Me suomalaiset ollaan niin kovin ylpeä ja kovaääninen kansa, että ollaan jatkuvasti huutelemassa joka nurkassa omasta maastamme kehuja ja iskulauseita. Tälläkin reissulla olen kuullut suomalaisuudesta vain ja ainoastaan sitä, miten meillä on siellä niin kiva pieni maa jossa asua ja miten hieno paikka se on…Eikun. Meniköhän se nyt sittenhään ihan näin? ;)

Jep, tämä matka on jälleen todistanut, miten erityinen asenne meille suomalaisilla on itseemme. Emme oikein osaa nostaa niitä parhaita asioita esille itsestämme ja samalla kun jenkki kehuu valtoimenaan oman maansa parhaita puolia, me mumistaan jalkoihimme ja kerrotaan, että ”no meillä on siellä kauheen kylmä ja me ollaan vähän vaikea kansa, hehe” ja jatketaan matkaamme. Miksi se menee aina niin? Miksei me voitaisi ihan vähän muistaa myös kehua? Tarttuisi ne ajatukset ulkomailla muihinkin. Eikä syntyisi vain näitä vääriä ajatuksia :)

Tässä muutama asia, joita me ollaan kuultu Suomesta reissun aikana.

 • Oh, Suomi! Siellähän on aina tosi kylmä! Paljonko nyt on? Ai lämpimämpi kuin täällä? En usko. Ei voi olla. 
 • Oh, Suomi. Teillähän on lunta ja pakkasta kamalasti. Onko koulutu suljettu koko talven ajaksi sitten elokuun jälkeen, kun on niin kylmä? Mitä tapahtuu, kun pitää leikata puita talvella, kuinka uskallatte mennä ulos? Onko sisällä lämmitystä? 
 • Oh, Suomi. Teillä ei ole kovin hyvää ruokaa siellä? Siksi te matkustatte muualle? 
 • Oh Suomi. Siellä oli se viinalautta Ruotsiin. Upeita risteilyitä nuorena. Hauskoja muistoja. 
 • Oh, Suomi. Hrrr. En tiedä tulisinko Suomeen. Niin kylmä ja synkkä maa. 

IMG_8764

Sitten sellaisia kuulemiani asioita, jotka saa mut värisemään onnea ja ylpeyttä <3 

 • Oh Suomi. Teillähän on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä. Teillä on siellä fiksua porukkaa, kaikki tuntuu toimivan. Thumps up!
 • Oh Suomi. Olen ollut Helsingissä, niin hieno paikka! Kaunis ja niin siisti. Järjestelmällinen ja rauhallinen. Kunpa pääsisin uudestaan! 
 • Oh Suomi. Teillä on sitä xylitolia? Purkkaa, joka on hyväksi hampaille? Upee keksintö. Vau! 
 • Oh Suomi. Teillähän ei ole mitään velkoja muille maille? Olette ainut velaton maa? (Kyllä! Korjattiin vain, että kyse oli sotaveloista) 
 • Oh suomi! Te olette maa, jossa naiset on saaneet ensimmäisenä äänestää. 
 • Oh Suomi, te ootte sitten täsmällistä kansa. Aina oikeaan aikaan paikalla. Teette mitä sanotte, pidätte lupaukset. Onkohan sellaista mentaliteettia missään muualla? 

Näistä viimeisistä tuli tottakai todella hyvä mieli. Onneksi ihmiset lukevat paljon ja Suomesta puhutaan myös hirmusesti hyvää. Ollaanhan me vähän sellainen tarkkaan varjeltu salaisuus kansana, kuten tämäkin matkaaja sanoi tässä tekstissään:  10 things that suprised me in Helsinki. Tämä ei ole eka tällainen teksti jonka luen, eikä varmasti viimeinen. Hienoa, että moni ulkomainen näkee Suomen hienouden, samalla kun moni meistä kaipaa jatkuvasti ulkomaille (krhm.. itsestäni en tietenkään puhunut..).

Ehkä ajan kanssa jatkuvasti paranee, kun ihmiset kirjoittavat yhä enemmän ja jos mekin opittaisiin ihan vähän myös kehumaan itseämme. Jos me itse aina vain kerromme miten ikävä maa meillä on, niin eihän se maine siitä nouse. Ei tarvitse sitten aina kuulla vain puhetta lumesta ja pakkasesta, se kun ei oikeasti edes ole niin huono. Ehkä vähän synkkä loppuvuodesta, mutta ei nyt sentään elokuusta kesäkuulle ;)

Mitä jos jatkossa vaan kehuttaisiin Suomea, kun ollaan reissussa? Meillä on paljon asioita mistä puhua ja joista muut ovat aina ihan ihmeissään

IMG_8837

Kuten jo aiemmin sanottu moneen kertaan, että jos ei tämä reissu ole sitä tehnyt, niin kaikki aiemmat ovat. Jokainen kerta ulkomailla opettaa Suomestakin samalla jotain uutta ja kuten nämä edelliset kommentit kertoivat, on Suomessa aika siistiä asua. Hieno maa, hienoa porukkaa. Ja kyllä, muistan aina kehua meitä kovasti kaikkialla. Jos yksin saisin kiertää puhumassa Suomesta, niin aivan varmasti se maine siitä nousisi. Kuulisi kyllä ihan jokainen, miten hieno ja järjestelmällinen maa Se Suomi on. ;)

Sellaisia terveisiä lähettää tämä täti teille tänään Espanjasta. Postauksen kuvat ovat muuten Suomesta viime kesältä. Voi että, ihan hitusen ikävöin järviä ja kesää Suomesta. Ihan vai vähän <3

Jälleen kaipaavin terveisin

-Suomineito88

3 kommenttia artikkeliin ”Mitä Suomesta on sanottu matkamme aikana?

 1. Belveder sanoo:

  Kuulostaa tutulta! Yksi asia mitä Suomesta myös kuulee aina, on se että meillä ei ole kesää ja sataa vettä koko ajan. :D suomalaiset taas ollut vauhdissa kehumisen kanssa.

  Meitä pidetään myös aina juroina. Mut se onkin ihan totta :D

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Hahha, kuulostaa tutulta! Joo, pelkkää sadetta. Vähän niin kuin viime kuukausi on satanut koko ajan ja ollut tosi synkkää ;)

   Tykkää

 2. Outi Karita sanoo:

  Niinpä, tätä Suomea vois ihan kehaista ulkomailla :)

  Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: