Postikortteja ei tältä reissulta ole vielä lähtenyt yhtäkään, ei ainakaan täällä blogin puolella. Ehkä muistatte ainakin nämä Pariisista ja New Yorkista lähetetyt kortit? Virtuaalisia postikortteja on blogin historian aikana lähetelty jo 10 eri kohteesta, tämä kortti lähti matkaan Sevillasta. Terveisiä siis aurinkoisesta Espanjasta, jossa olimme vielä eilen aamulla. Tänään olemmekin jo Lagoksen kauniissa maisemissa Portugalissa, joista kuulette varmasti lisää myöhemmin.

ps. Miten teidän Vappu on mennyt? Pitäkääs hauskaa Ullanlinnanmäellä! ;)

DSC04128

DSC04142 DSC04146 DSC04174

Hola! Como Estas? Tämä kortti kirjoitetaan Sevillasta, missä on muuten ihan hitsin kuuma. Ei tuule yhtään. Eikä sada. En uskonut, kun joku sanoi, että täällä tulee tosi hiki. No niin tulee. Ja siksi me ollaan oltu aika paljon sisällä, tai siis ei siksi, mutta siksi kun on ollut myös töitä mitä pitää tehdä. On sitten ollut helpompi olla sisällä, kun ulos menessä tulee kuitenkin vain hikeä valtoimenaan ja toivoisi olevansa sisällä. Aluksi oli vähän vaikeaa, kun netti ei toiminut ja haluatteko tietää kuka sen korjasi? Ville. Tietenkin, koska kyllähän se ne jutut osaa.

Sevilla on kuulema Falemencon kaupunki, mutta miksi kaikki on sitten ihan keltaista? Luulisi, että olisi punaisemaa. Talot siis, ei nyt ihmiset tietenkään. Vaalea iho täällä on ihmisillä, vaaleat hiuksetkin useilla. Ei sellaisia tummia ja tulisia espanjalaisia, paitsi ehkä luonteelta. Kerran yhdessä ravintolassa vähän tapeltiin, joku kai vähän tulistui. Siinä sitten taputeltiin vaan selkään ja se oli pian ohi.  Sitten juotiin lisää kaljaa. Jostain kuitista ne tappeli, vähän turha juttu. Piti silti huutaa naama punaisena. Niin ja kerroinko jo, että täällä on tosi vähän turisteja? Ekana kahtena päivänä ei nähty niitä ollenkaan. Niin ja täällä oli muuten vappu myös, mutta ei se näkynyt yhtään. Munkkejakin me löydettiin, mutta ei kannata ostaa niitä Espanjassa. Tosi pahoja. Irvistettiin molemmat ja heitettiin pois, vaikka eihän ruokaa saa heittää roskiin, siitä tulee huonoa onnea. Oli pakko, koska tuli vaan paha mieli, kun sitä maistoi. Ja koti-ikävä. Vappu on Suomessa makeampi. Muistakaan muuten varoa, kun kävelette Sevillassa. Ihailette koko ajan hienoja taloja (tosi hienoja!!) ja sitten astutte koirankakkaan. Sitä on paljon. Tosi paljon. Yhdelläkin kadulla piti hyppiä väleistä. Aika hauskaahan se oli, ne ei varmaan tykkää siivoomisesta. Eikai kaikki voi tykätä. 

Ja tuli muuten mieleen, että kun suomalaisia pidetään kännäävinä, niin kyllä nämäkin sen homman osaa. Jokainen paikka täynnä ihmisiä kaljatuopin kanssa jo päivällä ja siinä ne istuu koko ajan. Puhuvat päällekkäin ja huuto kuuluu. Ei siinä suomalainen pärjää, ei ehdi edes kaljaa sanoa, kun joku jo puhuu taas. Aika hassua. Niin tai siis ei ne ihmiset kaljalla ihan koko ajan istu. Välillä ne käy ehkä lepäämässä ja jatkaa sitten taas. Täällähän on siesta päivällä. Paikat on auki aamupäivällä pari tuntia, sitten illalla sama homma. Välillä syödään ja nukutaan. Niin voitteko uskoa, että aamiaista tarjoillaan kello yhteen asti! Joo’o. Lounasta sai ravintoalssa vasta kolmen jälkeen. Ja sitten se menikin kiinni siestan ajaksi. Ja illallista sai yhdeksältä. Siksi me syötiin japanilaisessa ravintolassa, kun paikalliset aukesi niin myöhään. Ei me unikeot jaksettu odottaa. Tai siis oli nälkä. Eikä sushi ollut yhtä hyvää kuin Suomessa, ei ollenkaan. Onneksi silti japanilaiset on normaalimpeja kuin espanjalaiset ja saatiin syötävää jo ennen yhdeksää. 

Tulipas näistä jutuista vähän hassuja, mutta oikeasti Sevilla on tosi kiva paikka. Tultais uudestaan ja otettas kavereita mukaan. Käytäis lenkillä ja istuttais pitkään syömässä ja niin ja Flamencoa vois mennä kattomaan. Se unohtui tällä kertaa. Höh. Muutettaisiin rytmi ehkä espanjalaiseksi, että voisi syödä öisin niin kuin nää. En ehkä rupeais juomaan kaljaa yhtä paljon, mutta muuten voisin muuttaa tapoja. Ainiin ja eihän nää siis syö aamiaista. Polttaa tupakan ja juo kahvin. Sama kuin Italiassa. Aika hassuja. Me ollaan kyllä syöty puuroa mikä saatiin tuliaisena Suomesta. Puuroa ja mansikoita. Ne on täällä halpoja. Ruoka muutenkin. 

Kauheen kivaa on ollut, seuraavaksi me mennään bussilla Portugaliin. Ehkä me lähetetään teille sieltäkin kortti! 

Pusuja, 

Marissa & Ville

 

7 kommenttia artikkeliin ”Postikortti Sevillasta

 1. VP sanoo:

  Heippa,
  Ja kiitos, sulla on aivan mahtavan inspiroiva ja hymyn huulille tuova blogi! Olen lueskellut sun tekstejä jo jonkun aikaa ja pitää kyllä todeta, että tykkään kyllä kovasti sun tavasta kirjoittaa, se on jotenkin eleetöntä ja samalla värikästä :)
  Mutta itse asiaan, oliskos sulla heittää jotain hyviä vinkkejä ekakertalaiselle Italian matkaajalle?
  Lomaillaan (paremman?) puoliskoni kanssa touko-kesäkuun vaihteessa kaksi viikkoa itiliaanojen tykönä, ensin viikko Toscanssa ja sitten toinen kierrellen itärannikkoa, huisia!
  Eli siis jos tuleeko mieleen jotain ehdotonta nähtävää/tehtävää esimerkiksi Toscanassa?
  Kiitän kyllä suuresti, jos on jotain pettämättömiä tipsejä heittää! Ja hei kivaa Vappua sinne etelän lämpöön! :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Moi Venla! Ja iso kiitos! :) <3 Tosi kiva, että kävit kommentoimassa.

   Mahtavaa, Toscana! Ootte valinneet todella hyvin ;) Toscanalaiset on todela ylpeitä omasta asuinalueestaan, enkä ihmettele yhtään, siellä on tosi kaunista ja voisi sitä melkeinpä parhaaksi alueeksi sanoa Italiassa. Ellen tykkäisi vähän kaikista alueista, hehe.

   Onko teillä missä siellä majapaikka? Mitään etukäteissuunnitelmia? Ehkä osaisin neuvoa vähän lisää, jos tiedän tarkemmin millä suunnalla olette liikkumassa :) Viinitiloja suosittelen tottakai heti ensin katsastamaan, koska ne ovat sillä alueilla upeita ja jokaiselle on hieno kokemus nähdä missä viiniä tehdään ja millaista elämä siellä eletään. Me oltiin viimeksi sellaisella luomu viini-tilalla, Pomaio nimeltään, tosi ihana paikka. Asuttiin myös siellä viikon verran. En itse juo viiniä, mutta niistä käynneistä oon aina tykännyt, jotenkin kiehtovaa se elämäntapa. Firenze on tottakai hieno kaupunki, mutta en tiedä onko teidän toive pysyä vähän pienemmissä paikoissa? Mahtavaa, että teillä on siellä italiaanoja mukana, he varmaan tietävät myös paljon hyviä paikkoja joissa käydä? Ja vinkkinä muuten, että Italiassa on super edullista matkustaa junalla. Ja nopeaa. Autolla on tietenkin se etu, että voi vaan ajella uusiin paikkoihin suunnitelematta sitä etukäteen. Saattaa löytää tosi kivoja pieniä kyliä, ihan vahingossa. :)

   Itärannikko on mulle vähemmän tuttu, mutta sen mitä tiedän, kannattaa välttää Riminiä. Kulunut paikka, lähinnä tukossa oleva rantalomakohde. Vierailisin ehkä itse San Marinossa hetken ja jatkaisin rannikkoa pitkin pieniin kyliin.Usein mitä pienempi, sen idyllisempi ja kivempi :) Mistäs te palaatte takaisin, Milanosta?

   Toivottavasti te löydätte jotain ihania paikkoja, joissa vierailla. Ruoka ja viini taitavat olla se suurin innostuksen kohde, kun noilla alueilla kulkee, eli seuratkaa niiden perässä. Ja tottakai kauniiden maisemien <3

   Tykkää

   1. VP sanoo:

    Moi,

    Jaa kiitos vastauksesta, tämä auttoi jo todella paljon! Ollaan siis varattu lennot Roomaan ja sieltä takaisin ja päädyttiin vuokraamaan myös auto koko ajaksi. On sitten helppo kierrellä paikkoja ja vaihtaa maisemaan, jos käy aika pitkäksi.

    Ensimmäinen majoitus meillä on Cortonan ja Arezzon välimaastossa, ilmeisesti melko pienessä kylässä. Villa, joka löydettiin oli niin syötävän söpö, että ei voitu vastustaa kiusausta, vaikka harvemmin ihan maaseudulla lomaillaan. Mutta kuluneesti, vaihtelu varmasti virkistää :) Ja varmasti päästään nauttimaan rauhasta, sekä upeista maisemista ja ennen kaikkea ihan omasta uima-altaasta.

    Muuten ollaan suunniteltu (tai siis minä olen, kaksilahkeinen osallistuu vain toteuspuoleen :D) päiväreissua Firenzeen, mahdollisesti Arezzon ja sen outlet-kylän katsastusta, sekä viimeisen kahden päivän viettämistä Roomassa. Jotenkin, ehkä hiukan karsastan Roomaa suuren väkimäärän ja ruuhkaisuuden vuoksi, mutta kai sitä Italiassa ollessa pitää kuitenkin kyseinen kaupunki kokea. :)

    Tykkää

    1. Marissa sanoo:

     Jes, teillä on ihan loistosijainti asua! Arezzossa oon ollut monet kerrat, arvatenkin juuri siellä outletissa, hehe. Viime reissulla ajeltiin mm. Montelpulcianoon, Firenzeen ja muutamaan pieneen paikkaan siinä meidän villan lähistöllä. Meilläkin oli siellä sellainen villa vuokralla Pomaion viinitilalla (isolla uima-altaalla myös, hih!), päästiin katsomaan miten viini tehdään ja kokkikouluun :D Päivisin joko reissattiin, tai oltiin altaalla, illalla käytiin hyvissä ravintoloissa, siinä kokkikoulussa ja tehtiin omassa kiviuunissa pizzaa. Oli todella hauska viikko. Uskon, että saatte ihan uusia kokemuksia, kun meette vähän erilaiseen paikkaan ja keskelle ei niin mitään. Siellä olo rauhoittuu nopeasti. Lämmin siellä tulee muuten olemaan aivan varmasti, siihen kannattaa varautua ;)

     Ja mitä tulee Firenzeen ja Roomaan, niin molemmat on tosi kauniita paikkoja. Roomassa lähelläkin on yksi tosi hyvä outlet, en nyt millään muista nimeä. Ainakin kun olette autolla, teille on liikkuminen todella helppoa. Ihmisiä on kesällä varmasti isommissa kohteissa paljon, mutta ehkä jaksatte ”maaseutu-matkailun” jälkeen myös kaupungissa paremmin.

     Jos ootte muuten hyvän ruoan faneja, niin Via Michelinin kautta voi helposti katsoa parhaita ravintoloita. Itse tykkään valita sieltä niitä, mitkä on edullisemmasta päästä, varsinkin perus trattorioita ja ihan tavis ruokaa löytää sitä kautta. Ei silti vahingossa mene huonompaan paikkaan ja tietää mitä saa. Ja jos vinkkejä kaipaat lisää matkan lähestyessä, niin laita vaan viestiä. T. italia-fani ;)

     Ihanaa matkan odotusta! Olen tosi innoissani teidän puolesta itsekin :)

     Tykkää

    2. VP sanoo:

     Jostain syystä en pääse kirjoittelemaan tuohon sun vastauksen perään, mutta tuleehan se tähänkin, hassuun paikkaan vain.

     Ai hitsin vitsit, sun kommentin perusteella kuulostaa siltä, että ei sitä oikein jaksaisi enää sinnitellä viimeisiä arkiviikkoja. Mutta pakkohan tuo on.. :D Melko samoilla linjoilla luulen, että mekin lomamme vietämme. Ainakin toivottavasti.

     Olettekos muuten käyneet pyöräilemässä taikka vaeltamassa tuolla Toscanan suunnalla? Hirveästi kiinnostaisi ostosten ja ravintoloiden perässä juoksemisen lisäksi jotain ihan oikeaakin urheilua harrastaa. Vaikka kyllähän hyvän pastan ja viinin metsästäminen itsessään jo on melkoinen suoritus! Vaikkakin tuolla niitä taitaa olla tarjolla hiukan tiuhemmassa kun Keski-Suomessa ;)

     Ja kiitos muuten ravintolavinkistä, ihan varmasti hyödynnetään, nimimerkillä Tripadvisorin suurkuluttaja!

     Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Ihana kortti, luin täällä ääneen niin Riksakin ehti kuulemaan kortin jutut ennen töihin lähtöään :D
  Mä muistan jostain kumman syystä kortin Porista kauheen hyvin, se oli hauska :D

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: