Ihanaa, jo toinen hyvin nukuttu yö takana! Pieniä uniongelmia ollut tässä viime aikoina ja kyllä huomaa ison eron olossa, kun on saanut nukkua kunnolla. Vitsit mitkä energiat on taas käytössä!

Me asustellaan täällä Barcelonassa sattumoisin tällä kertaa vähän erilaisessa asunnossa ja poikkeuksena aiempiin, on kämpässä myös muita asukkaita paikalla.  Voi kuulostaa kauhean kivalta ja sosiaaliselta hommalta, mutta oon tässä parin päivän aikana tullut sellaiseen lopputulokseen, että jatkossa taidan viihtyä asumassa kaksisteen Villen kanssa. Hehe, ei siinä ettenkö tykkäisi muista ihmisistä, mutta ne muut ihmiset ei oikein tykkää nukkumisesta ja kun mulle se on niin kovin tärkeää. Ainakin öisin ois ihan kiva vetää unta palloon ;)

Vaikka itse ollaan reissussa ja tehdään samalla myös töitä, näin ei ole ihan jokaisella. Tämän reissun aikana on tullut nähtyä ihan muutama lomaansa viettävä turisti. Meidän eka yö täälläkin meni kuunnellen naapurien biletystä (saksalaisia ihania poitsuja viereisessä huoneessa <3) ja Valenciassa me kuunneltiin koko viikko brittituristien tappelua öisin. Niin ja Lagoksella sama juttu. Brittejä on tämän reissun aikana ollut vähän joka paikassa ja öisin heillä on bileet aina täysillä käynnissä. Ja ne bileet tarkoittaa aina tappelua. Yleensä juuri meidän ikkunan alla :D  Niillä on kyllä sellainen meno jatkuvasti päällä, että ne ei ainakaan säästele elämäänsä huomiselle. Olut virtaa jo aamusta ja nyrkit heiluu öisin. Haha, tavallaan aika koomista. Tavallaan sitten ei, kun itse on siinä lähellä ja yrittää elää ihan vaan omaa elämäänsä – siinä onnistumatta.

DSC04411

Oon aiemminkin kirjoitellut paljon unesta ja siitä, miten tärkeää se on. Itse oon todella huonouninen ja nukun lyhyitä yöunia. Ne sopivatkin mulle parhaiten, pitkät unet saavat uneliaaksi ja koko päivä menee kuin koomassa. Joskus on öitä, kun nukun sikeästi lähes koko yön putkeen ja herään vain kerran yössä. Usemmiten heräilen kuitenkin sen parikin kertaa ja näin on ollut läpi koko mun elämän. Se heräily ei siis vaikuta mun elämään millään tapaa, enkä koe olevani aamulla aivan poikki, jos yöllä avaan silmiäni ja kurkin ympärilleni. Se on sitten eri asia, jos esimerkiksi ihkut brittituristit tappelee hotellin käytävässä ja olen hereillä sen kokonaisen tunnin yöstä. Tai vaikka kolme, jos saksalaiset naapurin pojat päättää palata baarista neljältä ja jutella kello seitsemään saakka ennen kuin lähtevät taas uudestaan johonkin. Silloin uni jo kärsii ja oon aamulla jotenkin aivan seis olo. Tottakai, näinhän olisi meistä jokaisella. Eihän nyt unta saa katkoa.

Mulla on ystäviä, jotka on samanlaisia nukkumaan kuin minä ja heräävät helposti ääniin. He nukkuvat usein pimennysverhon takana ja pitävät korvatulppia. Miksi en sitten käytä kumpiakaan? No, en pidä pimeään heräämisestä, tulee taas ihan muumiomainen olo aamulla. Valoon herääminen on paljon luonnollisempaa ja heti aamusta on virkeänä, kun silmät on tottuneet jo ennen aukeamistaan valon väreisiin. Joku muu on huomannut saman?

Korvatulppia en osaa käyttää, paitsi silloin jos on ihan pakko. Ja no, se pakko tuli eteen nyt täällä Barcelonassa. Kun tultiin tänne ja tajuttiin, että meillä on kämppiksiä, niin heti ekan (ei nukutun) yön jälkeen kävin hakemassa apteekista tulpat korviin. Onneksi niitä ei normaalisti niin tarvita, en sentään herää jokaiseen Villen käännökseeen sängyssä tai siihen, jos lehti kolahtaa luukusta. Ihan niin herkkä en ole. Niihin ääniin tottuu ja uni kyllä aina maistuu. Brittituristien toisilleen osoittamiin tappouhkauksiin kuitenkaan ei totu. Eikä totu valvomiseenkaan ;)

DSC04417

Uni on mielestäni tosi mielenkiintoinen aihe, on aina ollut. Siinä missä tosiaan itse koen normaaliksi heräillä öisin, eikä se vaikuta mun seuraavan päivän virkeyteen mitenkään, joku muu on ihan seis seuraavan päivän. Miksi se johonkin vaikuttaa niin vahvasti? Miksi taas mun unet on ok myös vähän kevyempänä? Vai enkö vaan huomaa, jos olen väsynyt? No, tuo viimeinen se ei voi oikein olla. Tai sitten olen aina väsynyt ja siksi näin levoton joka päivä ja jo tottunut siihen :D

Uniongelmat on toivottavasti nyt korvatulpilla kadotettu ja voidaan jatkaa viikkoa vähän paremmilla energioilla. Barcelona on jälleen aivan yhtä ihana kun ennenkin, en malta odottaa, että pääsen kertomaan teille muita, vähän ehkä iloisempia, kuulumisia näiltä kulmilta. Palailen niihin ihan pian :)

Makoisia unia kaikille ja ihanaa viikonloppua! :)

ps. Miksi niitä brittejä on vähän joka kaupungissa? Ja miksi en aina tappelee öisin? :D 

4 kommenttia artikkeliin ”Tunti yöstäni

 1. Niina sanoo:

  En oo kans koskaan asunu solussa! Millasta muuten on? En ehkä uskaltaisi. Oon liian antisosiaalinen ihminen. 😄

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Haha! No ei mekään olla sellaisia, että oltais tuolla koko ajan muiden kanssa juttelemassa ja tutustumassa, mutta tulee sitä moikkailtua sentään :D Ja no, eipä täällä kämpillä oo paljon tullut hengailtua. Naapuritkin on jo vaihtuneet, eli uusi porukka viereisessä huoneessa. Yksi asia unen lisäksi on vähän vaikea, nimittäin vessajono! Tulee olemaan niin luksusta, kun tästä pääsee lähtemään ja pääsee asuntoon, jossa vessa on omassa käytössä, ei viiden muunkin ihmisen :D

   Tykkää

 2. Elina sanoo:

  Meillä on pakko olla pimennysverhot, kun nämä pohjoisen kesät on niin valoisia. :) Ei paljon illalla väsymys tahdo tulla, kun kämppä hehkuu puolen yön aikaankin vielä auringonvalossa. Ja sitten aamulla loppuu uni vähän kesken, kun on liian valoisaa. Mutta tosiaan, herääminen on kyllä helpompaa, kun se aurinko rupeaa sieltä pimennysverhon reunoilta huonetta valaisemaan. Kesällä tarvitsee kyllä paljon vähemmän unta kuin talvisin, tai sitten se tosiaankin johtuu siitä, että valoisassa elimistö ei vaan ymmärrä, että nyt pitäisi olla yö ja nukkua, ja säkkipimeässä huoneessa nukkuisin kuitenkin 10 tunnin yöunet helposti myös kesällä.

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Siellä varmasti tarvitseekin pitää pimennysverhoja ja varsinkin jos on yhtään huono nukkumaan! Kesäisinkään en osaa pitää verhoja kiinni, en vain herää jos pitää nousta pimeässä.Mitähän tekisin, jos asuisin pohjoisessa? Kehittäisin varmaan jonkun uuden keksinnön, että verhot aukeaisi tiettyyn aikaan aamusta :D Vai oliskohan sellaisia verhoja jo? :P

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: