Kaipaan. Tottakai kaipaan ajoittain omaa kotia! En tällä hetkellä ole ihan varma missä se oikea koti on, kun koti Suomesta on vuokrattu, mutta eiköhän se sitten joskus selviä. Eihän sitä tiedä, vaikka se oikea koti koti olisi joskus ulkomailla. Nyt ainakin kierretään ja fiilistellään, haluan nauttia siitä tunteesta, kun mihinkään ei ole pakko mennä ja mikään ei sido sua minnekään. Okei, kyllä se Suomi aina vähän sitoo. Perhe on siellä, ystävät odottavat siellä ja kaikki omaisuuskin on siellä. Tässä viime viikkoina kun on vielä iskenyt kova koti-ikäväkin muutamina hetkinä, niin pakkohan se on myöntää, on se koti vaan Suomessa. Koska sydän on.

Aika monikin on kysynyt, että tuleeko yhtään koti-ikävä, kun koko ajan on eri paikoissa ja mihinkään ei voi asettua kunnolla. Joku kysyi, että onko levoton olo, kun aina pitää pakata ja purkaa tavaroita? En osaa oikein ajatella sitä niin. Jos olisi pakon edessä reissussa, niin sitten varmaan olisi. Kun itse valitsee tämän tavan elää, siihen tottuu. Siitä nauttii, että pääsee näkemään erilaisia paikkoja ja vaikka se elämä onkin pakattuna matkalaukkuihin, on siinä paljon muutakin. Kokemuksia, elämyksiä ja aina uusi päivä. Erilainen ja täynnä mahdollisuuksia.

Niin, kyllä välillä on kova ikävä myös kotia, pakkohan se on myöntää. Oikeastaan Suomi ikävä, koska koti on siellä missä läheiset on, ja tärkein läheinen on täällä mun kanssa juuri nyt mukana. Eli siis, joo, on vähän Suomea ikävä myös.

DSC01242

Moni kotikissa, joka ei niin välitä matkailusta, kertoo usein, että kotona on ihanaa säilyttää omat rutiinit ja niiden takia on vaikea lähteä mihinkään. Reissuista ei niin nauti, kun omat tavat eivät ehkä sovellu uuteen paikkaan ja kaikki omat tavarat eivät ole mukana. Ympäristö muuttuu. Kaikki muuttuu liikaa. Ymmärrän tämän ihan täysin! Sama tunne tulee pitkissä reissuissa aina, sitä alkaa kaipaamaan niitä tuttuja kodin juttuja ja turvallista tunnetta herätä joka aamu samasta paikasta. Koti on meille suomalaisille aina ollut se turvallinen oma paikka, johon voi tulla suojaan, kun muu maailma pännii. Tai no voi tulla muutenkin, kun ei pänni mikään. Kotona on vaan yksinkertaisesti hyvä olla.

Mitä kaipaat kotoa eniten? 

Tästä syystä itsekin oon aina tykännyt panostaa kotiin. Laittaa nätiksi, sisustaa, tehdä kaikesta kotoisaa ja sellaista, että omissa nurkissa viihtyy helposti pitkäänkin. Olen sosiaalinen tyyppi, mutta kaipaan paljonkin oman kodin kotoisuutta ja omaa aikaa. Aikaa ajatella. Nyhvätä sohvan nurkassa ja kirjoitella omia juttujani. Odotankin jo sitä, että kun seuraavan kerran asetutaan aloillemme, päästään laittamaan kotia taas kunnolla. Saa omat tavarat paikoilleen, pystyy juoda omasta kupista kahvia ja tietää mitä kaapeissa on. Ei ole vain rajallista määrää tavaroita mukana, eikä tarvitse pestä koko ajan niitä harvoja vaatteita joita on mukana. Vaikka joskus tulee harmiteltua omaa tavaran hamstraamista ja jopa materialistin oireita, niin let me tell you, on aika ihanaa kun kaapeissa on paljon vaatteita joista valita. Nimimerkillä tämä matkaaja käyttää joka melkein joka päivä samoja housuja ja paitoja on ihan liian vähän matkassa. Eli joo, ehkä eniten kuitenkin kaipaan tiettyjä rutiineja ja kotoisaa tunnetta. Pysyvyyttä.

DSC07007DSC07038DSC07004

 

 

Varmaan tästä tekstistä voi aistia, että henkeen ja vereen fanitan Suomea? En kaipaa juuri nyt takaisin, mutta varmasti palaan sitten taas onnellisena sinnekkin, kun on sen aika. Ainakin kesällä pitää tulla Pori Jazzeille, siellä on niin hyvä meno ja kivoja tyyppejäkin siellä asuu. Kuten tää ilopilleri <3- Suomessa on puhtaat kadut, puhdas luonto, turvallista kävellä yöllä kotiin ja voi olla varma saavansa aina tuoretta ja hyvää ruokaa. Suomessa elämä on helppoa, voi aina etsiä apua jos sitä tarvitsee ja kaikki ymmärtävät mitä puhun, eikä tarvitse yrittää sopertaa englanniksi jotain ihmisille, joka ei sitä ymmärrä. Niin ja mikä kaikista tärkeintä ja mitä on eniten ikävä, on se tunne, että täältä mä olen kotoisin. Tänne mä todella kuulun.

Kaipaavin terveisin Suomineito -88

3 kommenttia artikkeliin ”Kaipaatko yhtään kotiin?

 1. Sarkku K sanoo:

  Nauttikaa! <3 Tuollainen huoleton ja vailla velvotteita -elämänvaihe kannattaa kokea, nuorena sitä vielä pystyy ja ehtii. :)

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kiitos!! Aivan varmasti nautitaan. Tänään onkin suunta kohti Lissabonia, ihan uutta kaupunkia. Jeejee!! :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: