Vuosi 2008 ja pitkä urakka vihdoin ohi. Ai että sitä olikin onnellinen!

IMG_4688Veljeni sai eilen paperit koulusta ulos ja tämä isosisko pillitti jälleen vedet silmissä. Tajusin taas kerran, miten ylpeä sitä voikin olla omista sisaruksista ja perheestä. Samaan aikaan heräsin miettimään, että missäs se oma koulutodistus muuten onkaan. En ollut mikään ällän oppilas, enkä käynyt kouluja nopeasti loppuun, mutta kävin kuitenkin. Pidin välissä vähän taukoa, kun tein töitä niin paljon, että ei muka ollut aikaa opiskella. Pakoilin kirjoja, kun en pystynyt keskittymään. Tekeminen oli silloin helpompaa kuin lukeminen. Enkä tainnut edes uskoa, että saisin luettua itseni ylioppilaaksi, enhän yltänyt samoihin suoritukseen kuin moni muu. En saanut motivoitua itseäni kirjoituksiin, joissa olisin feilannut ja tuntui, että helpompi vain jättää väliin ja keskittyä työntekoon.

Jostain sain kuitenkin taas uskoni takaisin ja kun palasin vuotta myöhemmin aikuislukioon viimeistelemään opintoni, meni alle puoli vuotta ja jo kirjoitin itseni ylioppilaaksi. Hyvä että tein niin. Nyt on valkoinen lakki hyllyllä tallessa, jonka voi laittaa vappuna päähän. ;)

No okei, on siitä valmistumisesta ollut muutakin hyöyä kuin valkoinen lakki vapuksi ullikselle päähän. Jos sitä vaikka joskus tahtoisi opiskella vielä jotain muutakin, on ihan hyvä, että tuli käytyä lukio. Sinä aikana myös oppi paljon sekä itsestään, että myös elämästä ylipäänsä. Niin ja kun palasin aikuislukioon, tapasin mm. yhden parhaista ystävistäni. Kannatti siis vähän pitää taukoa koulusta ja jatkaa aikuispuolella. Ilman sitä päätöstä olisin nyt yhtä ihanaa ystävää ”köyhempi”.

En muista tienneeni nuorena mitä lukisin tai mihin menisin (teatterikorkea on ollut ainut haave nuorempana) joten menin sitten lukioon. Äitini ehdotti silloin joitakin ammattikouluja, mutta niistä oli vaikea valita. Kävin sen vähän hitaamminen loppuun, kun moni muu, mutta kävin kuitenkin. Vähänhän se silloin nauratti, että olin parin kuukauden takia pitänyt taukoa. Mutta kyllähän te kaikki tiedätte, että joskus pienikin urakka voi tuntua vaikealta ja pitää välillä keskittyä johonkin ihan muuhun? Tein sitten töitä välissä kunnolla ja palasin koulun penkilleni. Ei asioilla ole aina niin kiire tapahtua. Tässähän on koko elämä aikaa tehdä päätöksiä ja valintoja. Kaiken voi suorittaa loppuun vähän myöhemminkin. :)

Kahdeksan vuotta sitten kirjoitin itseni valmiiksi ja silloin oli aihe juhlaan. Sama juhla on monilla teistä tänään, joten onnea kaikille valmistuville! Olette tehneet suuren työn ja nyt on lupa hengähtää hetki ja nauttia kesästä. Kippis! 

<3

 

2 kommenttia artikkeliin ”Kun valmistuin ylioppilaaksi

 1. Sarkku K sanoo:

  Voi vitsit että oot kaunis eritoten näissä kuvissa!

  Tykkää

  1. Marissa sanoo:

   Kaunis kiitos kehuista Sarkku! Parikymppisenä sitä näyttää oikein hehkuneen :)

   Tykkää

Kaunis kiitos kommentistasi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: