Woohoo, 1000 kilsaa jalkojen päällä meni rikki tällä viikolla! Pitäisköhän tätä juhlia? Muistatte ehkä vielä, että viime vuoden puolella mun tavoitteeni oli, että joka viikko tulisi käveltyä/juostua noin 50 kilsaa viikossa. Tarkoituksena pitää itsensä aktiivisena ja varmistaa, että selkä pysyy kunnossa ja olo on jatkuvasti reipas. No, jos tätä lukua katsoo, niin sehän on juuri eikä melkein mun tavoitteeni. Enkä ole enää edes ajatellut asiaa aiemmin, kunhan rupesin laskemaan lukuja yhteen ja huomasin, että on tullut oltua ilmeisesti paljon liikkeellä.

Tämän vuoden kilometrit:

 • Kävelyä 650 km
 • Juoksua 70 km
 • Laskettelua 30o km
 • Uintia 9 km

Tuo laskettelun määrä on vain karkea arvio, en todellakaan tiedä kertoa tarkasti paljonko mäessä tuli laskettua alkuvuoden aikana. Meillä oli tällä kaudella yhteensä 18 laskupäivää, lyhkäsempiä ja pidempiä, joten tuo luku luultavasti on aika lähellä oikeaa. Ja jos ei ole, niin sitten se on paljon enemmän. Ainakin mun jalat oli niin muussia ihan liian usein, että en suostu uskomaan niiden olleen vain huonossa kunnossa :D Pakkohan siinä oli olla kilometrejä, jotka saivat ne huutamaan hoosiannaa.

Tuntuu muuten todella koomiselta puhua laskettelusta, kun ulkona on jo täysi kesä päällä ja viimeisistä hetkistä suksien päällä on yli kuukausi aikaa. Vaikka vielä koomisempaa on se, että nämä alla olevat kuvat on otettu pari viikkoa laskureissulta lähdön jälkeen ja hiihtohousut vaihdettiin aika pian shortseiksi. Itävalta vaihtui Italiaksi ja Ranskaksi, samalla vaihtui myös urheilumuodot. :)

DSC03352DSC03376

Tämän vuoden treenit on sisältäneet kolmea asiaa: juoksulenkkejä, kehonpainotreenejä ja laskettelua. Juoksulenkkejä on takana vasta 14 kappaletta, mutta kävelyä on tullut lähelle tuo 700 kilometriä täyteen. Eikä sekään luku mikään tarkka ole, yleensä laitan ylös kaikki vähänkin pidemmät matkat mitä kävellään ja luonnollisesti jotkut lyhyemmät taaperrukset unohtuu. Uusissa kohteissa tuleekin alkuun aina käveltyä paljon, kun pitää kiertää kaikki mahdolliset uudet kulmat, mutta sitten se rauhoittuu. Tämän jälkeen usein meno vaihtuu juoksuksi tai vaihtoehtoisesti kotosalla tehdyksi treeniksi.

Kotona tehdyt treenit muodostuvat aina siinä hetkessä kun niitä teen ja liikkeet on aina erilaisia. Musiikki vaan soimaan ja hiki päälle. Kyykättyä tulee joka kerta, samoin burbeet ja punerrukset kuuluu vakkarikalustoon. Tanssijuttuja teen myös joskus, mutta vaan silloin jos saan häädettyä Villen johonkin omaan koloonsa. Tanssia en voi harrastaa jonkun katsoessa, vaan pitää olla tarpeeksi omaa rauhaa jorata omaan tahtiin. :P

Enkä ota stressiä siitä, että ehditäänkö me käydä lenkillä tai ehdinkö tehdä mitään kunnollista lihaskuntoa. Noin kerran viikossa tulee juostua lenkki ja teen parit lihaskunnot siihen päälle. Niin ja kun saliakaan ei ole käytössä, niin eipä sitä mitään maksimivoimaa tule tosiaan tehtyä. Eikä ole edes ikävä sitä hommaa, näin keväällä ja kesällä ulkoilma maistuu kaikista parhaalta. Hikikin tulee nopeasti helteissä ;)

Nykyään en enää juokse kovin paljon, kuten varmaan tämän vuoden kilometrien määristä jo huomasittekin. Eilen me käytiin esimerkiksi tunnin kävelyllä, joka sisälsi puolet matkasta portaita ja kiipeämistä ylämäkeen. Maastot on pelkkään kävelyyn täällä päin tosi makeat, koska aina on mäkiä ja portaita joissa hengästyttää itsensä ihan kunnolla. Yhtäkään juoksuaskelta ei tarvita, kun on jo hullu hiki päällä. Ja no, niin kävi eilenkin. Tunnin kävelyn päälle jaksoin tehdä vielä kymmenen minuuttia kyykkyjä ja punnerruksia, mutta sitten piti jo huohottaen viheltää peli poikki. Kaikki tehot oli syöty loppuun.

Eilisestä treenistä jäi tosi hyvä olo, kroppa on vieläkin super energisen oloinen. Tänään haaveilin pääseväni lyhyelle juoksulenkille ja koska saavuttiin eilen uuteen kohteeseen (Valenciassa ollaan tämä viikko) tulee aivan varmasti myös käveltyä paljon ja ihailtua uusia kulmia. En siis laita paljon odotuksia tuleville treeneille, mutta tottakai sitä tulee jo valmiiksi haaveiltua tulevista treeneistä. Jos vaikka saisi itsensä vahingossa motivoitua kunnon treenille ja huomennakin olisi yhtä hyvä olo kuin oli eilen. :)

Mikäs treeni sulla on seuraavaksi tiedossa? Miltä tulevan kesän treenit näyttää, tiedossa salia vai vaihteluksi enemmän ulkotreenejä? :)

6 kommenttia artikkeliin ”1000 kilometriä rikki – Mitä kuuluu treeniarkeen?

 1. Hellu sanoo:

  Hahahah! Mulla on omat tanssit aina tiistai iltaisin, kun mies lähtee omiin treeneihin. Teen zumbaa ja sellasta salsa alkeita videota. Tosi hauskaa mutta en ikinä vois tehdä kun mies on täälä :D se naurattas liikaa.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hauskaa, että joku muu on samanlainen. Ei millään voi toisen kanssa tehdä tanssijuttuja, kun alkaa vaan naurattaa. :D No, onneksi joskus sitä on yksinkin kotosalla ;)

   Salsa <3

   Tykkää

 2. memmi sanoo:

  Mulla kyllä varmasti kesälläkin jatkuu salitreenit, mutta itseni tuntien sekaan tulee myös paljon enemmän juoksua/kävelyä/ulkotreenejä kehonpainolla. Ja porrastreenejä! Niin kamalia mutta ihania samaan aikaan :D Oon kyllä niin fiilis liikkuja, että suunnitteltu sali voi vaihtua lennosta vaikka pyörälenkkiin. Mutta mikäpä sen parempaa, keho ja mieli tykkää, kun tekee oman fiiliksen mukaan! Jos olisin tuollasissa maisemissa kuin te, niin tulis varmaan tehtyä todella paljon ulkotreenejä. En malttais olla tekemättä! :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Portaat <3 Hullua, mutta samalla ihanaa. Mun peppu ja etureidet on aivan jumissa, kun on menty niin paljon portaita :D Ei tarvii kyykkällä juurikaan, kun tekee kunnolla portaissa ;)

   Rennolta kuulostaa sun liikkuminen, sellaista sen pitäisikin aina olla. Kivaa, mutta välillä vähän tuskallista, että kehittyy ;)

   Tykkää

 3. Nita sanoo:

  Huomenna torstaina luvassa koko kropan treeniä: lantionnostoja, boxille nousuja, istumaannousuja, hauiskääntöjä… kera lisäpainon, kahvakuulan tai levypainon. 😉 Viime viikko meni flunssassa niin täytyy nyt mennä hieman kevyemmällä treenillä. Huomenna siis luvassa viikon kolmas treeni. 😊Kesällä aika lailla oman kehon painolla treenailua, joskus mukaan kahvakuula tai levypaino, porrastreeniä ja kävelylenkkejä. Venyttelyjä unohtamatta. 😉

  Tuo 1000km kuulostaa niin kamalan suurelta luvulta, hih! 😊

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   hehe, eikö kuulosta! Moneen kertaan katsoin lukua ja kysyin Villeltäkin, että onko toi nyt väärin että onko mahollista, että noin paljon on jo matkaa kuljettu?! :D Mutt on se, hehe.

   Kuulostaa tosi hyvältä sun treenit! Aion ehdottomasti hankkia kahvakuulan, kun seuraavaksi jossain asutaan kunnolla, se on tosi helppo väline treeneihin. Oikeastaan kotiin ei muuta tarvitsisi kun crosstrainerin ja kahvakuulan ja salia ei tarttiskaan. Ulkona voi tehdä kunnon treenejä ja auts, just niitä porrastreenejä. Kamalia mutta niin ihania! :D

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: