reissussa vaikka kännykkä rikki (ah, ihana matkavakuutus korvaa sen ilman mitään omavastuuta!) mutta kun joudut sairaalaan ja pitäisi päästä ambulanssilennolla Suomeen, niin mistäs revit sata tonnia maksuihin ennen kun kukaan tekee mitään? Jos oot ihan samanlainen tavis kuin minäkin, niin et mistään. Siksi matkavakuutus todella kannattaa. Et voi ikinä tietää koska joku ajaa sun päälle tai koska sydän vaikka pettää. Se voi tapahtua myös Suomen rajojen ulkopuolella, joten pidä huoli, että olet vakuuttanut itsesi. Joohan? <3

Käy jo nyt kurkkimassa erilaisia matkavakuutuksia. Maksaa koko vuodelta arviolta noin 100 euroa, eli voit tehdä niin monta matkaa kun tahdot, wippii. Itellä on ollut Lähitapiola pisimpään luottokaverina, siitä on myös parhaat kokemukset. Ifistä huonoimmat. Niin ja omissa luottokorteissakin on hyvät vakuutukset, että niistäkin kannattaa ottaa selvää. :)

DSC03199

Sitten päästään näihin kivoihin ja ihaniin esimerkkeihin, joita lupailin. Meillä meinasin käydä Nizzaan tullessa huono tuuri, kun junat olivat myöhässä ja olin varma, että kohta joudutaan ottamaan taksi kohteeseen. Neljän tunnin taksimatka oiskin ollut tosi halpa keissi.. Tässä tilassa tietty junayhtiö olisi joutunut korvamaan tai järkkäämään uudet liput (joka ois ollut mahdotonta kun junat oli ylibuukattuja) mutta joissain tapauksissa myös oma vakuutus korvaa myöhästymiset matkoilta. Onneksi juuri ja juuri ehdittiin junaan, eikä hätää ollut. Ehdin tosin jo vähän panikoida matkalla. Oli kämpätkin jo varattuna ja jos ei niitä olisi käytetty, olisi siinäkin mennyt rahaa hukkaan.

Tämän ihanan paniikin jälkeen oli myös ihana saapua Nizzaan ja kuulla Airbnb kämpän hostilta, että hän ei ole luovuttamassa avainta asunnolla, vaan meidän pitää mennä neljän kilsan päähän hakemaan se. Vaihtoehtoja ei ollut. JUSTJOO. Eihän me valittu asunto kuin ihan tarkoituksella läheltä junaa, jotta sinne voi kävellä suoraan. No ei siinä, hakemaan taksilla avainta (oltiin väsyneitä etsimään bussia ison tavaramäärän kanssa) ja takaisin kämpille. Ja no, kämpilläkin puuttui puolet luvatuista tavaroista ja paikka ei ollut ihan sitä mitä kuvissa oli luvattu. Tämä ei kyllä liity mitenkään vakuutuksiin, mutta yksi vinkki mulla on tähän: kun otat Airbnb -asunnon, lue huolella arvioita!

Oon alkanut epäillä, että niissä arvioissa nämä suositut hostit käyvät laittamassa sinne kavereidensa merkintöjä. Nyt kun luin tästä samaisesta asunnosta arvioita monta sivua taaksepäin, niin löysin vasta kunnon hakkuja ja miinuksia. Ylistykset olivat laitettu alkuun ja niitä oli siellä tasaisin väliajoin, pääosin ranskaksi. Olisi siis pitänyt olla tarkempi. Tarkkuudella oltaisiin valittu joku toinen paikka, joka olis ehkä ollut sitä mitä etsittiinkin Airbnb:stä – mukava asunto, jossa host olisi tuttavallien ja antaisi vinkkejä lomalle. Minä nimittäin ihan mielelläni myös tutustun siihen asunnon hostiin, enkä kaipaa mitään kasvotonta tyyppiä joka vaan haluaa nyhtää rahaa tyhjästä.

Toinen asia mitä sattui nyt vasta vikoina päivinä, oli ikävä vahinko pesukoneen kanssa. Tässä meidän kämpässä on pesukone, ja vasta tokalla pesukerralla huomattiin, että kone pesee kaiken kiehuvan kuumassa vedessä. Pestiin 30 asteen ohjelmalla vaatteita ja samalla muutama paita meni aivan rypyille ja mun mekko kutistui. Nice. Kauhea harmitus tottakai ja kun vuokraisäntä ei oo tähänkään asti ollut kovin mukava, pelättiin miten hän reagoi jos kerrotaan viasta ja pyydetään näistä korvausta. No, nyt hän sitten ilmoitti ainakin alkuun, että on todella pahoillaan ja korvaa omasta vakuutuksestaan vaatteet. Kyseli ainoastaan kuitteja, jos sellaisia olisi. En ole varma, mutta tällä kertaa oma vakuutus ei olisi korvannut tätä tapahtumaa. Kun on toisen asunto kyseessä, on myös hänen vakuutuksensa vastuussa. Vai osaako joku sanoa muuta?

Tästäkin tapahtumasta huomaa, että ihan mitä vaan pientä voi käydä ja kun noin 200 euron vaatteet on pilalla, niin mielellään niistä saisi korvauksen. Eikö? Meillä on vielä pitkä matka edessä ja en ollut ajatellut ostaa koko ajan uusia vaatteita. Nyt on vähän pakkokin, ainakin yksi mekko olisi saatava. Se oli mun lempparimekkoni, ihanan kevyt helteillä. Ja se on tämä samainen mekko joka näkyy näissä kuvissakin. </3

DSC03242

Nämä meidän jutut nyt oli ihan pieniä juttuja vain ja voin olla vain todella iloinen, että mitään isosti ikävää ei ole sattunut. Olen kuitenkin aina hyötynyt matkavakuutuksesta todella paljon ja esimerkiksi varastettu laukku on korvattu täysin, rikkoutunut kännykkä meni vakutukseen nollakuluilla ja kerran on ollut lääkärikulujakin jotka on korvattu mukisematta. Niin ja jos matka peruuntuu, niin vakuutus yleisimmin korvaa kulut. Näin on käynyt mullekin, eikä vain yhtä kertaa.

Nämä jutut tänään siksi, että ehkä joku teistä nappaa vinkit talteen ja vältytte samoilta ongelmilta kuin itse tai kaikki ne uutisissa mainitut ihmiset jotka on joutuneet rahapulaan suurien lääkärikulujen takia. Tottahan se on, että pienet kulut maksaa itse helposti, mutta uskoisin, että monelle nuorelle jo kalliin kännykän rikkoutuminen on iso kulu? Kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta, kuten joku fiksu on joskus sanonut, vaan asioita voi myös välttää kuuntelemalla muita. Olkaahan siis a) tarkkoja valitessanne asuntoja  Airbnb:n kautta ja b) ottakaa matkavakuutus. JOOKO? <3

Mihin sun seuraava reissu on suunniteltu? Onko sulla jotain isoja kuluja, jotka on mennyt pelastuksena matkavakuutukseen? 

7 kommenttia artikkeliin ”Mutkia matkassa – muista matkavakuutus!

 1. anumaaria78 sanoo:

  Todellakin matkavakuutus, ja vielä tarkemmin matkustaja- ja matkatavaravakuutus. On huomattava, että esim. liittojen jäsenyyden ja luottokorttien kylkiäisenä tulevat vakuutukset on noita matkustajavakuutuksia. Niistähän ei korvata esim. rikkimenneitä puhelimia tai hukkuneita matkalaukkuja. Lääkärikäynnit korvataan kyllä. Toki kannattaa tutustua vakuutusehtoihin. Esim. sillä Meksikossa kuolleella suomalaisnaisellahan oli matkavakuutus, vakuutusyhtiö ryhtyi hankalaksi. Pienet printitkin siis pitäisi lukea.

  Airbnb:stä mulla on semihuono kokemus. Jouduttiin evakuoimaan ittemme kämpästä kun sieltä löytyi jotain kuoriaisia. Onneksi eivät olleet luteita. Tämä todettiin jälkikäteen kuvista. Olen niin ötökkäkammoinen, että ehkä saatoin hieman ylireagoida… ;)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Oot ihan oikeassa! Hyvä kun kommentoit Anu. Vakuutuksissa on tosiaan ero ja siihen aina kuuluu nuo eri osat, joita ei kaikilla korteilla edes ole. Vaihtelee tosi paljon, joten ehdot kannattaa tarkistaa. :)

   Heh, ymmmärrän ihan täysin sua, oisin tehnyt samoin. Ei tiedä mitä nilviäisiä ne oli, ties vaikka ois pureskellut öisin palasia jaloista ;) Odotan meidän tulevia Airbn öitä, joita on vielä useita. Saas nähdä tulisko vähän parempia kokemuksia.. :)

   Tykkää

 2. Hanna sanoo:

  Hyvä muistutus, näitä on nyt ollut muutamissa blogeissa ja lehdessäkin taisi just olla?oon aika yllättynyt jos niin monet matkustaa ilman vakuutuksia. Miksi? eikö välitetä? Eikö kukaan oo kertonut, että aika huonosti voi käydä?

  Meillä kävi kerran niin, että minä sairastuin pahasti ja tottakai poikaystävän piti jäädä tueksi kun jouduin sairaalaan. Onneks oli hyvä vakuutus, korvasi kaikki kulut ja myös poikkikselta, kun oli siellä minun takia perheenä. En edes halua ajatella paljonko ois maksanut ilman vakuutusta.

  Monesti oon käyttänyt myös erilaisiin pikkujuttuihin vakuutusta. Aina ollut hyödyksi! Samaa suosittelen siis mä, eli vakuutukset kuntoon!

  Airbnbstä ei oo kokemusta. En oo uskaltanut kokeilla muiden koteja :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Samaa mieltä. En voi ymmärtää sitä, että matkustetaan ilman vakuutusta. Jos on varaa ottaa matka, on varmasti varaa vakuutukseen, se kun on niin halpa summa siihen nähden mitä oikeasti voi sattua. Ehkä ihmiset ei vaan sitten usko, että niille koskaan tapahtuu mitään? Ei ennen kun tapahtuu.. Sitten sen oppii ainakin sieltä kantapään kautta. :/

   Onneksi sulla on ollut vakuutus kunnossa. Kiitos kun jaoit esimerkkisi :)

   Airbnb ei oo ihan kaikkien juttu.. Mullekin sopii jos otan koko kodin, mutta en välttämättä menisi vain huonevuokralaiseksi. Se olisi jo vähän liikaa ;) hih.

   Tykkää

 3. Hanna sanoo:

  Moikka! Voisitko kirjoitella tarkemmin airbnb-kokemuksista ja antaa kenties vinkkejä? Suunnitteilla olisi ehkä kokeilla😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Tottakai onnistuu! Varmasti jo ens viikolla :) Me ollaan menossa keskiviikkona uuteen Airbnb kämppään, eli siitä varmasti saa taas jotain uutta juttua aikaan :)

   Kiitos toiveesta!

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: