DSC04438Aamuni aloitin usein laulamalla Juha Tapion mukana, ihan hiljaa, niin ettei se kuulu liian kauas. En ole hyvä laulamaan, oikeastaan ihan järkyttävän surkea, nämä sanat vain tuntuu tosi hyvältä sanottuna ääneen. Tekee mieli hyräillä parhaissa kohdissa. Ja soittaa samat biisit moneen kertaan uudestaan, aivan kuin en olisi kuullut ne ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten. Ilmeisesti tietyt sävelet eivät kulu. Niitä kuunnellaan oikeissa kohdin vuotta yhä uudestaan ja uudestaan. Mä kuuntelen aina keväisin. Juha kuuluu mun kevääseen.

Lähes viikko tuli vietettyä Cascaisissa ja kuten tästä huumorin täyteisestä sadusta teille ehkä selvisi, saavuttiin aiottua aiemmin Portoon. No, eipä tässä mitään valitetavaa, ehditään ainakin tutustua paremmin näihin katuihin nyt kun päiviä on käytettävänä yksi lisää. Meillä on ollu säiden suhteen tosi huono tuuri ja koko Portugali on ollut myrskyjen ja sateiden peitossa kokonaisen viikon. Tää vaikutti meihin niin, että ei olla juurikaan päästy ulkoilemaan. Onneksi muutaman kerran pilviverho vähän rakoili ja kova tuuli laantui, niin päästiin tekemään pari retkeä uusissa maisemissa. Kierrettiin jonkun verran Cascaisia ja käytiin Sintrassa. Tästä jälkimmäisestä kerron ihan omassa postauksessaan, ehdottomasti yksi viikon parhaista päivistä nimittäin vietettiin siellä. Tosi kauniita maisemia!

Ollaan tosiaan koko reissu saatu nauttia vaihtelevista säistä, mutta niinhän se aina menee. Joskus paistaa kuuma aurinko, kun joskus sataa kaatamalla. Harvoinpa missään on aina aurinkoista tai aina lämmin. Kukaan ei usko, kun kerron, että jälleen Suomessa on ollut lämpimämmät ilmat tässä kuussa kuin mitä me ollaan saatu nauttia. Näin se menee joka vuosi, sama havainto jokaisella matkalla, mutta kukaan ei usko kun kerron. Suomalaiset jaksaa kertoa, että kotona on niin huonot ilmat ja muualla niin kovin lämmin ja ihanaa. Voin paljastaa, että ainakin Etelä-Suomessa ilmat on olleet viime viikkoina paremmat kuin missään Euroopassa. Uskokaa pois. Uskokaa jo vihdoin ;)

DSC04474 DSC04475

Onneksi ollaan osattu sännätä ulos heti kun on pystytty ja jos on ollut tosi karmea keli, ollaan käytetty sekin aika hyödyksi. Työmotivaatio on kummasti parantunut, kun on ollut huonot ilmat. Sohvalla viihtynyt ihan hyvin, kun aurinko ei huutele sua jatkuvasti ulos, vaan sade viestittää sisälle jäämistä. Siispä, kiitos huonojen ilmojen, ollaan saatu muutakin kun maisemakierroksia aikaan tämän viikon aikana. ;)

No, ollaan me ulkonakin viihdytty muutaman lenkin verran. Kilometrejä on tällä viikolla kertynyt jalkojen päällä ihan kivasti, jo 46 kilometriä. Eikä edes ole vielä lauantai kunnolla käynnissä. Hyvä me, ollaanpa oltu ahkeria liikkumaan!

Yksi ihana asia tämän viikon hetkissä on ollut aamujen rentous. Ollaan vietetty pitkiä kahvihetkiä, olen kirjoittanut tunteja putkeen, syönyt myöhäisiä aamiaisia ja nauttinut sekavista aikatauluista. Lounasta on joskus syöty joskus vasta neljältä ja joskus ollaan nukuttu päikkärit keskellä päivää. Öisin on nukuttu kunnon unet, sade kun saa itselleni aikaan väsymystä ja yllättävänkin levollisen olon. Ihana viikko tämä on ollut ja onneksi se vielä jatkuu täällä Portossa. Sain tänne ystävänkin seuraksi, ehkä te Instagramin tai snäpin kautta bongaatte kenen kanssa täällä ollaan ;)

Hei kohtahan muuten vaihtuu jo kuukausi kesäksi. En yhtään muista minkälaista musiikkia kuuntelen silloin, mutta ehkä se pian selviää. Sitä niin automaattisesti aina naputtelee kappaleiden nimet vuodesta toiseen, valikoi juuri oikeat sanat oikeaan hetkeen. Eikä sitä voi selittää, se vain tapahtuu. Joka kerta. Siitä olen varma, että kohta Juha Tapio vaihtuu johonkin vähän iloisempaan. Alkaa olla aika kuunnella jotain pirskahtelevaa ja eloisaa musiikkia. Koska onhan jo melkein kesä! <3

Energistä viikonloppua! 

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: